Bardzo lubię takie pieczone mięsa. Idealne do obiadu pokrojone w plastry i polane sosem. Na zimno pokrojone w cienkie plastry idealne do kanapek czy sałatek. Nie wymagają dużo pracy, ale troszkę czasu oczekiwania, kiedy mięso chłodzi się w marynacie, a potem, kiedy się piecze. Pieczeń podałam z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej . Pyszny obiad, który i Wam polecam. Składniki
O kuchni z uczuciemrozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia. Po usmażeniu, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu placki przekładam na talerz wyłożony ręczniczkami papierowymi Podaję na gorąco z sosem pieczarkowym , lub na zimno z sosem czosnkowym- polecam firmy FOLWARK . Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródciecierzycy / odsączonej 2 łyżki soku z cytryny 1 ząbek czosnku 4 łyżki jasnej pasty sezamowej tahini / użyłam takiej 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 łyżka oleju sezamowego sól, pieprz zimna woda (ok. 1/3-1/2 szklanki) DODATKOWO: pestki granatu, czerwona cebula, natka pietruszki, sezam, 1 łyżka oleju sezamowego, 1 łyżka oliwy, szczypta słodkiej czerwonej papryki, ćwiartka cytryny WYKONANIE Wszystkie składniki umieszczamy
cool and mintyprzekąski sprawdzają się przez cały rok na różnych imprezach. Ja proponuję zrobić krokiety z chleba tostowego z parówką z szynki i mozzarellą. Można je podać na ciepło ale na zimno również są smaczne. Idealnie pasuje do nich sos czosnkowy lub ketchup. Składniki: chleb tostowy mozzarella tarta paróweczki z szynki Hańderek jajka sól, pieprz biały bułka tarta olej kokosowy do smażenia
Ala piecze i gotujeZima piękna. Zima zimna. Zima zła? Jeśli założy się "ekwipunek polarny" to powiedzmy, że nie ma ta źle :D Ale warto mieć w pogotowiu parę ciepłych skarpet i kilka litrów gorącej herbaty:) A w kuchni przygotować sobie coś rozgrzewającego :) Na przykład takie curry. Aromatyczne, sycące i rozgrzewające. Jeśli ktoś lubi bardzo ostre smaki może dodać trochę chili, wtedy danie
My simple kitchenJest zima - musi być zimno. I właśnie z powodu tego w naszym domu ostatnio królują mocno rozgrzewające potrawy. Dzisiaj na stół wjechała zupa krem z kukurydzy z dodatkiem rozgrzewającego chilli. Krem okazał się strzałem w dziesiątkę w taki mróz. Dlatego postanowiliśmy się nim z Wami podzielić. Wykonanie tego dania zajmuje niewiele czasu, a sam przepis jest naprawdę prosty. Zapraszamy
Kuchnia od dwojgajeszcze ciepłe warzywo układać cienko pokrojone plastry mozzarelli. Dodać pokrojone pomidorki i oliwki, wszystko skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Taka przekąska świetnie smakuje na ciepło, jak i na zimno, mam nadzieję, że to warzywo Was zachwyci tak jak mnie
Kuchcik gotujejabłkach. Podczas pieczenia unosił się niesamowity zapach, a same jabłka po upieczeniu wyglądały bardzo apetycznie. Jedliśmy je na ciepło i po wystudzeniu na zimno, trudno powiedzieć, które smaczniejsze. Składniki: – 8 jabłek – 250 g twarogu – 1 jajko – 2 łyżki cukru pudru – 1 cukier wanilinowy – 3 połówki brzoskwiń z puszki
To co kochamPierogi pieczone , pyszne na ciepło, ale na zimno też zdadzą egzamin. Farsz: 12 g grzybów suszonych, 250 g kapusty lekko ukiszonej, 1 nieduża cebula, tłuszcz do smażenia (u mnie gęsi), 1 łyżka masła, sól, pieprz, cukier, ciasto: 250 ml kwaśnej śmietany (u mnie 36%), 500 ml mąki pszennej*, jajko, Cebulę pokroić w kostkę, poddusić na tłuszczu ze szczyptą soli
królestwo garówktóry ma do tego tendencje- to naprawdę podglądajcie wypiek co kilka minut żeby nie przeholować. Świetny pomysł na obiad, na przykład z dodatkiem ryżu i jakiejś zielonej sałatki. Na zimno, jako przystawka także zniewoli Wasze podniebienia
Pichceniomanialinolenowego (omega-3). Organizm potrzebuje ich do dobrej pracy serca i funkcjonowania układu krwionośnego, pracy nerek, kondycji skóry. Warto więc pić dziennie 2 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, a jeszcze lepiej kupić sobie olej lniany, który zawiera jeszcze więcej kwasów omega-3 ! Picie tych olei zmniejsza zawartość złego cholesterolu w naszym organizmie
Przepisy i porady kulinarneCiasto na zimno, składające się z warstwy waniliowej, czekoladowej oraz galaretki. W smaku przypomina ptasie mleczko. 4 jajka 250 g masła roślinnego 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego (15 g) 0,5 litra mleka 3 łyżki żelatyny 2 czubate łyżeczki kakao galaretka owocowa truskawki, brzoskwinie lub maliny na wierzch Mleko wymieszać z żelatyną. Podgrzewać na małym ogniu
BullioPrzekąska idealna do domowych dipów. Do tego smaczna na ciepło lub na zimno. Jak kto woli. Już mówię czemu tyle tych pyszności;) Weekendowo spotkaliśmy się z naszymi znajomymi z Kampinosu - tego typu przekąski (pół torby! - nikogo to już nie dziwi, że przyjeżdżam prawie zawsze z kulinarnymi tobołami;) były wręcz rozchwytywane. Zanim ktokolwiek rzucił hasło, że można
Zasmakuj Kuchniprzykryć,wstawić do piekarnika i piec 35 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu wyciągnąć wykałaczki,roladę pokroić w plastry. Podawać na ciepło z dowolnym sosem lub na zimno jako przekąskę
Kolorowa kuchnia Elkiwody. Dodajemy laskę wanilii i wydrążone ze środka nasiona. Gotujemy na małym ogniu aż ryż wchłonie cały płyn. Gdy ryż będzie miękki i możemy go podawać na ciepło lub zimno. W czasie gdy gotujemy ryż, przygotowujemy mus – wydrążamy środek jabłka, banana obieramy. Owoce umieszczamy w piekarniku lub w kuchence mikrofalowej (około 2-3 minuty w szybszej wersji). Ryż umieszczamy
Szybko Tanio Smacznie