panko - 195 przepisów (strona:6/13)

Japoński chicken katsu 58

następnie oprószyć solą oraz pieprzem czarnym mielonym. Dobrze jest przyprawione płaty mięsa odstawić na 30-60 do lodówki. Przygotować 3 naczynia. do jednego wsypać mąkę pszenną, do drugiego panierkę panko, a do trzeciego jajko. Do jajka wlać 2 łyżki zimnej wody i ubić widelcem. Płaty kurczaka kolejno obtaczać w mące, jajku i na koniec panierce panki, powinna być dosyć gruba(...)następnie oprószyć solą oraz pieprzem czarnym mielonym. Dobrze jest przyprawione płaty mięsa odstawić na 30-60 do lodówki. Przygotować 3 naczynia. do jednego wsypać mąkę pszenną, do drugiego panierkę panko, a do trzeciego jajko. Do jajka wlać 2 łyżki zimnej wody i ubić widelcem. Płaty kurczaka kolejno obtaczać w mące, jajku i na koniec panierce panki, powinna być dosyć gruba

ememe kitchen
Orientalna sałatka z pieczoną flądrą 63

delikatny filet z surówką. Właśnie w takich formach jest najczęściej poszukiwana przez miłośników nadbałtyckich smażalni. Orientalna sałatka z pieczoną flądrą Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 3 flądry japońska panierka panko olej 1 jajko sól pieprz Sałatka 1 marchewka 1/2 zielonego ogórka 2 garści kiełków fasoli mung 1 łyżka suszonych wodorostów wakame czarny sezam szczypiorek do posypania olej sezamowy sos sojowy(...)wodą. Po 10 minutach odcedź, pokrój w paski, wymieszaj  z odrobiną oleju i posól. Ryby wyfiletuj. Filety opłucz pod zimną wodą, zanurz w rozkłóconym jajku i obtocz w panko. Przypraw i skrop olejem. Następnie przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Rybę piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 20 minut. Marchewkę i ogórka pokrój w słupki

Kulinarne przygody Gatity
Burgery z panierowanym kurczakiem pieczonym 48

Przygotować trzy naczynia. Do jednego wsypać mąkę pszenną i ziemniaczaną, przyprawę curry, pieprz cayenne, sól i wymieszać. Do drugiego wybić jajka i dokładnie je roztrzepać. Do trzeciego wsypać panierkę panko. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C. Rozbite mięso panierować najpierw w mące, następnie w roztrzepanych jajkach, a na koniec dokładnie obtoczyć w panierce panko. Mięso ułożyć na blasze do pieczenia

ememe kitchen
Dorsz w panierce z panko i parmezanu 114

pyszną, chrupiącą rybkę to polecam zrobić ją w panierce z japońskiej bułki z dodatkiem włoskiego sera parmezan. To połączenie na pewno wam przypadnie do gustu. A kto akurat panko nie ma niech zrobi te rybkę w zwykłej bułce tartej z parmezanem. Smacznego! Panko to gruba, chrupiąca panierka rodem z Japonii, ale nie jest to już produkt egzotyczny bo bez problemu

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Hot dog ze szparagami panierowanymi w panko, mozzarellą z sałatką z pomidorów i brzoskwini z rukolą i świeżymi ziołami 245

gdzie czeka na Was więcej zdjęć i porad stylizacyjnych - jak i dlaczego podaliśmy je w takiej formie! Składniki: 1 bagietka, 1 mozzarella buffala, 1 pęczek zielonych szparagów, zmielona panierka panko, 1 jajko, mąka, olej do smażenia, szczypior, świeża bazylia, rukola Sos: 2-3 łyżeczki pesto bazyliowego, 2 łyżki majonezu, 6 łyżek jogurtu naturalnego, Sałatka: ok. 350 g kolorowych pomidorków koktajlowych(...)szparagi należy umyć, osuszyć przy pomocy ręcznika papierowego i odłamać zdrewniałe końcówki. Następnie szparagi należy obtoczyć w mące i zamoczyć w roztrzepanym jajku z odrobiną solą i pieprzu. Panierkę panko przesyp na talerz i obtocz w niej szparagi, które następnie smaż w głębokim tłuszczu do ładnego zarumienienia. Tak usmażone szparagi należy wyłożyć na talerz z ręcznikiem kuchennym w celu odsączenia

Plate of Joy
Dorsz w panko 125

Pewnie już parę razy na moim blogu spotkaliście się z produktem "Panko". Ale jeśli ktoś nie pamięta to przypominam, że panko - japońska panierka pszenno-drożdżowa w formie dużych chropowatych płatków, które poprzez swoją fakturę sprawiają, że jest ona delikatniejsza i znacznie dłużej pozostaje chrupiąca, niż typowa panierka z bułki tartej. Jest doskonała do smażenia w głębokim oleju

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kotlety schabowe w panko 146

Pewnie już parę razy na moim blogu spotkaliście się z produktem " Panko ". Ale jeśli ktoś nie pamięta to przypominam, ze p anko - japońska panierka pszenno-drożdżowa w formie dużych chropowatych płatków, które poprzez swoją fakturę sprawiają, że jest ona delikatniejsza i znacznie dłużej pozostaje chrupiąca, niż typowa panierka z bułki tartej. Jest doskonała do smażenia w głębokim oleju(...)Panko można kupić w sklepach z orientalną żywnością lub w sklepach internetowych. Nie jest droga. Ja za 200 g zapłaciłam ok 9 zł. Tym razem wykorzystałam ją do przygotowania kotletów z kością. Pomysł zapożyczyłam od restauracji UMAMI w Pyskowicach, w której to jakiś czas temu jedliśmy właśnie tak przygotowane kotlety. I były boskie. Panierka nadaje kotletowi niezwykłej chrupkości

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Klopsiki z ciecierzycy 39

kalafiora Kotleciki z cukinii z serem feta KLOPSIKI Z CIECIERZYCY Przygotowanie : 45 minut Porcje : 2-3 Składniki klopsiki: – 400 g ciecierzycy z puszki (waga po odsączeniu) – 1 szklanka panko lub grubej bułki tartej – 1 czerwona cebula – 2 ząbki czosnku – 1-2 łyżki sosu sojowego – 1 łyżeczka wędzonej papryki – 1 łyżeczka kminu rzymskiego(...)pieczenia. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Do misy robota włóż ciecierzycę i krótko pulsacyjnie ją rozdrobnij. Mają pozostać niewielkie grudki. Wtedy dodaj bardzo drobno posiekaną cebulę, czosnek, przyprawy oraz panko. Wlej też sos sojowy i spróbuj, bo może zrobić się zbyt słone. Jak smak będzie ok, dodaj surowe jajko i wszystko wymieszaj. Z masy lep pulpeciki średnich rozmiarów i układaj

nietylkopasta.pl
Kurczak w pięciu smakach panko pokryty 53

gramów ryżu basmati; 80 gramów mrożonego groszku; 100 gramów czerwonej fasolki z puszki; pół łyżeczki mielonej kurkumy; przyprawa „chińskie pięć smaków”; sól, pieprz; mąka pszenna; 1 wiejskie jajko; panierka panko lub zwykła bułka tarta; przepis na kurczaka w pięciu smakach Artykuł Kurczak w pięciu smakach panko pokryty pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Penne pesto z kurczakiem 40

Genovese Barilla 2 piersi z kurczaka (wybierz raczej mniejsze i cieńsze piersi) 2 jajka rozmiar M 10 łyżek tartego parmezanu lub podobnego sera 4 łyżki bułki tartej 4 łyżki panko (albo grubszej bułki tartej) 1 łyżeczka suszonego oregano 10-15 pomidorków koktajlowych sól i świeżo zmielony czarny pieprz olej lub oliwa do smażenia dodatkowy parmezan do podania listki świeżej bazylii(...)pieprzu, 1 łyżeczkę suszonego oregano oraz 2 łyżki tartego parmezanu. Wszystko dokładnie wymieszaj. Do drugiej miski (głębokiego talerza) wsyp 8 łyżek parmezanu, oraz po 4 łyżki bułki tartej i panko. Możesz użyć tylko bułki tartej (8 łyżek), ale wybierz najlepiej taką grubiej tartą. Dzięki temu panierka będzie ciekawsza. Najpierw włóż kawałek kurczaka do pierwszej misji z jajkami, obtocz dokładnie. Następnie

nietylkopasta.pl
Kotlety z indyka w panierce 69

kotletów z filetu indyka sól, pieprz ziołowy czerwona mielona papryka czosnek mielony tymianek suszony skórka starta z 1 małej cytryny tłuszcz do smażenia Panierka: 2 jajka bułka tarta lub Panko Przepis na kotlety panierowane z indyka Krok 1. Plastry z indyka rozbić delikatne tłuczkiem. Następnie oprószyć z każdej strony odrobiną soli, natrzeć pieprzem ziołowym, czerwoną papryką, tymiankiem, skórką startą(...)cytryny i mielonym czosnkiem. Do głębokiego talerza wbić jajka i roztrzepać je widelcem. Na duży talerz wsypać bułkę tartą lub panierkę Panko. Krok 2. Na dużej patelni rozgrzać około 2 łyżki tłuszczu do smażenia. Filety z indyka panierować w roztrzepanych jajkach, a następnie w bułce tartej. Gotowe filety kłaść porcjami na rozgrzany tłuszcz i smażyć po około 2 minuty

Moja Książka Kucharska
Tortilla z kurczakiem 58

tortilli z kurczakiem: około 450g filetu z kurczaka, pokrojonego w paski 1 duże jajko 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki mielonego czosnku sól i pieprz do smaku panierka panko 4 - 5 placków tortilli Dodatki do tortilli: liście sałaty zielony ogórek pokrojony w plasterki osączona z zalewy kukurydza pomidor pokrojony w plasterki paseczki czerwonej, zielonej lub żółtej papryki czerwona cebula(...)Krok 1. Pokrojony w paseczki filet z kurczaka włożyć do miseczki, wbić jajko, dodać mieloną, czerwoną paprykę, mielony czosnek, sól i pieprz - wymieszać wszystko razem. Następnie mięso panierować w Panko, nadmiar strząsnąć i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, aż mięso będzie gotowe. Krok 2. Tortille podpiec kolejno na rozgrzanej suchej patelni. Każdy placek posmarować niewielką ilością przygotowanego sosu

Moja Książka Kucharska
Wegańskie "udka z kurczaka" 75

rozrabnianie. Jest też ogólnodostępny w sklepach! Jeżeli jednak nie znajdziesz żółtej puszki jackfruita możesz użyć zielonej i samodzielnie go rozdrobnić.  Udka możesz opanierować dodatkowo w panko lub pokruszonych płatkach kukurydzianych. Polecam gotowe udka polać słodkim sosem chilli i posypać sezamem. Składniki na 5 udek: 1 puszka zielonego, szarpanego Jackfruita Quality Food 1 łyżka sosu sojowego ciemnego House of Asia(...)sojowego ciemnego House of Asia 1 łyżka oleju 1 łyżeczka cukru kokosowego House of Asia 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 2 przeciśnięte ząbki czosnku Dodatkowo : Seler naciowy Opcjonalnie : Panierka Panko Przygotowanie: 1. Jackfruita odcedzamy i przepłukujemy zimną wodą. Przekładamy go do garnka i zalewamy wodą lekko ponad jego stan. Dodajemy do niego paprykę słodką i wędzoną, przyprawę do kurczaka

Czarnawisienka
Kotlety z piersi kurczaka panierowane 66

łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mielonego czosnku 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki szczypta chili 1 łyżeczka maggi 1/2 łyżeczki soli morskiej 1/3 łyżeczki mielonego pieprzu bułka tarta lub Panko do panierowania tłuszcz do smażenia dodatkowo można podać: tłuczone ziemniaki buraczki na ciepło (przepis>>>) surówka z marchewki i jabłka do obiadu (przepis>>>) surówka(...)polędwiczki z kurczaka, wymieszać i odstawić na chwilę do zamarynowania. Krok 2. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Kotlety z kurczaka wyjmować z mieszanki jajecznej i panierować w bułce tartej lub Panko - od razu kłaść na średnio rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety z kurczaka układamy na papierowym ręczniku, aby ociekły z tłuszczu. Podajemy

Moja Książka Kucharska
Smażona burrata z sosem pomidorowym 72

POMIDOROWYM Ilość porcji: 1 Przygotowanie: 20 minut Składniki: – 1 ser burrata – 2 łyżki mąki pszennej – 1 jajko – 3-4 łyżki grubszej bułki tartej lub panierki typu panko – 100-150 ml passaty pomidorowej – 1 ząbek czosnku – 1 łyżeczka chilli (zależnie od Twoich preferencji) – 1 łyżka oliwy z oliwek + oliwa lub olej do smażenia burraty – 1 łyżeczka(...)bagietki lub innego rodzaju chleba) Przygotowanie: Burratę wyjmij z opakowania bardzo delikatnie aby się nie porwała i osusz na papierowym ręczniku. Na talerzyki wyłóż mąkę i bułkę tartą lub panko. W głębszej misce rozkłóć jajko, dodaj do niego nieco soli i pieprzu i wymieszaj. Burratę obtocz w mące, następnie w jajku i bułce tartej. I jeszcze raz ponownie w jajku

nietylkopasta.pl