Przepis na : kolacja
Katsudon to popularne japońskie danie – zarówno w zwykłych domach, ale też jako danie restauracyjne i jako fast food – katsudon można kupić nawet z automatu! Panierowany kotlet schabowy, smażony w głębokim tłuszczu i podany na ryżu – w wersji podstawowej w otoczeniu ściętych jajek i cebuli. Jego nazwa to połączenie dwóch słów – ton katsu , czyli kotlet wieprzowy i don buri – miska ryżu. W języku japońskim inaczej zapisane katsu oznacza również „zwycięstwo” – schabowy na ryżu stał się przez t... czytaj dalej...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.
Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.
Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.
Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?
Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!