przepis, posiada dokładną recepturę, opatrzony jest apetycznym zdjęciem i sposobem wykonania. Przepisy dla każdego, od najprostszych, po bardziej skomplikowane. - śmietanka konopna - bajgle Pańcia Piotrusia - paluchy serowe w panko z sosem marihuanara - pizza hawajska z bekonezem - rosół z kur wielu - gorąca czekolada z kardamonem i żurawiną To tylko ułamek z przepisów, które znajdziemy w "Konopnym gotowaniu" Książkę bardzo
Kuchnia z widokiem na ogródzasadzie uproszczona wersja krokietów, które podałam jako dodatek do barszczu. Dla mnie wystarczy podsmażyć je na maśle, bez panierki, ale wg uznania możecie użyć do panierowania bułki tartej, panko lub pokruszonych płatków kukurydzianych. naleśniki 8 sztuk pęczek natki pietruszki pół pęczka świeżej bazylii 2 łyżki liofilizowanego szpinaku 3/4 szklanki wody gazowanej 3/4 szklanki mleka 2% łyżka oleju rzepakowego
Mienta blogprzepyszne, a sowita porcja genialnego, wytwarzanego na miejscu makaronu pozwoliła nam na bezproblemowe przejście Krakowa wzdłuż i wszerz. Jeszcze lepsze okazało się być sushi - wybraliśmy wersję z boczniakiem w panko i wegańskim majonezem (poezja!). Poza tym warto spróbować robionych na miejscu kiszonek. Na sam koniec warto wspomnieć o napojach - naprawdę ciężko się zdecydować, bo lista możliwości jest bardzo długa
Roślinożerni urlopowiczeniesamowicie! Przepis na kurczaka po tajlandzku w panierce kokosowej Składniki: filety z piersi lub udek kurczaka, wiórki kokosowe wymieszane pół na pół z bułką tartą (najlepiej użyć azjatyckiej bułki panko), jajka, czosnek granulowany, sól, pieprz, olej do smażenia, a także na sos warzywny ćwierć główki kapusty pekińskiej, 1 por, garść suszonych grzybów mun, 2 marchewki, pół papryki czerwonej (jeśli lubisz
Kulinarna Polskatworzyła łódeczkę. Nasze koreczki układamy na talerzu, następnie skrapiamy odrobiną octu balsamicznego (opcjonalnie) i posypujemy solą i pieprzem. Gotowe! Nuggetsy 500g piersi z kurczaka 2 jajka 100g panierki Panko 2 łyżki mąki 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej sól, pieprz olej do smażenia Kurczaka kroimy w paski i wrzucamy do miski. Dodajemy do niego przyprawy i mieszamy tak, by dokładnie się
Mostek w kuchniOstatnio polubiliśmy chrupiące panierki. W kuchni rozpoczęły się eksperymenty z płatkami kukurydzianymi, owsianymi, panko i innymi dodatkami. Dzisiaj raczyliśmy się przyprawionym na pikantnie drobiowym filetem w cieście naleśnikowym i klasycznych "corn flake'sach". Składniki (4 porcje) -500 g filetu z kurczaka -2 szkl. płatków kukurydzianych -1,5 szkl. mąki pszennej -1 szkl. mleka -1 jajko -kilka łyżek oleju do ciasta
Zielona KuchniaDoprawiliśmy i oto powstały roladki. Składniki: 4 udka z kurczaka bez skóry i kości 500 g brokułów 2 ząbki czosnku 6 łyżek mąki kukurydzianej 2 jajka 10 łyżek panierki panko 100 ml oleju słonecznikowego sól, pieprz Przygotowanie: Brokuły gotujemy, blendujemy, przecieramy przez drobne sito. Do smaku doprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem. Filety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem
R'n'G Kitchensprawdzi się na jakąś ważną uroczystość. Roladki: 500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 80g wędzonej szynki ok. 30-50g suszonych śliwek 1 wiejskie jajko 5 łyżek mleka 5 łyżek panko lub 3 łyżki zwykłej bułki tartej 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka pietruszki sól i pieprz Do miski wkładamy mięso, dodajemy jajko, mleko, bułkę tartą, wszystkie zioła
Cooking MonsterChrupiące kąski z makreli to ciekawe danie rybne. Do jego przygotowania najlepsza jest japońska panierka panko. Dzięki tak przygotowanej panierce … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Chrupiące <span>kąski z makreli</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry CornerPrzepis z bloga Fountain Avenue Kitchen Składniki: (na około 24 sztuki) 500g mięsa mielonego wołowego 2 jajka, roztrzepane z 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki startego Parmezanu 1 szklanka 'panko' ( klik ), a w ostateczności zwykłej bułki tartej 1 mała cebula, drobniutko posiekana 2-3 zabki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżeczka soli pieprz, do smaku 1/4 szklanki
Lejdi of the housemnie tak smakują lepiej i łatwiej je się smaży. Najlepsze pastéis de bacalhau jadłem o dziwo w Polsce we wrocławskiej restauracji Taszka , gdzie obtoczono je w japońskiej bułce tartej — panko i podano z kolendrowym majonezem, który również postanowiłem wykorzystać w moim przepisie, podkręcając go nieco ostrymi papryczkami piri-piri. Spróbujcie koniecznie; nie pożałujecie! :) * SKŁADNIKI na ok. 16 krokietów Pastéis
Food Squarełyżek wrzątku 1 łyżka oliwy z oliwek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego majeranku garstka listków świeżej szałwii świeżo mielony czarny pieprz Oraz: około 1 szkl. panierki panko lub bułki tartej olej rzepakowy do smażenia Soję wypłucz, zalej zimną wodą i odstaw na noc. Na drugi dzień odcedź, zalej świeżą wodą (5 szkl.) i doprowadź do zagotowania. Dodaj
Delicious Placeboczniaki z portobello (24 zł) kalmary w sosie pomidorowym (27 zł) Sałatki: szparagi, jajko poche, truskawki (29 zł) kurczak kukurydziany, boczek, pomidor, parmezan (29 zł) camembert w panko, pomidor, orzechy, winogrona (34 zł) Drugie dania: owoce morza, mleczko kokosowe, pomidory (29 zł) poliki wołowe, palonym brokuł, pikle (39 zł) pęczak, strączki, imbir, suszone pomidory, rukola (26 zł) tagliatelle, boczniaki, kozi
Kulinarne przygody Gatitywniosku, że musimy spróbować kolejnej zupy z menu tej knajpki. Tym razem zamawiamy nieco lżejszy ramen Kubo kosho (34 zł) z krewetkami i mięciutkim karczkiem. Krewetki są w panko, są chrupiące i przepyszne. Ramen jest obłędny! Koniecznie trzeba też tu wspomnieć o kelnerach. Doskonale kierują ruchem i panują nad kolejką głodomorów przestępujących z nogi na nogę przed lokalem
Kulinarne przygody Gatity