pieczony boczek - 4514 przepisów (strona:106/301)

Poświąteczny pasztet z pieczonych i gotowanych mięs 673

keksówkę 25x12 cm ) - ok 1 kg pieczonych, gotowanych, grillowanych mięs  - 1 jajko - 180 g śmietany 18%  lub 200 ml wywaru/sosu z pieczonego mięsa - łyżka posiekanej natki pietruszki - czosnek mielony, kminek mielony, majeranek, słodka papryka - sól, pieprz do smaku Dodatkowo - tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy lub papier do pieczenia Wykonanie Mięsa, kiełbasę obieram z ewentualnych(...)reguły dodaję tylko odrobinę do smaku, bo mięso pieczone, czy grillowane już mam doprawione ) Następnie masę dokładnie wyrabiam ręcznie, jak na mielone. Wyrobioną  masę przekładam do uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia, lub wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą keksówki. Wierzch wyrównuję.  Pasztet wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę około 45-50 minut w 170 stopniach z termoobiegiem

Kuchnia z widokiem na ogród
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem 128

rozgotować.. Odcedzić Cebulę pokroić w piórka, obsmażyć na patelni z odrobiną oleju. Cebulka musi być miękka, doprawić ją do smaku solą i pieprzem. Zdjąć z patelni. Plastry boczku wędzonego pokroić na szerokie pasy i obsmażyć na gorącej patelni. Gotowe są jak będą chrupiące i przysmażone. Piersi kurze lub inne mięso z kurczaka doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą(...)musi się tylko lekko przemarzyć i nabrać złotego koloru. Nie musi być usmażone ponieważ będzie się jeszcze piekło w piekarniku. Wykonanie – formę lekko natrzeć oliwą i rozłożyć połowę plasterków ziemniaków i połowę cebuli. Teraz czas na kurczaka, resztę cebuli i boczek. Ostatnia warstwa to pozostałe ziemniaki. Na patelnię na której smażyły się mięsko i warzywa wlać śmietanę lub mleko

Kuchnia Pokoleń
Babka ziemniaczana 131

znajdują się w przepisie na dole tego wpisu. Oznaczyłem go #UgotujPrzepis , aby było Ci łatwiej znaleźć. Kiełbasę i boczek w kostkę Kiełbasę i boczek pokrój w kostkę i podsmaż delikatnie na patelni. Dodanie boczku jest opcjonalne. Po usmażeniu kiełbasę (i/lub boczek) przełóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Zetrzyj warzywa Obrane ziemniaki odcedź i osusz. Zetrzyj ziemniaki, czosnek(...)łyżeczka pieprzu 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 jajko 500 g wieprzowej kiełbasy 200 g boczek surowy wędzony (opcjonalnie) 10 g smalcu (opcjonalnie do wysmarowania blaszki) Przepis krok po kroku Ziemniaki umyj, obierz i opłucz. Kiełbasę (i boczek) pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Po zakończeniu smażenia przełóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Wcześniej obrane

ugotuj-przepis.pl
Tarta z fasolką szparagową na boczku 201

plastry i wylepić nimi formę. Ponakłuwać widelcem - zapobiega wybrzuszaniu się ciasta podczas pieczenia . Podpiec 15 minut w 200C w nagrzanym wcześniej piekarniku - opcja grzania góra-dół, bez termoobiegu . Koniecznie potem wystudzić - w ten sposób spód nie namoknie od nałożonej masy.   W międzyczasie przygotować pozostałe składniki. Boczek pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na patelni, aż mięso się ładnie zrumieni(...)wszystko razem dokładnie wymieszać.  Składniki po kolei wykładać na podpieczony i wystudzony spód tarty, w kolejności: fasolka szparagowa, boczek, pomidory suszone, cebula, mozarella. Na to wylać masę jajeczną. Tak przygotowaną tartę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180C ok. 20-25 min. do roztopienia i zarumienienia się sera oraz ścięcia jajek

Grunt to przepis!
Boczek faszerowany papryką i mieloną szynką 91

pietruszką. Zmieloną szynkę łączymy z drobno posiekaną papryką czerwoną, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Przygotowany farsz nakładamy na warstwę pietruszki.  2. Boczek zwijamy w roladę i mocno związujemy nicią spożywczą. Przekładamy do rękawa do pieczenia i posypujemy z każdej strony przyprawami, dodatkowo delikatnie solimy i pieprzymy. Ząbki czosnku zgniatamy i wrzucamy do środka. Odkładamy na całą

Kuchnia w czekoladzie
Domowy pasztet 142

przez maszynkę do mielenia mięsa: mięso, wątróbkę, marchewkę i pietruszkę, cebulę, boczek i paprykę. Dodajemy 2 jajka oraz bułkę tartą. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i ziołami. Całość dokładnie wyrabiamy. Można podlać odrobiną wywaru, którą mamy z gotowania mięsa, dzięki temu pasztet będzie bardziej wilgotny. Formę do pieczenia posypujemy bułką tartą i przekładamy pasztet do formy. Na wierzch posypać odrobiną

Olga Piecze i Gotuje
Pieczony faszerowany ziemniak szynką i cebulą 130

takie jesienne dni jak dziś trzeba dobrze zjeść :) Pieczony faszerowany ziemniak szynką i cebulą SKŁADNIKI: 5 dużych ziemniaków kawałek szynki lub boczku wędzonego 1 cebula 1 ząbek czosnku  ogórki chilli sól, pieprz, majeranek, olej 2 jajka, tarty żółty ser, szczypiorek sos jogurtowy Szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodać cebulę i smażyć do jej zeszklenia. Doprawić(...)Pozostawić na patelni by smaki się przeżarły. Ziemniaki podgotować w mundurkach. Nie obierać. Wydrążyć środek pozostawiając ok 1 cm ścianki. Nałożyć farsz mięsny. Do dwóch ziemniaków wbić jajko.  Piec w nagrzanym na 180 stopni  piekarniku ok 20 minut. Na ostatnie 5 minut otworzyć piekarnik i ziemniaki beż jajka posypać tartym serem. Można włączyć funkcję "grill".   Ziemniaczki posypać

MarciochaKucharzy
Skrzydełka z boczkiem 126

kurkuma - 15 dag boczek wędzony - 5 łyżek oleju Sposób przygotowania 1. - Skrzydełka posypać przyprawami -Pokroić czosnek w plasterki i boczek  w paski dodać do skrzydełek polać olejem zostawić kilka godzin do zamarynowania 2. - Przełożyć skrzydełka na blachę ja piekę w tortownicy sylikonowej  do miski co marynowały się skrzydełka wlać szklankę wody opłukać przyprawy  wlać na skrzydełka piec

W królestwie smaków Beaty
Rolowana focaccia z suszonymi pomidorami 77

prostokąt około 35x25cm. Na ciasto wyłożyć podsmażoną cukinię z cebulką, startą na tarce wędzoną mozzarellę, pokrojony w drobną kosteczkę boczek oraz pokrojone w nie duże kawałeczki suszone pomidory odsączone z zalewy. ( odłożyć po trochę cukinii pomidorów oraz boczku do dekoracji bułki). Ciasto delikatnie zwinąć w rulon i ułożyć w okrągłej formie ( może być z kominkiem) tak aby łączenie było widoczne(...)dodatkowo papier pod spód ale nie jest to konieczne. Wtedy ładniej wypiecze się pod spodem. Końce bułki połączyć. Wierzch udekorować pozostałą cukinią, pomidorami oraz boczkiem.. Odstawić jeszcze na około 30 minut do lekkiego napuszenia. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 ° C przez około 40 minut (w zależności od piekarnika), musi być dobrze wypieczona i mieć złoty kolor. Podawać

W garach u Gosi
Rolowana focaccia z suszonymi pomidorami 124

prostokąt około 35x25cm. Na ciasto wyłożyć podsmażoną cukinię z cebulką, startą na tarce wędzoną mozzarellę, pokrojony w drobną kosteczkę boczek oraz pokrojone w nie duże kawałeczki suszone pomidory odsączone z zalewy. ( odłożyć po trochę cukinii pomidorów oraz boczku do dekoracji bułki). Ciasto delikatnie zwinąć w rulon i ułożyć w okrągłej formie ( może być z kominkiem) tak aby łączenie było widoczne(...)dodatkowo papier pod spód ale nie jest to konieczne. Wtedy ładniej wypiecze się pod spodem. Końce bułki połączyć. Wierzch udekorować pozostałą cukinią, pomidorami oraz boczkiem.. Odstawić jeszcze na około 30 minut do lekkiego napuszenia. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 ° C przez około 40 minut (w zależności od piekarnika), musi być dobrze wypieczona i mieć złoty kolor. Podawać

W garach u Gosi
Zapiekanka Ziemniaczana - Kwitnący Ogród 106

wprawdzie zawiera boczek, ale to nie są duże ilości jest on tylko na smak, natomiast ziemniaki podkreślone są  przyprawą do ziemniaków Vegeta Natur która podkręca smak ziemniaka i sprawia że staje się on nie zwykłe w swoim smaku. Składniki na 3 osoby: warstwa ziemniaczana: 6 sporych ziemniaków 1/3 opakowania sera feta około 150 g wędzonego boczku 2-3 łyżeczki(...)pierwszą warstwę ziemniaków, posypujemy je odrobiną przyprawy Vegeta Natur do ziemniaków na ziemniaki dajemy połowę boczku oraz fety pokrojonej w kostkę i przykrywamy znów ziemniakami które posypujemy przyprawą do ziemniaków, potem reszta boczku i fety, a na sam koniec szprycujemy kolorowe różyczki. Zapiekankę pieczemy w 190-200 stop. przez 30 minut. Smacznego !! #durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura

Gotowanie...to proste !
Sałatka brokułowa z pieczonym kurczakiem, pestkami dyni i pistacjami 93

obiadu. Mnóstwo chrupiących pestek dyni oraz pistacje stanowią smakowity akcent będący jej przysłowiową kropką nad "i". Polecam!   około 800g brokuła 300g pieczonego kurczaka (waga samego mięsa; może być szynka konserwowa lub świeży boczek) 100g pestek dyni 50g pistacji Dodatkowo: majonez, jogurt naturalny (w proporcji 1:1) sól, pieprz Brokuły umyte, oczyszczone i podzielone na różyczki ugotować (na półtwardo

Di gotuje
Rolada z pieczarkowym wnętrzem 492

przygotowaną pastę pieczarkową oraz starty na drobnych oczkach żółty ser. Całość zwijamy w ciasny rulon. Wierach rolady przyprawiamy przyprawą do mięsa oraz obkładamy resztą boczku. Mięso układamy na foli aluminiowej, skrapiamy loejem i szczelnie zwijamy. Pieczemy w nagrzanym do 190*C piekarniku przez 50 minut. Przed końcem pieczenia otwieramy folię aby mięso się zarumieniło

VioletoweKucharzenie
Zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami 132

jeszcze chrupiące to, należy zapiekankę dłużej podpiec. W zapiekance chrupiący powinien być jedynie brokuł. Po upieczeniu odczekać około 5 minut, aby zatrzymał się proces pieczenia i składniki wchłonęły wszystkie soki. Zobacz również: zapiekanka makaronowa z boczkiem i brokułami

Kuchcik gotuje
20 wytrawnych przekąsek na imprezę. Sylwester i Karnawał. 195

szteciki z pieczarkami Muffiny pizzowe Wrapsy z paluszkami krabowymi i avocado Paszteciki z brązową soczewicą Smörgåstårta - Szwedzki tort kanapkowy Chorizo w cydrze Brukselka pieczona w bekonie Daktyle w bekonie nadziewane gorgonzolą Smalec z wędzonego boczku Papryczki jalapeño faszerowane tuńczykiem Suszone grzyby w cieście piwnym Prażone migdały z papryką Chipsy z jarmużu

Codziennik Kuchenny

Proponowane wyszukiwania