panko - 195 przepisów (strona:3/13)

Nuggetsy w płatkach kukurydzianych 65

Dostałem parę wiadomości, czy w moim przepisie na nuggetsy można zamienić panierkę panko na płatki kukurydziane. W takim razie zrobię też przepis na nuggetsy z pomocą panierki wykonanej z płatków kukurydzianych. W porównaniu z panko tutaj czuć trochę kukurydziany posmak z tych płatków, ale zaletą jest to, że grubość panierki sami możemy ustalić podczas ich rozgniatania. zjem to Dostałem parę(...)wiadomości, czy w moim przepisie na nuggetsy można zamienić panierkę panko na płatki kukurydziane. W takim razie zrobię też przepis na… Drób Nuggetsy w płatkach kukurydzianych European drukuj Fakty żywieniowe: 200 kalorie 20 grams tłuszcz Ocena: 5.0 /5 ( 1 głosował ) Składniki pierś z kurczaka 50 g płatków kukurydzianych 1 szklanka mąki 0,5 szklanki wody 1 jajko 1 łyżeczka

zjem to blog kulinarny
Burger drobiowy w panierce panko 132

ogórkiem kiszonym, kiełkami oraz karmelizowaną cebulą. Całość podana z frytkami przygotowanymi w piekarniku. Jeśli lubicie mięso z chrupiącą panierką to polecam użyć japońskiej bułki tartej przygotowanej z chleba - panienki panko. Ma grubą konsystencję i dania z jej dodatkiem są bardzo chrupiące oraz mniej tłuste (panierka panko absorbuje mniejszą ilość tłuszczu) 😋 Przepis na hamburgery znajdziecie poniżej. Składniki na 4 porcje(...)bułki hamburgerowe 1 pomidor 2 ogórki kiszone 1 cebula kiełki, np. lucerny  4 garście posiekanej sałaty panierka panko masło klarowane oliwa z oliwek masa na hamburgery 0,5 kg mięsa mielonego z kurczaka (np. z udek) 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki surowej kaszy manny przyprawa do mięsa mielonego 1 łyżeczka suszonych pomidorów (w płatkach

Ugotować
PODWÓJNY SCHABOWY Z PANKO 98

Rodzinny kotlet z czosnkiem i szalotką w pysznej panierce z panko. Panko jest delikatniejsza i znacznie dłużej pozostaje chrupiąca niż bułka tarta. Kotlety najlepiej smakują z ziemniakami i kaparami.    schab 700 g ( 4 plastry ) 1-2 jajka panko 8 -10 łyżek 2 spore ząbki czosnku 1 spora szalotka mąka pszenna 3-4 łyżki sól, pieprz    Wychodzą(...)patelni, lekko przyrumieniając. Na 1 płat schabu nałóż połowę czosnku i szalotki. Na niego połóż drugi plaster schabu i jeszcze raz roztłucz mięso. Kotlety panierujemy w * mące *roztrzepanych jajkach * panko Na patelni rozgrzej smalec, kotlety smaż z obu stron na złoty kolor. Ja smażyłam około 10 minut. Po usmażeniu kotlety osącz na ręczniku papierowym, ewentualnie dopraw solą i podawaj. Idealnie

Smaczne moje
Pampuchy z orientalnym bakłażanem / Steamed buns with oriental eggplant 97

nasion kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1/2 łyżeczki słodkiej wędzonej papryki 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej sól, pieprz Oraz 2 mniejsze bakłażany 2 szkl. panierki panko sałata rzymska olej rzepakowy do głębokiego smażenia Kapustę oraz sos możesz przygotować dzień wcześniej. Kapustę drobno poszatkuj, wrzuć na wrzącą wodę i gotuj przez minutę. Odcedź i przestudź. Dodaj posiekaną(...)Bułki wrzucaj partiami i paruj przez 8-9 minut. Te które będą parowane ostatnie włóż do lodówki, aby ciasto nie przerosło. Bakłażany zanurzaj w tempurze a następnie obtaczaj w panko. wrzucaj na rozgrzany olej i smaż do zrumienienia. Odkładaj na papierowe ręczniki. Pampuchy przekrój na pół. Podawaj ze słodko-kwaśnym sosem z jabłek, posiekaną sałatą, czerwoną kapustą i chrupiącymi kąskami

Delicious Place
STRIPSY Z KURCZAKA 89

zewnątrz i mają piękny złoty kolor. W środku są soczyste, miękkie i delikatne.       Stripsy - chrupiące i delikatne paski kurczaka o smaku curry. Stripsy panierowane w Panko, dzięki czemu kurczak ma niesamowicie chrupiącą skórkę. Kawałki kurczaka marynowane w paście sezamowej, żółtym curry, doprawione sosem Worcestershire, solą morską i pieprzem. Soczyste w środku i bardzo chrupiące na zewnątrz stripsy(...)kurczaka w panierce Panko to doskonały przepis na pyszny obiad, przekąskę albo kolację. Można je także zapakować na lunch do pracy. Świetnie smakują ze słodkim sosem chili albo dipem majonezowo-czosnkowym. Są też świetną opcją do pudełka na drugie śniadanie dla dziecka. Dzieci je uwielbiają!  Stripsy z kurczaka możesz usmażyć na głębokim oleju albo upiec. Ich przygotowanie w piekarniku

Moja Książka Kucharska
Fishburger z sosem czosnkowym. Przepis krok po kroku. 109

chrupiącego pieczywa. Doskonały pomysł na szybką przekąskę lub piątkowy obiad. Fishburger z sosem czosnkowym to soczysty kawałek białej ryby, zamknięty w złocistej panierce z panko. Do przygotowania tej potrawy możecie użyć dorsza, halibuta, morszczuka lub innej białej ryby. Ja skorzystałem z nowości na rynku, czyli rybki o nazwie brosma(...)octu jabłkowego sól, czarny pieprz ew. cukier   Burger:   500 g fileta z białej ryby (dorsz, halibut lub brosma) 2 jajka 100 g mąki pszennej 1 szklanka panko lub klasycznej bułki tartej ogórek zielony czerwona cebula pomidor malinowy sól, czarny pieprz sos czosnkowy, ja wybrałem ten od  Roleskiego 4 ulubione bułki olej roślinny do smażenia

kuron.com.pl
Steki z zębacza w panko 117

przyległych morzach - spotykany również w Bałtyku. Mięso zębacza jest białe i jędrne. Jest bardzo smaczne i dlatego uchodzi za przysmak w wielu krajach. Dziś zębacza przygotowałam z sałatką w panko, ryba jest jędrna, mięsista, idealna na obiad czy wczesną kolację, polecam. Panko jest to panierka pochodząca z Japonii. Charakteryzuje się tym, że kawałki pieczywa użyte do jej wyrobu są znacznie(...)większe niż te używane u nas. Dzięki panierce panko, obtoczone w niej mięso staje się znacznie bardziej chrupiące. Zębacz panierowany w panko. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
ryba ze szpinakiem ,mango i czarnym ryzem 81

Składniki 1 szklanka czarnego ryżu 1½ szklanki wody olej kokosowy dowolna ryba sól,pieprz do smaku panko 1 mango obrane i pokrojone w kostkę młode liście szpinaku 1 łyżeczka miodu,lub cukru pudru 2 łyżeczki octu jabłkowego ,lub sok z cytryny ocet oliwa z oliwek Wykonanie Jedna szklankę czarnego ryżu wsypać do rondla ,dodać łyżkę oleju kokosowego ,lub oliwy(...)doszedł do siebie nie otwierając rondla. Kawałki ryby posolić ,popieprzyć ,przełożyć do miseczki i pozostawić na noc ,lub na 2-3 godziny .Gotowe kawałki obtoczyć w jajku i panko ,smażyć na rozgrzanym oleju oleju kokosowym na złoty kolor. Mango obrać i pokroić w kostkę . Ocet jabłkowy ,miód i oliwę z oliwek dokładnie wymieszać ,dodać sól i pieprz do smaku. Mieszać

mojej kuchni
ryba ze szpinakiem ,mango i czarnym ryzem 123

Składniki 1 szklanka czarnego ryżu 1½ szklanki wody olej kokosowy dowolna ryba sól,pieprz do smaku panko 1 mango obrane i pokrojone w kostkę młode liście szpinaku 1 łyżeczka miodu,lub cukru pudru 2 łyżeczki octu jabłkowego ,lub sok z cytryny ocet oliwa z oliwek Wykonanie Jedna szklankę czarnego ryżu wsypać do rondla ,dodać łyżkę oleju kokosowego ,lub oliwy(...)doszedł do siebie nie otwierając rondla. Kawałki ryby posolić ,popieprzyć ,przełożyć do miseczki i pozostawić na noc ,lub na 2-3 godziny .Gotowe kawałki obtoczyć w jajku i panko ,smażyć na rozgrzanym oleju oleju kokosowym na złoty kolor. Mango obrać i pokroić w kostkę . Ocet jabłkowy ,miód i oliwę z oliwek dokładnie wymieszać ,dodać sól i pieprz do smaku. Mieszać

w mojej kuchni
BLT kanapka z provolone 175

lone do wło­ski ser z kro­wiego mleka o lekko sło­nym smaku. Świet­nie nadaje się do sma­że­nia. Uwiel­biam ser panie­ro­wany w panko, który po roz­kro­je­niu jest pół­płynny i lekko roz­le­wa­jący. To sztuka usma­żyć taki ser! Naj­częst­szy pro­blem(...)stwowe 4 pla­stry boczku 1 awo­kado 2 plastry pomidora 2 łyżki musztardy kilka liści sałaty 2 grube pla­stry pro­vo­lone 3 łyżki panko 1 łyżeczka suszo­nych ziół, np. ore­gano, tymia­nek, pie­truszka ¼ łyżeczki przy­praw, np. czarny pieprz i papryka 1 jajko olej do sma­że­nia Usmaż boczek. Ułóż na papie

codojedzenia
Móżdżek cielęcy, panko, szafranowe aioli 134

móżdżku cielęcego, 200 ml octu białego winnego, 4 liście laurowe, kilka ziaren pieprzu,   Panierka: 50 g mąki, 2 jajka, 100 g panko* olej do smażenia sól, pieprz   szafranowe Aioli 1 jajko, 20 g musztardy dijon, 150 ml oleju, sól, cukier, pieprz, 5 ml soku z cytryny, 3 g czosnku, 0,5 g szafranu Móżdżek cielęcy włożyć do garnka(...)soli, dalej ubijając powoli wlewać olej. Następnie dodać musztardę,czosnek i sok z cytryny do smaku. Połączyć majonez z z naparem z szafranu Móżdżek panierować w mące, jajku i panko. Smażyć na rumiano w głębokim tłuszczu. Wyjmować na ręcznik papierowy. Podać z szafranowym Aioli. Takie oto wspaniałe danie przygotowaliśmy podczas warsztatów w Sofitel Warsaw Victoria . Z tak zwaną piątą ćwiartką

królestwo garów
Kurczak masło-czosnek 756

spotkałam się w jednym z moich ulubionych „chińczyków”, tylko że w wersji z indykiem. Dość długo zbierałam się z próbą jego odtworzenia, ale nie z lenistwa. Problemem była panierka Panko, czyli specjalnie obrabiana bułka, która pozwala uzyskać efekt chrupkości kotleta. Nie chciałam jej zamawiać przez Internet, gdyż dla jednej paczki przesyłka byłaby sporo droższa, z kolei w sklepach z żywnością(...)chrupiący kotlet świetnie się komponuje z delikatnym sosem i ryżem, dlatego koniecznie musicie go spróbować. To danie było na pierwszym miejscu do zrobienia, gdy dorwałam niezbędny składnik w postaci Panko. Nawet jeżeli podchodzicie teraz do tego sceptycznie, to zapewniam Was, że warto. Mój brat na początku miał podobne obawy – dopóki nie spróbował. Składniki na 3 porcje: Kotlety: 1 podwójna pierś

Fabryka pomysłów
Ryba w sosie pikantnym z warzywami 206

łamać pewnych utartych stereotypów. Teraz już nikt nie powie mi, że coś do siebie nie pasuje. Jednemu albo dane połączenie smakuje albo nie. Moja dzisiejsza wersja występuje w panierce Panko (możecie też użyć bułki tartej lub zrobić wersję bez panierowania) z dodatkiem pikantnego sosu z warzyw doprawionego bazylią, oregano i curry. Podałam ją z brązowym ryżem, który dopełnił całości(...)przypominam o trwającej do piątki akcji Gotowanie za głosowanie Składniki na 4 porcje: 4-6 filetów/kostek ryby – u mnie mintaj Ok. 100g panierki Panko lub bułki tartej 1-2 łyżki sosu słodkiego chili Tao Tao Słodka papryka w proszku 2 jajka Sól Pieprz – może być cytrynowy mąka 3 torebki brązowego ryżu Sos: 450g mrożonych warzyw (u mnie włoskie

Fabryka pomysłów
Roladki z kurczaka z chorizo i panierce panko 133

Pieczone w piekarniku mega chrupiące za sprawą panierki panko i aromatyczne roladki z kurczaka  wypełnione chorizo, serem i masłem. W środku soczyste z zewnątrz chrupiące.  Przepyszne znikają z talerzy w mgnieniu oka :) 3 porcje 3 pojedyncze filety z kurczaka każdy o wadze około 120 g około 70 gramów cienkich plasterków chorizo  około 100 g tartego żółtego sera(...)cienkie plasterki masła Marynata 3 łyżki oleju roślinnego przyprawa do kurczaka Panierka Panierka panko 1 jajko 1 łyżka oleju mąka do panierowania Olej wymieszać z przyprawą do kurczaka. Marynatą posmarować obficie  filety z kurczaka i włożyć do lodówki na minimum 1 godzinę. Po tym czasie każdy kawałek mięsa rozbić jak na kotlety na każdym ułożyć plasterki chorizo, posypać tartym

Andzia Pichci
Schab tonkatsu w panko – kotlety schabowe po azjatycku 67

gdyby tak zajatyzować kotleta schabowego? Zobaczcie, jaki pomysł na wariację na temat ma @decare! Kotletu schabowe (a w wersji wegetariańskiej – tofu) panierujemy w chrupiącym panko i podajemy z korzennym, słodkim sosem tonkatsu. Podoba Wam się taka wersja- spróbujcie schab tonkatsu w panko! Schab  … Artykuł Schab tonkatsu w panko – kotlety schabowe po azjatycku pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Sałatka ryżowa z surimi 47

pierwszy. Udało mi się kupić tylko takie mrożone, więc gdy na etykiecie przeczytałam, że nadają się do spożycia po obróbce termicznej, od razu wiedziałam, że przygotuję je w panko. To był strzał w dziesiątkę. Miękkie wnętrze oraz chrupiąca panierka sprawiły, że sałatka zyskała na smaku i konsystencji. Jeśli będziecie chcieli przygotować sałatkę wcześniej przed podaniem, koniecznie odłóżcie usmażone surimi(...)koniec, tak by jak najdłużej zachowały swoją chrupkość. 250 g paluszków surimi (mrożone) 150 g ryżu, np basmati 165 g kukurydzy 1 ogórek zielony 4 jajka panko mąka, u mnie krupczatka 2-3 łyżki majonezu granulowany czosnek papryka mielona słodka i ostra sól, pieprz Surimi odstawiamy do rozmrożenia. Dwa jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy je i kroimy

Smaki Na Talerzu
Kotlety z kurczaka w parmezanowej panierce 113

Składniki: 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka – ok. 500 g 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej pół łyżeczki czosnku granulowanego sól i pieprz do smaku 6 czubatych łyżki panierki Panko (ewentualnie zwykła bułka tarta) 2 czubate łyżki startego na małych oczkach Parmezanu lub innego twardego sera (np. Grana Padano) – ok. 24 g 1 jajko 1 łyżka mleka 1 czubata(...)Każdy filet przekroić wzdłuż na 2 części (tak, by powstały dwa cienkie kotlety), rozklepać delikatnie za pomocą tłuczka. Oprószyć z obu stron solą, pieprzem, papryką słodką i czosnkiem. Panierkę Panko wymieszać ze startym na małych oczkach Parmezanem. Każdy filet z piersi kurczaka otoczyć najpierw w mące, następnie w rozkłóconym jajku z mlekiem, a na koniec w panierce z Panko

Kulinarne Przeboje
Surimi w panierce 2509

Surimi w panierce , czyli paluszki krabowe w chrupiącej panierce Panko , którą można kupić w dziale z orientalną żywnością. Jeśli jednak nie macie do niej dostępu, to spokojnie możecie użyć zwykłej bułki tartej, która będzie nieco mniej chrupiąca, ale przekąska wyjdzie równie pyszna :) Paluszki krabowe w panierce – surimi w takiej formie idealnie pasuje jako przekąska na Sylwestra, Karnawał, czy inną(...)łyżeczka mąki pszennej 1 jajko 1/3 łyżeczki papryki słodka szczypta papryki chilli 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego sól i pieprz do smaku 3 czubate łyżki japońskiej panierki Panko 2 czubate łyżeczki ziaren sezamu 3 łyżki oleju do smażenia do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na panierowane paluszki krabowe: Paluszki krabowe rozmrozić odpowiednio wcześniej (o ile kupiliście mrożone). Najlepiej żeby powoli się

Kulinarne Przeboje
Smażone kalmary w panierce 105

chrupiąco! Smażone chrupiące kalmary w panierce: 400 – 500 g oczyszczonych krążków kalmarów (można kupić już gotowe – świeże lub mrożone) 3 rozkłócone jajka 1 i ½ szklanki panierki “panko” (do kupienia w dziale orientalnym w dużych sklepach) ½ szklanki bułki tartej ½ szklanki mąki pszennej ½ łyżeczki pieprzu cayenne / chilli ½ łyżeczki granulowanego czosnku 1 łyżeczka soli morskiej(...)osuszamy. Wewnątrz okręgów znajduje się błona – zdejmujemy ją. Na patelni lub w garnku rozgrzewamy olej. Przygotowujemy 3 miseczki do panierowania: w jednej rozkłócamy trzy jajka, do drugiej wsypujemy panko, a w trzeciej łączymy mąkę, bułkę, cayenne, czosnek i sól. Kalmary obtaczamy najpierw w miseczce z mąką, potem w jajku, a na końcu w panko. Najlepiej robić to za pomocą

Poezja smaku