pieczarki - 22978 przepisów (strona:407/1532)

Lekka pietruszkowo-pieczarkowa zupa krem 131

sprzęty, które mają swoje dodatkowe, przydatne funkcje. A z tej korzystam często. Sprzęt jest mocny i praktyczny. Polska marka, świetna jakość. Polecam Składniki: 900 ml drobiowego bulionu 200 g pieczarek (waga po obraniu) 1 korzeń pietruszki pół pęczka natki pietruszki 1 marchewka 1 średni ziemniak 1 łyżka masła 1 mała cebula sól i pieprz do smaku 150 g naturalnego jogurtu(...)kroimy na mniejsze kawałki. Ziemniaka obieramy i kroimy w kosteczkę. Składniki przekładamy do garnka, dodajemy natkę pietruszki i zalewamy całość bulionem. Gotujemy pod przykryciem. W międzyczasie kroimy cebulę i pieczarki. Cebulę podsmażamy na maśle, następnie dodajemy do niej pieczarki. Całość doprawiamy delikatnie solę i pieprzem i smażmy przez kilka minut. Zawartość patelni dodajemy do garnka i gotujemy wszystko jeszcze chwilę

Słodkie okruszki
Pulpety z soczewicy i białych warzyw 136

Pulpety 200 ml pomarańczowej soczewicy seler (ok. 350 g) 2 pietruszki cebula czerstwa bułka jajko pół łyżeczki pieprzu ziołowego szczypta mielonej kozieradki sól pieprz olej do smażenia Sos 10 pieczarek cebula łyżka liści kozieradki pół łyżeczki mielonego kminku 3 ziela angielskie 250 ml przecieru pomidorowego sól olej do smażenia Soczewicę ugotować do miękkości, a nawet do stanu paćki(...)kozieradką. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Pulpety smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Na dużej patelni na dwóch łyżkach oleju zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę z pieczarkami pokrojonymi na kawałki oraz suszonymi liśćmi kozieradki, zielem angielskim i kminkiem. Gdy pieczarki i cebula zmiękną, dodać przecier pomidorowy. Zagotować i odparować do żądanej konsystencji lub rozrzedzić wrzątkiem. Doprawić

Weekendy w domu i ogrodzie
Zapiekanka gołąbkowa 130

okrągły garnek kamienny o średnicy 28cm): kilka liści kapusty  tarty żółty ser Farsz: 1 szklanka ryżu 500 g mięsa mielonego (u mnie szynka) 1 duża cebula 5-6 pieczarek 1-2 suszone grzybki sól, pieprz majeranek 1-2 ząbki czosnku Sos: 1-2 łyżki masła klarowanego lub oleju 1 łyżka mąki 1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego 1,5 szklanki wrzątku(...)sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Zrobić farsz: ryż zalać 2 szklankami wody, dodać troszkę soli i ugotować. Cebulę posiekać, pieczarki pokroić w półplasterki, razem poddusić na patelni. Wrzucić do miski z ugotowanym ryżem, a na patelni usmażyć mięso. Mięso, ryż, pieczarki, pokruszone suszone grzybki i cebulę, zmiażdżone ząbki czosnku dokładnie wymieszać, doprawić solą, pieprzem i majerankiem. 2. Z liści

Kuchnia domowa Ani
Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami 129

Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami chodziły za mną już od jakiegoś czasu. A, że dziś akurat nie miałam zbytniego pomysłu na obiad, a w sklepie wpadły mi w rękę ładne pieczarki, to decyzja została podjęta raz dwa – będą naleśniki :) Polecam j The post Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sałatka meksykańska – sprawdzony przepis 343

sałatka jest tak wyjątkowa i niepowtarzalna. Spróbujcie koniecznie i zaskoczcie swoich gości. Sałatka meksykańska Składniki: 0,5  sałaty lodowej 2-3 pomidory Kukurydza konserwowa Fasola konserwowa czerwona 300g pieczarek 500g mielonego mięsa 1 cebula 3 łyżki koncentratu pomidorowego 200g sera żółtego 400g jogurtu naturalnego gęstego 6 łyżek majonezu 1 ząbek czosnku 1 paczka chipsów Tortilla (polecam serowe) Sól Pieprz(...)wymieszać z majonezem dodać czosnek przeciśnięty przez praskę przyprawić solą i pieprzem. (Sos można zrobić także w wersji bez czosnku, ja dodałam czosnek ponieważ lubię wyraziste smaki). Przygotowanie sałatki: pieczarki umyć, oczyścić i poszatkować w plastry. Usmażyć na łyżce masła . Cebulę obrać, pokroić w piórka i usmażyć na oleju , dodać mięso mielone przyprawione solą, pieprzem, oregano i kminem rzymskim (kmin

Księga-Smaku
Kremowy makaron z pieczarkami i kurczakiem 121

Dzisiaj serwuję kremowy, odżywczy makaron z cukinią, pieczarkami oraz kawałkami kurczaka. Smaczny, pełnowartościowy, a przy tym prosty i szybki obiad. Makaron z pieczarkami i kurczakiem to dosyć lekkie, ale sycące danie. Jego sekretnym składnikiem jest … The post Kremowy makaron z pieczarkami i kurczakiem appeared first on FitSweet

Fitsweet.me
Imprezowy kociołek 150

zupę przygotować z samego rana, albo nawet dzień wcześniej i podgrzać na gotowo, kiedy oczekujemy już gości. Danie jest sycące i smaczne. 3-4 piersi kurczaka 500 g białych pieczarek 2 duże czerwone papryki 2 duże cebule 1 puszka pomidorów krojonych 3/4 szkl. ketchupu 3-4 szkl. bulionu 1,5 szkl. drobnego makaronu 3 ziela angielskie 2 liście laurowe ostra(...)masła + 2 łyżki mąki Oczyszczone mięso kroimy w drobną kostkę. Dodajemy około 2 łyżki przyprawy kebab/gyros, mieszamy i odstawiamy do lodówki na około pół godziny. Cebulę kroimy w piórka. Pieczarki kroimy na półplasterki. Pozbawione gniazd nasiennych papryki kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy kurczaka i smażymy go do lekkiego zrumienienia. Zawartość patelni przekładamy do dużego garnka

Smaki Na Talerzu
Kulebiak z kapustą i pieczarkami 130

Kulebiak z kapustą z pieczarkami na cieście półkruchym, podawany z pysznym, rozgrzewającym “Barszczem czerwonym“. Pomysł na ten przepis zrodził się tak na prawdę z małego lenistwa 🙂 Przygotowując bowiem “Pieczone uszka z kapustą i z pieczarkami“, nie chciało mi się lepić drugiej porcji ciasta, dlatego rozwałkowałam je tylko, wyłożyłam resztę farszu, zawinęłam w roladę, nacięłam i upiekłam(...)jednocześnie różnicą w stosunku do wspomnianych wyżej uszek pieczonych jest mniejsza ilość ciasta a większa ilość farszu, jaka przypada na jedną porcję. Czytaj dalej "Kulebiak z kapustą i pieczarkami" na blogu Moja Delicja

Moja Delicja
Pieczone uszka z kapustą i pieczarkami do barszczu 127

Pyszne i chrupiące Pieczone uszka z kapustą i pieczarkami . Obowiązkowo jako dodatek do czerwonego barszczu. Świetne w okresie Bożego Narodzenia czy w Sylwestra. Sprawdzą się również na wszelkich imprezach. Najlepiej smakują na świeżo, podawane jeszcze ciepłe. Zobacz również “Kruche pieczone pierożki wigilijne z kapustą i pieczarkami“. Czytaj dalej "Pieczone uszka z kapustą i pieczarkami do barszczu

Moja Delicja
Kotlet de volaille 122

Kotlet de volaille to jedno z bardziej popularnych dań w Polsce. Z masełkiem, pieczarkami i papryką w środku. Szybki i pyszny przepis. Kotlet podamy wraz z szybką i błyskawiczna sałatką i grillowaną papryką. Składniki masło pieczarki czerwona papryka sól pieprz 2 jajka bułka tarta 2 piersi z kurczaka masło klarowane miks sałat cebula Kotlet de volaille Kotlet de volaille(...)przepis Piersi z kurczaka kroimy na pół wzdłuż, a następnie delikatnie rozbijamy. Solimy i pieprzymy. Układamy po jednej stronie pokrojoną pieczarkę, paseczki papryki, odrobiną masła, półplasterkiem cebuli i zwijamy. Jajko roztrzepujemy w misce i maczamy w nim kotleta. Następnie obtaczamy kotleta i bułce tartej i smażmy na rumiany kolor w maśle klarowanym. Paprykę grillujemy na patelni grillowej polaną odrobiną oliwy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka makaronowa z kabanosami 110

ostatni wieczór roku. Udostępnij Sałatka makaronowa z kabanosami – składniki 100 g makaronu 200 g kabanosów 1 / 2 puszki kukurydzy 1 słoiczek marynowanej papryki 1 / 2 słoika marynowanych pieczarek 4 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki pikantnego ketchupu 1 czubek łyżeczki chili 1 / 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 / 2 łyżeczki czosnku mielonego sól, pieprz(...)Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą. Kabanosy pokroić na mniejsze kawałki. Kukurydzę odcedzić z zalewy. Marynowaną paprykę pokroić w kostkę lub krótkie paski. Marynowane pieczarki wyjąć z zalewy, pokroić na ćwiartki. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. W miseczce wymieszać majonez, śmietanę, ketchup, chili, wędzoną paprykę oraz czosnek mielony. Do dużej miski wsypać makaron, kabanosy, kukurydzę

niecodziennikpary
Sznycel schabowy po myśliwsku 135

kotleta. Oprócz mięsa wieprzowego, do przygotowania sznycla po myśliwsku używane jest mięso z piersi kurczaka oraz cielęcina (Wiener Schnitzel). Do sosu Jäger najczęściej stosuje się ze względu na dostępność pieczarki. Cały zestaw uzupełniają zazwyczaj: szpecle, sałatka ziemniaczana, sałatka z ogórków lub frytki. Kotlet schabowy po myśliwsku to godny uwagi przepis na sobotni lub niedzielny obiad. Dość łatwy w wykonaniu(...)schabowy po myśliwsku Składniki: Kotlety: schab bez kości: 5 kotletów jajko: 2 szt. mąka pszenna bułka tarta sól i pieprz do smaku masło klarowane do smażenia ( ew. smalec) Sos: pieczarki: 300 g boczek wędzony: 100 -150 g cebula: 1 szt. koncentrat pomidorowy: 1 łyżka śmietana kremówka: 1-2 łyżki papryka słodka: 1 łyżka bulion warzywny lub woda: 125 ml sól

Kuchnia Na Wypasie
Makaron Boeuf Strogonow 109

tego dania najbardziej pasuje makaron jajeczny) – 300 g wołowiny – możesz użyć kawałków do gulaszu lub pręgę wołową – 4 łyżki oleju – 1 cebula drobno posiekana – 10 pieczarek – 2 łyżki mąki – 750 ml bulionu (możesz użyć domowego rosołu mięsnego lub bulionu warzywnego) – 3-4 łyżki śmietany 18% – sól i pieprz – posiekana natka pietruszki do posypania(...)PRZYGOTOWANIE: Wołowinę pokrój na małe kawałki, najlepiej w formie paseczków. Cebulę drobno posiekaj a pieczarki pokrój w plasterki. Mięso dopraw połową łyżeczki soli i 1/3 łyżeczki pieprzu. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i smaż na nim mięso. Najlepiej robić to na 2 razy, tak aby mięso nie było zbyt ściśnięte i każdy z kawałków miał się okazję usmażyć. Smaż

nietylkopasta.pl
Zapiekanka makaronowa z warzywami 112

obiad pyszna, sycąca makaronowa zapiekanka z warzywami. Składniki: 250 g makaronu świderki 300 g wędliny 1 czerwona papryka 1/2  puszki zielonego groszku 1 czerwona cebula 300 g pieczarek 2 marchewki ok 250 g mozzarelli olej do smażenia zioła prowansalskie sól, pieprz Wykonanie:  Makaron gotuję al dente w osolonej wodzie. Warzywa obieram i myję. Wędliny, marchewkę, paprykę i pieczarki(...)kroję w kostkę. Cebulę kroję w półksiężyce. Na patelni rozgrzewam tłuszcz i podsmażam pieczarki, następnie dodaję cebulę z marchewką, smażę przez 5 minut. Po tym czasie dorzucam paprykę oraz wędlinę przesmażam przez około 3 minuty. Do odcedzonego makaronu dodaję przesmażone warzywa, groszek, doprawiam do smaku solą i pieprzem, mieszam. Całość przekładam do formy. Na wierzch układam pokrojoną w plasterki mozzarellę

magiczna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania