panko - 195 przepisów (strona:10/13)

Bakłażan pieczony z mozzarellą 35

BAKŁAŻAN PIECZONY Z MOZZARELLĄ SKŁADNIKI 2 średnie bakłażany; 1 kulka mozzarelli; kilka łyżek zwykłej bułki tartej lub panko (japońska jej wersja); czerwona papryczka chilli; garść świeżych liści bazylii; oliwa extra vergine; 2 ząbki czosnku; garść natki pietruszki; sól, pieprz; przepis na bakłażan pieczony z mozzarellą Artykuł Bakłażan pieczony z mozzarellą pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Panierowane kotlety kurczaka z parmezanem 53

Składniki potrzebne do przygotowania panierowanych kotletów: 2 duże piersi z kurczaka 2 duże jajka 1 łyżka posiekanej natki pietruszki około 1/2 szklanki tartego parmezanu mąka i bułka tarta lub Panko do panierowania kotletów sól, pieprz do smaku mielony czosnek do smaku olej do smażenia Przepis na panierowane kotlety z kurczaka: Krok 1. Filety z kurczaka oczyścić i osuszyć papierowym ręcznikiem

Moja Książka Kucharska
Najlepsze chrupiące frytki z cukinii - przygotuj koniecznie 2254

Składniki: (szklanka 250 ml) Cukinia 600 g ( u mnie 3 małe) Jajka 2 Bułka tarta szklanka ( u mnie zwykła wymieszana z panierką panko) Ser twardy 1/2 szklanki ( u mnie parmezan) Mąka pszenna 1/2 szklanki Sól 1/2 łyżeczki Pieprz 1/3 łyżeczki Czosnek granulowany lub sproszkowany łyżeczka Olej w sprayu  Przygotowanie: Cukinię umyć, odciąć końcówki. Małe cukinie przekroić wzdłuż po całość

Kulinarne przygody
Cukinia smażona w panierce 592

Cukinia panierowana Przyznamy się, że cukinia w panierce , czyli w jajku, mące i bułce tartej, to nasz ulubiony sposób przyrządzania tego pysznego warzywa. Czasem do panierki wykorzystujemy również bułkę panko. Jako dodatek, idealnie sprawdza się dobrze doprawiony sos czosnkowy. Dla wszystkich, którzy po raz pierwszy szykują smażoną cukinię, frustrujące może być przyklejanie się warzywa do dna patelni lub zsuwanie panierki

Kuchnia Na Wypasie
Ryż z hayashi – japońska potrawka z wołowiną w sosie z tonkatsu 42

społeczeństwie japońskim jest bardzo popularny. Przygotowywany jest na bazie śliwek, marchwi, jabłek, pomidorów oraz cebuli. Jego nazwa wywodzi się od potrawy „Tonkatsu”, czyli japońskiego panierowanego w panko kotleta wieprzowego. SKŁADNIKI 900 g wołowiny, najlepiej karkówki wołowej bez kości pokrojonej w 3 cm kostkę 3 łyżki mąki 2 łyżki oleju 1 cebula, obrana i pokrojona w krążki

Tajemnice Smaku
Jak zrobić kotlety sojowe? Wegańskie schabowe 56

sojowe? – KĄCIK PORAD Kotlety „Big Steak” możecie zastąpić klasycznymi kotletami sojowymi (16-20 sztuk). Do panierowania kotletów użyłem bułki tartej i sezamu. Świetnie sprawdzi się również panko oraz pokruszone płatki kukurydziane. Połowę mleka roślinnego możesz zastąpić bulionem pozostałym po gotowaniu kotletów sojowych. Do smażenia możesz użyć dowolnego oleju o neutralnym zapachu. Świetnie sprawdzi się olej rzepakowy, słonecznikowy

Blendman
Kotlety z selera 64

rękawy, pogalopować do kuchni i ukręcić ten wspaniały, domowy, wegański obiad! Kotlety z selera – KĄCIK PORAD Do panierowania kotletów użyłem bułki tartej i sezamu. Świetnie sprawdzi się również panko oraz pokruszone płatki kukurydziane. Połowę mleka roślinnego możesz zastąpić bulionem pozostałym po gotowaniu selera. Do smażenia możesz użyć dowolnego oleju o neutralnym zapachu. Świetnie sprawdzi się olej rzepakowy, słonecznikowy

Blendman
Kokosowe krewetki z sosem mango na sałatce 72

algi z sezamem 1/2 mango 300 g krewetek bio Primefrost 1 awokado 1 cebula czerwona papryczka chili 1 łyżeczka czarnego sezamu 1 marchewka limonka  olej kokosowy   panierka panko: 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 1 łyżka  mąki kukurydzianej 3 łyżki wiórków kokosowych sól, pieprz   sos mango: 1/2 mango 1 szalotka 1 ząbek czosnku sól, pieprz,chili

wesoła kuchnia
Surimi w panierce 62

szczyptę soli i pieprzu oraz paprykę słodką, chilli. Dokładnie mieszamy. Każdy paluszek krabowy moczymy dokładnie w jajku z przyprawami. Na płaski talerzyk wysypujemy bułkę tartą, lub inną panierkę np. panko. Każdy kawałek surimi otaczamy dokładnie w panierce. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy paluszki surimi na średnim ogniu przez 1-2 minuty, z każdej strony na złoto. Zdejmujemy paluszki krabowe

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlet schabowy po góralsku 81

Jednak sprawdź skład. Optymalnie powinien zawierać jedynie żurawinę i cukier.Zamiast żurawiny możesz użyć także borówki z dodatkiem jabłka panierka - ja postawiłam na klasykę, ale możesz pomieszać bułkę tartą z panko, mielonym siemieniem lub cieciorką NA JAKIM TŁUSZCZU SMAŻYĆ KOTLETY SCHABOWE? Odpowiedź jest prosta. Najlepszy będzie smalec wieprzowy , ewentualnie tłuszcz z gęsi . Jednak jeżeli chcesz usmażyć kotlety schabowe na oleju też

Pełny talerz
SMACZNE FRYTKI Z CUKINII Z PIEKARNIKA + FILMIK 145

Jest to świetny pomysł na przekąskę lub dodatek do obiadu.  SKŁADNIKI :  2  młode cukinie  3 jajka + 1/4 szklanka mleka 1 szklanka bułki tartej (zwykłej lub panko ) 1/2 szklanka tartego parmezanu 1/2 szklanka mąki pszennej  + sól i pieprz do smaku  PRZYGOTOWANIE :   Cukinię tniemy na w słupki, następnie przekładamy je do miski i opruszamy cała

Kulinarne Fantazje Marioli
Ziemniaczany RalfBurger 71

jest bardzo dobrze być… Massimo Bottura z Książki: „Nigdy nie ufaj chudemu włoskiemu szefowi kuchni” Przede wszystkim musimy przygotować składniki Ziemniaki – 1.2 kg Bułka tarta Panko – 150 gram Jajko – 3-5 sztuk Bułki do burgerów – 4 Pastrami – 200 gram Ser Feta – 400 gram Pasta Chipotle – 100 gram Ogórki konserwowe

RafalCook
Kotlety mielone z indyka z prażoną cebulką 64

bułą namoczoną w mleku. Można dodać odrobinę śmietany lub majonezu. Z masy mięsnej formujemy zgrabne kotleciki i panierujemy w bułce tartej (u mnie mieszanka tartej bułki z panierką Panko).         Ile smażyć kotlety mielone z indyka .  Kotlety z indyka smażymy nieco krócej niż klasyczne mielone, mięso to jest znacznie delikatniejsze. Wystarczy po kilka minut z każdej

Moja Książka Kucharska
Klasyczne kotlety schabowe 52

składniki: 4 kotlety schabowe pieprz, sól, mielony czosnek smalec do smażenia panierka do schabowych: mąka wymieszana z odrobiną mielonego chili 1 jajko + 2 łyżki mleka bułka tarta lub panierka Panko Jak zrobić kotlety schabowe - przepis: Krok 1. Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem i mielonym czosnkiem. Krok 2. Następnie kolejno obtoczyć kotlety w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej

Moja Książka Kucharska