Klopsy z cukinią, kuskusem i parmezanem

Klopsy z cukinią, kuskusem i parmezanem

Klopsy z cukinią, kuskusem i parmezanem

Przepis na : obiad

w sosie pomidorowym 4 porcje: 100 g drobnego kuskusu 500 g mielonego mięsa z piersi indyka 1/2 żółtej cukinii (lub 1 mała) 1/4 zielonej cukinii (lub 2 mini) 50 g parmezanu 40 g passaty lub 200 g passaty i 200 g ajvaru ser mozzarella do posypania Cukinię żółtą, jeśli ma grubą skórę obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach. Parmezan trzemy drobno. Mięso doprawiamy solą, mieloną kolendrą i ziołami prowansalskimi. Dodajemy cukinię, ser i kaszę. Z masy formujemy kule. Układam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca