tanie SKŁADNIKI: 8 szt paluszków krabowych surimi 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki pełnoziarnistej 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżka sezamu szczypta soli 3/4 szklanki panierki panko lub 3/4 szklanki płatków kukurydzianych olej do smażenia 1. Do miski wlać mleko dodać jajko,mąkę pszenną,pełnoziarnistą sól i paprykę. Całość dokładnie wymieszać. Dodać paluszki surimi i dokładnie wymieszać(...)cieście. 2. Panierowanie. Do panierki panko dodajemy łyżkę sezamu, jeżeli nie mamy panierki panko możemy użyć pokruszonych płatków kukurydzianych. Dokładnie obtaczamy paluszki w panierce. 3. Smażymy na rozgrzanym głębokim oleju ok 1.5 minuty . Wyciągamy na ręcznik papierowy w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu. Podajemy z dowolnym ulubionym sosem . Smacznego !!! Obejrzyj film, który ułatwi przygotowanie potrawy . Artykuł Paluszki krabowe w panierce
karolgotujekiełbasa? Składniki: puree (ok 800g): 500g ugotowanych ziemniaków (bez skórki) 200g startej mozarelli 200ml mleka sól pieprz chrupiąca kiełbasa: 1 Kiełbasa Morlińska z piersi kurczaka 3 łyżki panierki panko 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka oleju dodatki: ostry sos (np mój Hot sauce mango habanero ) posiekana świeża kolendra limonka kiełbasę pokrój w drobną kostkę i posiekaj niedokładnie – chodzi(...)kawałeczki kiełbasy były małe, ale nie jednakowe na patelni rozgrzej łyżkę oleju i podsmaż na nim posiekaną kiełbasę aż będzie rumiana dodaj panko i smaż jeszcze 1-2 minuty, żeby panierka zrobiła się chrupiąca (w pierwszym momencie wsiąknie w nią tłuszcz, przez co nieco zmięknie) dodaj słodką paprykę w proszku, wymieszaj dokładnie i przełóż na talerz w garnku rozgnieć
SandraFrej.comPanko to japońska panierka, która charakteryzuje się tym, że kawałki pieczywa użytego do jej wyrobu są dużo większe, niż w używanej na zachodzie tartej bułce. Podsmażone panko na patelni daje wrażenie chrupiącej kruszonki i smakuje obłędnie, polecam gorąco. Kruszonka z boczku i panko ze spaghetti. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieryby! Składniki (na 3 porcje): 350g filetów białej ryby – użyłam mintaja 2 średnie ziemniaki 1 jajko sól i pieprz do smaku skórka otarta z połowy cytryny ząbek czosnku panko lub bułka tarta do panierowania olej do smażenia Na sos: łyżka majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu greckiego 2 łyżki soku z cytryny płaska łyżka kaparów sól i pieprz do smaku(...)podania. Masę z ryby dzielimy na 3 części i z każdej formujemy kulę, którą następnie spłaszczamy na kotleta, grubości około 1,5 centymetra. Każdego kotleta dokładnie obtaczamy w panko, lekko wciskając bułkę w kotlety. Na patelnię wlewamy olej – dobrze jest piec kotlety na małej patelni, wtedy mamy wysoki poziom oleju. Olej dobrze rozgrzewamy i gdy jest gorący, wkładamy
Smaczna Stronaobiad (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotleciki z dorsza składniki: 150 g fileta z dorsza 1/2 czerwone podłużnej papryki 2 łyżki posiekanej natki z pietruszki 2 łyżki bułki tartej 1 jajko panko, jajko i mąka do panierki Kotleciki z dorsza wykonanie: Dorsza, paprykę, pietruszkę, jajko i bułkę tartą miksujemy razem w robocie kuchennym. Następnie całą masę przekładamy do miski, doprawiamy solą(...)zbyt rzadka aby formować z niej od razu kotleciki, więc należy trochę ją podmrozić, aby łatwiej można było zrobić klopsiki. Obtaczamy najpierw w mące, potem w jajku i w panko, można oczywiście użyć normalnej bułki tartej ale ja wolę panko ;) Smażymy na złoty kolor z obu stron. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Delusional TrinePrzekąski sylwestrowe na ciepło Oprócz przekąsek na zimno i gorących dań głównych nie można zapominać o sylwestrowych przystawkach podawanych na ciepło, np.: pate z kurczaka i wątróbki w chrupiącym panko to przekąska w formie panierowanych, mięsnych kuleczek, przegrzebki z konfiturą pomidorową i pudrem ogórkowym to niezwykle wykwintna przystawka, przegrzebki, kaszanka z przepiórczym jajkiem, mus z kalafiora to nowoczesne połączenie kuchni(...)Przekąski sylwestrowe na ciepło Oprócz przekąsek na zimno i gorących dań głównych nie można zapominać o sylwestrowych przystawkach podawanych na ciepło, np.: pate z kurczaka i wątróbki w chrupiącym panko to przekąska w formie panierowanych, mięsnych kuleczek, przegrzebki z konfiturą pomidorową i pudrem ogórkowym to niezwykle wykwintna przystawka, przegrzebki, kaszanka z przepiórczym jajkiem, mus z kalafiora to nowoczesne połączenie kuchni
Poezja Smaków - blog kulinarnyRozkłócamy jajka, bardzo mocno i dokładnie. Podbieramy 3 łyżki stołowe rozkłóconych jajek, dolewamy do nich łyżkę zimnej wody i w osobnej miseczce otaczamy w jajku kotlety. Panierujemy je w panko. Jeśli nie macie panko, łatwo zrobić zbliżoną panierkę – świetnie nadaje się do tego większość czerstwych pszennych bułek. Ja zazwyczaj kupuję jedną dodatkowo, rwę ją w dłoniach na mniejsze kawałki, podsuszam(...)Allegro) 2 łyżki sosu sojowego jasnego 2 łyżki mirin (albo łyżka octu ryżowego + ½ łyżeczki cukru + łyżka wody) 2 łyżeczki brązowego cukru 3 łyżki mąki do panierowania 1 szklanka panko do panierowania sól pieprz DO PODANIA: szczypior i ugotowany na sypko ryż
Karo in the KitchenPanko jest to panierka pochodząca z Japonii. Charakteryzuje się tym, że kawałki pieczywa użyte do jej wyrobu są znacznie większe niż te używane u nas. Dzięki panierce panko, obtoczone w niej mięso staje się znacznie bardziej chrupiące. Japońska panierka idealnie nadaje się do przygotowania filetów z kurczaka, kotletów schabowych, a nawet krewetek i warzyw. Panierkę […] Artykuł Panierka Panko
PysiaGotuje.plsię w przypadku kopytek czy gnocchi . Do krokietów wykorzystuję zmielone ziemniaki ale od czasu do czasu rozgniecione. Jest to prosty przepis, a co najważniejsze krokiety wszystkim smakują. Obtoczone w panko i usmażone na złoty kolor przypominają krokiety z ciasta naleśnikowego. Ziemniaczane krokiety Składniki: ½ kg ugotowanych ziemniaków 1 batat, pieczony 100 g zielonego groszku 50 g szpinaku 1 jajko + 1 jajko(...)obtoczenia 60 g mąki 1 czerwona cebula 50 g tartej bułki lub panko sół i czarny pieprz do smaku masło klarowane do smażenia Sos czosnkowy 200 ml greckiego jogurtu, 10% 3 łyżki domowego majonezu, tutaj przepis sól do smaku Ziemniaki i batat rozgnieć widelcem. Obierz cebulę, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle. Zagotuj wodę, posól i wsyp mrożony groszek
codojedzeniadomu jednym z lepszych sposobów na obiad dla dzieci. Niewielkie, dość cienkie kawałki kurczaka marynuję w czosnku, papryce i mleku, a następnie obtaczam w delikatnej japońskiej panierce Panko. Przygotowuje się ją z dużych kawałków białego pieczywa, dzięki czemu po usmażeniu jest bardzo chrupiąca, ale i delikatna równocześnie. Dostaniecie ją w sklepach z orientalną żywnością lub przez internet(...)małe piersi kurczaka 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1/5 łyżeczki chili w proszku 2 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę 2 szklanki panierki panko lub mąki pszennej 1/3 szklanki mleka SŁODKI MAJONEZ CHILI 4 łyżki słodkiego sosu chili 1 łyżka majonezu 1 łyżka soku z limonki szczypta soli (opcjonalnie) WYKONANIE SOS : W miseczce
cool and mintywersji z marynowanym kurczakiem oraz piklowanym tofu oraz dwoma sosami. Sajgonki były ok, ale ten sos orzechowy… Mega! Ciężko mi określić, kiedy na stół wjechały rolki (Fokim panko roll), pamiętam tylko, że były pyszne i bardzo, bardzo, bardzo żałuję, że nie są bezglutenowe. Tutaj muszę wspomnieć o tym, że Fokim posiada i częstuje sosem sojowym, bezglutenowym. Bez glutenu(...)desery. Chyba nikogo nie zachwycił Ptyś (lody miodowo-biszkoptowe, sos czekoladowy, chili, kafir) więc nie będę się nad nim już dłużej znęcać, za to opiszę prawdziwy foodporn – waniliowy banan panko (14,80zł) i Fokim Sweet (28,90zł). Pomimo dość wysokiej jak na deser ceny, Fokim Sweet (na zdjęciu po lewej) jest warty grzechu. Jako, że 9 maja, w dzień kolacji
Fill The Bowlwersji z marynowanym kurczakiem oraz piklowanym tofu oraz dwoma sosami. Sajgonki były ok, ale ten sos orzechowy… Mega! Ciężko mi określić, kiedy na stół wjechały rolki (Fokim panko roll), pamiętam tylko, że były pyszne i bardzo, bardzo, bardzo żałuję, że nie są bezglutenowe. Tutaj muszę wspomnieć o tym, że Fokim posiada i częstuje sosem sojowym, bezglutenowym. Bez glutenu(...)desery. Chyba nikogo nie zachwycił Ptyś (lody miodowo-biszkoptowe, sos czekoladowy, chili, kafir) więc nie będę się nad nim już dłużej znęcać, za to opiszę prawdziwy foodporn – waniliowy banan panko (14,80zł) i Fokim Sweet (28,90zł). Pomimo dość wysokiej jak na deser ceny, Fokim sweet (na zdjęciu po lewej) jest warty grzechu. Jako, że 9 maja, w dzień kolacji
Fill The Bowltłuszczu. Nie jest to może najbardziej dietetyczne danie, no bo smażone na tłuszczu, jednak chrupiące delikatne krewetki są grzechu warte. Cały sekret w delikatnej chrupkości kryje się w panierce panko . Nie jest to nasza rodzima panierka ze startej suchej bułki. Panko to azjatycka panierka, wyglądająca bardziej jak cieniutkie słupki czy płatki z puszystego pieczywa, niż drobny granulat. Po opanierowaniu(...)słonecznikowego oleju rafinowanego. Panierka będzie miała wtedy naturalny lekko bursztynowy kolor. Nie czekać aż stanie się ciemno bursztynowa jak przy smażeniu kurczaka. SKŁADNIKI: opakowanie dużych krewetek kilka łyżek panierki panko 1 jajko sól i pieprz do smaku olej do głębokiego smażenia (najlepiej aromatyzowanego np. chilli lub czosnkiem) Wykonanie: Jajko roztrzepać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Krewetki obrać (jeśli
Sztuka gotowania w/g SamiryPrzepis na nuggetsy w płatkach kukurydzianych Dostałem parę wiadomości, czy w moim przepisie na nuggetsy można zamienić panierkę panko na płatki kukurydziane. W takim razie zrobię też przepis na nuggetsy z pomocą panierki wykonanej z płatków kukurydzianych. W porównaniu z panko tutaj czuć trochę kukurydziany posmak z tych płatków, ale zaletą jest to, że grubość panierki sami możemy ustalić podczas(...)średnio z jednego płatka zostają 4 części. Kawałki kurczaka najpierw moczymy w cieście, następnie panierujemy w panierce i odkładamy na deskę. 3. Następnie postępujemy tak jak z nuggetsami w panko. Rozgrzewamy olej do smażenia. Powinno go być na tyle, by przykrył każdy kawałek mięsa ( można wykorzystać też frytkownicę). Wrzucamy do rozgrzanego garnka mięso, zwracając uwagę, by kawałki kurczaka nie dotykały
zjem to blog kulinarnyjapońsku Składniki: 2 większe piersi z kurczaka, 2 ząbki czosnku, około 2 cm kawałek świeżego imbiru, łyżeczka mąki ziemniaczanej plus kopiasta łyżeczka do sosu, 1 jajko, japońska panierka panko (gruba) pół na pół ze zwykłą bułką tartą lub tylko zwykła bułka, pół szklanki soku pomarańczowego – najlepiej własnoręcznie wyciśniętego, 5 łyżek sosu sojowego. sól, olej, uprażony sezam i dymka(...)moździerzu. Dodaj do kurczaka, wymieszaj, pozostaw do zamarynowania minimum na pół godziny. Po tym czasie do mięsa wbij jajko, dodaj też łyżeczkę mąki, ponownie wymieszaj. Kurczaka panieruj w mieszkance panko i bułki tartej, usmaż na oleju na złoty kolor. Zdejmij, patelnię oczyść z tłuszczu. W miseczce wymieszaj sok pomarańczowy z połową szklanki wody, dodaj kopiastą łyżeczkę mąki ziemniaczanej oraz
Kulinarna Polska