pieczony boczek - 4514 przepisów (strona:105/301)

Pizzerinki 302

upodobania) suszone pomidory (wg upodobania) bazylia sól i pieprz Cebulę obrać, pokroić w piórka. Boczek pokroić w kosteczkę. Oliwki i suszone pomidory pokroić w plasterki. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Piekarnik nagrzać do 200 st. Dwie blaszki od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Po wyrośnięciu ciasto jeszcze raz krótko wyrobić. Ciasto podzielić na 18 równych części. Z każdej(...)siebie. Na każdy placek rozsmarować czubatą łyżeczkę sosu pomidorowego, położyć kilka kawałków boczku, oliwki, pomidory, cebulkę. Delikatnie posolić, popieprzyć, posypać bazylią, posypać serem. Bułeczki zostawić na 30 min do lekkiego napuszenia. Bułeczki wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 25-30 min, tak aby stały się rumiane, po 12 min zamienić blaszki miejscami. Wyjąć z piekarnika i gorące podawać np. z sosem

moj przepis na
tarta cebulowa 322

pieczenia, sól, wodę oraz zimne masło i siekamy nożem. Następnie zagniatamy elastyczne ciasto. Wykładamy nim formę na tartę (26 cm średnicy). Nakłuwamy widelcem i wstawiamy na ok. 60 min. do lodówki. Po ty czasie cisto podpiekamy przez ok. 15 min. w 180 st. C. składniki na farsz cebulowy: 500 g cebuli 150 g sera żółtego 250 g boczku(...)naczynia. Na patelnię dajemy pokrojony w kostkę boczek i również podsmażamy. Śmietanę mieszamy z jajkami, doprawiamy solą oraz pieprzem. Na popieczony spód wykładamy boczek, cebulę, ścieramy żółty ser. Całość zalewamy śmietaną z jajkami. Wierzch oprószamy papryką. Pieczemy w 180 st. C przez

Domowy Smak Jedzenia
Rolada z mielonego mięsa na patelni 173

jajka,płatki owsiane ( lub bułkę  tartą  ),sól i pieprz do smaku. Posypać  bułką tartą papier do pieczenia (kawałek o formie prostokąta) i przy pomocy widelca rozprowadzić równomiernie mięso mielone  na całej powierzchni papieru.  Rozmieścić plastry boczku na mięsie . Kiełbasę obrać ze skórki i ułożyć razem z serem na krawędzi mięsa od której rozpoczniemy zawijanie rolady

zielonacukinka
Rolada z mięsa mielonego 136

zewnątrz folię spożywczą, by nie została w środku. Dłońmi dociśnij roladę po obu końcach, by nic nie wystawało. Na końcu obłóż ją plastrami boczku. Delikatnie przełóż do naczynia żaroodpornego lub na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz około 40-45 minut w temp. 200 stopni.   Wilgotne dłonie sprawią, że masa mięsna nie będzie się

Kulinarne S.O.S.
Rolada z mięsa mielonego 136

zewnątrz folię spożywczą, by nie została w środku. Dłońmi dociśnij roladę po obu końcach, by nic nie wystawało. Na końcu obłóż ją plastrami boczku. Delikatnie przełóż do naczynia żaroodpornego lub na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz około 40-45 minut w temp. 200 stopni.   Wilgotne dłonie sprawią, że masa mięsna nie będzie się

Kulinarny S.O.S.
Paluchy z serem i boczkiem 240

startego cheddara* 1 roztrzepane jajko do posmarowania Z podanych składników wychodzi ok. 12 paluchów - 8 z boczkiem, 4 bez boczku (nawet bez niego są obłędne!).  Piekarnik rozgrzewamy do 200 ºC, przygotowujemy blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na bacie rozwijamy ciasto francuskie, smarujemy je roztrzepanym jajkiem. Całość posypujemy chilli oraz startym serem. Wszystko dociskamy delikatne do ciasta, ja zrobiłam(...)rąk. ;) Ciasto kroimy na paski o szerokości ok. 1,5-2 cm. Łapiąc za oba końce skręcamy je w odwrotną stronę, rolując w miarę ściśle. Każdy paluch zawijamy dodatkowo boczkiem. Układamy na blaszce lekko dociskając końce do papieru. I gotowe! :) * Ja użyłam chilli, ale śmiało możecie użyć słodkiej papryki, ziół, czy innych przypraw, które lubicie. Uwielbiam cheddar, jest to jeden

Cooking Monster
Sałatka Ani z krewetkami wg Aleex 114

patelnię obrane krewetki, posypać posiekaną natką pietruszki, odsączyć, odłożyć. 3. Bagietkę pokroić na kromki, każdą posmarować masłem czosnkowym, lekko oprószyć ziołami prowansalskimi. Piec w piekarniku do zrumienienia. 4. W misie wymieszać sałaty z rukolą, dodać zrumieniony boczek, pomidorki przekrojone na pół, paseczki czerwonej cebuli, płatki parmezanu. 5. Skropić oliwą czosnkową, wymieszać. 6. Na wierzchu ułożyć przygotowane krewetki. 7. Sałatkę podawać

W mojej kuchni
30 przepisów na dania z makaronem (30 ricette di pasta) 388

fettuccine z kremem z dyni, pieczarkami i orzechami (Fettuccine con crema di zucca, champignon e noci) Spaghetti alla carbonara z dynią i boczkiem (Spaghetti alla carbonara con zucca e pancetta) Makaron paglia e fieno z pieczonymi szparagami, pomidorkami i czarnymi oliwkami (Pasta paglia e fieno con asparagi, pomodorini e olive nere) Makaron z makrelą, oliwkami, anchois i kaparami (Pasta(...)pstrągiem łososiowym w sosie jogurtowo-koperkowym (Penne con trota salmonata allo yogurt) Tagliatelle z ragout z soczewicy (Tagliatelle con ragù di lenticchie) Makaronowa zapiekanka z porem, dynią i boczkiem (Sformato di pasta con zucca, porri e pancetta) Makaronowa zapiekanka ze szparagami, cukinią i sosem serowym (Sformato di penne con asparagi e zucchine al formaggio) Makaronowa zapiekanka z pulpecikami z kurczaka

La grande e la piccola cuoca
Ekspresowa babka ziemniaczana z boczkiem 246

Dodajemy sól, majeranek oraz pieprz – ponownie mieszamy składniki. Następnie dodajemy przestudzony boczek z cebulą i mąkę – ponownie rózgą (można łyżką) łączymy składniki. Ubijamy na sztywno pianę z 4 białek ze szczyptą soli. Dodajemy porcjami do masy, delikatnie mieszając. Dużą blaszkę o wymiarach 39 x 30cm wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy olejem. Przekładamy(...)masę ziemniaczaną, wyrównujemy powierzchnię i skrapiamy wierzch olejem (aby skórka ładnie się zrumieniła). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 º C i pieczemy ok. 1,5 godziny. Uwagi: - nie odlewam wody z ziemniaków Ekspresowa babka ziemniaczana z boczkiem, do tego surówka z kiszonej kapusty (może być też inna) i kubek barszczu czerwonego to syty i pożywny obiad. Jako dodatek może

mojewypiekiinietylko
Wątróbka otulona boczkiem z sosem winnym 123

Jeśli znudziła się Wam klasyczna wątróbka, to gorąco zapraszamy Was do spróbowania naszej aromatycznej wersji tego dania, w nowej odsłonie. Składniki na dwie porcje: 8 wątróbek

Pyszny Duet
"Kulinarne Inspiracje" Kamisa. KURCZAK ZE ŚLIWKĄ. 180

wymieszaj. Piecz ok. 40 minut w 200st. Wzdłuż każdego fileta zrób kieszeń. Wsyp po szczypcie czosnku i włóż po 4 śliwki. Posyp papryką, tymiankiem i owiń ściśle 3-4 plastrami boczku.  Filety przełóż na patelnię i obsmaż. Następnie zalej śmietanką, dodaj pokrojone pieczarki (pomijam ten etap), przykryj i duś 10-15 minut. Posól do smaku. Podawaj z pieczonymi

W kuchni Karmel-itki
w rękawie pieczony boczek z biodrówka do pieczywa... 134

200C, grzanie góra/dół, rękaw z mięsami włożyć do blaszki i piec około 50 minut rękaw rozciąć i 10 minut piec w 160C na termoobiegu, mięsa będą zrumienione wywar można zamrozić np. do bigosu - boczek świeży, biodrówka w marynacie pikantnej w czosnkowym oleju z rękawa są smaczną alternatywą dla kupnych wędlin,........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Marynata do karkówki na grilla 96

Marynata do karkówki na grilla według przepisu ze starej książki kucharskiej. Jest to marynata do różnego rodzaju mięs pieczonych w plastrach i w całości. Idealnie sprawdza się do karczku, boczku oraz schabu z grilla. Mięso z tego przepisu jest soczyste i bardzo aromatyczne. Dla wszystkich którzy szukają pomysłu na to: Jak zamarynować karkówkę? lub Jak przyprawić karkówkę na grilla(...)oraz łyżkę musztardy rosyjskiej i łyżkę miodu pszczelego. Dokładnie wymieszaj i natrzyj karkówkę. Odstaw na godzinę lub dwie, ale już nie do lodówki. Karkówka jest gotowa do grillowania lub pieczenia. Zobacz inne nasze przepisy z karkówką w roli głównej. Niekwestionowany hit naszego Bloga Kulinarnego, czyli karkówka pieczona na młodej kapuście, a także pyszna karkówka wieprzowa w sosie własnym

Kuchnia Na Wypasie
Lasagne mięsno-grzybowe w boczku / Bacon wrapped meat and mushroom lasagna 187

wyłóż 1/3 beszamelu, posyp 1/3 mozzarelli i 1/2 sosu bolognese i ponownie na niego makaron itd. do wykończenia składników i kończąc na mozzarelli. Zawiń boczek na wierzch zapiekanki (jak na zdjęciu) i włóż do piekarnika. Piecz przez ok.45 minut, do ładnego zarumienienia. po wyjęciu z piekarnika odstaw na 10 minut, następnie wyjmij z keksówki i podawaj. Smacznego! English version Bacon(...)oven. Bake for about 45 minutes, until browned. Remove from the oven and after 10 minutes remove from the tin and serve. Enjoy! Artykuł Lasagne mięsno-grzybowe w boczku / Bacon wrapped meat and mushroom lasagna pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny

karmelowy
Bigos 169

duża główka białej kapusty 3 duże woreczki kiszonej kapusty 1,3 kg mięsa wieprzowego z karczku 600 g boczku wędzonego 5 kiełbas śląskich 4 słoiczki (po 200 g) koncentratu pomidorowego 7 liści laurowych 7 ziaren ziela angielskiego margaryna do pieczenia mięsa sól, pieprz, papryka WYKONANIE Kapustę posiekać i ugotować do miękkości (ale nie powinna być za miękka). W osobnym garnku

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania