Plamiak zapiekany pod porem i cheddarową skorupą Faceta w Kuchni

Plamiak zapiekany pod porem i cheddarową skorupą Faceta w Kuchni

Plamiak to biała ryba z północnego Atlantyku z bardzo charakterystyczną czarną plamą, znaną jako „diabelski odcisk palca”, tuż nad płetwą piersiową i łatwo rozpoznawalną czarną boczną linią biegnącą wzdłuż jej boku. Plamiak ma fioletowo-szarą głowę i plecy, które przechodzą w srebrzystoszary z różowawym odcieniem i białym brzuchem. Jest to wydłużona ryba z rozwidlonym ogonem i trzema płetwami grzbietowymi. Jest to chuda, jędrna biała ryba, która jest popularna wędzona i na frytkach. W krajach anglosaskich ...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Jak przygotować karpia na Wigilię?

Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.

Czytaj dalej...

Autor

RafałRafał

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, bułki, por , sosy, bez pieczenia

Inne przepisy z RafalCook

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.