pieczarki - 22435 przepisów (strona:395/1496)

ZUPA POROWA Z PIECZARKAMI 28

Zupa porowa z pieczarkami to aromatyczne danie, które doskonale łączy w sobie delikatność porów z intensywnym smakiem pieczarek. To idealny wybór na chłodne dni, gdy pragniesz rozgrzać się pysznym, domowym posiłkiem. Przygotowanie tego dania nie tylko dostarczy Ci satysfakcji z gotowania, ale także zadowoli podniebienie  … The post ZUPA POROWA Z PIECZARKAMI appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Kominy z pieczarkami 106

Pyszne, chrupiące i łatwe w przygotowaniu kominy z pieczarkami. To bez wątpienia jedna z lepszych przekąsek na domowe imprezy! W smaku nieco przypominają tradycyjne zapiekanki z pieczarkami, jednak prezentują się o wiele ciekawiej. Artykuł Kominy z pieczarkami pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Paszteciki pół na pół ( z farszem mięsnym i grzybowym) 34

szklanka mleka – 250ml 25g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany 100ml oleju 1 łyżeczka soli szczypta pieprzu 1 białko jajka Farsz pieczarkowy: 350g pieczarek 1 cebula 1 łyżka masła klarowanego (zamiennie można użyć oleju) sól i pieprz Farsz mięsny: 0,5 kg mieszanego mięsa, najlepiej gotowanego, ale może być także pieczone lub duszone 1 łyżeczka(...)posmarowania sezam i czarnuszka lub mak do posypania     *** Przygotowujemy farsz pieczarkowy. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni *** *** Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki *** *** Smażymy do zrumienienia. Gdy cebula i pieczarki przestygną, przekładamy je do malaksera i mielimy razem *** *** Gotowy farsz przyprawiamy dość intensywnie solą oraz pieprzem *** *** Następnie przygotowujemy farsz mięsny. Mięso mielimy

Blog z Apetytem
Paszteciki z pieczarkami i serem 375

Paszteciki z pieczarkami i serem to pyszne i proste danie, które idealnie sprawdzi się na Boże Narodzenie. Można je podać także na obiad lub jako przekąskę. Gorąco zachęcamy do wypróbowania przepisu! Paszteciki z pieczarkami i serem – Składniki The post Paszteciki z pieczarkami i serem appeared first on Kulinarne Przeboje

Kulinarne Przeboje
Fasolka po węgiersku 29

warzywa, dzięki czemu jest jeszcze bardziej pożywna.  Składniki:  1 szklanka suchej fasoli Piękny Jaś 1 duża cebula  2 papryki - u mnie czerwona i żółta 300 g pieczarek 3 kiełbaski śląskie koncentrat pomidorowy do smaku słodka i ostra mielona papryka majeranek 1/2 łyżeczka kminku sól, pieprz liść laurowy ziele angielskie Sposób przygotowania: 1. Fasolę zalać wodą, odstawić(...)kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Potem wodę wylać, wlać świeżą, dodać liść laurowy i ziele angielskie oraz sól i gotować do miękkości. 2. W międzyczasie kiełbasę i pieczarki pokroić w półplasterki, cebulę i paprykę w kostkę. Na patelni zarumienić kiełbasę, potem dodać cebulę, następnie pieczarki i paprykę. Całość smażyć jeszcze chwilę. Dodać do gotującej się fasoli. W razie

Kuchnia domowa Ani
Szaszłyki z kurczakiem i halloumi – z air fryer 34

Szaszłyki z kurczakiem, porem, pomidorkiem, cebulą, pieczarką i serem halloumi. Bardzo fajne, zarówno na obiad, jak i imprezową przekąskę. Szaszłyki przygotowałam w beztłuszczowej frytownicy OVI Smart XXL (możesz sprawdzić ten sprzęt na Ceneo – link afiliacyjny) i podałam z gotowanym brokułem oraz surówką z marchewki, jabłka i kiszonego ogórka. Ps. Jeżeli zastanawiasz się czy warto inwestować we frytownicę beztłuszczową(...)jeszcze większym koszykiem i dodatkowymi bajerami 1 op. sera halloumi około 350-400 g piersi z kurczaka lub sznycli czy polędwiczki z indyka 6 pomidorków koktajlowych 6 niedużych, twardych pieczarek (u mnie brązowe) 1 czerwona cebula kawałek pora, biała część oliwa ulubione przyprawy do mięsa drobiowego sól, pieprz Jeżeli używamy drewnianych patyczków do szaszłyków, moczymy je w zimnej wodzie. Mięso

Smaki Na Talerzu
Zupa porowo-pieczarkowa z pulpetami 36

Zupa pełna warzyw i z mięsna wkładką w postaci pulpecików. Bardzo smaczna i pożywna, w sam raz na chłodne dni. składniki: 350g pora (biała i jasnozielona część) 350 g pieczarek 350 g obranych ziemniaków 1 cebula 350 g mięsa mielonego, u mnie łopatka wieprzowa 1 łyżka mąki ryżowej sól,pieprz 2 łyżki masła ok 2,5 l bulionu(...)śmietanki 30% Pieczarki pokroić w grubsze plasterki. Pora pokroić w plastry a cebulę w półplastry. Obrane ziemniaki pokroić w niedużą kostkę. W garnku rozgrzać masło i przyrumienić pieczarki. Następnie dodać pora i cebulę. Całość smażyć aż warzywa nieco zmiekną. Następnie dodać ziemniaki i całość zalać bulionem. Zagotować i gotować ok 10 minut. W międzyczasie przygotować pulpety. Mięso mielone dokładnie wyrobić

Monia miesza i gotuje
Zupa pieczarkowa z suszonymi grzybami 30

suszone grzybki jeśli chodzi o aromat. Cała zupa bardzo mi posmakowała. To taki przedsmak Świąt, kiedy to suszone grzyby są wszechobecne. Składniki: 1/2 szklanki suszonych grzybów 7-8 dużych pieczarek 1 mała cebula 3 ziemniaki 3 małe marchewki kawałek selera ziele angielskie liść laurowy pieprz ziarnisty  1/2 łyżeczki kurkumy sól, pieprz mielony śmietana 30% lub 18% natka pietruszki(...)grzyby zalać wrzątkiem i odstawić na kilka godzin. Można to zrobić wieczorem. Grzyby odcedzić, drobniej pokroić, a wywar, w którym się moczyły zostawić do zupy.  2. Cebulę posiekać, pieczarki obrać, pokroić w półplasterki. Obrane ziemniaki, marchewki i selera pokroić w kostkę.  3. W garnku rozgrzać trochę oleju, zeszklić cebulę, po czym dodać pieczarki i całość poddusić. Następnie dodać

Kuchnia domowa Ani
Makaron ze szpinakiem i pieczarkami 25

Mega pyszne spaghetti, które można przygotować dosłownie w kilka chwil. Składniki (dla 4 osób):  dowolny makaron - u nas spaghetti 1 paczka świeżego szpinaku (200g)  8 większych pieczarek  1 cebula  2-3 ząbki czosnku sól, pieprz 250 g serka mascarpone kilka łyżek wody z gotującego się makaronu Sposób przygotowania:  1. Nastawić wodę, lekko posolić i ugotować(...)makaron.  2. Cebulę posiekać, lekko poddusić na oleju. Dodać obrane i dowolnie pokrojone pieczarki. Pokroiłam w półplasterki, bo moje pieczarki były duże.  3. Chwilę poddusić razem z cebulą, po czym dodać szpinak, zmiażdżone ząbki czosnku. Dusić, aż szpinak będzie miękki.  4. Dodać serek mascarpone, troszkę wody z gotującego się makaronu, doprawić solą i pieprzem.  5. Ugotowany

Kuchnia domowa Ani
Dutch baby – pieczony nalesnik z warzywami. 46

Dutch baby – pieczony naleśnik z warzywami. Podnieś poziom swojego śniadania , dzięki temu holenderskiemu naleśnikowi, z dodatkiem pomidora, papryki i pieczarek. Wlej ciasto na rozgrzaną patelnię, włóż ciasto do piekarnika i obserwu, jak tu i ówdzie wyrasta! Po upieczeniu dodaj podsmażone warzywa i natychmiast podziel się tym naleśnikiem ze swoimi bliskimi. Jest to zabawne danie , które zawsze uszczęśliwia wszystkich dookoła(...)łyżeczki soli – ½ łyżeczki kurkumy – ½ łyżeczki tymianku – szczypta pieprzu cayenne – duża szczypta pieprzu – 4 łyżki masła Dodatki: – ½ czerwonej papryki – ½ czerwonej cebuli – 2 pieczarki – ½ dużego pomidora – olej do smażenia – sól, pieprz do smaku W blenderze połącz jajka, mleko, mąkę i przyprawy. Miksuj do momentu uzyskania gładkiej masy, zajmie to około

Zdrowy Styl Joanny
Gnocchi z warzywami i indykiem. 67

ilości beta-karotenu. W skład pomidora wchodzi również kwas foliowy i szczawiowy. Składniki jakie są potrzebne: – 500 g gnocchi – 500 g piersi z indyka – 250 g pieczarek – 1 czerwona papryka – 250 g pomidorów koktajlowych – 100 g świeżego szpinaku – sól, pieprz – przyprawa do indyka – olej Gnocchi ugotuj według instrukcji na opakowaniu(...)dowolne kawałki i przypraw solą, pieprzem oraz przyprawy do indyka. Wymieszaj i odłóż na 10 minut. Następnie usmaż na patelni z odrobina oleju. Paprykę pokrój na dowolne kawałki, pieczarki i pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Do naczynia zaroodpornego wsadź pomidory, pieczarki i paprykę. Przypraw pieprzem i wlej odrobinę oleju. Wymieszaj. Piekarnik nastaw na 180˚C i piecz warzywa przez

Zdrowy Styl Joanny
Makaron z łososiem i pieczarkami 31

Chwilkę już nie było makaronu, więc podrzucam przepis na piątkowy obiad i nie tylko :-) Składniki: kilka pieczarek 150 g filetu z łososia 1/2 cebuli sól, pieprz 120-180 ml śmietanki 30%  olej lub masło klarowane do smażenia ulubiony makaron kawałek parmezanu Sposób wykonania: 1. Cebulę posiekać, pieczarki obrać i pokroić w plasterki.Na patelni rozgrzać tłuszcz, podsmażyć cebulę, po czym(...)dodać pieczarki i całość dusić chwilkę.  2. Po chwili dodać pokrojonego łososia i całość dusić koło 10 minut. Następnie dodać śmietankę, doprawić do smaku solą i pieprzem. 3. Do gotującego się sosu dodać ugotowany wcześniej makaron i starty parmezan. Całość zamieszać i podawać.  Smacznego!!! Inspiracja: rybyswiata.pl

Kuchnia domowa Ani
Kurczak cacciatore 37

warzyw oraz ziół. Mięso w sosie gotuje się na małym ogniu, do momentu w którym odchodzi ono od kości. Ten bogaty sos pomidorowy jest rustykalny i zawiera kawałkami papryki, pieczarek, cebuli oraz oliwki. Kurczak w sosie jest bardzo aromatyczny, mięciutki i rozpływa się w ustach. Danie to jest bardzo sycące, idealne na obiad oraz na lunch . Najlepiej smakuje podane(...)pomidorów w puszce 35 dkg świeżych pomidorów 100 ml czerwonego wina wytrawnego 5 gałązek świeżego tymianku 3 duże ząbki czosnku 3 gałązki rozmarynu mały pęczek natki pietruszki 25 dkg pieczarek 3 łyżki oliwy z oliwek 1 i 1/2 łyżeczka soli 1/2 łyżeczka pieprzu 2 liście laurowe 12 dkg czarnych oliwek 3/4 łyżeczki płatków chili 1 łyżeczka suszonego oregano Kurczak cacciatore

MeCooks
Zraziki gajowego 283

Składniki: 500g mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki prażonej cebuli 1 nieduża marchew 1 mała cukinii pół szklanki mąki 1 cebula ok 10 pieczarek 1 szklanka bulionu pół szklanki słodkiej śmietanki 30 lub 36% 2 łyżki posiekanej pietruszki przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka oraz ostra, zioła prowansalskie olej do smażenia     *** Marchew(...)Roladki mięsne obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu *** *** Smażymy z każdej strony na rumiano *** *** Podsmażone mięso przekładamy na talerz, a na patelni szklimy pokrojoną w kostkę cebulę *** *** Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, mieszamy, smażymy *** *** Gdy pieczarki zrumienią się, na patelnię dodajemy pozostałe starte warzywa *** *** Mieszamy i smażymy przez chwilę. Całość zalewamy bulionem i zagotowujemy. Dodajemy podsmażone wcześniej roladki *** *** Zmniejszamy ogień i dusimy

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania