świat". Podbił też moje podniebienie; pierożki są przepyszne! Do tego są szybkie i łatwe w przygotowaniu, a nadziać możemy je czymkolwiek zechcemy:) Znakomicie smakują na ciepło a także na zimno - to ich dodatkowa zaleta. Na obiad i kolację, na przekąskę, drugie śniadanie i na imprezę - polecam! składniki: ciasto: 500 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 40 g masła
6niebomnie też była pieczeń..u mnie co prawda bez szynki, pietruszki i inne przyprawy i jak zawsze na oko,ale wyszło pysznie.Pieczeń można podać na ciepło lub na zimno. 1 kg mięsa drobiowego 5 plasterków wędzonej szynki [ nie dałam] 2 jajka 1 szkl. śmietany 30% ½ pęczka zielonej pietruszki [nie dałam] sól, pieprz przyprawa do gyrosa zioła prowansalskie
Moje domowe kucharzenieSzybka w przygotowaniu przekąska. Sprawdzi się na domowych imprezach lub świątecznym stole. 5 jajek 100 g łososia wędzonego na zimno 1 cebulka ½ pęczka natki pietruszki 2 łyżki majonezu Sól Pieprz Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki. Każde jajko kroimy na pół, wyjmujemy żółtko. Cebulkę oraz koperek siekamy bardzo drobno. Dodajemy pokrojonego łososia. Wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez, przyprawiamy
VioletoweKucharzeniebędziesz dodawać kaszę na patelnię. Masło sprawi że nasze danie będzie bardziej maślane . Jeżeli lubisz dodaj też ser żółty bądź fetę. Takie danie również świetnie smakuję na zimno ----> A dzięki dużej zawartości błonnika danie jest bardzo sycące więc idealne do pracy na lunch
Wylizany RondelCukinie zapiekane - dosyć popularne danie ale każdy ma na to swój pomysł. Pyszne są cukinie na grillu ale jest jeszcze troszkę za zimno więc trzeba ratować się patelnią lub piekarnikiem. Składniki: 2 małe cukinie 2 pieczarki 1 mała cebula 1 pierś z kurczaka jajko około 3 łyżek posiekanego sera Rokpol 2 łyżki startego żółtego sera(twardego) 2 łyżki posiekanej zielonej
Pysznie & PięknieSernik na zimno na biszkopcie z dużą ilością truskawek. Pyszne i bardzo wciągające ciasto nie jednemu przypadnie do gustu tym bardziej, że sezon truskawkowy w pełni i trzeba go maksymalnie wykorzystać. Składniki: na biszkopt: 3 jaja 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki drobnego cukru masa serowa: 0,5 kg białego sera 400 ml śmietany 30% 3-4 łyżki mleka
Pysznie & Pięknieuznania. Wsypać galaretkę wiśniową. Dodać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w 3-4 łyżkach wody. Gotować na wolnym ogniu jeszcze kilka minut. Podawać z makaronem i śmietaną na gorąco lub na zimno
Pysznie & Pięknieszatkujemy i dusimy do miękkości. Dodajemy jarzębinę i dusimy jeszcze kilka minut, aby potrawa przeszła smakiem. Dodajemy fasolę i jeszcze chwilę dusimy, ale tylko po to, żeby nie była zimna
Kryzysowa Książka Kucharskaporwać z motyką na słońce i wiedział, że problemu spóźniającej się komunikacji publicznej nie da się rozwiązać, bo jest to jej niezbędny atrybut, natomiast ulżyć czekającym ludziom stojącym na zimnie już jest łatwiej. Wymyślił on budki na kółkach, które stawiany były niedaleko przystanków, a w nich miało być sprzedawane danie proste, tanie i gorące. Wymyślił zatem placki drożdżowe smażone
Kryzysowa Książka Kucharskapomarańczy też dało radę :) - bakalie Wykonanie: Generalnie wszystko ze sobą miksujemy, a potem lepimy kulki :) ale polecam zacząć od pieczywa. Potem możemy dodawać porcjami margarynę z cukrem, na zimno, albo roztopione w garnku. Po każdej porcji miksujemy i patrzymy czy o taką konsystencję nam chodzi. Jeszcze tylko dodatki smakowe i lepimy kulki. Mogą być to ziemniaki młode i małe kulki
Kryzysowa Książka KucharskaSmakuje wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno. To doskonała propozycja na świąteczny obiad lub rodzinną uroczystość. Składniki 1 kurczak około 1,5 kg 500 g mielonej wieprzowiny sól pieprz 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżeczka papryka słodkiej w proszku 2 łyżki oleju 1 łyżka przyprawy do kurczaka 1. Kurczaka dobrze oczyszczamy i płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Za pomocą
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyroku postanowiłam odmiennie na święta zamiast rolowanego boczku lub karkówki zrobić schab ze śliwką..Smaczna zarówno na ciepło jak i zimno a połączenie schabu i śliwki to jest to.. 🙂 Składniki: 1.2 kg schabu bez kości 15-20 dag suszonych śliwek bez pestek /ja użyłam kalifornijskich/ marynata: 4 ząbki czosnku 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
Ugotujmy CośCzyli mąka, masło, woda, odrobina wody lodowatej, cukier. Jeśli ciasto ma być wytrawne np. do quiche dodaję wtedy sól. mąka owsiana 500 gram (Provena) masło 200 gram woda zimna 3 łyżki jabłka nierozpadające się 6 sztuk ( u mnie Champion) sok z połowy cytryny cukier trzcinowy 1 szklanka mielony cynamon 1 łyżeczka kardamon 1 łyżeczka Mąkę wyspałam do malaksera dodałam zimne
AZgotuj!wilgotności, juty... i mnóstwa innych spraw z którymi Słowianie robiący tak mięso musieli się mierzyć. Ale uwierzcie mi- GRA JEST WARTA ŚWIECZKI. GOTOWE RYBY MOŻESZ jeść na ciepło, zimno, w pastach... Jak tylko chcesz :) Smacznego. Aaa ważna sprawa, pamiętaj o zabezpieczeniu jamy, ja w czasie wypalania miałam w ogrodzie 5 psów i 3 dzieci i na szybko robiłam zabezpieczenie
Kuchnia bezglutenowa LoliSurówka z młodej kapusty 7. Waniliowa kawa mrożona 8. Domowy sos pomidorowy 9. Sernik gotowany z brzoskwiniami i galaretką 10. Ciasto jogurtowe z truskawkami 11. Trójkolorowy sernik na zimno z czekoladą i truskawkami 12. Ciasto z rabarbarem i jabłkami na oleju
My simple kitchen