Kurczak masło-czosnek

Kurczak masło-czosnek

Kurczak masło-czosnek

Dla niektórych z Was dość nietypowy sos czosnkowo-maślany może się wydać dziwny, jednak mogę zapewnić, że jest pyszny i danie, co jakiś czas będzie gościć w moim menu. Pierwszy raz z tym połączeniem spotkałam się w jednym z moich ulubionych „chińczyków”, tylko że w wersji z indykiem. Dość długo zbierałam się z próbą jego odtworzenia, ale nie z lenistwa. Problemem była panierka Panko, czyli specjalnie obrabiana bułka, która pozwala uzyskać efekt chrupkości kotleta. Nie chciałam jej zamawiać przez Internet, gdyż dla... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fabryka pomysłów

Autor

FabrykaPomyslowFabrykaPomyslow

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

masło czosnek, kurczak, kurczak z czosnkiem, kotlet, kotlety, sosy, mąka, jajko, warzywa, ryż, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, groszek, pączki, indyk, marchewka, fasolka szparagowa, duszone, fasolka, piersi, pierś, zielony groszek, sos do ryżu, kalafior, bułki, kalafiorem, czosnek, kotlety ziemniaczane, sos do kurczaka, sos do jajek

Inne przepisy z Fabryka pomysłów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
magdam, 26 sierpnia 2013 20:06:04

przyznam, że bardzo ciekawy pomysł :-)

Cariiba, 26 sierpnia 2013 20:08:27

wygląda przepysznie ;)

Karmel, 26 sierpnia 2013 20:20:49

zjadłabym chętnie taki obiad, szczególnie gdyby ktoś mi ugotował:) wygląda bardzo apetycznie!

domowacukierniaewy.blox.pl, 26 sierpnia 2013 20:26:07

Już po samym wyglądzie dania można stwierdzić, ze warto je przygotować :)

Monika, 26 sierpnia 2013 21:59:38

Oj chętnie wpadłabym do Ciebie na taki obiad:)

W kuchni Uli, 26 sierpnia 2013 22:10:14

bardzo apetycznie wygląda!

madlene17, 26 sierpnia 2013 22:22:07

A właśnie ten sos mi się najbardziej podoba! Wydaje się być niezwykle aromatyczny:)Jakoś za "chińczykiem" specjalnie nie przepadam ale mam ochotę spróbować tego dania:)

Anulla, 26 sierpnia 2013 22:24:50

ten sos jest genialny!:) teraz rzadko bywam w swoim ulubionym chińczyku, więc musiałam pokombinować w domu wreszcie:)

Emcia Pichci!, 26 sierpnia 2013 22:35:25

hmmm bardzo ciekawi mnie ta panierka Panko... muszę chyba jej poszukać :) danie wygląda pysznie i chętnie bym takie zjadła :)

Anulla, 26 sierpnia 2013 22:42:41

panierka jest świetna i jest to zwyczajna bułka tylko specjalnie obrabiana. Ale niestety ciężko ją dostać, w normalnych sklepach mimo że są półki z żywnością świata to jej nie ma, z kolei sklepy oferujące żywność świata narzucają straszne ceny :( Przez Internet trzeba by zamówić więcej jej, a ja chciałam spróbować i nie wiedziałam czy mi podejdzie, ale znalazłam rozwiązanie:) Teraz chętnie zrobię sobie jej mały zapas albo kupię większą paczkę:D

CookingByFaksiu., 26 sierpnia 2013 22:45:27

mmm mniamniusio!

Artur Ulatowski, 26 sierpnia 2013 23:21:08

Smakuje praktycznie tak samo jak w chinolu na polach mokotowskich niedaleko SGH - czyli bardzo dobrze :D

ZagubiONA, 26 sierpnia 2013 23:34:26

smakowicie :)

Anula, 26 sierpnia 2013 23:36:41

Chetnie był spróbowała takiego kurczaczka:) Zaciekawiła mnie ta bułka Panko.

Anula, 26 sierpnia 2013 23:36:49

Chetnie był spróbowała takiego kurczaczka:) Zaciekawiła mnie ta bułka Panko.

beti, 26 sierpnia 2013 23:37:31

Mniam Mniam pyszności :)

kruszyna, 27 sierpnia 2013 00:21:06

O fajnie wiedzieć, że takie rzeczy w ogóle istnieją. Kuchnia i jej składniki nie przestaną mnie nigdy zaskakiwać :)

Łucja, 27 sierpnia 2013 01:29:50

nie wiem co prawda co to za panierka Panko :) ale sos z czosnkiem jak dla mnie rewelacja :)

karolina, 27 sierpnia 2013 11:00:01

super obiadek:)

Salvador Dali, 27 sierpnia 2013 11:11:38

wpaaaadam na obiad! Zdążę jeszcze? :D

Antenka, 27 sierpnia 2013 11:41:17

prze smacznie wygląda ten kotlecik:)

Ola, 27 sierpnia 2013 13:04:01

oo w końcu coś innego! ;)

ugotujmyto.pl, 27 sierpnia 2013 19:05:18

Wspaniałe danie :)! Panko uwielbiam...bakłażan smażony w panko to moje ulubione danie. Z tego co gdzieś tam wyczytałam w internecie to podobno jest bułka tarta z białego chleba tostowego bez skórki... Ale jeszcze nie miałam okazji tego sprawdzić...;) Pozdrawiam!

Anulla, 27 sierpnia 2013 19:25:23

to tak jak ja mnie!:)

Anulla, 27 sierpnia 2013 19:27:14

niestety nic już nie ma, i bardzo żałuję, bo było pyszne:)

Anulla, 27 sierpnia 2013 19:28:20

a tego to nie wiedziałam, człowiek się uczy całe życie!:) ja również uwielbiam Panko, szkoda, że jest tak ciężko dostępna :(

Paulina, 27 sierpnia 2013 23:38:05

na Marywilskiej można kupić takie rzeczy?! Nie wiedziałam tego :) danie pierwsza klasa :D

Anulla, 28 sierpnia 2013 00:26:22

a można;) sa tam sklepy z produktami azjatyckimi;) jak widać Marywilska to nie tylko pasaże z ubraniami. przypadek chciał ze to odkryłam;) teraz muszę znów panko tam kupić;) nie mam moze najbliżej, ale warto;)

Poezja Smaku, 28 sierpnia 2013 01:51:03

Bardzo fajny pomysł, ja używam panko do krewetek i warzyw, teraz wypróbuję do kurczaka :)

Martyna, 28 sierpnia 2013 20:58:56

ja też poluję na panco ;) chciałabym wypróbować ;)a sosik pierwsza klasa...jak pieczywko z masełkiem czosnkowym smakuje wybornie, tak i ten sos w duecie z mięskiem różnież ;)

Anulla, 28 sierpnia 2013 23:25:37

z kurczakiem komponuje się świetnie!:)

Anulla, 28 sierpnia 2013 23:27:35

ja teraz już wiem gdzie kupować:D muszę zrobić wyprawę na Marywilską to od razu kupię więcej, a może i coś jeszcze wahacze. Strasznie żałuję, że niektóre produkty są u nas tak ciężko dostępne. Ja x czasu polowałam na przyprawy masala, dopiero ostatnio natrafiłam:)

Ela.M, 28 sierpnia 2013 23:28:58

Mój mąż na pewno by się ucieszył z takiego kurczaka:)

Gosia, 28 sierpnia 2013 23:46:08

Muszę wypróbować:)

Kaś, 29 sierpnia 2013 00:32:34

o Panko nie słyszałam, ale jeśli mi wpadnie w ręce, chętnie wypróbuję

Marzena, 29 sierpnia 2013 01:09:24

Sos warty zapamiętania, a obiadek bardzo apetyczny:-)

Monica, 29 sierpnia 2013 12:31:43

Ja lubię wszelkie nowości w kuchni :) Jak dorwę gdzieś panierkę (i nie zapomnę) to spróbuję coś stworzyć :)Pozdrawiam serdecznie!

judik, 29 sierpnia 2013 14:43:39

Pyszny obiadek! :-)

Magda111, 29 sierpnia 2013 20:27:01

moje ulubione mięso ,pysznie wygląda;)

martawkuchni.blog.pl, 30 sierpnia 2013 13:30:22

kolejny pomysł na pyszniutki obiad:) wygląda bardzo smakowicie:) mniam mniam:)

Cooking??Cooking!!, 1 września 2013 12:27:51

Widzę, że jest nas "fanów panko" dosyć sporo ;)

marta-gotuje.pl, 5 września 2013 12:55:57

Wygląda bardzo apetycznie, zapisuję do wypróbowania :)

Anonymous, 31 października 2013 22:13:16

Chyba każdy na SGH i kilku oddziałach politechniki jadł słynnego indyka masło-czosnek w chińczyku na Batorego!

Anulla, 31 października 2013 23:00:16

i nie tylko studenci tych wydziałów;) chinczyk jest świetny, a to moja wariacja na temat tego dania, tylko ze z kurczakiem;)

Anonymous, 8 marca 2014 14:54:38

sosik przepyszny, ja dodalam jeszcze cukinię i odrobinę korzenia pietruszki. Smakuje zupełnie jak na Batorego :-)

Anulla, 8 marca 2014 22:22:45

też świetne dodatki:) to prawda próba odtworzenia zakończyła się praktycznie takim samym smakiem, cieszę się, że smakował Ci mój przepis:) ja niedługo planuję powtórkę - niestety teraz nie bardzo mam po drodze na Batorego i bywam tam rzadko, ale za to co jakiś czas przyrządzam ten specjał w domu:)