panko - 195 przepisów (strona:12/13)

Polędwiczki z dorsza z chrupiącą skórką – jak smażyć białą rybę? 143

osuszamy papierowymi ręcznikami – jak najdokładniej. Przyprawiamy przyszykowane filety mocno z jednej strony albo przyprawy dodajemy do panierki. Co na panierkę? Możecie wybrać pokruszone płatki kukurydziane, klasyczną tartą bułkę, lekkie panko, otręby… Jeśli chcecie zaszaleć – świetnie do panierowana nadadzą się kruszone orzechy (egipska dukkah ! ), rozdrobnione krakersy, mocno doprawione owsiane ciastka, paprykowe, solone i cebulowe chipsy. U mnie skórka na polędwiczkach

Karo in the Kitchen
Polędwiczka z dorsza w kolorowej panierce 157

nieodłącznym świątecznym elemencie, czyli butelce schłodzonej Coca-Coli.   Polędwiczka z dorsza w kolorowej panierce   Składniki:   500g polędwiczek z dorsza 100g bułki tartej lub panko 2 łyżki sezamu białego 2 łyżki sezamu czarnego 2 łyżki nasion chia Skórka otarta z 1 cytryny 1 łyżeczka listków świeżego tymianku 2 łyżki płatków migdałów 2 łyżki siemienia

kuron.com.pl
Ryżowe kotleciki z orzechami 125

czerwonej soczewicy 100 g ryżu do risotto Sonko 1/2 szklanki orzechów włoskich 1/2 szklanki tartego żółtego sera 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz bułka tarta lub panko Soczewicę płuczemy na sicie, wrzucamy do garnka, zalewamy pełną szklanką wody, dodajemy odrobinę soli i gotujemy do momentu, aż soczewica wchłonie cały płyn. Odstawiamy do przestygnięcia. Ryż gotujemy wg wskazówek

MamaOskarka
Tani obiad- warzywa i nuggets z piekarnika 136

tymianku 3 łyżki oliwy Rybne nuggets 900 g filetów z dorsza 2 łyżki szczypiorku 3 jajka sól do smaku 1 łyżeczka czarnego pieprzu, młotkowanego 100 g tartej bułki lub panko 2 łyżki oliwy Surówka z kapusty 300 g modrej kapusty 1 szalotka 1 łyżka szczypiorku 2 marchewki 1 duże jabłko 2 łyżki soku z cytryny 2 czubate łyżki majonezu, domowy

codojedzenia
Paluszki z fety w panierce z czarnuszką 162

fety w panierce z czarnuszką. Składniki na 12 szt.: - 400 g greckiej fety (2 opakowania każde po 200 g) - 1 jajko + 2 łyżeczki zimnej wody - bułka tarta (może być panko) - mąka tortowa - czarnuszka - olej rzepakowy Z dwóch opakowań fety otrzymamy 12 paluszków, więc kroimy na 12 równych porcji. Do bułki tartej wsypujemy 2 łyżeczki czarnuszki – mieszamy. Jajko rozkłócimy z wodą

mojewypiekiinietylko
Nuggetsy z kurczaka – jak je zrobić? 169

idealnie chrupiących nuggetsów. Czego potrzebujemy? 2 piersi z kurczaka pokrojone w kostkę 1 szklankę mąki 1/8 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 0,5 szklanki mleka 1 szklanka panierki panko olej […] Artykuł Nuggetsy z kurczaka – jak je zrobić? pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl

PysiaGotuje.pl
Arancini z pieczarkami 217

pieczarek - 2 cebule - 3 ząbki czosnku - 6 łyżek startego żółtego sera - natka pietruszki - sól, pieprz (do smaku) - oliwa/olej Do panierowania: - 2 jajka - sezam - mąka - bułka tarta (może być panko) - olej do głębokiego smażenia Ryż i farsz najlepiej przygotować dzień wcześniej, aby dobrze się schłodziły. Ponieważ ja wykorzystałam pozostałość ryżu po temari sushi (bardzo dobrze się sprawdził), uzupełniłam tylko składniki – starty

mojewypiekiinietylko
Dorsz w migdałach z pieczonymi ziemniakami 149

Dorsz w migdałach to dorsz panierowany w zmielonych migdałach. Często przyrządzam panierowaną rybę w orzechach zamiast tradycyjnej tartej bułki. Jeśli już się zdecyduję na bułkę to wolę domowe panko ….Dorsz w migdałach smakuje wyśmienicie z lekko słodkimi migdałami. Do ryby przyrządzam surówki z korzeniowych warzyw. Dzisiaj proponuję surówkę z warzyw, marchewki i selera. Prosta i smaczna surówka, która idealnie

codojedzenia
Fasola w sosie serowym 146

podobnie jak inne zielone warzywa zachowuje swój piękny, naturalny kolor. Lubię fasolę w sałatkach . Uwielbiam fasolę od dzieciństwa z tartą bułką na słodko. Obecnie wolę jednak zastąpić bułkę czy panko zmielonymi orzechami lub migdałami. Fasola w sosie serowym idealnie pasuje do mięsa i drobiu. Ja mogę jeść ją samą! Fasola w sosie Składniki: ½ kg zielonej fasoli, u mnie mrożona

codojedzenia
SUTO HANDROLL – czyli sushi po australijsku! 140

specjalnie skomponowane dla SUTO smaki, których nie ma nigdzie indziej – z chutneyem jabłkowym, liczi, fenkułem czy też burakiem! ( warto je wypróbować! ) Są handrolle z mięsem: Żeberko BBQ, Indyk Panko i Kurczak Teriyaki Są też oczywiście handrolle rybne: Grillowana krewetka, Filadelfia Łosoś, Pikantny tuńczyk, Tatar z łososia, Łosoś z owocami No i dla wegetarian też się coś znajdzie: Fenkuł

Ostra na Słodko
Restaurant Week w Pappatore: W tym szaleństwie jest metoda 140

świetnie odzwierciedla wielonarodowe doświadczenie szefa kuchni — Krystiana Skwierza. Przystawka Przystawka to niecodzienna wariacja na temat słynnej sałatki caprese. Mozzarella di bufala została podana w japońskim stylu w panierce panko na galaretce z pomidorów, delikatnej niczym mus. Sam sposób podania sera oceniam bardzo na plus. Przyjemnie się rozpływał pod naporem widelca, a chrupiące przybranie było bardzo efekciarskie. Pomidory zaś były

Food Square
Kurczak po włosku w sosie Marinara 177

Czas gotowania 35 min Czas przygotowania 1 hr 5 min Ingredients 2 filety z kurczaka 80 g mozzarelli pieprz biały sól Panierka 50 g parmezanu 60 g panko * 1 jajko Szpinak 130 g sera ricotta 120 g liści szpinaku 1 łyżka oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku gałka muszkatołowa pieprz biały sól Sos Marinara 200 g pomidorów krojonych z puszki

Wędrówki po kuchni
Kaczka w cieście z warzywami – lepsza niż ta od ‘Chińczyka’ 295

kaczki o wadze 150-200g każda 2 łyżeczki chińskiej przyprawy „5 smaków” sól CIASTO I PANIERKA 1 jajko rozmiaru M 1,5- 2 czerstwe pszennej bułki lub panierka Panko 2 łyżki mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub ryżowej 4 łyżki mąki pszennej ¼ łyżeczki sody oczyszczonej olej do smażenia sól

Karo in the Kitchen
Kampania na rzecz ochrony różnorodności biologicznej mórz i oceanów - konferencja prasowa i warsztaty kulinarne 132

udostępniona internautom, poprzez dodatkową serię filmików kulinarnych, które w najbliższym czasie zostaną wyprodukowane w ramach projektu. A w trakcie warsztatów oczywiście prym wiodły ryby. Przygotowaliśmy między innymi karpia disco panko, sałatkę śledziową z ziemniakami, czarniaka gotowanego w mleku, przegrzebki z groszkiem i pieczarkami oraz smażone sardynki z pieczonymi ziemniakami

Kulinarne przygody Gatity
Surf & turf – pstrąg łososiowy smażony w bekonie, z ziołową kruszonką 155

potrzebujemy grubszej bułki niż klasyczna, dobrze nam znana bułka tarta. Malakser bardzo drobno bułkę i pietruszkę posieka. Tak naszykowana bułka ma lekką, płatkową strukturę obecnej we wschodniej kuchni panierki panko i zachowuje po usmażeniu więcej chrupkości. Na małej patelni rozgrzewamy łyżkę klarowanego masła, wrzucamy bułkę z pietruszką i prażymy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż stanie się jasnozłota

Karo in the Kitchen