pie - 521 przepisów (strona:26/35)

Chrupiąca szarlotka w filiżance. 196

Apple pie in a cup. Jeżeli mamy gotowe jabłka w słoiku ,to robimy tylko kruszonkę ,pieczemy i jemy na  ciepło lub później na zimno. Kruszonka. 40 dag mąki pszennej 15dag margaryny 1 jajko 2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka cukru 1 łyżeczka otartej skórki cytrynowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie. 6 jabłek 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki cynamonu

Kulinarny karnet Christophera
Szarlotka z mango w bezie. 173

Apple pie with mango. Składniki. 250 g mąki krupczatki 125 g masła 1/2 szkl .cukru 3 jajka 1 łyżeczka proszku 1 łyżka soku z cytryny 150 g cukru 1 mango 1 słoik musu jabłkowego Wykonanie. Mąkę przesiać z proszkiem. Dodać masło, posiekać i dodać 1/2 szklanki cukru. Zagnieść ciasto i odstawić do lodówki na 30min. Dno tortownicy wyłożyć ciastem, nakłuć

Kulinarny karnet Christophera
Ślimaki z ciasta filo z dynią i szpinakiem 223

dynią, szpinakiem i serem feta. Coś na kształt tradycyjnej tarty spanakopita, jednak w fajnej, "zakręconej" formie.Takie zawijanie ciasta nazywane są w grecki strifti pita, a po ang. spiral pie. Choć często robi się je jako duże spirale zajmujące całą formę do pieczenia (albo i cały stół), to przygotowanie małych ślimaczków jest o wiele prostsze i taką formę Wam dziś

Chilli Czosnek i Oliwa
Sernik obłędnie kokosowy ;) 2900

Puszysta kokosowa masa serowa, rozpływająca się w ustach, na wierzchu delikatna pianka z kokosem... Ciasto iście anielskie ;) Przepis wpadł mi do głowy, gdy przeglądałam mój stary

Czerwona Porzeczka
Przyprawa do ciasta dyniowego 127

ziele angielskie, tam głównie jest używana do potrawa z dynią. Natomiast, żeby wypośrodkować moja przyprawa zawiera pięć składników, bo tak mi smakowo najbardziej podeszło :). Będzie niezastąpiona do pumpkin pie, które wkrótce pojawi się na blogu ! Przyprawa do ciasta dyniowego Składniki: 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/4 łyżeczki zmielonego ziela angielskiego 1/4 łyżeczki mielonych goździków 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej

Kulinarne przygody Gatity
Dynia zapiekana z grzybami 219

mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni I na słodko: Dżem dyniowy z pomarańczami Przyprawa do ciasta dyniowego  Ciasto dyniowo-pomarańczowe z suszonymi owocami Sernik dyniowy Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa Dyniowe ślimaczki drożdżowe     Dynia zapiekana z grzybami Składniki na 4 porcjeCzas przygotowania: 90 minutSkładniki: 2 średnie dynie Futsu black 340 g świeżych grzybów

Kulinarne przygody Gatity
Włoskie rustykalne ciasto z jabłkami i orzechami 199

jabłkami jest bez liku. Każda nacja, ba region, ma swoje ulubione, charakterystyczne tak pod względem składników, formy jak i smaku. Polacy rozkoszują się w jabłecznikach, Amerykanie mają swoje apple pie, Austriacy apfel strudel, a Włosi torta di mele: puszyste, ucierane ciasto z kawałkami jabłek, tak w środku jak na wierzchu. Przy czym, te na wierzchu obowiązkowo krojone są w cieńkie

Mia Cucina Sofieta
Jesienny quiche z porami i szynką 134

poprawi humor nawet w największą słotę. Wypróbujcie także ten przepis na quiche ze szpinakiem i grzybami A jeśli szukacie czegoś słodkiego to z pewnością ten amerykański cherry pie podbije Wasze serce . Więcej

Okolice Palnika
Hortopita, czyli tarta z zieleniną i fetą 152

ostatnich kuchennych eksperymentach z botwinką i szczawiem zostało mi w lodówce trochę zielonych liści do wykorzystania. Postanowiłam przerobić je na sławne greckie "zielone ciasto" pites (z ang. green pie), o którym myślałam od czasu mojego majowego posta o horcie (dzikiej zieleninie). Upiekłam więc hortopitę, czyli taką jakby tartę z ciasta filo z nadzieniem z zieleniny (może być np. szpinak

Chilli Czosnek i Oliwa
Z dalekich wypraw #1 Kwintesencja angielskiej prostoty 301

bolognese i lasagne Wam się chwilowo przejadły, spróbujcie koniecznie tego dania. Na pozór nic spektakularnego. Mięso, ziemniaki, trochę warzyw, przyprawy. A może właśnie o taką prostotę tu chodzi? Cottage pie, rodowód swój wywodzi z Anglii, jest  daniem mięsno- warzywnym, którego istotnym elementem jest warstwa zapiekanego puree. Wnętrze stanowią podsmażone dodatki w postaci mięsa mielonego i warzyw. Całość ostatecznie zapieczona

bastalena
O basta! Wege pasta 229

Za oknem słońce... w końcu! Czemu nie oddać się chwili zapomnienia w kuchni. Mamy weekend i coś dobrego się należy. No to może spaghetti? Ale żeby

bastalena
Podsumowanie akcji "Krówkowe Wariacje" 201

Breakfast | blog: Atqa Breakfast Tarta z brzoskwiniami i mascarpone autorka: Magda Mirabelles | blog: les mirabelles Kostka alpejska autorka: pinkyyy | blog: Kucharka w baletkach 56 autorka: navynut | blog: Navynut Banoffee pie autorka: MagiczneZycieMarty | blog: Magiczne życie Marty szyszki z ryżu preparowanego i mleka skondensowanego autorka: madziaa_o | blog: Gotowanie....Lubię to Toffi …w domowym wydaniu autorka: Anioły w kuchni | blog: Anioły

Mania Gotowania
Muffiny bananowe z kremem kajmakowym 122

imprezę sylwestrową i na pewno nie raz do nich powrócę. Są wilgotne, z wyczuwalnym aromatem banana, krem karmelowy doskonale się z nimi komponuje, przypominają nieco znane wszystkim banoffee pie. Naprawdę polecam!! Muffiny bananowe z kremem kajmakowym Składniki na 12-14 sztuk: 3 dojrzałe bananów 1 jajko ¾  szklanki maślanki lub kefiru ½ szklanki rozpuszczonego masła lub oleju 2 szklanki mąki ¾ szklanki

Mania Gotowania
PODSUMOWANIE AKCJI "HISTORIA NA TALERZU" 170

Olivier po latachEmma Gotuje- Sałatka WaldorfFilozofia smaku- Sałatka WaldorfGreen Plums- Sałatka WaldorfKuchenne wędrówki Shinju- Sałatka WaldorfLife of a Polish vegan - Moje życie od kuchni- Placek Lorda Wooltona (Lord Woolton Pie)Mirabelkowy blog- Brzoskwiniowa melbaPrzepisy Aleksandry- Brzoskwiniowa melba- Gateau Alexandra- Klasyczna Tarte Tatin- Victoria Sponge (Biszkopt królowej Wiktorii)Rodzinka od kuchni- Czarna Pavlova- Sałatka WaldorfRozkoszne smaki- Polędwica a'la Wellington- Polędwiczki

Przepisy Aleksandry
BAKALIOWE NADZIENIE DO BABECZEK -MINCEMEAT 141

mięso. Czy więc jednym ze składników tego nadzienia jest mięso? W obecnych czasach już nie, ale kiedyś... Historia Mince Pies sięga już XIII wieku. Wtedy był to duży angielski pie wypełniony różnorakimi mięsiwami  z dodatkiem bakalii, cukru i korzennych przypraw, które w tamtym okresie Wielka Brytania zaczęła sprowadzać do swojego kraju.   Składniki te były bardzo drogie, dlatego też większość ludzi

Przepisy Aleksandry