łyżeczka listków świeżego tymianku szczypta sody oczyszczonej 1 małe jajko sól, pieprz i cukier Kruszonka z parmezanu 70 g. sera typu parmezan 30 g. masła 5 łyżek panierki panko Parmezan zetrzyj na drobnych oczkach tarki. Dodaj posiekane masło i panko, zagnieć ręką kruszonkę. Ze szparagów odłam twardsze zdrewniałe końcówki. W patelni zagotuj wodę, wsyp do niej sodę oraz
Delicious PlaceLubisz kawałki kurczaka w panierce z KFC? Możesz przygotować je w domu. To wcale nie takie trudne. Składniki kawałki kurczaka mąka jajko woda panierka panko papryka ostra sól Przygotowanie Mąkę, jajko, wodę i przyprawy (według gustu ja dałam sól i paprykę ostrą) wymieszać razem aż powstanie gęste ciasto jak na naleśniki. Potem obtaczamy w tym kawałki kurczaka i w panierce(...)panko. Smażymy na głębokim tłuszczu aż do zrumienienia. Autor przepisu: Magdalena Szczęśniak Artykuł Kurczak jak z KFC pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisyktóry mogłabym jeść codziennie! Składniki na 3 porcje: Ryba: 3 filety białej ryby (jeżeli używacie mrożonej to wyciągnijcie ją tuż przed smażeniem i polejcie ciepłą wodą) Mąka 1 jajko Panko (to genialna panierka, polecam kupić ale jeżeli jej nie znajdziecie to użyjcie po prostu bułki tartej) Sól Olej do smażenia Przygotowanie : Na patelni rozgrzewamy olej. Filety solimy z dwóch stron(...)Obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a na końcu w panko lub bułce tartej. Smażymy na średnim ogniu aż ryba będzie złocista. Frytki: 6 ziemniaków 1 łyżeczka sody 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka ziół prowansalskich Sól do smaku Przygotowanie: Ziemniaki szorujemy i kroimy w trochę grubsze paski niż na frytki. Zalewamy zimną wodą, dodajemy sodę i odstawiamy
Czarnawisienka500g filetu z białej ryby morskiej np. dorsza, pokroić w paski 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej sól, pieprz i sok z cytryny do smaku panierka: bułka tarta lub Panko sezam do posypania gotowych paluszków rybnych olej roślinny do smażenia Jak zrobić paluszki rybne - przepis : Krok 1. Pokrojone paski z fileta włożyć do miski, dodać rozkłócone z solą i pieprzem(...)jajko oraz mąkę - wszystko delikatnie wymieszać, skropić sokiem z cytryny. Jeżeli macie czas, możecie odstawić na chwilę do zamarynowania. Paluszki z fileta panierować w bułce tartej lub Panko, kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoty kolor z każdej strony. Osączyć na papierowym ręczniku. Paluszki podawać jako przekąskę z ulubionymi sosami lub na obiad z ziemniakami i sezonową surówką
Moja Książka Kucharskaprzepadam, uwielbiam je panierowane i nie tylko, polecam mój przepis :) SKŁADNIKI : 250 g krewetek królewskich 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko panierka panko olej do smażenia do podania - cytryna, sos czosnkowy(...)PRZYGOTOWANIE : Oczyszczone krewetki panierujemy w mące, rozmieszanym jajku i panierce panko. Smażymy na rozgrzanym oleju, zanużając je całkowicie na kilka minut, po tym czasie wyjmjemy ja na talerz wyłozony ręcznikami papierowymi. Podajemy od razu, jeszcze gorące z ulubionymi dodatkami oraz sosem czosnkowym, polcam
Kulinarne Fantazje Mariolipodane z ryżem i warzywami lub jako samodzielna przekąska. Polecam serdecznie :) Składniki: 500 g piersi kurczaka sól i pieprz do smaku Panierka: 2 duże jajka 1,5 szklanki Panko lub bułki tartej Sos miodowo-czosnkowy: 5 łyżek miodu 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 2 łyżki sosu sojowego ciemnego szczypta chilli 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej(...)mniejsze kawałki - kostkę około 2cm x 2 cm. Kawałki kurczaka oprószyć solą i pieprzem. Przygotować jajka i panierkę do panierowania: w miseczce widelcem roztrzepać jajka, w drugiej miseczce uszykować panko lub bułkę tartą. Panierować kawałki kurczaka - najpierw w jajku, następnie w panko/bułce tartej. Kawałki kurczaka ułożyć na przygotowanej blaszce i wstawić do rozgrzanego piekarnika na około
Kocham..lubię..gotuję..posiadanie włoskiej mortadeli z pistacjami i od razu wiedzieliśmy co z nią zrobić. Składniki: 150 g mortadeli 2 plastry sera salami 5 łyżek mąki 1 jajko 5 łyżek panierki panko (opcjonalnie bułka tarta) Przygotowanie: Z mortadeli kroimy 5 mm plastry (4 sztuki na dwie osoby). Na kotlet składają się dwa plastry+ plaster sera salami. Obtaczamy kolejno Mąka Jajko Bułka tarta(...)panierka panko. Smażymy na rumiano. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination
R'n'G Kitchengustu. KOTLECIKI BROKUŁOWE Składniki: 1/2 brokuła (ok. 125 g) 3-4 ugotowane ziemniaki 3 jajka ugotowane na twardo 1 jajko świeże szczypta soli i pieprzu bułka tara lub panko do panierowania Przygotowanie: Brokuła gotujemy, ale tak, aby pozostał al'dente. Ugotowanego kroimy na mniejsze cząstki. Jajka siekamy drobno. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę. W misce łączymy posiekanego brokuła, jajka, ziemniaki(...)oraz sól, pieprz i surowe jajko. Całość mieszamy. Z masy formujemy małe kulki, które lekko spłaszczamy w dłoniach tak, aby powstały kotleciki. Kotleciki obtaczamy w bułce tartej lub panierce panko i smażymy na złoty kolor na oleju
Bon appetit mon amienich pyszną przekąskę z dodatkiem pikantnego sosu (łapiesz za nóżkę i wcinasz :)) albo potraktować jak wege alternatywę dla schabowego. Przepis na boczniaki na chrupko Składniki: świeże boczniaki, jajka, panierka panko lub zwykła bułka tarta, sól, pieprz, olej do smażenia. Zrób tak: boczniaki oczyść, jeśli tego wymagają, ale nie myj ich pod wodą, ponieważ łatwo ją chłoną, co może uniemożliwić smażenie(...)Każdy kapelusz oprósz solą i pieprzem, następnie zamaczaj w jajku i panieruj w panko lub w bułce. Smaż na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na ciemnozłoty kolor. Rada: tak przygotowane boczniaki podaliśmy jako przekąskę z dodatkiem sosu chilli. Świetnie sprawdzą się też jednak dipy na bazie jogurtu. Artykuł Boczniaki na chrupko. Pyszna wege przekąska. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna
Kulinarna Polskacienkie to będą bardzo chrupiące i świetne do dipów Smakują i na zimno i na gorąco . składniki: 3 pojedyncze filety z kurczaka 1/2 szklanki prażonej cebulki 1/2 szklanki panierki panko lub bułki tartej, ale z panko będą bardziej chrupiące, bardziej delikatne 1 jajko 3 łyżki słodkiego sou chilli 1 łyżeczka granulowanego czosnku sól i chilli do smaku Filety pokrój
Ogrodnik w podróżyStripsy z kurczaka smażone w panko w dodatku że są smaczne to jeszcze nadzwyczaj chrupiące. Polecam smaczny i prosty w przygotowaniu przepis. SKŁADNIKI : 1 duża pierś z kurczaka sól, pieprz do smaku 1 płaska łyżeczka oregano 1 łyżeczka suszonego czosnku słodka i ostra papryka do smaku(...)PANIERKA ; panierka panko 1 jajko 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanka mleka 3/2 % 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia sól do smaku słodka i ostra papryka do smaku
Kulinarne Fantazje Mariolisuszonych grzybów 1 bułka 1 cebula 1 szkl. orzechów włoskich 2 jajka ugotowane na twardo 2 jajka surowe 2 łyżki bułki tartej szczypta soli i pieprzu panierka panko (lub bułka tarta) do panierowania Przygotowanie: Grzyby moczymy przez noc, a następnie gotujemy przez 20-25 minut. Ugotowane i ostudzone grzyby mielimy z zeszkloną na odrobinie oliwy cebulą, namoczoną w mleku bułką(...)jeśli masa będzie zbyt luźna dodajemy jeszcze trochę) i 2 jajka surowe, a także odrobinę soli i pieprzu. Masę mieszamy, formujemy z niej małe kotleciki, które obtaczamy w panierce panko lub bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju
Bon appetit mon amiesuszonych grzybów 1 bułka 1 cebula 1 szkl. orzechów włoskich 2 jajka ugotowane na twardo 2 jajka surowe 2 łyżki bułki tartej szczypta soli i pieprzu panierka panko (lub bułka tarta) do panierowania Przygotowanie: Grzyby moczymy przez noc, a następnie gotujemy przez 20-25 minut. Ugotowane i ostudzone grzyby mielimy z zeszkloną na odrobinie oliwy cebulą, namoczoną w mleku bułką(...)jeśli masa będzie zbyt luźna dodajemy jeszcze trochę) i 2 jajka surowe, a także odrobinę soli i pieprzu. Masę mieszamy, formujemy z niej małe kotleciki, które obtaczamy w panierce panko lub bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju
Bon appetit mon amieryżu białego 2 marchewki 1 cebulka 1 jajko 2 łyżki mąki 2 łyżki bułki tartej pieprz ziołowy sól, pieprz przyprawa do gyrosa bułka tarta lub panierka panko do obtaczania kotletów Kalafiora podzielić na różyczki, umyć i ugotować na parze lub w lekko osolonej wodzie. Następnie przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Ryż ugotować, ostudzić.Cebulę obrać i pokroić(...)ryż, cebulę z marchewką, mąkę i bułkę tartą. Wyrobić na jednolitą masę. Doprawić do smaku.Patelnię rozgrzać, w tym czasie formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej[ u mnie panierka panko ] i smażyć z obu stron na złoty kolor
Moje domowe kucharzenie