na zimno - 10906 przepisów (strona:195/728)

Tarta z krewetkami 183

długo trzymać na patelni, aby nie stały się gumowe.  Polecam! Inspiracja  tutaj Składniki  na ciasto: 80g masła, schłodzone, pokrojone w kostkę 160 g mąki 1 żółtko zimna wody w razie potrzeby na nadzienie: ok 250 g oczyszczonych krewetek, bez głów, ogonków i pancerza  2 łyżki oliwy z oliwek 100 g cebuli, grubo pokrojona 1 ząbek czosnku

Stare Gary
PIEROGI PEŁNOZIARNISTE Z SEREM 178

składniki ze sobą łączymy i zagniatamy elastyczne ciasto. Jeżeli będzie zbyt rzadkie tzn. klejące się dodać trochę mąki (to wszystko zależy od wody czy jest zbyt ciepła, czy zbyt zimna) jeśli zbyt gęste zwilżyć 2-3 razy dłonie i ponownie zagnieść ciasto. Zawijamy w woreczek i odstawiamy na ok. 15 min., aby odpoczęło.  Farsz: Twaróg dobrze rozdrobnić widelcem. Cebulę

Kuchnia Paulettes
TERRINA SEROWO-WARZYWNA 258

Terrina to pochodząca z Francji, podawana na zimno, przystawka przypominająca... Artykuł TERRINA SEROWO-WARZYWNA pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Soczysta pieczeń wieprzowa 664

jemy mięso, ale takiej pieczeni nikt w domu nie oprze się. Jeśli nie zjecie całej na obiad, to do kanapek jest rewelacyjna. Można ją wtedy podawać z kanapkami na zimno lub na gorąco. W swoim domu taką pieczeń przygotowuję na święta. (Oczywiście, nie na Wigilię.)  Składniki: około 1200 g karkówki wieprzowej sól do smaku 1 i 1/2 łyżeczki majeranku

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zupa piwna z serem i kiełbasą 169

dobrze, żeby były w temperaturze pokojowej – dzięki temu przysmażą się ładnie i nie spalą; jeśli wrzucicie na patelnię zimne kiełbasy – skórka się przypali, a w środku będzie zimna), wrzucić na patelnię, obsmażyć z obu stron na złoto. Kiełbasy zdjąć i wrzucić jabłka pokrojone w plastry, obsmażyć na złoto i od razu zdjąć z patelni, żeby nie nasiąkały olejem

Pociąg Do Kuchni
Naleśniki z truskawkami 201

Dodać cukru białego i waniliowego, dokładnie wymieszać. Truskawki pokroić na plastry, a później na połówki. Owoce dodać do masy, delikatnie mieszając. Czekoladę rozpuścić w gorącym mleku. Naleśniki podawać na zimno udekorowane truskawkami i listkami mięty

Karola gotuje
Banany w czekoladzie na zimno 125

Kolejna propozycja deseru. Owocowy, ale i kaloryczny. Czasami można sobie na taki pozwolić, na przykład po pierwszym udanym dniu w nowej pracy :) Składniki na banany w czekoladzie na zimno (3 porcje):   3 banany tabliczka gorzkiej czekolady 50 ml mleka zielone winogrona, żurawina i rodzynki Banany obrać i przekroić na połówki, nabić na patyczki. Wsadzić owoce do zamrażalnika

Karola gotuje
LUNCH BOX LCHF NR 2 (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu i cukru) 195

dorosłymi, którzy na ogół mogą po prostu zabrać obiad i podgrzać go w pracy, o tyle z dziećmi bywa trudniej bo trzeba spakować posiłki, które można zjeść na zimno. Jednak i to nie jest dla nas problemem Lunch box nr 2: Racuchy kokosowe – przepis Kanapka z chlebka oopsies z masłem i boczkiem – przepis Jajko na twardo Orzechy laskowe

Ola la LCHF
Śledzie z cebulką i "Przewieszenie" 161

mojej rodzinie zjada się spore ilości śledzi przygotowanych na różne sposoby. Dziś przedstawiam jeden z najprostszych, którego smak zależy głównie od użytego tłuszczu. Proponuję olej lniany tłoczony na zimno lub dobrą oliwę. Składniki : 4 płaty śledziowe pół cebuli szczypta soli 3-4 łyżki dobrego oleju lub oliwy Płaty śledziowe wypłukać i pokroić na kawałki szerokości ok. 1 cm. Cebulę pokroić

Weekendy w domu i ogrodzie
Wigilijna kasza jaglana z suszonymi śliwkami i miodowo-korzennym aromatem 212

lodówki, aby kasza przeszła aromatem śliwek i przypraw. Przed podaniem potrawę dekorujemy całymi suszonymi śliwkami i gwiazdką anyżu. Kaszę jaglaną z suszonymi śliwkami i miodowo-korzennym aromatem podajemy na zimno podczas wigilijnej kolacji.  Wraz z suszeniem śliwki zyskują wiele dobrych dla zdrowia właściwości. Przede wszystkim działają korzystnie na pracę układu pokarmowego i zalecane są przy zaparciach. Pomagają obniżyć poziom

My Chcemy Jeść
Marchewkowe racuchy 167

Ostatnio mniej piekłam ciast i ciasteczek, więc mnie naszło na słodki obiad. Prawdę powiedziawszy te racuchy można jeść o każdej porze dnia i nocy, na ciepło i na zimno- są rewelacyjne. Chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku, aromatyczne, idealnie słodkie (czyli takie na pół), i przede wszystkim można sprytnie przemycić pół kilograma marchwi w obiedzie. Składniki

greenscarf
EKSPRESOWE PASZTECIKI ZE SZPINAKIEM I TWAROGIEM A'LA FORNETTI 410

mocno przysmażony nada goryczy ). Dodać szpinak i smażyć na średnim ogniu, aż woda zawarta w szpinaku całkowicie odparuje ( szpinak stanie się bardziej zbity). Odstawić do wystygnięcia. Gdy masa będzie zimna dodać twaróg, sól i pieprz. Zmiksować blenderem.  Ciasto francuskie rozwinąć, przeciąć na niewielkiej szerokości paski ( najlepiej wzdłuż krótszego boku, wyjdzie więcej pasztecików ). Na każdym pasku rozsmarować farsz. Zwinąć. Paszteciki

Kuchnia Paulettes
Produkty Premium w Netto. Sałatka z rukoli, borówki amerykańskiej z pieczonymi burakami i octem balsamicznym 179

solą himalajską.  opakowanie rukoli 3 pieczone buraki borówki amerykańskie lub suszona żurawina sól himalajska Premium z Netto ocet balsamiczny Premium z  Netto  oliwa tłoczona na zimno Upiecz małe buraczki w folii aluminiowej. Obierz ze skórki i potnij w plastry. Rozłóż rukolę na talerzu, rozłóż buraki, owoce. Całość polej octem balsamicznym, oliwą, solą himalajską i pieprzem. Wspaniale będzie

AZgotuj!
Pstrąg łososiowy z dodatkami na parze 186

minutach dołożyć pokrojone bataty (posypać mieszanką ostrych przypraw) i marchewki. 15 minut przed końcem parowania dołożyć rybę. Podawać doprawione solą i pieprzem z dodatkiem oleju tłoczonego na zimno (np. kokosowego

FitKot