Składniki: pół piersi kurczaka 2 plasterki sera Brie pół zielonej papryki szczypiorek ser Feta 500 ml. bulionu warzywnego łyżka masła sól, pieprz, ząbek czosnku Przygotowanie: Paprykę skropić olejem i wstawić do pie karnika nagrzanego d o 150 st C na 25 min. Pierś kurczaka umyć, osuszyć i dość mocno rozklepać, prz yprawić, położyć na niej plasterki sera Brie i upieczoną ( zdjąć skórę ) paprykę. Zwinąć mięso i zawiązać nitką. Na rozgrzaną z olejem patelnię położyć kurczaka i obsmażyć z każdej strony na brązowy k... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...