sól do smaku,pieprz i reszte skladników.Powstały sos odstawiamy pod przykryciem.Ugotowany makaron al dente,polączyc z gotowym cieplym sosem.Wszystko przełożyc do naczynia żaroodpornego.W rondelku roztopic maslo,dodac panko i sery.Wszystko dokładnie wymieszać i wyłożyc na wierzch makaronu z sosem.Zapiekac około 30 minut do złotego koloru
w mojej kuchniłyżki zamrożonego groszku Składniki na chrupiące ziemniaki: 400 g ziemniaków, pokrojonych w grubą kostkę 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki 100 g bułki tartej (lub panko) 100 g cheddara, startego (lub innego ulubionego sera żółtego) sól i pieprz Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 170 oC. W głębokiej patelni przystosowanej do zapiekania w piekarniku rozgrzej
karmelowykalafiora, 2 żółtka, 175 g startej mozzarelli, startego parmezanu, pęczek natki pietruszki, pęczek koperku, świeża bazylia, jogurt naturalny, czosnek, oregano, sól, pieprz dodatkowo : mąka, 3 jajka, bułka tarta lub panko Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, a gdy już bedą miękkie odsącz je na sitku. Kalafiora podziel na różyczki i włóż do wody, w której gotowane były wcześniej ziemniaki, gotuj
Plate of JoyNajlepsze danie dla małych i dużych niejadków. Ja najczęściej smażę dorsza, ale można tak smażyć każdą rybę bez ości. Dwóch … Przeczytaj cały artykuł Post Ryba smażona w panierce panko pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerpiersi drobiowe – zmiksowałam w blenderze (u mnie podwójna porcja powyższych składników). Przekładamy do miski, dodajemy jajko, cukier i sos sojowy. Jeśli masa będzie za luźna możemy zagęścić ją panko (bułka tarta japońska) lub zwykłą bułką tartą, albo też kaszą manną. Wilgotnymi dłońmi formujemy małe kuleczki, wielkości, mniej więcej, orzecha włoskiego. Użyłam małej łyżki do lodów. Z tej porcji powinno
mojewypiekiinietylkodorsza2 łyżki oliwy z oliwek extra virginSól i świeżo zmielony czarny pieprz3 duże ziemniaki, obrane i ugotowane (ok 300g)½ cebuli , drobno posiekanej½ szklanki wina Porto 1 ½ szklanki panierki Panko (zastąpiłam zwykłą tartą bułka , dałam 1 szklankę )1 szklanka kolendry, drobno posiekanej1 łyżeczka gałki muszkatołowej, świeżo zmielonej1 jajkoOlej roślinny do smażeniaprzygotowaniepiekarnik rozgrzać do 200 stopni C. Ułożyć filety
Stare GaryDawniej ryba kojarzyła mi się z formą panierowanego kotleta. Jednak teraz chętniej odkrywam jej smak w połączeniu z Warzywami. Ostatnim hitem była w panko w pikantnym sosie. Tym razem proponuję Wam wersję znacznie łagodniejsza. Zainspirowałam się przepisem z bloga Moje Walijskie Pichcenie. Składniki na 3 porcje: 570g fileta z ryby (dowolnego, u mnie mintaj) 200g pieczarek 1 cebula 1/2 czerwonej
Fabryka pomysłówgęsi, natomiast mnie uraczono tatarem z łososia. Był odpowiednio zharmonizowany, przypadł mi do gustu, choć w rzeczywistości za tatarami nie przepadam. Drugą propozycją okazał się rillette panierowany w panko z pieczonym jabłkiem i posypką z migdałów. Wyglądał naprawdę apetycznie, a ja kosztowałam buraków z kozim serem, klasycznego połączenia smaków, w bardziej finezyjnym wydaniu. Plastry buraków tak ułożono, że wyglądały
W kuchni Karmel-itkiZapiekanka z makaronu i tuńczyka to komfortowe jedzenie za niewielkie pieniądze. Danie jest szybkie, łatwe, idealne dla całej rodziny nawet na 2 dni, bo jest dość
Bernika - moj kulinarny pamietnikProste i szybkie w przygotowaniu wegetariańskie klopsiki z bakłażana smakuja mi dużo bardziej niż te mięsne! Można je dodawać do kolorowych bowli, do makaronu z sosem
FlymetothespoonOstatnio na naszym fanpage zachwalaliśmy japońskie seriale z kulinariami w tle. Podczas oglądania jednego z nich większość (naprawdę prostych) dań wywoływała u nas nocny ślinotok. Film
slodkokwasnaplDzisiaj przepis z produktem który poznałam niedawno na warsztatach House of Asia. Są to kasztany wodne. Nie bardzo wiem jak określić ten produkt bo jego smak
Bernika - moj kulinarny pamietnikDzisiaj Środa Popielcowa, wiec w większości domów zagości na stole ryba. Ja też przygotowałam swoją wersje pysznego smażonego grenadiera, jednak tym razem podałam rybę jako element
Bernika - moj kulinarny pamietnikRzadko w swojej kuchni używam smalcu i jego pochodnych, chyba ze robię gulasz na wzór węgierski gdzie wtedy on jest niezbędny . Dlatego gdy dostałam opakowanie nowego
Bernika - moj kulinarny pamietnikMoja dzisiejsza propozycja to nie tylko świetne danie karnawałowe ale i szybka przekąska z wykorzystaniem tuńczyka z puszki i Smakowitej pajdy smalczyku z cebulką i jabłkiem
Bernika - moj kulinarny pamietnik