Dla niektórych z Was dość nietypowy sos czosnkowo-maślany może się wydać dziwny, jednak mogę zapewnić, że jest pyszny i danie, co jakiś czas będzie gościć w moim menu. Pierwszy raz z tym połączeniem spotkałam się w jednym z moich ulubionych „chińczyków”, tylko że w wersji z indykiem. Dość długo zbierałam się z próbą jego odtworzenia, ale nie z lenistwa. Problemem była panierka Panko, czyli specjalnie obrabiana bułka, która pozwala uzyskać efekt chrupkości kotleta. Nie chciałam jej zamawiać przez Internet, gdyż dla... czytaj dalej...
zjadłabym chętnie taki obiad, szczególnie gdyby ktoś mi ugotował:) wygląda bardzo apetycznie!
Już po samym wyglądzie dania można stwierdzić, ze warto je przygotować :)
A właśnie ten sos mi się najbardziej podoba! Wydaje się być niezwykle aromatyczny:)Jakoś za "chińczykiem" specjalnie nie przepadam ale mam ochotę spróbować tego dania:)
ten sos jest genialny!:) teraz rzadko bywam w swoim ulubionym chińczyku, więc musiałam pokombinować w domu wreszcie:)
hmmm bardzo ciekawi mnie ta panierka Panko... muszę chyba jej poszukać :) danie wygląda pysznie i chętnie bym takie zjadła :)
panierka jest świetna i jest to zwyczajna bułka tylko specjalnie obrabiana. Ale niestety ciężko ją dostać, w normalnych sklepach mimo że są półki z żywnością świata to jej nie ma, z kolei sklepy oferujące żywność świata narzucają straszne ceny :( Przez Internet trzeba by zamówić więcej jej, a ja chciałam spróbować i nie wiedziałam czy mi podejdzie, ale znalazłam rozwiązanie:) Teraz chętnie zrobię sobie jej mały zapas albo kupię większą paczkę:D
Smakuje praktycznie tak samo jak w chinolu na polach mokotowskich niedaleko SGH - czyli bardzo dobrze :D
Chetnie był spróbowała takiego kurczaczka:) Zaciekawiła mnie ta bułka Panko.
Chetnie był spróbowała takiego kurczaczka:) Zaciekawiła mnie ta bułka Panko.
O fajnie wiedzieć, że takie rzeczy w ogóle istnieją. Kuchnia i jej składniki nie przestaną mnie nigdy zaskakiwać :)
nie wiem co prawda co to za panierka Panko :) ale sos z czosnkiem jak dla mnie rewelacja :)
Wspaniałe danie :)! Panko uwielbiam...bakłażan smażony w panko to moje ulubione danie. Z tego co gdzieś tam wyczytałam w internecie to podobno jest bułka tarta z białego chleba tostowego bez skórki... Ale jeszcze nie miałam okazji tego sprawdzić...;) Pozdrawiam!
a tego to nie wiedziałam, człowiek się uczy całe życie!:) ja również uwielbiam Panko, szkoda, że jest tak ciężko dostępna :(
na Marywilskiej można kupić takie rzeczy?! Nie wiedziałam tego :) danie pierwsza klasa :D
a można;) sa tam sklepy z produktami azjatyckimi;) jak widać Marywilska to nie tylko pasaże z ubraniami. przypadek chciał ze to odkryłam;) teraz muszę znów panko tam kupić;) nie mam moze najbliżej, ale warto;)
Bardzo fajny pomysł, ja używam panko do krewetek i warzyw, teraz wypróbuję do kurczaka :)
ja też poluję na panco ;) chciałabym wypróbować ;)a sosik pierwsza klasa...jak pieczywko z masełkiem czosnkowym smakuje wybornie, tak i ten sos w duecie z mięskiem różnież ;)
ja teraz już wiem gdzie kupować:D muszę zrobić wyprawę na Marywilską to od razu kupię więcej, a może i coś jeszcze wahacze. Strasznie żałuję, że niektóre produkty są u nas tak ciężko dostępne. Ja x czasu polowałam na przyprawy masala, dopiero ostatnio natrafiłam:)
Ja lubię wszelkie nowości w kuchni :) Jak dorwę gdzieś panierkę (i nie zapomnę) to spróbuję coś stworzyć :)Pozdrawiam serdecznie!
kolejny pomysł na pyszniutki obiad:) wygląda bardzo smakowicie:) mniam mniam:)
Widzę, że jest nas "fanów panko" dosyć sporo ;)
Chyba każdy na SGH i kilku oddziałach politechniki jadł słynnego indyka masło-czosnek w chińczyku na Batorego!
i nie tylko studenci tych wydziałów;) chinczyk jest świetny, a to moja wariacja na temat tego dania, tylko ze z kurczakiem;)
sosik przepyszny, ja dodalam jeszcze cukinię i odrobinę korzenia pietruszki. Smakuje zupełnie jak na Batorego :-)
też świetne dodatki:) to prawda próba odtworzenia zakończyła się praktycznie takim samym smakiem, cieszę się, że smakował Ci mój przepis:) ja niedługo planuję powtórkę - niestety teraz nie bardzo mam po drodze na Batorego i bywam tam rzadko, ale za to co jakiś czas przyrządzam ten specjał w domu:)