pieczony boczek - 4514 przepisów (strona:92/301)

Gniazdka ziemniaczane z serem pleśniowym i boczkiem 239

zróbcie, a gwarantujemy, że nie będzie mogli przestać go zajadać! Ilość porcji: 3 Czas przygotowania: 40 minut (w tym 20 minut pieczenia) Składniki: 0,5 kg ziemniaków 250g sera pleśniowego camembert (2 krążki) 200g wędzonego boczku 100ml białego wina 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 listki laurowe Łyżka masła Przygotowanie potrawy zaczynamy od obrania ziemniaków i pokrojenia je w drobne(...)liść laurowy. Boczek kroimy w kostkę i dorzucamy na patelnię. Całość chwilę podsmażamy i wlewamy wino. Następnie redukujemy płyn. Wyłączamy gaz i dorzucamy ziemniaki oraz pokrojony w kostkę ser. Delikatnie mieszamy. Tak przygotowaną masę układamy w foremkach do tartaletek lub jeśli nie mamy, to w formie do tarty. Możemy poupychać więcej bo danie się zredukuje podczas pieczenia. Wkładamy do piekarnika

Kolizje Smaków
Babka ziemniaczana 89

250g wędzonego boczku 1 łyżka majeranku sól, pieprz Sposób przygotowania: Obrać ziemniaki, umyć i zetrzeć na drobnej tarce lub zemleć w maszynce. Utarte ziemniaki przełożyć na sitko, aby odciekły. Następnie starte ziemniaki przełożyć do miski dodać pokrojoną cebulę, wbić jajka, wsypać mąkę, majeranek ,sól i pieprz oraz podsmażony boczek. Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do wysmarowanego naczynia. Piec

Wasze Przepisy
Smalec z fasoli 130

solą i pieprzem. W razie potrzeby dolać odrobinę zalewy z fasoli. Schłodzić. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pasta z ciecierzycy, pieczonej dyni i słonecznika → Pasta z czerwonej fasoli z boczkiem → Hummus → Tapenada z czarnych oliwek → Pasta z bobu z koperkiem Artykuł Smalec z fasoli pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Pieczona pierś kurczaka z wędzonym boczkiem 122

uzyskać 4 w miarę równe kotlety. Mięso oprószamy przyprawą polewamy olejem i nacieramy. Następnie kawałki układamy w naczyniu żaroodpornym a każdy z nich przykrywamy plastrami boczku. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy (bez przykrycia) około 25 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia do mięsa dodajemy gałązki tymianku

Qchnia po prostu
Bułeczki na śniadanie 121

jeżeli mamy długie to przeciąć na pół) szynka ser żółty Bułeczki na śniadanie Wykonanie: Bułeczki naciąć wzdłuż i lekko rozchylić. Parówki owinąć plasterkiem szynki lub boczku, włożyć do bułeczki i posypać tartym żółtym serem. Piec według przepisu na opakowaniu. Artykuł Bułeczki na śniadanie pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Boczkowa niespodzianka 122

Boczek zawijamy. 12.                     Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 13.                     Pieczemy 30 minut

Kulinarna Chwila
Szparagi zapiekane w boczku 150

było piasku szczególnie w główkach. Ugotować je na parze ok 5 minut, włożyć do zimnej wody. Podzielić po 3 pędy i owinąć je plastrami wędzonego boczku. Ułożyć na blasze i wstawić do gorącego piekarnika. Piec ok 15 minut w temp 200stC. Podawać z sadzonym jajkiem, posypane startym serem typu parmezan. Smacznego

Obiad gotowy
Tarta z pokrzywą 142

tartę. Śmietanę mieszamy z czosnkiem, pokrzywą – próbujemy smak, możemy dosolić lub dodać pieprzu. Wbijamy jajko, mieszamy dokładnie i wylewamy na ciasto. Na wierzchu układamy boczek pokrojony w kostkę, plastry pomidorów i liście pokrzywy. Pieczemy ok 45 min w 180st. Artykuł Tarta z pokrzywą pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Grillowane ziemniaki otulone boczusiem 180

Pieczone na ruszcie ziemniaki przesiąknięte smakiem aromatycznego, chrupiącego wędzonego boczku to świetny dodatek do grillowanego mięsa. Składniki: 8szt młodych średnich ziemniaków 8 plastrów wędzonego boczku przyprawa do ziemniaków oliwa z oliwek pieprz i sól Wykonanie: 1. Młode ziemniaki dokładnie umyć, wyszorować. 2. Ziemniaki skropić oliwą, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do ziemniaków. 3. Ziemniaki otulić boczkiem i każdy ziemniak

Szalona Kuchnia Eweliny
Dorsz zapiekany z boczkiem i musem jabłkowym 167

dokładnie blendujemy, przekładamy do garnuszka i lekko podgrzewamy. Jeśli jest taka potrzeba przyprawiamy. Filety dorsza oprószamy solą i pieprzem cytrynowym, każdy zawijamy w plasterek boczku. Boczek spinamy wykałaczkami. Roladki układamy w żaroodpornym naczyniu i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut. Dokładny czas pieczenia jest uzależniony od grubości i wielkości filetów rybnych. Na talerzu układamy listki młodego

Kulinarne przygody Gatity
Wielkanocne menu 194

gości na wielkanocnym stole? U mnie w domu zazwyczaj podaje go się z biała kiełbasą. Ja jednak przygotuję wersję bezwieprzową. Zamiast białej kiełbasy używam boczku z indyka…Jest przepyszny! W tym roku zaplanowałam pieczone piersi z kaczki . Jest to szybkie danie, zwłaszcza, że piekę mięso w całości i kroję na plastry. Bardzo lubię pierś z kaczki, zwłaszcza

codojedzenia
Rolada z boczku 261

spoci" Potem posypujemy rozgniecionym pieprzem. Następnie posypujemy majerankiem, uprzednio ucierając go w dłoniach. Na końcu przyprawiania wyciskamy czosnek. Tak przyprawiony boczek rolujemy i przewiązujemy. -- -- Związany boczek posypujemy papryką i przekładamy do naczynia z tłuszczem. Pieczemy w 200 st.C / 75 minut pod przykryciem. Potem 15 minut bez pokrywki. -- -- Po upieczeniu chwilę studzimy, potem odsączamy z tłuszczu i chowamy

chleba naszego
Bigos 147

szatkujemy i dorzucamy do kapusty kiszonej. Cebule kroimy w piórka, kiełbasę w plasterki, podsmażamy na oleju i następnie dodajemy do kapusty. Wołowinę i wieprzowinę i boczek kroimy na małe kawałki, wkładamy do brytfanki i pieczemy w piekarniku w temp. 190 st. C przez około 1 godzinę, po czym dodajemy do garnka z kapustą. Obieramy jabłka, kroimy w ćwiartki dodajemy

Smakowity Blog Kulinarny
ziemniaki z czosnkiem,boczkiem,mozzarellą z piekarnika... 203

przyprawa do kurczaka i kucharkiem mozzarellę kulę pociąć na plastry i poukładać na ziemniakach, na wierzchu rozłożyć resztę plastrów boczku piekarnik nagrzany na 200c, grzanie góra/dół, piec około 40 minut, podać np. z zieloną sałatą w śmietanie - ziemniaki pieczone są smacznym, sycącym daniem na szybkie, proste danie, składniki można dodawać różne, jakie się lubi i jakie

W Mojej Kuchni Lubię