cytryną. Kremówkę podgrzewamy, ale nie gotujemy. Do ciepłej wrzucamy czekoladę i mieszamy, aż składniki dokładnie się ze sobą połączą. Chłodną masę odstawiamy do lodówki, ponieważ musi być bardzo zimna, zanim zaczniemy ją ubijać. Dlatego najlepiej połączyć śmietankę z czekoladą dzień wcześniej i wstawić masę do lodówki. Powinna całkowicie zastygnąć, wówczas miksujemy ją, aż powstanie gęsty krem nieco jaśniejszy niż
Relaxtimenaczynia i bardzo dokładnie zblendować na gładki budyń. Gotowy deser przełożyć do miseczek, podawać z posiekanymi orzechami, polać odrobiną syropu. Budyń świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego! Zapisz
Even Better Foodagawy lub klonowego lub daktylowego skórka starta z 3 cytryn 130-140ml świeżo wyciśniętego soku z cytryny szczypta soli 60ml wody 180ml roztopionego oleju kokosowego (tłoczonego na zimno) Wierzch: 1 puszka mleczka kokosowego, które stało w lodówce przez około 2-3 dni niewstrząsane (tylko białą część, bez wody) 2 łyżki syropu z agawy lub klonowego lub daktylowego świeże owoce
Mała Cukierenkakukurydzy op. tartej mozzarelli Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy sól, cukier, olej, wkruszamy drożdże i mieszamy łyżką. Następnie dolewamy wodę (ważne by nie była ani za ciepła, ani za zimna). Zagniatamy około 10 minut. Ja wykorzystuję w tym celu mikser i końcówki do ciasta drożdżowego. Wówczas wystarczy nam połowa z tego czasu i ciasto jest gotowe. Należy jednak miksować
Smaki Na Talerzuprzymierzajcie i kupujcie. Są naprawdę piękne. Dla typowych słodyczoholików też się coś znajdzie :) Tym razem spróbować można było ciasteczek, makowca, Apple Pie, chlebka bananowego i tofurnika na zimno. Nastya ❤ Kącik cudów - rękodzieło Joli, suszona lawenda, syropy i wiele innych... Uśmiech, cytryna i masa rozmów czyli sobotnie spotkanie
CzarnawisienkaWegańska zupa ogórkowa Za oknem pada śnieg, zimno, buro i ponuro, na taką pogodę lubię zjeść coś ciepłego, rozgrzewającego, dlatego zupka na takie chłodne dni będzie idealna. Jedni jedzą zupę ogórkową z ryżem inni z makaronem a u mnie z ziemniaczkami. :) Nigdy zupy również nie zaprawiam śmietaną, zawsze każdy kto chce może polać sobie ją na talerzu, dzięki temu
Mój pomysł naGorąca czekolada z chili dziś rozgrzeje moje zmarznięte paluszki, wprawiając w dobry nastrój na przekór mrozom i zimnu. Wolę nie myśleć, ile taki kubek czekolady ma kalorii, a mimo to zrezygnowałam z czapy bitej śmietany. Pełny kubek = pełnia szczęścia;) Składniki: 1 szklanka mleka 30g gorzkiej czekolady 1 płaska łyżka kakao 1 łyżeczka cukru szczypta płatków chili szczypta kardamonu szczypta cynamonu
Obiad gotowyzewnątrz zimno, więc sposobem na rozgrzanie się od wewnątrz jest cudowna, ostra zupa meksykańska. Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 szklanka soi (moczymy ją przez całą noc, później gotujemy przez 2 godziny w wodzie, odcedzamy i ejst gotowa do naszej zupy meksykańskiej) 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku sól pieprz bulion
MojaQchnia.plwyriśniętym cieście równomiernie rozłożyć cebulę, posypać żurawiną, igiełkami rozmarynu i solą morską. Piec w 220 st. C. przez 20-25 minut. Pokroić na mniejsze kawałki, podawać na ciepło lub zimno. Smacznego! I wiecie co...? Wczoraj, z nudów, zaczęłam się uczyć. Sama nie wiem, czy to dobrze, czy źle
Pożeraczka, czyli raz adobrzeziemi i hodowania własnych smakołyków, do śpiewu ptaków i do… Chorwacji. I gdy już, już miałam zacząć grymasić jak źle, jak szaro jak paskudnie i w ogóle wszystko zimno i nie tak, to stała się magia! Wszechświat mnie wysłuchał i na cały sobotni wieczór przeniosłam się „na wakacje”. No OK. Trochę temu wszechświatowi pomogłam znajdując w monopolu (a szukając kompletnie
Kate's Kitchenjogurtu koperek Wykonanie: Cebulę kroimy w plasterki, wrzucamy do garnuszka i dodajemy pozostałe składniki marynaty, oprócz śledzi. Doprowadzamy do zagotowania. Odstawiamy do wystygnięcia pod przykryciem. Gdy marynata będzie całkowicie zimna wkładamy do niej śledzie. Marynujemy przez dwie doby. Po tym czasie filety wyjmujemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w dzwonka. Cebulę obieramy i drobno kroimy, przelewamy wrzątkiem na sitku, następnie przelewamy
Kulinarne przygody Gatitykwiatów. Woda ta zawiera dużo cennych minerałów dlatego kwiaty podlewane taką wodą będą nam ładnie rosły. Do podlewania kwiatów wodę z jajek musimy oczywiście najpierw wystudzić, powinna być ona zimna. Nie podlewajmy kwiatów wodą z jajek, jeśli do wody dodaliśmy sól lub ocet
Przepisy i porady kulinarnePrzekładamy do pucharków/salaterek. Podajemy póki jest ciepły z pokruszonym wafelkiem ryżowym w czekoladzie mlecznej oraz polany po wierzchu syropem ryżowym (lub innym podobnym). Deser można zjeść również na zimno, ale ciepły jest smaczniejszy i zdrowszy. Smacznego
Słodkie okruszkiplacuszek) lub wylewać więcej - na naleśniki. Obie wersje placków należy smażyć z obu stron - do lekkiego zarumienienia się i p odawać bezpośrednio po przygotowaniu - z ulubioną konfiturą. (Na zimno również świetnie smakują.) (*) Do smażenia bez tłuszczu powinna być patelnia dobrej jakości z nieprzywieralnym dnem. Tu użyłam naleśnikarki Ariete
Di gotujełyżki stołowe ryżu. Potem zawijamy całość dość ciasno, tworząc wrapy. Serwujemy je np. z sosem pikantnym sosem curry z nerkowców według tego przepisu. Wrapy z krewetkami podajemy na zimno. Smacznego! Artykuł wrapy z krewetkami w papierze ryżowym. pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLife