na zimno - 10906 przepisów (strona:188/728)

Przepisy na Sylwestra - inspiracje 291

Trzech Króli Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową Chrupiące ciasteczka imbirowe Pierniczki lebkuchen Drożdżowy wieniec z bakaliami i czekoladą Świąteczne markizy Imbirowe gwiazdki z kremem czekoladowym Pierniczki katarzynki Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Brownie z Kinder Bueno Tęczowy tort (rainbow cake) Ciasto marchewkowo-piernikowe z polewą czekoladową Torcik czekoladowy z kawowym kremem Sernik pomarańczowy Tort bezowy z kawowym

Kulinarne przygody Gatity
Żytnie tosty francuskie z serem i szynką 182

stronę, układamy na nich podsmażoną cebulkę z szynką/boczkiem, posypujemy startym serem i smażymy pod przykrywką, aż ser się rozpuści. Podajemy posypane szczypiorkiem. Świetnie smakuje na ciepło i na zimno. Smacznego! Artykuł Żytnie tosty francuskie z serem i szynką pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Placki z warzywami, Sylwestrowe przekąski 140

Macie już menu na sylwestrowe domówki ?, bo jeśli nie to może skusicie się na zrobienie moich placków ziemniaczanych z dużą ilością warzyw i jogurtem naturalnym, smaczne na zimno i na gorąco!. Składniki na placki: - ok. 2 kg ziemniaków - 2 łyżki kaszy manny - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 2 cebule - 2 łyżeczki majeranku i tymianku - 2 łyżeczki soli - 1 łyżeczka pieprzu - jajko

Apetyczna babeczka
Sylwestrowe bułeczki ala pizza 149

tych przekąsek, która sprawdza się na każdej imprezie i znika ze stołu w mgnieniu oka. Bułeczki ala pizza można przygotować odpowiednio wcześniej i podawać zarówno na ciepło jak i zimno. Przepis na bułeczki ala pizza: Składniki Składniki: Ser mozzarella Salami Oliwa z oliwek Oregano Ciasto na bułeczki: Drożdże – 20 g Mąka typ 450 – 300 g 1 łyżka cukru

ale Pysznie
Tatar śledziowy z pomarańczą podany w kruchych tartaletkach 192

kroję w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki tatara przekładam do salaterki. Dodaję oliwę oraz sól i pieprz do smaku. Mieszam. 3. Tatarem śledziowym wypełniam upieczone kruche tartaletki. Przekąskę podaję na zimno

Tradycyjna kuchnia Kasi
Falafel 146

Pyszny pomysł na przystawkę. Te małe kuleczki z ciecierzycy smakują tak samo dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: 1 szkl namoczonej przez noc ciecierzycy 1 ząbek czosnku 1 mała cebula czerwona 2 pomidory 2 łyżki świeżej natki pietruszki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 5 łyżek bułki tartej + do obtoczenia 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Kalerosse z mozzarellą 164

jeszcze ciepłe warzywo układać cienko pokrojone plastry mozzarelli. Dodać pokrojone pomidorki i oliwki, wszystko skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Taka przekąska świetnie smakuje na ciepło, jak i na zimno, mam nadzieję, że to warzywo Was zachwyci tak jak mnie

Kuchcik gotuje
Wegański sernik kokosowy :) 162

Będąc w posiadaniu wegańskich deserów kokosowych od KOKO YOGO postanowiłam przygotować z ich udziałem coś w stylu sernika. Dokładnie sernika w wersji na zimno, kokosowego z przepysznym spodem. Trochę miałam problemów z dobraniem odpowiedniej ilości agaru, ale w końcu się udało. Biorąc agar rozpuśćcie go w jak najmniejszej ilości wody, aby masa była zwarta i bardziej kokosowa niż wodnista. Całość

Zdrowie na języku :P
Ciasto "Makowa panienka" 4088

rozpuszczony budyń, ustawić minimalny ogień i ciągle mieszać. Po chwili nie przestając mieszać można zwiększyć ogień. Gotować, aż masa mocno zgęstnieje. Przykryć ją folią i odstawić, aż będzie zupełnie zimna.   Miękkie masło utrzeć na jasną, puszystą masę. Ciągle miksując dodawać po łyżce dokładnie ostudzonego budyniu. Całą masę równomiernie wyłożyć na dolny blat ciasta, przykryć drugim blatem, delikatnie docisnąć. Wierzch

Simply Food
Krążki cebulowe w cieście naleśnikowym 1905

Krążki cebulowe to pyszna propozycja na Sylwestrową przekąskę, a w dodatku bardzo tanią ;) Krążki cebulowe smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Więcej przekąsek na Sylwestra znajdziecie tutaj: Przepisy na Sylwestra. Krążki cebulowe w cieście naleśnikowym – Składniki: 1 cebula 100g mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia sól do smaku 1 jajko […] The post Krążki cebulowe

Kulinarne Przeboje
Bułeczki z brązowymi pieczarkami 161

bułeczki z brązowymi pieczarkami. Aromatyczne, proste do zrobienia, idealne na imprezki. Smakują na ciepło i na zimno. Dacie się namówić? Może zrobicie je na Sylwestra ? Składniki na ciasto (około 20 małych bułeczek- 1 blacha): 230 g mąki pszennej (typ 650) 12 g świeżych drożdży 3/4 płaskiej łyżeczki cukru 3/4 płaskiej łyżeczki soli 170 ml ciepłego mleka 20 g oliwy

Smak mojego domu
soczysta pieczona rolada ze schabu nadziana śliwkami 187

ważny etap, który u możliwia  mięsiwu, wchłonięcie z powrotem wypieczonych soków.  Teraz możemy wyjąć schab z piekarnika i podać  na gorąco, podlewając porcje sosem, lub na zimno Jeżeli podajemy schab na gorąco, warto z sosu z pod pieczeni, przyrządzić śliwkowy sos. Sos śliwkowy  ( składniki nie ujęte w przepisie) W garnku roztapiamy 50 g masła, wrzucamy

Miód i pieprz
Kulebiak z kaszą gryczaną i kapustą 167

Piecz w temp. 190-200 C przez 25-30 minut. Podawaj z podprażonymi orzechami włoskimi, laskowymi lub płatkami migdałowymi i świeżym rozmarynem. Smacznego! ps. Smakuje na ciepło i na zimno, a przechowywany w lodówce wytrzyma kilka dni.   Artykuł Kulebiak z kaszą gryczaną i kapustą pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Chrupiące nuggetsy z kurczaka – smażone 250

Chrupiące kawałki kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych z dodatkiem różnych dipów mogą stanowić pyszny obiad, lub fantastyczną przekąskę imprezową. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. 500-600 g filetów z kurczaka ostra papryka przyprawa do kurczaka Ciasto: 1 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. mleka 2 jajka 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli

Smaki Na Talerzu
KABANOSY W CIEŚCIE 175

szybka przekąska doskonała na ciepło jak również na zimno, do piwa lub do barszczu czerwonego, sprawdzi się idealnie podczas imprezy sylwestrowej   SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego, 30 dag kabanosów, 1 żółtko, majeranek WYKONANIE Ciasto kroimy w prostokąty, na środku układamy kawałki kabanosów, zawijamy kabanosy, na wierzchu nacinamy, smarujemy rozkłóconym żółtkiem, posypujemy majerankiem. Pieczemy na złoty kolor w 180 stopniach

słodki bratek

Proponowane wyszukiwania