na zimno - 10906 przepisów (strona:169/728)

Sos włoski do sałatek 356

dodatek niezwykle cenny i decydujący o atrakcyjności danej potrawy. Ten sos świetnie sprawdzi się do wszystkich sałatek we włoskim stylu – lekkich, opartych na mieszankach sałat, do jarzyn na zimno, do ryb i do jasnych mięs. Podstawą tego sosu jest sos winegret –zimny francuski sos kręcony z octu i oliwy w odpowiednich proporcjach. Można go zrobić na kilka sposobów, za każdym

Karo in the Kitchen
Sałatka z kaszą jaglaną, surowym brokułem i suszonymi pomidorami 221

szklanki wody 1 mały brokuł 10 suszonych pomidorów garść orzechów włoskich 1 mała szalotka lub kilka plasterków czerwonej cebuli 1 – 2 łyżki oliwy lub ulubionego oleju tłoczonego na zimno 1 łyżeczka naturalnego octu jabłkowego nierafinowana sól, czarny pieprz, po szczypcie mielonej kozieradki i cząbru Kaszę jaglaną delikatnie podprażyć w garnuszku, następnie przełożyć na sitko o małych oczkach i krótko przelać

Even Better Food
Focaccia z tymiankiem i oregano 133

robimy wgłębienia. Pieczemy przez 25 minut w temp. 200-220 st. C. Upieczona smarujemy oliwą z oliwek, posypujemy suszonymi ziołami i solą. Focaccia smakuje doskonale na ciepło i na zimno. Może stanowić dodatek do przekąsek lub formę pieczywa, z którego przygotować warto przepyszne kanapki. Focaccię można zamrozić

Moja smaczna kuchnia
Kasza jaglana z brokułem 292

Kasza jaglana z warzywami to danie na lekki i zdrowy obiad, ciepłą kolację albo sałatkę. Taka kasza dobrze smakuje na ciepło, jak i na zimno. Dlatego z powodzeniem można zabrać ją do pracy na drugie śniadanie :) 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka wody do gotowania kaszy 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 papryka czerwona 2 łyżki kukurydzy konserwowej 1 mały

https:KKuchniaMniam
Mini Pavlova z mascarpone i frużeliną malinową 146

śmietanka 30% 200 ml, serek mascarpone 200 g, cukier puder 3/4 szklanki, frużelina malinowa: maliny mrużone 450 g, cukier drobny 7 łyżek, m ą ka ziemniaczana 1 łyżka, woda zimna 3 łyżki, Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywn ą  piane z dodatkiem szczypty soli. Następnie stopniowo dodajemy cukier. Piane ubijamy do momentu aż cukier całkowicie się rozpuści. Do piany

kulinarne odsłony pati
Ostanie karnawałowe przyjęcie w domu – o tym nie możesz zapomnieć 144

sukcesu jest przygotowanie różnorodnego menu tak, aby każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Nie możemy zapomnieć o przystawkach odpowiednich do alkoholu, który podajemy. Na stole powinna znaleźć się tzw. zimna płyta oraz ciepłe danie główne. Świetnie sprawdzą się też przekąski, idealne do schrupania w czasie intensywnych rozmów lub zabawy. Możemy ustawić je na dodatkowym stoliku, do którego goście będą mogli

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
pstrąg z patelni.... 119

każdej strony obtoczone dokładnie w mące filety kłaść na gorący olej rzepakowy na patelni, smażyć na rumiano z każdej strony pyszne na szybko pstrągi dna obiad lub na zimno do pieczywa.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Czekoladowe kulki z ryżem preparowanym i orzechami włoskimi 120

ryżem preparowanym i orzechami włoskimi Smacznego! Czekoladowe kulki z ryżem preparowanym i orzechami włoskimi Masa czekoladowa przed dodaniem do niej ryżu ma być schłodzona ale nie może być zimna. Odstawienie jej na jedną minutę powinno wystarczyć. Share List SGMB_URL = "http://www.mecooks.com/wp-content/plugins/social-media-builder/"; jQuery(".dropdownWrapper").hide(); jQuery(".socialMediaOnEveryPost").addClass("sgmb-center

mecooks
Migdałowiec bez pieczenia 383

Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklance ciepłej wody. Śmietankę miksujemy z 1 łyżeczką cukru pudru. Gdy śmietanka będzie już gęsta, powoli strumieniem wlewamy zimną żelatynę, ciągle miksując. Składamy ciasto: krakersy zimna masa budyniowa krakersy kajmak krakersy  bita śmietana uprażone migdały Przepis pochodzi z bloga Moniki

Życie zaczyna się w kuchni
TARTA WAFELKOWA Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I PALONĄ BEZĄ WŁOSKĄ 731

mieszamy! ), a w tym czasie ubijamy białko na sztywno dosypując powoli łyżkę cukru. Syropem cukrowym zalewamy ubite białko i miksujemy ok. 8-10 minut ( do momentu aż beza będzie zimna i sztywna ). Wykładamy ( możemy to zrobić zdobną szprycą ) na gotowe, schłodzone ciasto i opalamy palnikiem. Zajadamy! Z dokładką! Smacznego

Ostra na Słodko
Sernik "Zimne Bounty" 393

Rewelacyjny sernik na zimno o kokosowym smaku i spodzie z pokruszonych andrutów z dodatkiem nutelli miętowej, orzeźwiający i ciekawym smaku, umili rodzinne chwile przy stole. Jeden z lepszych serników bez pieczenia. Składniki: Tortownica 23 cm Spód: 12 dag suchych wafli 20 dag nutelli miętowej-może być orzechowa 1 tabliczka gorzkiej czekolady Masa serowa: 1 szklanka jogurtu greckiego 1 szklanka

Wanilia i Kardamon
Jajka po szkocku 120

Jajka po szkocku, czyli jajka zawinięte w mięso mielone to topowe danie kuchni brytyjskiej. Scotch egg są popularną przekąską spożywaną szczególnie na zimno. Mimo wszystko, dla mnie wersja na ciepło jest zdecydowanie lepsza. Jajka po szkocku powinno się smażyć w głębokim tłuszczu, jednak postanowiłam je nieco odchudzić i upiekłam w piekarniku oraz podałam z chrzanem i pieczywem. Pycha! Przepis

Kuchnia Bazylii
ZIELONA HERBATA Z IMBIREM, POMARAŃCZĄ I MIODEM 166

także sokiem malinowym. Oczyszcza z toksyn i rozgrzewa. Jest idealna na chłodne zimowe wieczory. Niezastąpiona, gdy chcemy przeprowadzić wiosenny detoks. Wzmacnia serce i poprawia odporność. Gorąca równie pyszna jak zimna. SKŁADNIKI  250 ml gorącej zaparzonej zielonej herbaty 3 plasterki imbiru 3 ziarenka różowego pieprzu 3  szt. goździków 2 małe plasterki pomarańczy 2 ziarenka kardamonu 1 plaster cytryny

cool and minty
Koktajle z sake 189

obrzydliwa. Prawdopodobnie właściciele tej knajpy kupili najtańszy bimber jaki udało im się znaleźć. To że podawano ją na ciepło też jej nie pomogło. Rozumiem że zimą w Japonii jest zimno i ludzie chcą się napić czegoś ciepłego na rozgrzewkę, ale myślę, że konsorcja produkujące sake powinny nasłać jakiś ninjów na tą suszarnię, żeby nie zniechęcała ludzi do kultury japońskiej. Moje

Ugotowane pozamiatane
Smażone lody szpinakowe z wafelkami Lusette 163

jednak… " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Szpinak nadaje ładnego, zielonego koloru i trudno jest się zorientować, że został użyty do przygotowania lodów. Taka zimna gałka lodów z ukrytym w środku kawałkiem wafelka w gorącej, pysznej skorupce z pokruszonymi wafelkami imitującymi ziemię i czekoladową korą, to po prostu bajka… Rewelacja! Musicie spróbować " class="wp-smiley

Oryginalny smak