Makaron w sosie jogurtowym z nutką bazylii 239zamierzonym przez nas celu. Jesteś ciekawy? Przeczytaj i wypróbuj! Makaron z sosem jogurtowym z nutką bazylii porcja dla 1 osoby Składniki: około 50 g makaronu bezglutenowego świderki 5 małych pieczarek garść rukoli 1/2 małej cebuli 1 ząbek czosnku około 4 cm pora kilka listków bazylii 1/2 łyżeczki tymianku 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka słodzika ( syrop daktylowy/miód/syrop(...)opakowaniu. Przelać zimną wodą i odstawić. W miseczce wymieszać ricottę, jogurt naturalny, sok z cytryny, tymianek, porwane listki bazylii, słodzik, sól, pieprz i 3 łyżki wody z gotowania makaronu. Pieczarki umyć i odciąć korzonki. Pokroić na 4 części. Pora przeciąć na pół i pokroić w półksiężyce. Rukolę umyć i porwać. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić posiekany drobno czosnek i cebulę
Jaglusia
Obiad w pół godziny – leczo z grillowanym kurczakiem 125Dzisiaj polecam obiad w pół godziny – leczo z grillowanym kurczakiem. Składniki 300 g pieczarek cebula 3 pomidory papryka cukinia filet z kurczaka ryż pełnoziarnisty sól, pieprz, oregano, bazylia, słodka papryka olej , oliwa Wykonanie Przygotowanie marynaty do mięsa Oliwę z oliwek wymieszać z solą, pieprzem oraz słodką papryką. Przygotowaną marynatą posmarować filet z kurczak i smażyć na patelni do grillowania(...)grillu. Cebulkę drobno posiekać i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Gdy cebula będzie już zrumieniona dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć aż woda z pieczarek odparuje. Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz marchewkę pokrojoną w talarki. Dusić aż marchewka trochę zmięknie. Na koniec dodać cukinie pokrojoną a kostkę oraz pomidory. Wszystko dusić aż warzywa będą miękkie. Na koniec
Pomysłowa kuchnia
Tortilla z łososiem, kozim serem i sosem aioli 144zawinąć co tylko lubimy i sobie wymyślimy często sięgamy, gdy organizujemy małą imprezkę :) Tym razem tortilla z popularnym łososiem, ale z niecodziennymi dodatkami. Co powiecie na sos aioli, marynowane pieczarki i kozi ser? Okazało się, że wszystko razem świetnie ze sobą współgra! Składniki (4 porcje): 4 placki tortilli 100 g. dojrzewającej koziej roladki 150 g. wędzonej łososia 100 g. marynowanych(...)mini pieczarek 1/2 małej sałaty lodowej 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 1 żółtko 100 ml. oliwy z oliwek sól, pieprz Żółtko roztrzep trzepaczką w miseczce ze startym na drobnych oczkach czosnkiem. Wlewaj malutkim ciurkiem oliwę cały czas energicznie ubijając. Gdy wlejesz całą oliwę i utworzy się gęsty czosnkowy majonez dodaj sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem
Delicious Place
Pulpeciki rybne z piekarnika z sosem pieczarkowym 121bułki tartej sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku koperek suszony według uznania papryka słodka mielona według uznania lubczyk suszony według uznania Na sos pieczarkowy: 50 dag pieczarek 1 średnia cebula pół łyżki masła 330 g śmietany 18 % sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku koperek suszony według uznania Dodatkowo: szczypiorek według uznania 1 łyżka oleju(...)wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy olejem i układamy pulpeciki. Następnie pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. 3. Sos pieczarkowy: Gdy pulpeciki się pieką przygotowujemy sos pieczarkowy:Pieczarki obieramy, płuczemy i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w małą kosteczkę. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę, chwilę przesmażamy, uważamy, żeby cebuli nie przypalić, cebula ma się tylko
Izabelawkuchni
Gulasz wieprzowy 136warzyw. Czas przygotowania : 1,5 godziny Ilość porcji: 2-4 osób Trudność przygotowania: średnie Cena: przystępna SKŁADNIKI : 1 kg łopatki wieprzowej 250 g pieczarek 2 czerwone papryki 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 litr bulionu warzywnego 2 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 10 ziaren pieprzu 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki(...)odstawiamy na chwilę. 2. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebule pokrojoną w kostkę. Po chwili dodajemy mięso i podsmażamy przez jakieś 10 minut. W trakcie smażenia możemy pokroić pieczarki i paprykę. 3. Podsmażone mięso przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Jak zrobić bulion znajdziesz tutaj . Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu
karolgotuje
Sałatka z kurczakiem i jajkiem 122Ilość porcji: 6 porcji Składniki: 500 g fileta z kurczaka 2 jajka przyprawa do kurczaka olej do smażenia puszka groszku konserwowego 4-5 ogórków konserwowych (150 g) mały słoiczek pieczarek marynowanych 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu Przygotowanie: Jajka ugotować i podzielić na ćwiartki lub ósemki. Kurczaka pokroić w duże kawałki, posypać przyprawą do kurczaka i podsmażyć(...)Ogórki i pieczarki pokroić w niewielką kostkę. Dodać groszek i majonez, wymieszać. Wszystko doprawić solą i pieprzem. Ułożyć na sałatce kawałki kurczaka i jajko. Gotowe. Krok po kroku: 1. Ugotować jaja 2. Pokroić kurczaka i wymieszać w przyprawach 3. Pokroić pieczarki i ogórka 4. Wymieszać składniki na sałatkę 5. Usmażyć mięso 6. Pokroić jajka Pobierz wersję do druku: Pobierz Sałatka
KuchniaWeDwoje.pl
Drugie śniadanie – zdrowe przepisy na cały tydzień 127porcja Składniki: 1 jajko 1 łyżka mąki 50 ml mleka szczypta soli 20 g szynki 20 g sera żółtego 50 g papryki (zielonej, żółtej i czerwonej) 2 sztuki pieczarek 1 łyżeczka masła Przygotowanie: Pieczarki pokroić i podsmażyć przez 5 minut na maśle. Zmiksować dokładnie jajka, mąkę i mleko. Dodać pokrojone w kostkę papryki, szynkę, starty ser, podsmażone pieczarki, szczyptę soli
KuchniaWeDwoje.pl
Wegetariańskie leczo 107chłodniejsze letnie dni. Czas wykonania: 30 – 40 min Ilość porcji: 4 – 6 Składniki: 300 g cukinii 300 g papryki 300 g cebuli 300 g pomidorów 400 g pieczarek 80 g przecieru pomidorowego 1 ½ łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżka masła Przygotowanie: Posiekaną cebulę podsmażyć na maśle przez 10 minut. Dodać pokrojone pieczarki i cukinię. Całość posolić i dusić(...)lecza. Na koniec dodać przecier pomidorowy i pieprz. Całość gotować, do czasu, aż warzywa będą miękkie, ale nie rozpadające się. Krok po kroku: 1. Podsmażyć cebulę 2. Dodać pieczarki 3. Dodać cukinię 4. Dodać paprykę oraz pomidory 5. Pod koniec gotowania dodać przecier i przyprawy Pobierz wersję do druku: Pobierz Wegetariańskie leczo Artykuł Wegetariańskie leczo pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.pl
Wątróbka drobiowa z warzywami 124stole. Tak więc zapraszam po przepis na wątróbkę z bakłażanem, cukinią i pomidorem. Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 1 cukinia 1 bakłażan 2 pomidory 6-8 pieczarek 1 cebula 2 łyżki posiekanego szczypiorku masło do smażenia mąka pszenna majeranek sól, pieprz Wykonanie: Cukinię i bakłażan kroję na mniejsze paski. Pomidor w ósemki, pieczarki w plasterki, a cebulę(...)półplasterki. Szczypiorek siekam. Na patelni podsmażam cebulę, dodaję pieczarki smażyć przez 5 minut. Następnie dodaję bakłażan, cukinię i smażę przez kolejne 5 minut. Po tym czasie wrzucam pomidory, doprawiam do smaku solą i pieprzem i podsmażam całość do momentu, aż warzywa będą miękkie. W międzyczasie w ątróbkę oczyszczam, myję i kroję na mniejsze kawałki. Każdy kawałek posypuję majerankiem
magiczna kuchnia Kasi
Pieczone warzywa 139więc do szarej codzienności choć trochę koloru jedzeniem. Upiec można naprawdę wiele warzyw. Tutaj ziemniaczki hasselback (obrane z łupin, takie jednak lesze), cebula, papryka, koper włoski i do tego pieczarki. Na ziemniakach były gałązki rozmarynu. Obok białe kiełbaski, podsmażone na patelni. Wybieramy te z dobrym składem i do pieczonych warzyw smakują naprawdę super. Można upiec również marchewkę, pietruszkę, selera(...)wszystko wymieszać i dodać np. ciecierzycę albo soczewicę. Składniki: 10 średnich ziemniaków 1 papryka 2 kopry włoskie 2 cebule 3 ząbki czosnku ok. 200 g pieczarek gałązki świeżego rozmarynu sól, świeżo zmielony pieprz oliwa lub olej ew. ulubione zioła Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Dużą blaszkę smarujemy oliwą (ja wykładam zawsze papier
bistro mama
Sałatka „niebo w gębie” 308jest niezwykle pyszną przekąską, idealną na każdą okazję. Sprawdzi się zarówno na rodzinnej imprezie, lub jako sałatka do pracy czy na kolację. Główną rolę w tej sałatce odgrywają marynowane pieczarki, które z dodatkiem jajek, pora, kukurydzy i ogórków tworzą wyjątkową kompozycję smakową. Sałatka „niebo w gębie” jest bardzo prosta w przyrządzeniu i wspaniała w smaku. Przekonajcie się sami(...)PRZEPIS NA SAŁATKĘ NIEBO W GĘBIE Składniki 1 słoiczek pieczarek marynowanych 1 średni por 4 jajka 1 mała puszka kukurydzy 4 ogórki kiszone 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Wykonanie 1. Pieczarki marynowane odsączamy z zalewy i kroimy w ćwiartki. 2. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę. 3. Ogórki
Alle Dobre!
Kotlety Mielone Pod Pieczarkową Kołderką 134MIELONE POD PIECZARKOWĄ KOŁDERKĄ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 500 g mięsa mielonego (wieprzowe/drobiowe) 2 jajka 1 łyżka musztardy 1 mała cebula 2 kromki jasnego chleba sól pieprz 250 g pieczarek 150 g sera żółtego 2 łyżki majonezu Wykonanie Kromki chleba moczymy w mleku, a następnie odciskamy jego nadmiar. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Jajka roztrzepujemy w miseczce, dodajemy(...)gotowego mięsa formujemy małe, płaskie kotleciki i układamy na blaszce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, grzanie góra-dół na 25 minut. Podczas pieczenia kotletów przygotowujemy pieczarkową kołderkę. Pieczarki myjemy, kroimy w kosteczkę i dusimy na łyżce masła. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie dodajemy go do uduszonych pieczarek z 2 łyżkami majonezu. Całość mieszamy
Przepiski.pl
Zapiekanka z Chleba Tostowego 340Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na pyszną zapiekankę na chlebie tostowym. Jestem pewna, że posmakuje każdemu z Was. PRZEPIS NA ZAPIEKANKĘ Z CHLEBA TOSTOWEGO Składniki 200 g pieczarek 200 g sera żółtego 200 g szynki konserwowej w plastrach 100 ml śmietany 12% 3 jajka ok. 10 kromek chleba tostowego Sól Pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Pieczarki myjemy(...)blaszce 24×24 układamy kromki chleba tostowego. Smarujemy 1/2 mieszanki jajek ze śmietaną i serem. Następnie całość wykładamy plastrami szynki. Na szynkę wykładamy 1/2 uduszonych z cebulą pieczarek. Na wierzch wykładamy pozostałą część mieszanki jajeczno-serowej. Na górę układamy drugą warstwę chleba tostowego, następnie posypujemy startym serem. Gotową zapiekankę wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, pieczemy przez
Przepiski.pl
Schabowy na trzy sposoby 118pieprzem. Panierujemy na początek w mące, następnie w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem, na końcu w bułce tartej. Po panierowane kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu. 2 Schab z pieczarkami. pieczarki obrane i podsmażone na maśle z cebulką, doprawiamy sola i pieprzem. Na utłuczony i oprószony solą i pieprzem schab nakładamy z jednej strony pieczarki i spinamy wykałaczkami. Panierujemy
Pomysłowa kuchnia