na zimno - 10906 przepisów (strona:195/728)

Sernik z brzoskwiniami i bezową chmurką 262

umieszczamy w misce miksera z końcówką "hak" i wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto można również wyrobić ręcznie. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, a na nim rozprowadzamy ciasto. Mleko (na zimno) mieszamy z opakowaniem budyniu. Do dużej miski dodajemy wszystkie składniki masy serowej za wyjątkiem mleka. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy mleko i mieszamy szpatułką. Całość wylewamy na ciasto. Masa

Kolizje Smaków
Kruche pieczone pierożki wigilijne z kapustą i pieczarkami 145

www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2016/12/kruche-pieczone-pierozki-wigilijne-kapusniaczki2-1024x764.jpg Kruche pieczone pierożki wigilijne z kapustą i pieczarkami to świetny dodatek do Wigilijnego barszczu z pieczonych buraków . Świetne na ciepło, ale również na zimno znikają ze stołu. Przygotowanie pieczonych pierożków można rozpocząć wcześniej. Kruche ciasto możemy trzymać w lodówce do trzech dni, a w zamrażalniku do trzech miesięcy. Farsz do pierożków również można mrozić. Pieczone pierożki wigilijne można

Moja Delicja
O OLIWIE SŁÓW PARĘ, CZYLI CO WIEMY NA JEJ TEMAT 118

przy wysokiej temperaturze podczas smażenia ( mowa o oliwie Extra Virgin ) tworzą się związki, które zagrażają wątrobie, nerkom i sercu, dlatego należy używać ją tylko i wyłącznie na zimno. Podsumowanie: Na pewno już wiemy, że oliwa Extra Virgin nie nadaję się do smażenia i jest kaloryczna. Po drugie lista zalet oliwy jest obszerna, ale te najważniejsze to: wspomaga odchudzanie

Kuchnia Paulettes
ZUPA STRĄCZKOWA 140

fasolka szparagowa 250 gram groszek zielony w strąkach 2 garści śmietana kwaśna 1 łyżka śmietana do zup i sosów 12 % 2 łyżki mąka ziemniaczana 2 płaskie łyżki woda zimna 2-3 łyżki sól 1 łyżeczka pieprz do smaku koper świeży 4 łyżki  natka pietruszki 2 łyżki  maggi w płynie do smaku Sposób przygotowania: 1. Do gara wlewamy bulion

Kuchnia Paulettes
KREMOWA ZUPA PIECZARKOWA 139

olej 2 łyżki ziele angielskie 2 kulki śmietana kwaśna 2 łyżki śmietana do zup i sosów 12 %  2 łyżki mąka ziemniaczana 2 łyżki kość schabowa 1 szt.  zimna woda ok. 2-3 łyżek Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki, marchew, cebulę i pieczarki obrać. Ziemniaki i marchew, cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki drobno pokroić. Do garnka wrzucić ziemniaki, kość schabową

Kuchnia Paulettes
ROLADA SERNIKOWA TIRAMISU 146

pyszny ser z kawą i amaretto. Nadzienie jest bez jajek i mascarpone. Taka wersja też jest dobra. Całość smakuje rewelacyjnie ! Mniam :)  Podsumowując jest to biszkopt otulony sernikiem na zimno o smaku tiramisu :)  Składniki: BISZKOPT: jaja 6 szt. cukier 3/4 szkl. mąka 1 szkl. proszek do pieczenia 1 łyżeczka olej 2 łyżki NADZIENIE SEROWE TIRAMISU: twaróg 1 kostka

Kuchnia Paulettes
WARKOCZ FRANCUSKI Z BROKUŁAMI, KURCZAKIEM I PIECZARKAMI 137

Uwielbiam ciasto francuskie, ponieważ jest chrupiące i mięciutkie. Można je jeść na ciepło i na zimno i to jest właśnie zaleta! Oprócz tego jest tanie i można je kupić, zamiast trudzić się samemu.  Z dodatkiem pysznego farszu smakują obłędnie ! Ja wykorzystałam do farszu brokuły, które są bardzo zdrowe i zawierają żelazo, pieczarki i soczystego kurczaka.  Całość uzupełnia czerwony

Kuchnia Paulettes
KĄSKI Z KURCZAKA AL'A KFC 177

Soczyste kawałki kurczaka w chrupiącej panierce. Kurczak rozpływa się w buzi. Jest dobry na ciepło jak i na zimno. Najlepiej podawać go z dipami, ketchupem lub frytkami. W połączeniu z tym nasycą do pełna. Kąski przypominają kurczaka z kfc a dokładnie ostry kubełek.  Takie smakują mi najlepiej. Składniki: skrzydełka kurczaka  7 szt. woda   do gotowania

Kuchnia Paulettes
MAKARONOWE DANIE Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM- JEDNOGARNKOWE 165

Jesień, jesień, jesień ! Już jest ! Co za tym idzie? Osmarkane nosy, dokuczliwy kaszel, gorączki i zimno, ogólnie choroby ! Dlatego polecam jak najbardziej dania, które nas rozgrzewają, napełnią na długi czas i dostarczą mnóstwo energii i witamin, by nasz organizm walczył ze złą stroną jesieni :) !  Ale, ale ! Jesień ma swoje uroki, liście w pięknych złocistych barwach opadające z drzew, kasztany

Kuchnia Paulettes
MAKARONOWE DANIE Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM- JEDNOGARNKOWE 165

Jesień, jesień, jesień ! Już jest ! Co za tym idzie? Osmarkane nosy, dokuczliwy kaszel, gorączki i zimno, ogólnie choroby ! Dlatego polecam jak najbardziej dania, które nas rozgrzewają, napełnią na długi czas i dostarczą mnóstwo energii i witamin, by nasz organizm walczył ze złą stroną jesieni :) !  Ale, ale ! Jesień ma swoje uroki, liście w pięknych złocistych barwach opadające z drzew, kasztany

Kuchnia Paulettes
ŚMIETANOWIEC W BISZKOPCIE 147

łyżki Krem: śmietana kremówka 30 % 1 l.  cukier puder 4 łyżki esencja z wanilii lub aromat kilka kropel sok z cytryny 2 łyżki żelatyna 8 płaskich łyżeczek woda zimna ok. 8-9 łyżek  galaretka owoce leśne 2 op.  woda 800 ml.  Dodatkowo: cukier puder do oprószenia METODA: Biszkopt:  Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić

Kuchnia Paulettes
FIT RAZOWA PIZZA NA ZIMNO Z SERKIEM I WARZYWAMI 143

pizzę, ale ta kupna ma zbyt dużo kalorii i jest tucząca. Ja przygotowałam pizzę razową, którą podaje jaką przystawkę, ponieważ ta pizza jest jak a'la waza razowa na zimno w formie trójkątnych kanapeczek. Jest o wiele zdrowsza a wierzch zdobi serek twarogowy z warzywami przygotowanymi na parze. SKŁADNIKI: Ciasto: 2 szkl. mąki żytniej razowej typ 2000 3/4 szkl. ciepłej

Kuchnia Paulettes
PASZTECIKI 170

zapakować i zabrać ze sobą gdzie tylko chcemy np.na piknik, do pracy lub na wycieczkę. W okres wakacji jest to fajne rozwiązanie na sytą przekąskę, ponieważ są smaczne na zimno jak i na ciepło. Najlepiej smakują podane z czerwonym barszczem.  Paszteciki są pieczone, ale smażone na głębokim oleju też są pyszne i nie wciągają dużo tłuszczu. Ich wnętrze

Kuchnia Paulettes
DROŻDŻOWE CIASTO PROFI 145

zabawa i miło spędzony czas w kuchni. Wygląd końcowy może zaskoczyć niejedną osobę.  Placek można zajadać popijając barszczykiem. Jest smaczny na ciepło jak i na zimno.  SKŁADNIKI: Ciasto: mąka pszenna 450 g. + do podsypywania drożdże suche 8 g.  mleko ciepłe 200 ml.  jajko 1 szt.  sól 1 łyżeczka olej 3 łyżki Farsz: Wielkopolski pasztet

Kuchnia Paulettes
MUS TIRAMISU Z CZEKOLADĄ 223

Wystarczy 30 minut i deser gotowy.  SKŁADNIKI NA 4 PORCJE: serek homogenizowany naturalny 400 g. śmietana kremówka 36 % 300 ml.  kawa rozpuszczalna 2 płaskie łyżki woda niegazowana zimna 2-3 łyżki  cukier puder 3 łyżki czekolada mleczna (można zastąpić gorzką) 200 g.  mleko 3.2 % ok.8 łyżek  kakao do dekoracji  METODA: Serek homogenizowany umieścić

Kuchnia Paulettes

Proponowane wyszukiwania