pieczarki - 22435 przepisów (strona:399/1496)

Kotlety mielone z porem i pieczarkami 63

Niezwykle pyszne i soczyste mielone.  Składniki: 500 g mielonego mięsa kawałek pora 5-6 pieczarek 1 jajko sól, pieprz majeranek 1 kajzerka wymoczona w mleku i odciśnięta kasza manna do zagęszczenia bułka tarta do panierki olej do smażenia Sposób wykonania: 1. Mięso umieścić w misce. Dodać odciśniętą kajzerkę, jajko, sól, pieprz i suszony majeranek. 2. Pora drobno pokroić. Dusić(...)patelni na niewielkiej ilości oleju, aż zmięknie. W międzyczasie oczyszczone pieczarki zetrzeć na tarce jarzynowej. Pora zdjąć, a na patelni umieścić pieczarki i dusić, aż woda odparuje. Dodać do mięsa. Mięso dokładnie wymieszać z dodatkami, na koniec dodać niewielką ilość kaszy manny.  3. Uformować 8 kotletów, opanierować w bułce tartej i usmażyć na oleju z obu stron.  Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Sałatka z pieczarkami i jajkami 51

szybką i pyszną sałatkę ze składników, które zawsze są w domu. Świetnie sprawdzi się jako danie na śniadanie czy rodzinną imprezę. Lista zakupów  4 jajka 300 g pieczarek 3 łyżki majonezu 3 łyżki kukurydzy z puszki szczypiorek sól, pieprz Krok pierwszy: pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Następnie podsmażamy na odrobinie masła aż odparują cały płyn. W międzyczasie jajka(...)gotujemy na twardo.   Krok drugi : wszystkie składniki – pieczarki, jajka i kukurydzę, łączymy w misce. Dodajemy majonez i mieszamy. Przyprawiamy do smaku. Odstawiamy do lodówki, aby całość mogła się „przygryźć”. Smacznego! Powyższy podstawowy przepis na sałatkę można dowolnie modyfikować, dodając do niej ogórki konserwowe, groszek czy też por. Zyska wtedy bardziej wyrazisty smak. Jednak i bez tego

Proste-przepisy.pl
Słodko - kwaśne risotto z kotletem 39

Składniki: 1 szklanka ryżu 2 szklanki wody sól, pieprz chilli w płatkach 1 szklanka sosu słodko kwaśnego, najlepiej domowego ( KLIK ) 2 kotlety schabowe - u mnie z poprzedniego dnia kilka pieczarek Sposób przygotowania: 1. Kotlety schabowe pokroić w kostkę.  2. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki. Obsmażyć na oleju. 3. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, następnie dodać ryż i chwilę(...)chwilkę mieszając. Dodać wodę i gotować, aż wchłonie płyn. W międzyczasie dodać odrobinę soli. W razie potrzeby uzupełnić wodę. 4. Kiedy już ryż będzie miękki, dodać pokrojone mięso, pieczarki i sos, doprawić solą, pieprzem i chilli. Chwilkę smażyć. Podawać na ciepło.  Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Frykadelki z mięsa mielonego – jak zrazy! 80

Mięsko z sosikiem” to dla mnie kwintesencja domowego obiadu. Taki obiad przypada do gustu zarówno starszym, jak i młodszym. Ja swoje frykadelki nadziewam ogórkami kiszonymi, papryką, cebulą i pieczarkami – nie jest to jednak „zestaw obowiązkowy” – można je nadziewać dowolnie. Kotlety idealnie pasują zarówno do ziemniaków z wody, jak i do kaszy. Frykadelki z mięsa mielonego(...)duże jajko 5 łyżek bułki tartej 5 łyżek mleka (ewentualnie wody) po 1 łyżeczce: soli, lubczyku, majeranku, czosnku suszonego, papryki słodkiej (u mnie wędzona) 2 ogórki kiszone 2 pieczarki pół małej cebuli pół czerwonej papryki Sos do frykadelek: ½ szklanki białego, wytrawnego wina 2 liście laurowe, 4 ziela angielskie 1 szklanka bulionu (lub wody) 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka sosu

Poezja smaku
Pasztet z mięsa z rosołu 62

przejadło? To oczywiście można zrobić krokiety,  albo pasztet na którego Was zapraszam :) Składniki: 700 g mięsa z rosołu 2 marchewki z rosołu 2 pietruszki z rosołu 300 g pieczarek 3 łyżki bułki tartej 1/5 szklanki rosołu 2 jajka 1 duża cebula 2 ząbki czosnki olej/masło do smażenia 1 łyżka majeranku 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz dodatkowo masło(...)smarowania blaszki bułka tarta do obsypania blaszki Wykonanie: Cebulę kroję w kostkę, czosnek siekam. Na oleju szklę cebulę z czosnkiem. Pieczarki czyszczę, kroję w kostkę i podsmażam. Mięso razem z marchewka, pietruszką i cebulą  mielę w maszynce do mielenia mięsa. Dodaję bułkę tartą, pieczarki, jajka, rosół, gałkę muszkatołową, majeranek oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszam. Blaszkę

magiczna kuchnia Kasi
Klasyczne szaszłyki z karkówki 58

okazję – są dobre latem pieczone na grillu, zimą przygotowane w piekarniku lub grillu elektrycznym, w dodatku możecie je skomponować z tego co lubicie. Ja preferuję wersję z papryką, pieczarkami i cebulką. Można do nich użyć też cukinii, bakłażana, marchewki, czy innych warzyw które uda sie nabić na patyk. Mieszajcie, próbujcie i znajdźcie najlepszy mix dla siebie. Składniki: karkówka pieczarki(...)mieszamy z marynatą i zostawiamy na jakiś czas w lodówce. Jak nie macie czasu możecie nie czekać. Na patyczki nabijamy na przemian warzywa i mięso. Ja zwykle zaczynam od pieczarki lub papryki. Koło karkówki dobrze jest umieścic boczek albo słoninę co daje mięsu dodatkowy „smaczek” i zapobiega wysychaniu. Tak przygotowane szaszłyki grilujemy, aż mięso nie bedzie surowe

Kulinarna Patilogia
Zupa gulaszowa 68

rodzajów mięs. Idealnie nadaje się szynka, łopatka, karczek, udziec.. Do zupy gulaszowej dodaję kolorowe papryki, możesz jednak dodać paprykę jednego koloru, np. czerwoną. Moją zupę wzbogacam dodatkiem pieczarek. Do zupy gulaszowej możesz śmiało dodać tartą marchew oraz pietruszkę. Zupa gulaszowa z tego przepisu wychodzi rewelacyjna w smaku, lekko ostra, idealna na obiad w tygodniu, na rodzinne uroczystości, do pracy(...)Zapraszam po mój sprawdzony przepis na zupę gulaszową. Zupa gulaszowa SKŁADNIKI: 1 kg szynki 3 cebule 6 średnich ziemniaków 2 czerwone papryki 2 żółte papryki 5 ząbków czosnku 6 pieczarek 1,5 l rosołu lub bulionu 400 g pomidorów krojonych z puszki 6 kulek ziela angielskiego, 3 liście laurowe sól, pieprz, słodka i ostra papryka, majeranek, oregano 3 łyżki oleju

Zasmakuj Kuchni
Makaron gryczany z sosem pieczarkowo-serowym 43

kuchni Zapraszam do prostego przepisu! Składniki (4 porcje): 320g makaronu gryczanego, łyżka oliwy z oliwek, łyżeczka masła klarowanego, 2 ząbki czosnku, 1 mała cebulka, 100g świeżego szpinaku, 250g pieczarek, 200g śmietanki 18%, 6 łyżek płatków drożdżowych nieaktywnych, 2 łyżki nasion słonecznika, szczypta soli, pieprzu i ziół prowansalskich. Sposób przygotowania Najpierw ugotuj makaron al dente. Następnie rozgrzej na patelni oliwę(...)oliwek i przesmaż posiekaną cebulkę z czosnkiem. Później dodaj także masło klarowane oraz pokrojone w plasterki pieczarki i całość dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wszystko wymieszaj i smaż do czasu, aż pieczarki nabiorą rumianego koloru. Następnie dodaj śmietankę oraz płatki drożdżowe. Dolej także około 1/3 szklanki wody aby konsystencja sosu stała się bardziej płynna. Wszystko wymieszaj i gotuj

Natka Pietruszki
Pikantny sos pieczarkowy 48

warzywa, np. paprykę, cukinię, pomidory oraz posiekaną kiełbasę. Sos pieczarkowy z chili podaję z koperkiem lub natką. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na pikantny sos pieczarkowy. SKŁADNIKI: 300 g pieczarek 1 por – jasna część 2 ząbki czosnku ½ ostrej papryczki chili 6 łyżek śmietanki 12 % 3 łyżki tartego parmezanu ½ pęczka koperku 1 łyżeczka masła klarowanego sól, pieprz, lubczyk PRZYGOTOWANIE: Jasny(...)połowę chili posiekaj w drobną kostkę. Przesmaż je na 1 łyżeczce masła klarowanego. Możesz zastąpić je oliwą lub olejem. Smaż wszystko przez kilka minut aż por delikatnie się zeszkli. Pieczarki umyj, posiekaj na cztery kawałki, większe na sześć. Dodaj do pora i czosnku na patelni. Pieczarki smaż kilkanaście minut na średniej mocy palnika. Gdy lekko zmiękną dodaj sześć łyżek śmietanki

Zasmakuj Kuchni
Karkówka w plastrach po zbójnicku 405

przyrządzoną karkówkę możemy podać z ziemniaczkami, kluskami albo kaszą oraz surówką, najlepiej z kiszonej kapusty.     Składniki: ok 1 kg karkówki 2-3 cebule ok 30 dkg pieczarek 1 łyżka masła 0,5 szklanki czerwonego wina (wytrawnego lub pół wytrawnego) 0,5 szklanki bulionu lub wody 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka miodu (zamiennie można(...)każdej strony na rumiano *** *** Podsmażone mięso przekładamy do szerokiego garnka lub na dużą patelnie *** *** Do tłuszczu na którym smażyło się mięso dodajemy masło i podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki z cebulą *** *** Podsmażone pieczarki z cebulą układamy na mięsie, całość zalewamy winem, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, zagotowujemy *** *** Gotujemy przez chwilę. Dodajemy bulion lub wodę oraz sos sojowy. Ponownie zagotowujemy

Blog z Apetytem
Pieczarki faszerowane z mozzarellą  50

Pieczarki faszerowane z mozzarellą to pyszna przekąska dla miłośników grzybowych potraw. Świetnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju imprezy, gdyż przepięknie się prezentuje. Sprawdź przepisy na pyszne przekąski https://smacznepotrawy.com/fasolka-szparagowa-w-ciescie/https://smacznepotrawy.com/babeczki-wytrawne-z-salatka-jarzynowa/https://smacznepotrawy.com/serowa-rolada/ SKŁADNIKI 10 dużych pieczarek 50 g boczku w plasterkach 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 duży pomidor  … The post Pieczarki faszerowane z mozzarellą appeared first on Smaczne

Smaczne Potrawy
Roladki schabowe 61

Roladki schabowe Marchewkę obrać i przy pomocy obieraczki do warzyw lub tarki pokroić na długie cienkie plastry. Paprykę pokroić w cienkie słupki, 1/2 cebuli pokroić w piórka, 2 pieczarki na plasterki. Plastry schabu umyć, osuszyć, a następnie rozbić przy pomocy tłuczka do mięsa. Plastry mięsa oprószyć solą, pieprzem czarnym i bardzo delikatnie ostrą mieloną papryką. Na każdym plastrze, na całej(...)powierzchni, zostawiając niewielki pasek nie przykryty ułożyć plastry marchewki. Na marchewce ułożyć paprykę, cebulę i pieczarki, oprószyć delikatnie solą, posypać tymiankiem i zwinąć plastry zaczynając od boku z ułożonymi warzywami i marchewką od początku plastra, kończąc na boku częściowo nie przykrytym marchewką. Powstałe rulony związać nicią bawełnianą, aby w trakcie smażenia i duszenia się nie rozwinęły. Na patelni rozgrzać

ememe kitchen
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym 71

minut Składniki placki: – 5-6 ziemniaków – pół średniej cebuli – 1 jajko – 2-3 łyżki mąki pszennej – sól i pieprz – olej do smażenia Składniki sos pieczarkowy: – 250-300 g pieczarek – 1 nieduża cebula lub pół dużej – 6 łyżek kwaśnej śmietany 18% – 1 łyżka oliwy lub oleju – do podania: koperek lub natka pietruszki, kiełki, inne PRZYGOTOWANIE: PLACKI ZIEMNIACZANE: Ziemniaki obierz(...)twórz cienkie placuszki. Smaż do zbrązowienia, ok 2-3 minut z każdej ze stron. Po usmażeniu kładź placki na kawałku ręcznika papierowego aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. SOS PIECZARKOWY : Pieczarki umyj i pokrój w plasterki. Cebulę drobno posiekaj. Na patelni na 1 łyżce oleju lub oliwy podsmaż cebulę aż się zeszkli. Dodaj na patelnię pieczarki i podsmażaj aż te ściemnieją

nietylkopasta.pl

Proponowane wyszukiwania