Przepis na : obiad
Pyszna tarta z pokrzywą, na żytnio pszennym cieście ze śmietanowym nadzieniem. Sprawdzi się na co dzień i od święta, podana np na kolację we dwoje. Świetnie sprawdzi się też na obiad czy lunch do lunchboxa. Smaczna na ciepło i na zimno. PRZEPIS NA TARTĘ Z POKRZYWĄ Składniki na tartę z pokrzywą: ciasto: 50g otrębów żytnich 250g mąki pszennej 0,5 łyżeczki soli 1 łyżka posiekanej pokrzywy 3 łyżki masła ok pół szkl wody nadzienie: 400g śmietany 18% 1 jajko 100 g wędzonego boczku 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekan... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...