pieczony boczek - 4514 przepisów (strona:100/301)

ZASMAŻANA KAPUSTA KISZONA Z BOCZKIEM I CEBULKĄ 92

Dziś chciałabym Wam zaproponować smaczny dodatek do obiadu, a mianowicie zasmażana kapusta kiszona z wędzonym boczkiem i cebulą.  Idealnie pasuje do ziemniaków i każdego rodzaju mięsa, począwszy od kotletów po różnego rodzaju pieczenie i mięsa duszone. Moja rodzinka zajada zawsze z apetytem :) Składniki: * 500 g kapusty kwaszonej z marchewką (użyłam  Orzech ) * 1 nieduża cebula * 100 g boczku wędzonego

Zrób to smacznie
SUSHI Z WOŁOWINY I BOCZKU 165

wołowiny i boczku :) nic tylko boki ze śmiechu :D SKŁADNIKI: - 200 gr chudej wołowiny - 10 plastrów boczku wędzonego - "laska" żółtego sera - pół cebuli średniej wielkości - 3 ząbki czosnku - pół łyżeczki soli - łyżka sosu tabasco - szczypiorek do posypania - dip z pieczonych pomidorów POTRZEBNE BĘDĄ: -mata do sushi lub folia spożywcza ZMIEL MIĘSO WOŁOWE , cebulę i czosnek na najmniejszych oczkach, dodaj(...)niej boczek jeden plaster przy drugim (powinien powstać kwadrat). Układaj na boczku mięso, rób to partiami ponownie wyrabiając mięso, kiedy wykorzystasz całe mięso przy jednym końcu ułóż ser- od tego miejsca zwijaj sushi. "RULONIK" PRZEŁÓŻ DELIKATNIE na blachę do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piecz około 20 minut.Kiedy sushi jest gotowe przełóż je na deskę

Kuchnia bezglutenowa Loli
Ciasto francuskie z farszem mięsnym i jajami - zainspirowana przepisem Pani Ani Starmach 118

typu rolada, keks pieprz i sól do smaku Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe zalewamy je zimną wodą i obieramy. Mięsa mielone umieszczamy w głębokiej misce.  Boczek, kiełbaski i szynkę kroimy na drobną kostkę. Rozgrzewamy patelnię i dodajemy do niej oliwę z oliwek oraz pokrojone w kostkę mięso. Smażymy aż mięso nam się zarumieni i stanie się(...)pozostałym farszem. Całość zakryłam ciastem francuskim. Górę ciasta wysmarowałam rozbełtanym jajkiem. Ciasto również ponacinałam.  Blaszkę z farszem umieściłam w uprzednio rozgrzanym piekarniku 180 stopni, góra i dół. Piekłam to 120 minut. Pierwsze 50 minut piekłam zakrywając górę ciasta folia aluminiowa aby nie przypalić ciasta. Resztę czasu piekłam już bez. Gdy mięso będzie już upieczone, najlepiej pozostawmy

ClauditteMissCooking
Polędwiczki pieczone z boczkiem i cebulą 256

Konkretny kawał mięsa na konkretny obiad:). Podałam ją z mizerią i pieczonymi ziemniakami, bardzo nam smakowała. W smaku bardzo podobna do szaszłyków kupowanych na mieście.  500g polędwiczek wieprzowych 100g wędzonego boczku w plastrach 3 cebule 1/3 szklanki wody 1/3 szklanki keczupu 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki miodu sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany 1. Cebulę kroimy w piórka(...)Polędwiczki nakrawamy wszerz, tak by powstały "kieszonki". Nacieramy je przyprawami, do każdej kieszonki wkładamy po plasterku boczku i cebulę. Układamy je w naczyniu żaroodpornym.  2. Wodę, keczup, musztardę, miód i przyprawy mieszamy ze sobą. Zalewamy polędwiczki.  3. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę

Szefowa kuchni
Zapiekany kalafior z boczkiem i serem cheddar 43

Zapiekany kalafior z boczkiem i serem cheddar to moja kolejna propozycja z wykorzystaniem kalafiora, którego osobiście uwielbiam! Jest doskonałym źródłem naturalnych przeciwutleniaczy, a także dobrym dostawcą

Natka Pietruszki
Zapiekanka Wiejska 75

obiad dla całej rodziny. Jestem pewna, że posmakuje każdemu z Was. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 600 g ziemniaków 1 duża cebula 2 jajka 200 g żółtego sera 1 opakowanie boczku w plastrach pęczek szczypiorku Wykonanie Ziemniaki obrać, umyć, a następnie pokroić w plasterki o grubości ok. 1 cm. Zalać wodą, dodać łyżkę soli i zagotować. Zmniejszyć gaz i gotować(...)lekko natłuścić. Następnie ułożyć na jego spodzie ziemniaki. Na ziemniakach rozłożyć plasterki cebuli. Całość zalać mieszanką jajek z serem. Na wierz ułożyć małe kawałki boczku. Zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 25-30 minut. Gotową zapiekankę posypać świeżym szczypiorkiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Zapiekanka Wiejska pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Opiekanki z gotowanych kartofli – stary przepis na kotlety ziemniaczane 76

kotlety ziemniaczane Zobacz inne przepis na proste dania z ziemniaków: Kotlety ruskie – przepis na tani obiad Frytki belgijskie z piekarnika Babka ziemniaczana z boczkiem Prosta zapiekanka z ziemniaków Ziemniaki faszerowane pieczarkami i serem Pieczone ziemniaki z twarogiem Artykuł Opiekanki z gotowanych kartofli – stary przepis na kotlety ziemniaczane pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Pęczak z pieczonymi warzywami 84

Pęczak z pieczonymi warzywami Składniki: 2 małe cukinie (ja miałam żółtą) po jednej kolorowej papryce (u mnie zielona i żółta) 2 czerwone cebule 300 g małych pieczarek 3 średnie marchewki 100g wędzonego boczku sól, pieprz, suszony rozmaryn, tymianek, ostra mielona papryka 2 łyżki oleju ½ szklanki suchego pęczaku Składniki na sos łyżeczka octu jabłkowego łyżeczka sosu sojowego 2 łyżki płynnego(...)pokroić w ćwiartki. Marchewkę pokroić w półplasterki, wrzucić na 4-5 minut na lekko osolony wrzątek, odcedzić. Boczek pokroić w grubą kostkę. Warzywa i boczek mieszamy doprawiamy przyprawami. Wszystko wyłożyć na blaszkę z piekarnika, skropić olejem, przykryć papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni, aż warzywa będą miękkie ale zachowają jędrność. Po upieczeniu odstawić do wystudzenia. Pęczak gotujemy

Pomysłowa kuchnia
Moje dziecko dostało pierwszą pracę 91

waga sucha 100 g sałaty , u mnie sałata lodowa i jarmuż 1 mały ogórek 1 duży pomidor mała puszka kukurydzy, 125 g 200 g pieczonego lub smażonego kurczaka, waga bez kości 100 g wędzonego boczku 1 mała czerwona cebula 3 łyżki oliwy z oliwek 1½ łyżki musztardy francuskiej 2 łyżeczki winnego octu 100 ml posiekanych ziół, u mnie natka

codojedzenia
Pieczone mielone z boczkiem i mozzarellą 126

domowy obiad! 500 mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 cebula 3 jajka 3 łyżki świeżej natki pietruszki ½ pęczka świeżego szcypiorku 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia 100 g boczku wędzonego w plastrach 10 mini kulek mozzarelli Sól Pieprz Słodka czerwona papryka Czosnek granulowany Mięso mielone przekładamy do miski. Dodajemy posiekaną drobno cebulkę oraz świeżą natkę pietruszki i posiekany szczypiorek. Wbijamy(...)Formujemy cienki placek na dłoni. Do środka wkładamy kulkę mozzarelli i dokładnie zwijamy mięso aby nie było widać sera. Każdy kotlecik owijamy dokładnie wędzonym boczkiem i układamy w naczyniu żaroodpornym. Mięso skrapiamy olejem rzepakowym, pieczemy pod przykryciem w nagrzanym do 190*C piekarniku przez 50-60 minut. Pod koniec pieczenia możemy odkryć mięso, aby ładnie się zarumieniło

VioletoweKucharzenie
Koperty z ciasta francuskiego z pieczarkami, boczkiem i serem 177

przez praskę czosnkiem. 2. Ciasto francuskie kroimy na 8 kwadratów. Smarujemy przygotowanym sosem pomidorowym, na każdy z kwadratów wykładamy pieczarki i po 1 plasterku boczku. Sklejamy przeciwległe rogi każdego z kwadratów, posypujemy serem.  3. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20-25 minut do zarumienienia

Szefowa kuchni
Chłodnik z kiszoną botwinką 130

można jej dodać więcej. Zamiast zwykłego czosnku możecie do niego dodać ten kiszony. Na blogu znajdziecie także przepisy na chłodniki: Pomidorowy chłodnik z chrupiącym boczkiem Chłodnik z jarmużem Chłodnik z cieleciną Chłodnik Gazpacho z pieczoną papryką Chłodnik z pieczonych buraków z fetą Chłodnik z pieczonych buraków Botwinka na zakwasie buraczanym Szpinakowy chłodnik Chłodnik z botwinki z zakwasem

Kulinarne przygody Gatity
Botwinka kiszona w maślance 113

jest tylko, aby produkty mleczne nie miały w swoim składzie żadnych dodatkowych składników. Na blogu znajdziecie także przepisy na chłodniki: Pomidorowy chłodnik z chrupiącym boczkiem Chłodnik z jarmużem Chłodnik z cieleciną Chłodnik Gazpacho z pieczoną papryką Chłodnik z pieczonych buraków z fetą Chłodnik z pieczonych buraków Botwinka na zakwasie buraczanym Szpinakowy chłodnik Chłodnik z botwinki z zakwasem

Kulinarne przygody Gatity
Muffiny z jajka i bekonu 148

Przepisy na diecie Ketogenicznej Muffiny z jajka i bekonu Składniki: 2 jajka 3 plasterki wędzonego boczku (lub gotowanego – w zależności od upodobań) sól pieprz ewentualnie

Keto - Meto Przepisy
Rolada z porowo szpinakowym farszem 160

pokrojonym serem feta. Farsz układamy na mięsie. Na wierzch rozkładamy plastry żółtego sera. Mięso zwijamy w ciasny rulon. Całą roladę owijamy dodatkowo wędzonym boczkiem. Roladę układamy na foli aluminiowej, skrapiamy olejem. Owijamy i pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 60 minut. Przed końcem możemy rozciąć folię, aby wierzch mięsa ładnie się zrumienił

VioletoweKucharzenie