solą himalajską. opakowanie rukoli 3 pieczone buraki borówki amerykańskie lub suszona żurawina sól himalajska Premium z Netto ocet balsamiczny Premium z Netto oliwa tłoczona na zimno Upiecz małe buraczki w folii aluminiowej. Obierz ze skórki i potnij w plastry. Rozłóż rukolę na talerzu, rozłóż buraki, owoce. Całość polej octem balsamicznym, oliwą, solą himalajską i pieprzem. Wspaniale będzie
AZgotuj!minutach dołożyć pokrojone bataty (posypać mieszanką ostrych przypraw) i marchewki. 15 minut przed końcem parowania dołożyć rybę. Podawać doprawione solą i pieprzem z dodatkiem oleju tłoczonego na zimno (np. kokosowego
FitKotrodzącego się życia. Zjedzenie ryby na wigilii ma zapewnić zdrowie, dostatek i siłę. 1. Karp Przepisy na: Karp wigilijny wędzony na parze Karp w sosie własnym na zimno Smażony karp Klopsiki z karpia 2. Śledź Przepisy na: Śledzie w piwno- cynamonowej marynacie Śledź w sosie pomidorowym Śledzie po wiejsku Śledź z jabłkiem Sałatka śledziowa Sałatka śledziowa pod pierzynką Śledzie
Tradycyjna Kuchniawylewam ją na truskawki. Wstawiam do lodówki. PO wyjęciu układam na galaretce biszkopty. Śmietanę schłodzoną ubijam na na prawie sztywno.Galaretkę rozpuszczam w wodzie gorącej i studzę. Jak będzie zimna ale jeszcze płynna dolewam ją stopniowo do śmietany i cały czas miksuję.Wylewam śmietanę na biszkopty.Wstawiam do lodówki Żelatynę namaczam w łyżce wody, dodaję 1/4 szklanki gorącej wody i rozpuszczam.Przestudzon
wesoła kuchniaSernik na zimno nie przesłodzony, lekko kwaskowy orzeźwiający. Na upalne dni idealny. Można go zrobić w formie okrągłej jak kto woli. W sezonie letnim idealny na deser który nas ochłodzi. biszkopt: 3 jajka 1/3 szklanki cukru 4 łyżki mąki typ 500 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa: 800 g serka homogenizowanego
wesoła kuchniałyżeczka cukru pudru Kisiel czereśniowy 1 kubek wydrylowanych czereśni 1 łyżeczka pełna mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki wody 1 łyżka miodu cynamon szczypta mięta Do miski przesiewam mąki, dodaję masło zimnie pokrojone, wodę, żółtka i zagniatam rękoma szybko ciasto. Wstawiam do lodówki na godzinę. Foremki do tarteletek smaruję tłuszczem, ciasto dzielę na cztery części i ugniatam w foremkach. Wstawiam do nagrzanego
wesoła kuchniaPyzy to smaki mojego dzieciństwa. Z jagodami to moja ulubiona wersja. Można je jeść na ciepło i na zimno. Moja wersja bez cukru ale można dosłodzić wedle uznania. Ciasto: 250 g mąki 1 jajko 1 dkg drożdży cukier szczypta szczypta soli 1/2 szklanki mleka 12 g masła 1 i 1/2 szklanka jagód 150 g jogurtu greckiego mięta Do miski
wesoła kuchniaWytrawny torcik naleśnikowy który będzie każdemu smakował. Można go jeść i na ciepło i na zimno. Nie potrzeba na prawdę wiele żeby go zrobić. Zamiast pora można dodać cebulę ale z porem jest lepszy. naleśniki: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 1/2 szklanki wody gazowanej sól szczypta 2 jajka 1 łyżka oliwy farsz: 400 g pieczarek
wesoła kuchniapiórka 1 łyżka oleju kokosowego 200g pomidorków koktajlowych (w całości) 1 cukinia duża 5 boczniaków 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu teriyaki sól 3 łyżki oleju tłoczonego na zimno (u mnie lniany) 2 ząbki czosnku świeżo mielony pieprz Wykonanie Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzej olej i dodaj pomidorki, cukinię pokrojoną w kostkę i boczniaki pokrojone
Apetyt na Zielonepieprz. Wlewamy tak przygotowane mleko do naszej zapiekanki, aby równo przykryć wszystko i zostawiamy w piekarniku przez około 35 minut, aż wszystko ładnie się zapiecze. Serwujemy ciepłe (chociaż na zimno też dobrze smakuje). Możemy na wierzch dorzucić świeży szpinak. Jeśli chcecie więcej przepisów na śniadanie to dajcie znać w komentarzach pod wpisem czy na Facebooku . Smacznego! Artykuł Zapiekanka śniadaniowa
PaleoLifeNaleśniki tortilla z kotletami sojowymi, kukurydzą, oliwkami z sosem majonezowo - ketchupowym Na dworze zimno, buro i ponuro, do sklepu daleko, brak chęci wychodzić z domku, ale jeść trzeba. Co robię w takich momentach? Otwieram szafkę i lodówkę i patrzę czy uda się coś przyrządzić z danych produktów. Patrzę, opakowanie tortilli jest, kotlety sojowe są, jakieś dodatki też się
Mój pomysł napodzielę się z Wami przepisem na doskonałą karkówkę :) Tak samo smaczną na ciepło, jak i na zimno. Wyśmienitą, mięciutka i soczystą. Jednym słowem genialną. Przepis pochodzi z książki Łukasza Modelskiego " Kuchnia na plebanii " ( tutaj możecie przeczytać recenzję). Książki niezwykłej, pełnej dawnych receptur, polskich, zapomnianych już często, smaków i bezcennych porad, które nadają potrawom, to " coś ", czego nie znajdziemy w rosole
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataoknem zimno i szaro, wieje i pada śnieg. I to jest doskonały powód, żeby sięgnąć po coś rozgrzewającego, a jeśli coś rozgrzewającego, to zdecydowanie na myśl nasuwa mi się zupa. Dziś przed Wami klasyk kuchni azjatyckiej, czyli zupa Tom Kha Gai, nieco po mojemu . Uwielbiam ją, tym razem troszkę zmieniłam jej składniki dodając jeszcze warzywa. Zupa Tom Kha Gai Czas
Kulinarne przygody Gatitygotuję grochówkę, wyszła bardzo smaczna i aromatyczna, doskonale rozgrzewa w chłodne dni. Jesienną porą częściej mamy ochotę na takie sycące zupy, szczególnie kiedy za oknem szaro i zimno. Składniki: 300 gram żeberek wędzonych 200 gram zielonej soczewicy 2 marchewki 1 pietruszka Kawałek selera 5 ziemniaków 1 cebula 2 listki laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu Domowa jarzynka Majeranek
Bajeczna KuchniaPrzepyszny, słodki budyń bananowo-czekoladowy na zimno. Do jego przygotowania potrzebne są tylko cztery składniki: kakao, banan, awokado i miód. Chwila blendowania i mamy wspaniały, gęsty krem idealny na deser czy jako dodatek do ciast, placuszków, naleśników, owsianek, pieczywa itp. Można wzbogacić deser łyżeczką cynamonu lub przyprawy do piernika i w ten sposób przygotować jego zimową wersję ;) Składniki
Ze smakiem i z pasją