Arancini z pieczarkami

Arancini z pieczarkami

Arancini z pieczarkami

Arancini lub arancine - to smażone ryżowe kulki w panierce z bułki tartej. Jest to typowa potrawa kuchni sycylijskiej. Najpopularniejsze są arancini con ragù, składające się z ryżu, mięsa, groszku i mozarelli. Inne odmiany to: arancini con burro (z masłem), arancini con funghi (z grzybami) i arancini con melanzane (z bakłażanem), con salsiccia (z kiełbasą), con gorgonzola, con salmone (z łososiem), con pollo (z kurczakiem), con frutti di mare (z owocami morza). Nazwa potrawy wiąże się z jej podobieństwem do p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, tarta, pieczarki, bułki, sushi, risotto, przekąska, przekąski, ryż smażony, jajka z farszem, owoce morza, grzyby, mięso, kiełbasa, placuszki, łosoś, kurczak, do pracy, przystawki, pieczarki przekąska, potrawy z kurczaka, kurczak z ryżem, kurczak z pieczarkami, risotto z grzybami, kurczak z czosnkiem, kurczak z serem, przystawka z łososiem, dania z kurczakiem

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.