pieczarki - 22435 przepisów (strona:397/1496)

Jajka w pieczarkach 46

Uwielbiam jajka na śniadanie i chętnie szukam nowych inspiracji. Tym razem "wsadziłam" je do pieczarek ;-) Składniki: małe jajka duże pieczarki (najlepiej portobello ) sól, pieprz olej Sposób przygotowania: 1. Naczynie do zapiekania lekko posmarować olejem. 2. Z pieczarek pozbyć się nóżek, ostrożnie wbić po jajku, wierzch oprószyć solą i pieprzem. Ostrożnie włożyć do piekarnika, piec w 180st.C przez 10-15 minut

Kuchnia domowa Ani
Polędwiczka wieprzowa z sosem pieczarkowym 53

obiad. Inne przepisy z polędwiczką wieprzową znajdziecie TU . Składniki: 500-600 g polędwiczki wieprzowej 1 łyżka świeżo zmielonego pieprzu 1/2 łyżeczki soli morskiej 2 łyżki oleju 400 g małych pieczarek 1 cebula 1 łyżka masła 2 łyżeczki sosu sojowego 1/2 szklanki bulionu 1 łyżka whisky 1/4 szklanki śmietanki 30% 1 łyżka musztardy opcjonalnie: natka pietruszki   Wykonanie: Polędwiczkę umyć, osuszyć(...)kolor. Następnie polędwiczkę przełożyć do gorącego naczynia w piekarniku i piec przez 18 minut. Upieczoną polędwiczkę wyjąć na talerz i pozostawić na kilka minut. W tym czasie przygotować sos: pieczarki obrać i pokroić na pół lub zostawić w całości. Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni po podsmażaniu polędwiczki rozgrzać masło, podsmażyć cebulę, następnie dodać pieczarki. Gdy będą zrumienione dodać musztardę

Pasja Smaku
Kaszotto z pęczaku z warzywami 45

wszystkich kasz właśnie pęczak najbardziej mi smakuje.  A jaka jest Wasza ulubiona kasza?  Składniki: 200 g kaszy pęczak 650 ml bulionu warzywnego 1 czerwona papryka 200 g pieczarek 200 g pomidorków koktajlowych 1 duża cebula 1/2 pęczka natki pietruszki 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki masła sól pieprz Wykonanie: Cebulę kroję w kostkę, czosnek siekam. Paprykę i pieczarki(...)kroję na mniejsze kawałki, pomidorki na pół. Pietruszkę drobno siekam. Na patelni rozgrzewam łyżkę masła, wrzucam cebulę z czosnkiem i podsmażam przez około 5 minut. Następnie dodaję paprykę  pieczarki i smażę kolejne 5 minut. Kaszę przepłukuję pod wodą i osączoną dodaję do warzyw, chwilę  podsmażam. Wlewam połowę bulionu i gotuję na małym ogniu, ciągle mieszając, aż cały płyn

magiczna kuchnia Kasi
Gulasz z szynki z pieczarkami i papryką 45

Gulasz z warzywami jest zdecydowanie moim faworytem. Sos z dodatkiem pieczarek i papryki pasuje praktycznie do każdego mięsa. W sumie na blogu jest już trochę połączeń tego typu, a ostatnio przygotowałam gulasz na bazie szynki wieprzowej. Zapraszam po przepis. Składniki: 700 g szynki wieprzowej 2 nieduże cebule 7-10 pieczarek, w zależności od wielkości  olej do smażenia  mąka(...)mięso i zalać gorącą wodą tak, by przykryła mięso. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, kolorowy pieprz, inne ulubione przyprawy. Gotować na małym ogniu. W międzyczasie uzupełniać wodę.  3. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Paprykę pokroić w kostkę. Warzywa dodać do sosu jak już mięso będzie miękkie. Gotować około 7-10 minut.  4. W kubku wymieszać śmietankę, zimną

Kuchnia domowa Ani
Krokiety z pieczarkami i serem 55

Składniki: Naleśniki: 250 ml mleka 250 ml wody mineralnej 250 ml mąki pszennej 3 jajka 3 łyżki oleju sól Farsz: 250 g sera żółtego  600 g pieczarek 1 duża cebula 2 łyżki masła sól pieprz olej do smażenia bułka tarta do panierowania 2 jajka do panierowania  Sposób wykonania: Do wysokiego naczynia wrzucamy wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe. Miksujemy(...)gładką masę. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy naleśniki. Ser oraz pieczarki ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę szatkujemy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i szklimy na nim poszatkowaną cebulę. Następnie dodajemy starte pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i smażymy do odparowania soku. Przekładamy do miski i odstawiamy do przestygnięcia. Dodajemy starty ser, mieszamy. Na każdego

Qchnia po prostu
Ryba po cygańsku lub po japońsku. To ten sam przepis. Wychodzi pyszna 51

innym razem „po japońsku”. Dwie nazwy, w zasadzie to ten sam przepis, w którym kawałki ryby usmażonej w cieście w słodko-kwaśnym sosie z marynowanymi warzywami i pieczarkami. Co tu dużo mówić, wychodzi bardzo smacznie, a ryba po grecku ma teraz na świątecznym stole poważną konkurencję. Przepis na rybę po cygańsku Składniki: Około 800 gramów filetów z ryby(...)morskiej – u nas tym razem dorsz, 1 jajko, 1/3 szklanki mleka, 3 kopiaste łyżki mąki pszennej , 3 cebule, 4 płaty papryki marynowanej, 4 ogórki marynowane, około 15 pieczarek marynowanych, słoiczek koncentratu pomidorowego (200 gramów), 2 łyżeczki cukru, olej, łyżeczka papryki w proszku, liście laurowe, sól, pieprz. Jak zrobić rybę po cygańsku? Filet pokrój na porcje, oprósz solą i pieprzem

Kulinarna Polska
Wołowina po burgundzku czyli boeuf bourguignon. Przepis na pyszny francuski gulasz 59

jedna z najbardziej znanych potraw wiejskiej i domowej kuchni francuskiej. W tym swego rodzaju gulaszu wołowym na czerwonym winie znajdziesz też boczek, marchew i pieczarki. Przygotowanie wymaga czasu, ale w pełni wynagradza cały trud. W garnku mieszają się wyjątkowo silne smaki, tworząc razem coś naprawdę pysznego. Przepis na Boeuf Bourguignon – wołowinę po burgundzku Składniki: 1 kg wołowiny – najlepsza(...)będzie pręga, łopatka lub kark, 200 gramów wędzonego boczku, 3 cebule, 400 gramów pieczarek, 3 marchewki, łyżka mąki pszennej, 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 1,5 szklanki wytrwanego czerwonego wina, mały pęczek natki pietruszki, olej, łyżka suszonego tymianku, kilka listków laurowych, sól, pieprz. Jak zrobić wołowinę po burgundzku? Boczek pokrój w drobną kostkę, wrzuć do garnka z odrobiną rozgrzanego oleju, smaż

Kulinarna Polska
PIECZONE BATATY Z PIECZARKAMI 47

razem mam dla Was przepis na przepyszne pieczone bataty z pieczarkami, mogą one stanowić warzywny dodatek do mięsa lub ryb, albo samodzielne danie wegetariańskie. Gorąco Was namawiam do wypróbowania tego przepisu, bo bataty w tej wersji są naprawdę wyśmienite, jeśli raz ich spróbujecie, na pewno powrócicie do tego przepisu. Może to być również oryginalna propozycja dania na świąteczny stół. Przygotowanie(...)Pieczenie : 25 min. Porcja dla 4 osób : ● 4 bataty ● 500 g pieczarek ● 2 ząbki czosnku ● 40 g masła ● 4 łyżki oliwy z oliwek ● 300 g jogurtu greckiego (opcjonalnie) ● szczypiorek (lub natka kolendry lub pietruszki), opcjonalnie   Przygotowanie : Nagrzej piekarnik do temperatury 200°C. Umyj bataty, nie obierając ich, przekrój wzdłuż na pół, i ułóż na brytfannie wyłożonej papierem do pieczenia

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Rozgrzewający gulasz zbójnicki 1229

sosem i warzywami. Możemy go podać z ziemniaczkami, kluskami, kaszą lub w towarzystwie świeżego pieczywa.     Składniki: ok 1 kg łopatki wieprzowej 1 cebula 2 ząbki czosnku kilka pieczarek 1 szklanka czerwonego wina (wytrawnego lub półwytrawnego) pół szklanki bulionu lub wody 1 czerwona papryka 2 kiszone ogórki 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego Przypraw: sól, pieprz, słodka i ostra papryka, majeranek(...)podsmażamy mięso ciągle mieszając – do zrumienienia *** *** Mięso zdejmujemy z patelni, a na tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę *** *** Gdy cebula się zeszkli dodajemy drobno pokrojone pieczarki, podsmażamy. . Na końcu, gdy pieczarki się zrumienią dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy i smażymy jeszcze przez chwilę *** *** Dodajemy podsmażone wcześniej mięso, całość zalewamy winem i zagotowujemy *** *** Wlewamy bulion, dodajemy liść

Blog z Apetytem
Gulasz ze schabu i kiełbasy 62

nieco inna propozycja podania). na 4-5 porcji: 500-600 g schabu 400-500 g kiełbasy (u mnie podwawelska) 2 cebule 2-3 marchewki 1/2 czerwonej papryki 4-5 pieczarek 3-4 ogórki kiszone 3 szkl. bulionu 2 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 łyżki zimnej wody mielona papryka sól, pieprz olej kasza jęczmienna Cebulę(...)ogórki kiszone i paprykę kroimy w kostkę. Pieczarki, kiełbasę i obrane marchewki kroimy na półplasterki. Mięso kroimy w kostkę. Oprószamy solą, pieprzem oraz mieloną papryką. Na dużej, szerokiej i głębokiej, patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy cebulę i smażymy do zeszklenia na niewielkim ogniu. Zeszkloną cebulę zgarniamy na bok patelni, a w puste miejsce dodajemy kiełbasę i krótko ją przesmażamy

Smaki Na Talerzu
Schab po cygańsku 72

Schab po cygańsku  Dziś zapraszam na pożywny i rozgrzewający obiad, czyli schab po cygańsku w sosie pomidorowym z papryką, ogórkami i pieczarkami. To wspaniały pomysł na wykorzystanie schabu w plastrach . Zobacz przygotowanie dania na poniższym filmie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Schab w pikantnym, słodko-kwaśnym sosie z ketchupem wprost rozpływa się w ustach, mięso(...)także na imprezę, na przykład sylwestrową. Polecam, smacznego:) Schab po cygańsku, składniki: ok. 500 g schabu w plastrach, 2 małe ząbki czosnku, mała cebula, czerwona papryka, 200 g pieczarek, 2 ogórki kiszone lub konserwowe, ok. 2-3 łyżek pikantnego keczupu (lub do smaku), 2 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego, ok. 3 szklanek wody, 1-2 łyżki sosu sojowego (lub do smaku

Lekcje w kuchni
Angielskie śniadanie 48

klasę średnią i wyższą. Tak pokrótce wygląda historia – English breakfast, śniadania, które jest znane na całym świecie. Podstawą tegoż śniadania jest bekon, kiełbaski, kaszanka, fasolka w pomidorach, pieczarki, pomidor, jajka, grzanki, herbata lub kawa. Oczywiście śniadanie to różni się w zależności od regionu i kraju. W Irlandii będzie to biały – pudding – i – Soda bread, czyli chleb(...)zakończenie przytoczyć słowa angielskiego powieściopisarza i dramaturga. – Wiliama Somerseta Maughama : … aby dobrze zjeść w Anglii, należy jeść śniadanie trzy razy dziennie… Składniki Kiełbasa Kaszanka Bekon Pomidory Pieczarki Fasola w pomidorach Grzanki Olej rośliny Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Szczypiorek Płynne białko od Farma Białka 16 sztuk czyli 1 butelka *nie podaje ilości, bo musisz

RafalCook
Pizzerinki z mozzarellą i pomidorkami 51

DODATKI 100 g 100 pomidorów z puszki 1 1 maleńki ząbek czosnku 1/2 łyżeczki 1/2 suszonej bazylii sól, cukier i pieprz* tarty żółty ser kulki mini mozzarelli pomidorki cherry pieczarki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: W misce wymieszaj suche składniki: mąkę, drożdże i sól*. Dolej olej i wodę, wstępnie wymieszaj łyżką. Wyłóż papkę na blat kuchenny podsypany mąką. Dłońmi wyrób(...)u0142ego i du\u017cego. Przepis przygotowa\u0142am z my\u015bl\u0105 o mojej rocznej c\u00f3rce jedz\u0105cej metod\u0105 BLW.","keywords":["dro\u017cd\u017ce","m\u0105ka pszenna","mozzarella","pieczarki","pomidorki cherry","pomidory z puszki","ser \u017c\u00f3\u0142ty","pizza przepis BLW","pizzerinki dla dzieci","pizza dla dzieci","przepis na pizz\u0119","mini pizza"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka

ProstePesto.pl
Gulasz gyros drobiowy 49

każy. Domowy kebab, sałatka i mój dzisiejszy pomysł - gulasz z kurczaka, który bardzo nam zasmakował. Można podać go z kaszą lub ziemniakami.  2 filety z kurczaka 300g pieczarek 2 cebule 4 ogórki kiszone 2 puszki pomidorów przyprawa do gyrosa sól, pieprz olej 1. Filety, cebulę, paprykę i ogórki kiszone kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy w plastry lub półplastry(...)miękkości warzyw. Wtedy wrzucamy ogórki, mieszamy. Dusimy jeszcze chwilę.  filet, filety z kurczaka, gyros, gyros drobiowy, gulasz gyros kebab, dania obiadowe, obiad, zdrowy obiad, fit, dietetyczny, przepis, przepisy, pieczarki, papryka czerwona, pomidory

Szefowa kuchni
Bigos z cukinii 46

prosty w przygotowaniu obiad dla całej rodzinki. Najlepiej smakuje podany ze świeżym pieczywem. Polecam!     Składniki: 2 surowe, wędzone kiełbasy (u mnie kiełbasa polska) 1 cebula ok 20dkg pieczarek 2-3 cukinie – w zależności od wielkości 2 marchwie 1/4 szklanki bulionu lub wody Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka, liść laurowy, ziele angielskie 1 łyżka koncentratu pomidorowego(...)łyżka posiekanego koperku       *** Kiełbasę kroimy w plasterki *** *** Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki, a cukinię i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Na suchej patelni podsmażamy kiełbasę na niewielkim ogniu, żeby tłuszcz się wytopił *** *** Do kiełbasy dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy ciągle mieszając, aż się zeszkli *** *** Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, mieszamy

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania