panko - 195 przepisów (strona:13/13)

Ryba smażona w panierce panko 311

Najlepsze danie dla małych i dużych niejadków. Ja najczęściej smażę dorsza, ale można tak smażyć każdą rybę bez ości. Dwóch … Przeczytaj cały artykuł Post Ryba smażona w panierce panko pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Japońskie kuleczki mięsne 244

piersi drobiowe – zmiksowałam w blenderze (u mnie podwójna porcja powyższych składników). Przekładamy do miski, dodajemy jajko, cukier i sos sojowy. Jeśli masa będzie za luźna możemy zagęścić ją panko (bułka tarta japońska) lub zwykłą bułką tartą, albo też kaszą manną. Wilgotnymi dłońmi formujemy małe kuleczki, wielkości, mniej więcej, orzecha włoskiego. Użyłam małej łyżki do lodów. Z tej porcji powinno

mojewypiekiinietylko
rybne krokiety z dorsza czyli Bolinho de Bacalhau Fresco 211

dorsza2 łyżki oliwy z oliwek extra virginSól i świeżo zmielony czarny pieprz3 duże ziemniaki, obrane i ugotowane (ok 300g)½ cebuli , drobno posiekanej½ szklanki wina Porto 1 ½ szklanki panierki Panko (zastąpiłam zwykłą tartą bułka , dałam 1 szklankę )1 szklanka kolendry, drobno posiekanej1 łyżeczka gałki muszkatołowej, świeżo zmielonej1 jajkoOlej roślinny do smażeniaprzygotowaniepiekarnik rozgrzać do 200 stopni C. Ułożyć  filety

Stare Gary
Zapiekanka rybna 241

Dawniej ryba kojarzyła mi się z formą panierowanego kotleta. Jednak teraz chętniej odkrywam jej smak w połączeniu z Warzywami. Ostatnim hitem była w panko w pikantnym sosie. Tym razem proponuję Wam wersję znacznie łagodniejsza. Zainspirowałam się przepisem z bloga Moje Walijskie Pichcenie. Składniki na 3 porcje: 570g fileta z ryby (dowolnego, u mnie mintaj) 200g pieczarek 1 cebula 1/2 czerwonej

Fabryka pomysłów
RESTAURACJA "ZIELONE SŁONIE - FUZJA SMAKÓW", POZNAŃ. 203

gęsi, natomiast mnie uraczono tatarem z łososia. Był odpowiednio zharmonizowany, przypadł mi do gustu, choć w rzeczywistości za tatarami nie przepadam. Drugą propozycją okazał się rillette panierowany w panko z pieczonym jabłkiem i posypką z migdałów. Wyglądał naprawdę apetycznie, a ja kosztowałam buraków z kozim serem, klasycznego połączenia smaków, w bardziej finezyjnym wydaniu. Plastry buraków tak ułożono, że wyglądały

W kuchni Karmel-itki
Zapiekanka z makaronem, tuńczykiem i sosem Mornay 96

Zapiekanka z makaronu i tuńczyka to komfortowe jedzenie za niewielkie pieniądze. Danie jest szybkie, łatwe, idealne dla całej rodziny nawet na 2 dni, bo jest dość

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Wegetariańskie klopsiki z bakłażana 110

Proste i szybkie w przygotowaniu wegetariańskie klopsiki z bakłażana smakuja mi dużo bardziej niż te mięsne! Można je dodawać do kolorowych bowli, do makaronu z sosem

Flymetothespoon
Ham Katsu ハムカツ czyli chrupiacy kotlet z szynki 237

Ostatnio na naszym fanpage zachwalaliśmy japońskie seriale z kulinariami w tle. Podczas oglądania jednego z nich większość (naprawdę prostych) dań wywoływała u nas nocny ślinotok. Film

slodkokwasnapl
Kotleciki indycze z kasztanami wodnymi 178

Dzisiaj przepis z produktem który poznałam niedawno na warsztatach House of Asia. Są to kasztany wodne. Nie bardzo wiem jak określić ten produkt bo jego smak

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sałatka ze grenadierem i sosem pomidorowym 242

Dzisiaj Środa Popielcowa, wiec w większości domów zagości na stole ryba. Ja też przygotowałam swoją wersje pysznego smażonego grenadiera, jednak tym razem podałam rybę jako element

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kotlety z tuńczyka z sosem aioli 287

Rzadko w swojej kuchni używam smalcu i jego pochodnych, chyba ze robię gulasz na wzór węgierski gdzie wtedy on jest niezbędny . Dlatego gdy dostałam opakowanie nowego

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kanapki burgery z tuńczykiem 224

Moja dzisiejsza propozycja to nie tylko świetne danie karnawałowe ale i szybka przekąska z wykorzystaniem tuńczyka z puszki i Smakowitej pajdy smalczyku z cebulką i jabłkiem

Bernika - moj kulinarny pamietnik