na zimno - 10906 przepisów (strona:196/728)

ZŁOCISTA BABKA ZIEMNIACZANA 190

Pyszna, złocista i każdy ją lubi. Przepis, a raczej tradycja przekazywana z pokolenia na pokolenie. Najlepsza to taka, którą przygotuje babcia. Babkę można podawać na gorąco jak i na zimno. Pokrojona w plastry lub romby prezentuje się wspaniale. Można polać ją sosem, najlepiej grzybowym lub podać z podsmażonym wędzonym boczkiem. Pyszności. A gdy zostanie na następny dzień można ją podsmażyć

Kuchnia Paulettes
DELIKATNA BISZKOPTOWA SZARLOTKA 100

przy tym proste do zrobienia.  SKŁADNIKI: jaja 7 szt. mąka pszenna 1 szkl.  cukier puder 1 szkl. proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki woda przegotowana zimna 2/3 szkl.  sok z połowy cytryny cukier puder 1 łyżka  marmolada jabłkowa ok. 1 kg  galaretka np. cytrynowa 2 op.  powidła śliwkowe 5 łyżek  cynamon

Kuchnia Paulettes
PIJANA W-Z Z LUSTRZANĄ POLEWĄ 230

łyżki  Krem: śmietana kremówka 36% 400 g.  cukier puder 1 łyżka koktajl alkoholowy 18% o smaku kawy lub likier 3 łyżki  żelatyna 2 łyżeczki  woda zimna, tylko do pokrycia żelatyny ok. 4-5 łyżek  Polewa lustrzana: cukier puder 120 g.  woda 80 ml.  kakao prawdziwe 50 g.  śmietana kremówka

Kuchnia Paulettes
PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI 5119

świętami.   Jest to jedno z 12 potraw, które znajduje się na naszym stole wigilijnym. Paszteciki są z ciasta drożdżowego, można je jeść na ciepło jak i na zimno. Najlepiej podać z czerwonym barszczem.  SKŁADNIKI OK. 30 SZT.: Ciasto: mąka pszenna 550 g.  jaja średnie 3 szt. sól 1 łyżeczka cukier 1 łyżka suche drożdże

Kuchnia Paulettes
KLASYCZNE PTYSIE ZE ŚMIETANĄ 145

szklanka poj. 250 ml.)  masło 100 g.  jaja 4 szt.  Nadzienie: śmietana kremówka 30 % 700 ml.  cukier puder 1 łyżka żelatyna 3 łyżeczki woda  zimna do pokrycia żelatyny Dodatkowo: cukier puder do oprószenia METODA: Ciasto: Zagotować wodę z masłem. Dodać mąkę i energicznie ucierać, gotując na małym ogniu ( ciasto powinno zgęstnięć i odchodzić od ścian

Kuchnia Paulettes
Warsztaty kulinarne z pysznym śledziem od SEKO i 10 przepisów na śledzie. Świąteczne inspiracje z SEKO. 183

śledzi z olejem wiejskim SEKO  1 czerwona cebulka  1 kwaśne jabłko  ocet do skropienia  1 opakowanie śmietanki 18%  50 ml oleju lnianego tłoczonego na zimno  3-4 liście laurowe  3-4 ziarna ziela angielskiego  pieprz do smaku  1/2 kg ziemniaków  2 łyżki mąki pszennej  1/2 cebuli  1 jajko

SMYKWKUCHNI
Bazar Bakalarska 11 – wycieczka 206

czyli w czasach, kiedy nie było żadnych foodtracków i jeśli coś się chciało zjeść wracając z imprezy, to były tylko miejsca typu przekąski zakąski z daniami na zimno. Na aleje barów wietnamskich na nieistniejącym już Stadionie trafiłam pierwszy raz, bo ktoś nam powiedział, że można tam zjeść ciepłą zupę. Z zupy nic nie wyszło, bo w barze z zupą nikt

Ugotowane pozamiatane
Szinka we koli (Szynka w coli) 164

polołć miyso. Jak sie nasza szinka trocha przibrōnołci 28 , to jōm wyciōngejcie i biercie sie za jedzynie. A co Wōm ôstanie 29 , to idzie zjejś na drugi dziyń na zimno na sznicie 30 abo jaki bōłce 31 . Smacznego 1 Amerykanie; ō- samogłoska w wymowie między o i u 2 przygotowała 3 tutaj 4 znajdziecie 5 wrzucania 6 napracować 7 peklowania

Chop w kuchni
Zimowe mini torciki 164

Przyszła zima i powoli wszystko pokrywa bielą. Zrobiło się zimno, mroźnie, a za oknem powoli i leniwie spadają wielkie śnieżynki... Pierwsza myśl - jest śnieg - idą święta - czas zacząć pieczenie! Chcieliśmy uczcić pierwszy nieoficjalny dzień zimy i przemycić domownikom nieco bożonarodzeniowego klimatu, więc w naszej kuchni postanowiliśmy połączyć ze sobą korzenne aromaty z orzechowymi nutami, a wszystko zamknąć w formie gwiezdnych

Kuchnia od dwojga
Zapiekanka z kalarepy, brukwi i rzodkwi 156

ciągu 3 godzin, naprawdę wyszła mi genialna ta zapiekanka, więc się z Wami podzielę tym szczęściem. Śmiało możesz przygotować dzień wcześniej czy nawet dwa i przechowywać w lodówce. Na zimno też jest pyszne, ale nie wiem jak długo wytrzyma bo nie było okazji sprawdzić Składniki na 4-6 porcji: około 1,5 kg w sumie kalarepy, brukwi, rzodkwi pęczek pietruszki

greenscarf
kakaowy miodownik z prażonymi orzechami i czekoladą 580

Witam Kochani Dziś przychodzę do Was z przepisem na wspaniałe ciasto, które rozpływa się w ustach. Robi się je szybko, a na drugi dzień jest mięciutkie. Mimo zimna udało mi się zrobić kilka zdjęć na zewnątrz, lepiej i wyraźniej wychodzą :-)  Zapraszam SKŁADNIKI przepis na blaszkę 25x25cm CIASTO  3 łyżki miodu 2,5 szklanki  mąki 1,5 łyżeczki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Malinowe wspomnienie – ciasto bez pieczenia 474

Malinowe wspomnienie lata Nie ukrywam, że zima to nie jest moja ulubiona pora roku. Zimno, ciemno i ogólnie tak nie przyjemnie. Dlatego też cieszę się ogromnie, że teść pomroził latem sporo malin, które teraz można wykorzystać. I właśnie dlatego zdecydowałam się na ten ciasto – torcik. Nie musimy przy nim używać piekarnika, chociaż przy takich temperaturach za oknem, lubię ciepło

Relaxtime
Cycuszki z kurczaka z ziemniakami 171

dolej , i zaczynamy smażyć nasze placki , na małym ogniu , aby nam się mięso usmażyło , i tak postępujemy do wykończenia masy mięsnej , jak mamy usmażone wszystkie placki,a są lekko zimnie , możemy wstawić do rozgrzanego piekarnika na 10 minut , i gotowe do podania

Mój Smak
Makaronowy duet 141

Zimno,brrrr mrozi i pada śnieg.Rozgrzać się och rozgrzać marzy mi się.Dobrym sposobem jest zjeść coś ciepłego, sycącego i dobrego oczywiście przyprawionego.Coś  na szybko - mammmmmmmmmmmm. Będzie makaron z pysznymi dodatkami. Składniki: 250 g makaronu Fusilli Malma pomidory  w puszce groszek z marchewką konserwowy  2-3 ząbki czosnku 1 łyżka masła klarowanego sól, pieprz

Różowa kuchnia
Nalewka winogronowa 191

Nastawiłam nalewkę na początku wrześniu a teraz na same święta będzie jak znalazł. Przecedzona, przefiltrowana, aromatyczna, do ciast czy kawy będzie znakomita. Jak zimno i śniegowo na dworze czy zmoknięte i zziębnięte dłonie rozgrzeje znakomicie. Zróbcie sobie taką na przyszły sezon winogronowy koniecznie. Nalewka winogronowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania