PODWÓJNY SCHABOWY Z PANKO

PODWÓJNY SCHABOWY Z PANKO

PODWÓJNY SCHABOWY Z PANKO

Przepis na : obiad

 Rodzinny kotlet z czosnkiem i szalotką w pysznej panierce z panko. Panko jest delikatniejsza i znacznie dłużej pozostaje chrupiąca niż bułka tarta. Kotlety najlepiej smakują z ziemniakami i kaparami.    schab 700 g ( 4 plastry ) 1-2 jajka panko 8 -10 łyżek 2 spore ząbki czosnku 1 spora szalotka mąka pszenna 3-4 łyżki sól, pieprz    Wychodzą 2 duże kotlety. Mięso pokrój na plastry, rozbij je tłuczkiem na dość cienkie płaty, dopraw solą i pieprzem. Odstaw na pół godziny. Szalotkę i czos... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczne moje

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.