oknem zimno dziś , a mnie po przyjściu z pracy naszła ochota na taką bombę witaminową w postaci musu z marchewki oraz mrożonych jagód z dodatkiem mleka sojowego waniliowego , nie skromnie powiem bardzo pyszne , zapraszam do wypróbowania przepisu . Składniki 4 średnie marchewki szklanka jagód ( jagody pozostawiam na kilka chwil aby nie były zmrożone ) 1 szklanka mleka sojowego waniliowego
Mój SmakKażdy smarujemy odrobiną dżemu i serka granulowanego. Nakładamy pokrojone drobno owoce i zwijamy najpierw boki, a następnie na pół- do góry. Możemy podać zarówno na ciepło jak i na zimno
Kuchnia w czekoladzieJeżeli lubicie słodkości i chcecie sprawić radość swojej drugiej połówce (która nie je słodyczy, a ma ochotę na coś słodkiego :) ) to zachęcam do przygotowania deseru na zimno - kawowego puddingu z nasionami chia wraz z dodatkiem musu bananowego, masła orzechowego i podprażonych wiórek kokosowych. Pyszne połączenie składników! Poniższy deser należy przygotować kilka godzin przed podaniem (nasiona chia muszą napęcznieć i wchłonąć
Ugotowaćprzekładamy do miski. Dla dzieciaczków i dla siebie pozostawiłam taką, natomiast mąż gdy sobie odgrzewał dopieprzył ją sobie i dosolił do smaku. Surówka jest świetna zarówno na zimno jak i na ciepło
Państwo Wojtczuk gotująsmak zmieniony. tym razem z dodatkiem mięsa. Składniki: Mix sałat z botwinką, karkówka, dowolne przyprawy do karkówki, oliwki (ja dałam z cytryną), feta,ogórek świeży, olej rzepakowy tłoczony na zimno, sok z cytryny, pestki dyni. Przygotowanie: mięso oprószyć dowolnymi przyprawami, usmażyć i ostudzić. Do miski wrzucić sałatę, pokrojone: ser feta, oliwki, mięso, ogórka. Posypać pestkami dyni, które wcześniej można lekko
Państwo Wojtczuk gotująpowiedział, że tort musi być tradycyjny? U nas po raz kolejny w roli tortu sprawdzil się sernik na zimno. Tym razem przekładany brzoskwiniami. Składniki: serek homogenizowany naturalny 500 g, 3 galaretki u mnie były cytrynowe, 3 opakowania śmietany 30% (po 330 g), brzoskwinie w puszce, 1/4 szklanki cukru, 3 szklanki wrzątku do przygotowania galaretek. Przygotowanie: Galaretki rozpuścić we wrzątku
Państwo Wojtczuk gotująwypływa z tostów. Jego wielkość świetnie pasuje do kromki chleba tostowego. Ser ma bardzo delikatny smak i zapach dzięki czemu dzieciaki go pokochały, wcinały go i na zimno i na ciepło. Dla osób które lubią czuć wyraźny smak sera może być za łagodny. Z racji tego, że lubimy próbować różnych smakołyków na pewno będziemy próbować smakowych wersji tego sera
Państwo Wojtczuk gotująprzekąskę lub dodatek do mięs np. grillowanych. Składniki: różne sałaty ja kupiłam gotowy zestaw, papryka, ogórek, pieprz,ser feta, sok z cytryny, olej rzepakowy tłoczony na zimno lub oliwa z oliwek. Przygotowanie: sałaty myjemy, rwiemy i umieszczamy w miseczce. jeżeli jest to zestaw wystarczy przełozyć sałaty do miski. Paprykę, ogórka oraz ser feta pokroić w kawałki. Wszystko posypac świeżo zmielonym
Państwo Wojtczuk gotująDziś smoothie - wspomnienie lata :) Idealny lekki, orzeźwiający będzie rewelacyjny na letnie dni. Do tego jeszcze trochę lodu trzeba będzie dodać, bo dziś za zimno na takie dodatki. Składniki: ananas, pomarańcz, mięta Przygotowanie: ananasa i pomarańcz pokroić, włożyć do blendera, dołożyć kilka listków mięty (w zależności od upodobań), zalać wodą i zmiksować. Smoothie to będzie równie smaczne bez mięty
Państwo Wojtczuk gotującukinii - przepis tutaj . Lubimy ją również w formie placków, są one doskonałym zamiennikiem placków ziemniaczanych - pewnie zdrowszym. Placuszki te świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. W domu podaję je z kleksem z jogurtu. Można je podać również z jakimś pysznym sosem np. koperkowym. Przepis na placuszki z cukinii. Składniki: 1 średnia cukinia, 2 jajka
Pani domowaoraz żółtkami. Dodać do gotującego się mleka. Obniżyć moc na palniku i mieszać do zagotowania. Pogotować minutę cały czas mieszając. Nalać do opłukanych zimną wodą salaretek. Podawać na zimno lub gorąco. Do budyniu można dodać sok owocowy, biszkopty lub inne ulubione dodatki. Smacznego :) Jak Wy przygotowujecie budyń
Pani domowarzeczywistości wywodzi się z kuchni Turków osmańskich. Stanowi podstawę wielu potraw takich jak bakława i burek (börek). Można mu nadawać różnorodne formy, piec, smażyć, podawać na ciepło lub na zimno. Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami. Składniki na 14 szt. : - 1 opakowanie ciasta filo (270 g – 7 arkuszy 480 mm x 255 mm) - ok. 150 g rozpuszczonego
mojewypiekiinietylkoułożyć kawałki sera camembert, szynkę oraz boczniaki. Pesto wymieszać z 2 łyżkami oliwy ( ma być dość płynne ) i polać danie. Danie smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego
kolorowotorcikowodłużej będą potrzebowały się smażyć. Smaż na ciemnobrązowy kolor z obu stron na średnio dużym ogniu. Usmażone racuchy odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawaj na ciepło lub zimno posypane cukrem pudrem
Anioszek w kuchnikurczaka, nadziewane suszonymi pomidorami i panierowane w jajku i bułce. Chrupiące i soczyste... Roladki dodatkowo możemy podać z ulubionym sosem. Świetnie sprawdz ą się jako przystawka na zimno lub na gorąco jako danie główne. Miłośnicy suszonych pomidorów na pewno polubią kurczaka w tej wersji. Składniki na 1 porcje: Pierś z kurczaka 1 szt, pomidory suszone 4 plastry, papryka słodka
kulinarne odsłony pati