panko - 195 przepisów (strona:9/13)

Bakłażan smażony 197

nazwa bakłażana (zwanego również oberżyną) to „Psianka podłużna”… Przyznam się bez bicia, że do dzisiaj nie miałam o tym pojęcia… Bakłażan smażony – składniki:bakłażanpanierka Panko (myślę, że bułka tarta też się sprawdzi…)sezam i/lub nasiona siemienia lnianegomąkajajkosól, pieprzolej do smażeniaSos: (może też być zwykły jogurt naturalny albo dowolny ulubiony sosik)5-6 łyżek jogurtu(...)zimnej wodzie i osuszyć w papierowym ręczniku.Przygotowujemy trzy miseczki. Do jednej wsypujemy mąkę, do drugiej wbijamy jajko, które roztrzepujemy widelcem a do trzeciej wsypujemy panierkę. Ja do panierki Panko dosypałam garść sezamu i nasion siemienia lnianego.Każdy plaster posypujemy lekko solą i pieprzem i obtaczamy najpierw dokładnie w mące, później w jajku a następnie w panierce.Smażymy na bardzo

UgotujmyTo.pl
Frytki z cukinii z piekarnika 126

Frytki z cukinii z piekarnika Składniki: młoda cukinia: 3 szt. mąka: 1/2 szklanki sól: 1 łyżeczka pieprz czarny: 1/4 łyżeczki jajka: 2 – 3 szt. mleko: 3 łyżki bułka panko lub zwykła bułka tarta starty parmezan lub inny najlepiej twardy żółty ser: 3/4 szklanki Frytki z cukinii Przygotowanie: Jak zrobić frytki z cukini? Cukiniom odetnij końce. Każdą przekrój na pół

Kuchnia Na Wypasie
Chrupiący kurczak miodowo-czosnkowy 313

Chrupiący kurczak miodowo-czosnkowy – bez smażenia! Pyszne kawałki pieczonego kurczaka w panierce panko z dodatkiem sosu miodowo-czosnkowego to coś, co uwielbiam :) Świetnie sprawdzą się jako danie na obiad, np. podawane z ryżem, ale także jako The post Chrupiący kurczak miodowo-czosnkowy appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Nuggetsy w panko 155

wszystkim zdrowsze. Są też łatwe w przygotowaniu i można do pomocy zaprosić dzieci i przygotować pyszny, domowy fast food. Do zapanierowania użyłam tym razem mojej ulubionej ostatnio panierki czyli Panko. Jest już dostępna w wielu sklepach nawet na takich wsiach jak moja np w Delikatesach Centrum. Świetnie się sprawdza, fajnie chrupie. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Chrupiące krokiety ziemniaczane 221

zrobić od razu z podwójnej  porcji. :) Potrzebujemy: 500 g ugotowanych ziemniaków 1 jajko 1 łyżka posiekanego koperku sól, pieprz korbacze naturalne Wyroby Naturalne jajko, bułka tarta (ja użyłam panko) olej do smażenia Co to są korbacze? Korbacze to takie nitki sera z mleka krowiego. Są bardzo elastyczne i całkiem dobrze się topią :) Nadają się idealnie do krokietów, do wypełniania

MamaOskarka
Szybka chinszczyzna z kurczakiem w panko 301

Szybka domowa chińszczyzna to nic trudnego. Wystarczy chiński makaron, trochę orientalnych sosów, przypraw i obiad w stylu azjatyckim gotowy w kilka minut. Do mięsa używam genialnej panierka panko, którą bez problemu można już kupić w sklepach z asortymentem egzotycznym lub w dużych hipermarketach. Dzięki niej mięso jest bardzo chrupiące. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kotlet schabowy z airfryera 280

delikatnie rozbite, żeby za grube nie były 2 jajka + łyżka czosnku 1 łyżka czosnku granulowanego 1 łyżka pieprzu 1 łyżka papryki czerwonej słodkiej 1 szklanka tartej bułki 4 łyżki panko ( końcówka którą trzeba było wykorzystać ) 0,5 szklanki startego parmezanu   Suche produkty wymieszać w głębokim talerzu . Jajka wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem. Panierować najpierw w jajku potem w bułce

Kuchnia na wzgórzu
Kanapka Monte Cristo 337

plastrem sera. Na wierzchu położyć kromkę chleba posmarowaną masłem, oczywiście układamy ją masłem do sera. Tak przygotowaną kanapkę zanurzyć w rozbełtanych jajkach i obtoczyć w bułce tartej lub w panko. Kanapkę smażyć w głębokim tłuszczu lub na maśle. W różnych wersjach można chleb smarować musztardą, keczupem, pikantnym sosem lub syropem klonowy. Chleb tostowy, plastry szynki (u mnie konserwowej), ser żółty

królestwo garów
Onigirazu – Japońska kanapka ryżowa 89

soli. Tobie również polecam to zrobić. Moja kanapka ryżowa składa się z wegańskiego majonezu, świeżego zielonego ogórka, kremowego awokado, kwaśno-ostrego kimchi, chrupkiej sałaty oraz smażonego tofu panierowanego w panko… Oj to połączenie jest REWELACYJNE. Dużo różnych smaków i tekstur… Bardzo smakowało mi również onigirazu z łososiową marchewką . A jakie są Twoje ulubione dodatki do onigirazu? Podziel się

Blendman
Szybkie Przekąski Na Karnawałowe Imprezy 108

czerwonym pesto; https://uwielbiam.pl/przepis/zapiekanka-z-pieczarkami-i-serem – polska klasyka, której geniusz tkwi w prostocie, czyli zapiekanka z pieczarkami i serem; https://uwielbiam.pl/przepis/warzywa-w-chrupiacej-panierce – cukinia i papryka czerwona zapiekane w chrupiącej panierce panko; https://uwielbiam.pl/przepis/falafel – tradycyjne danie kuchni arabskiej, czyli smażone na głębokim tłuszczu kulki z ciecierzycy zwane falafelem. Pamiętajcie, sam strój to nie wszystko. Nie można mówić o udanej zabawie karnawałowej

Gotowanie...to proste !
Bakłażan pieczony z mozzarellą 89

BAKŁAŻAN PIECZONY Z MOZZARELLĄ SKŁADNIKI 2 średnie bakłażany; 1 kulka mozzarelli; kilka łyżek zwykłej bułki tartej lub panko (japońska jej wersja); czerwona papryczka chilli; garść świeżych liści bazylii; oliwa extra vergine; 2 ząbki czosnku; garść natki pietruszki; sól, pieprz; przepis na bakłażan pieczony z mozzarellą Artykuł Bakłażan pieczony z mozzarellą pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Panierowane kotlety kurczaka z parmezanem 108

Składniki potrzebne do przygotowania panierowanych kotletów: 2 duże piersi z kurczaka 2 duże jajka 1 łyżka posiekanej natki pietruszki około 1/2 szklanki tartego parmezanu mąka i bułka tarta lub Panko do panierowania kotletów sól, pieprz do smaku mielony czosnek do smaku olej do smażenia Przepis na panierowane kotlety z kurczaka: Krok 1. Filety z kurczaka oczyścić i osuszyć papierowym ręcznikiem

Moja Książka Kucharska
Najlepsze chrupiące frytki z cukinii - przygotuj koniecznie 2318

Składniki: (szklanka 250 ml) Cukinia 600 g ( u mnie 3 małe) Jajka 2 Bułka tarta szklanka ( u mnie zwykła wymieszana z panierką panko) Ser twardy 1/2 szklanki ( u mnie parmezan) Mąka pszenna 1/2 szklanki Sól 1/2 łyżeczki Pieprz 1/3 łyżeczki Czosnek granulowany lub sproszkowany łyżeczka Olej w sprayu  Przygotowanie: Cukinię umyć, odciąć końcówki. Małe cukinie przekroić wzdłuż po całość

Kulinarne przygody
Cukinia smażona w panierce 644

Cukinia panierowana Przyznamy się, że cukinia w panierce , czyli w jajku, mące i bułce tartej, to nasz ulubiony sposób przyrządzania tego pysznego warzywa. Czasem do panierki wykorzystujemy również bułkę panko. Jako dodatek, idealnie sprawdza się dobrze doprawiony sos czosnkowy. Dla wszystkich, którzy po raz pierwszy szykują smażoną cukinię, frustrujące może być przyklejanie się warzywa do dna patelni lub zsuwanie panierki

Kuchnia Na Wypasie
Ryż z hayashi – japońska potrawka z wołowiną w sosie z tonkatsu 83

społeczeństwie japońskim jest bardzo popularny. Przygotowywany jest na bazie śliwek, marchwi, jabłek, pomidorów oraz cebuli. Jego nazwa wywodzi się od potrawy „Tonkatsu”, czyli japońskiego panierowanego w panko kotleta wieprzowego. SKŁADNIKI 900 g wołowiny, najlepiej karkówki wołowej bez kości pokrojonej w 3 cm kostkę 3 łyżki mąki 2 łyżki oleju 1 cebula, obrana i pokrojona w krążki

Tajemnice Smaku