spodzie ułóż biszkopty. Ugotuj budyń według instrukcji na opakowaniu i rozlej do pucharków. Opcjonalnie możesz posypać kakao, ułożyć biszkopty lub krem czekoladowy. Odłóż do przestudzenia. Jeśli galaretka jest już zimna ale wciąż płynna, ubij śmietanę kremówkę na najwyższych obrotach miksera dodając cukru pudru w zależności od preferencji. Pod koniec ubijania wlej cienkim strużkiem galaretkę cały czas ubijając. Powstałą piankę przełóż
Kulinarna (nie)codziennośćotartego majeranku - 0,5 łyżeczki kminku mielonego - 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej - 0,5 łyżeczki papryki ostrej mielonej - sól,sos sojowy do smaku - olej Wykonanie Cieciorkę dokładnie płuczę zalewam zimna wodą i odstawiam do namoczenia na całą noc. Wymoczoną odcedzam, zalewam 2,5 litrami wody i gotuję na wolnym ogniu ( wody nie solę, cieciorka szybciej mięknie). Mięso kroję w większa
Kuchnia z widokiem na ogródniespodzianką w środku w postaci brukselki otulone ciastem francuskim. Są bardzo smaczne i bardzo fajnie prezentują się na talerzu. Można podać je na ciepło ale równie smaczne są na zimno. składniki: 700 g mięsa mielonego, u mnie karkówka pół suchej bułki 2 opakowania ciasta francuskiego sól, pieprz 1 opakowanie mrożonej brukselki Hortex 2 opakowania warzyw na patelnię z przyprawą włoską
Monia miesza i gotujeobie mąki oraz ziarna wanilii. Całość mieszamy ze sobą. Wstawiamy na gaz i gotujemy podobnie jak budyń, cały czas mieszając. Gotową masę odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Gdy masa będzie zimna dodajemy do tego ciepłe masło oraz śmietankę. Całość łączymy mikserem. Ostudzone ciasto na eklery rozcinamy na pół. Spód każdego ciastka wypełniamy kremem i przykrywamy 2 częścią ciasta. Czekoladę roztapiamy
Ciastka i ciastaDziś na blogu pieczona ciecierzyca lub jak kto woli cieciorka. Z odrobiną przypraw, podana na ciepło lub na zimno, będzie pyszną i bardzo zdrową przekąską lub przegryzką 😍. Zdecydowanie lepszą od przemysłowych chipsów czy też solonych orzeszków. Do upieczenia ciecierzycy możemy również wykorzystać gotowe ugotowanie ziarna z puszki lub ze słoika. Wtedy czas jej przygotowania zdecydowanie się skróci. Pamiętajcie tylko, żeby
Kulinarne przygody Gatitydoprowadzić do zagotowania, kotlety podawać z sosem i marchewką z rosołu lub inną surówką i barszczykiem czerwonym - te kotlety są smaczne, mają dużo białka, smakują na ciepło i na zimno............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękupić parówki zrobione w 95 % z mięsa oraz pozornie dobrą kiełbasę z zawartością jedynie 60 %. Nasza dzisiejsza propozycja to mini kanapki a'la hot dog. Są smaczne zarówno na zimno, jak i na ciepło, dzięki czemu mogą stanowić doskonałe śniadanie, lunch, pomysł na imprezowe przekąski czy drugie śniadanie do szkoły i pracy. SKŁADNIKI: duża bagietka (400 g) 3 - 4 parówki
Kuchnia od dwojgaTeraz pogoda nas nie rozpieszcza. Raz jest zimno i pada deszcz. Na drugi dzień świeci słońce. Potem znów pogoda się zmienia. Co wtedy robić? Moje kolano jeszcze nie jest całkiem sprawne i nie mogę długo chodzić, obciążać nogi, ani robić wiele innych rzeczy. Dlatego siedzę, czytam książki, przeglądam książki kucharskie i tak sobie myślę... co by tu ugotować
Kuchnia u Krysiolej i zagotowujemy. Do gotującej się wody wkładamy partiami pierogi i po wypłynięciu na powierzchnię wody gotujemy je ok. 5 minut. Gotowe pierogi przekładamy na chwilkę do miski z zimna wodą i od razu na talerz. Dekorujemy jogurtem naturalnym i natką pietruszki które są znakomitym lekkim sosem do naszych pierogów
słodkie i nie tylko historie kulinarnewtedy delikatnie rozłożone. WĘDZENIE Wędzimy w temperaturze 50-55 st. C. Wędzimy do koloru jaki nas zadowala. U mnie wędzenie trwało 5 godzin. Tak zrobiony kurczak jest dobry na zimno i gorąco. SMACZNEGO
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.minut, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec gotowania dodać cukier. Ostatnią marchewkę obrać, skrobaczką zetrzeć szerokie wstążki. Przełożyć pudding do szklanek, podawać na ciepło lub zimno z dodatkiem wstążek z marchewki. Smacznego! A już niedługo opowiem Wam o wielkiej zmianie, która dokonała się w naszym życiu w zeszłą sobotę. Ekscytacja sięga zenitu, uwierzcie
Pożeraczka, czyli raz adobrzecukier 1 szklanka, cytryny 2 sztuki, śmietana kremówka 30% 250 ml SYROP CYTRYNOWY: woda 6 łyżek, cytryna 1 sztuka, cukier 3 łyżki Tarta: mąkę, cukier, żółtka, pokrojona w kawałki zimna Kasia, wszystkie składniki umieścić w misce i szybko wyrobić ciasto kruche najlepiej przy pomocy siekacza do kruchego ciasta, dwie foremki 26 cm i 15 cm, ciasto zaraz po wyrobieniu przełożyć
W Mojej Kuchni Lubięszklanki mąki pszennej 750 2 opakowania suchych drożdży ( 2 x 7g ) 1,5 łyżki cukru 2,5 łyżeczki soli 3 szklanki wody 3 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno Przygotowujemy wysokie naczynie w którym będzie rósł nasz zaczyn drożdżowy , wsypujemy do niego 2 płaskie, łyżki mąki pszennej , suszone drożdże , cukier , wlewamy 0,5 szklanki wody , mieszamy i odstawiamy w ciepłe
Ogrodnik w podróżyjedne z moich ulubionych :) SKŁADNIKI (na 2 porcje - 4 tosty, 1 tost - 160 kcal) 4 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego 1 dojrzałe awokado 60 g łososia wędzonego na zimno 1 jajko ugotowane na twardo 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Chleb opiekamy w tosterze/opiekaczu. Smarujemy awokado, dodajemy plastry łososia i pokrojone jajko, Oprószamy pieprzem i posypujemy
Moje Kuchenne RewelacjeCzyli nie jemy kilograma jabłek, ale 2-3 sztuki, nie pijemy litra soku owocowego, ale szklankę, itp. Dużo zieleniny, minimum soli, maksimum wody. Jeśli wzmaga się uczucie zimna, to należy spożywać głównie dania gorące i rozgrzewające napoje. Produkty ze względu na oddziaływanie na nasz organizm możemy podzielić na pięć kategorii termicznych: Wyziębiające
To co kocham