dworze zimno i wieje. To dobry czas aby napić się pysznej herbaty. A może by tak dwie nowości Tetley ? Zapraszam was do zasmakowania nowego Tetleya , wyciśnij i smakuj w dwóch smakach: Mięty, Rumianek & Trawą cytrynową. Miałam ogromną przyjemność zapoznać się z nowymi smakami herbaty Tetley . Często pijam herbatę, a w taką porę roku jak ta o niczym
W Moim Magicznym Domuforemce do wystygnięcia i zbicia się. Jeśli zaczniemy wyjmować ciepły pasztet z foremki, z dużym prawdopodobieństwem, zacznie się rozpadać. Z czym podawać pasztet ? Pasztet możemy jeść samodzielnie na zimno jak i na ciepło. Doskonale smakuje z różnymi dodatkami jak musztardy, chrzan, ćwikła czy wszelkiego rodzaju pikle oraz sosy. Przepisów na pasztet jest masa. Ja zazwyczaj robię podobny do tego
Mieszam w Garnkuprzypadnie do gustu ! Tatar z łososia z mango Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 300 g świeżego łososia 1/2 dojrzałego mango sól świeżo zmielony kolorowy pieprz olej rzepakowy tłoczony na zimno koperek Wykonanie: Łososia obieramy ze skóry, usuwamy ciemne kawałki mięsa, drobno siekamy i mieszamy z solą i olejem. Mango obieramy ze skórki i również drobno siekamy. Przy pomocy metalowej obręczy
Kulinarne przygody Gatityzalać wrzątkiem i pozostawić 15 min. Następnie wyłożyć na sito, aby odciekła z wody. Cebulę obrać, pokroić w plastry, zalać wrzątkiem. Po 1 minucie przełożyć cebulę na sito, przepłukać zimna wodą i pozostawić 15 min., aby woda odciekła. Składniki zalewy wymieszać w misce, dołożyć cebulę, dokładnie wymieszać, pozostawić 1 godzinę do zamarynowania cebuli. Cebulę wyłożyć na sito, aby odciekła
Codziennik KuchennyDziś chciałam zaprezentować zupełnie inny, niecodzienny dodatek do wigilijnego barszczu; pieczone pierożki, nadziane pastą z czarnych oliwek. Są bardzo kruche i bardzo smaczne, świetne na ciepło, a także na zimno, np z sosem czosnkowym, albo jako przekąska do wina. Przygotowanie pierożków jest banalnie proste i szybkie. Do tapenady; czyli pasty z oliwek dodałam orzechy włoskie i bazylię; jest wyjątkowo smaczna
6nieboCiekawy pomysł na wędzonego łososia - wytrawna tarta na kruchym spodzie z dodatkiem cebulki i pomidorków koktajlowych. Zapewniam, że jest pyszna zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki na formę o średnicy 26 cm: 200 g mąki pszennej 100 g masła zimnego 1 żółtko 2 łyżki zimnej wody szczypta soli 200 g wędzonego łososia kilka pomidorków koktajlowych
wyzwania kuchennemąką, mieszając doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze 2-3 minuty. Gorącą masę wylać na biszkopt, przykryć drugim biszkoptem, docisnąć i odłożyć w zimne miejsce aż masa kokosowa będzie zimna. Krem krówkowy: Masę krówkową rozmieszać. Miękkie masło utrzeć do białości. Dodawać porcjami masę krówkową i ucierać. Krem rozsmarować na biszkopcie i obficie posypać pokrojonymi orzechami włoskimi lekko wciskając w krem
Ala piecze i gotujeNiestety jego skład daje wiele do życzenia. Zaczęłam, więc robić go sama w domu i powiem Wam, że jest sto razy lepszy!!! Można go jeść na ciepło lub na zimno. Jest idealny jako pożywne śniadanie lub deser. Testuję różne wersje oraz smaki i podzielę się z Wami tym najlepszym...z cynamonem i prażonymi jabłkami na miodzie, a do tego kawałki
Kuchnia MagdaLenyWitajcie Kochani! Dziś zapraszam na pysznego indyka, idealnego zarówno na ciepło jak i na zimno. Mięso jest wyjątkowo soczyste, miękkie, wręcz rozpływające się w ustach. Idealne nie tylko na świąteczny stół! Polecam!!! Składniki na filet z indyka: 1 kg piersi z indyka 2-3 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki oregano 1 łyżka smażonej
Rozpustne gotowanieheight: 1em;" /> Polecam , tym bardziej ,że krokiety można przygotować wcześniej , a potem tylko usmażyć . Odgrzane na patelni też nie są złe ,natomiast moi chłopcy potrafią je wcinać nawet na zimno " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Ciasto nie zawiera jajek , to nie pomyłka , ono takie ma być
Ogrodnik w podróżypodania na co dzień i od święta. A jaki zapach rozsiewa w domu podczas pieczenia… My jedliśmy na ciepło i na zimno – zdecydowanie lepiej smakuje na ciepło. Składniki: – 8 jabłek – 1 mała puszka gotowej masy makowej – 2 żółtka – 2 łyżki cukru pudru – 100 g moreli suszonych
To co kochamPyszna na zimno jako przystawka i na ciepło, gdy podgrzejemy ją na kromce chleba. Rolada serowa jest idealna na świąteczny, sylwestrowy stół jako alternatywa dla sałatki czy wędliny. Ja zawsze dodaję do niej paprykę i natkę pietruszki co dodatkowo ożywia jej smak. Składniki: 60 dag żółtego sera w kawałku 0,5 kostki masa 2 serki topione kremowe (200g
Cukiernia Pychotkikurczak standardowy. Muszą mieć wybieg, nie da się ich ścisnąć w kurniku. Gdy kupimy dób zapakowany firmowo, nie myjmy go. Ewentualne „bakterie” zginą podczas gotowania, a myjąc go pod zimna wodą, rozchlapujemy wodę z bakteriami wokoło. Jeżeli kupimy drób nie pakowany, szczególnie na targu, trzymany w „różnych” warunkach, można umyć, ale uważając, aby nie rozchlapywać wody. Myjemy z brudu (piasek
królestwo garówprzygotowaną rybę z kapustą wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Karpia duszonego w kapuście kiszonej podajemy z natką pietruszki na ciepło lub na zimno. Najlepszy jest następnego dnia. Post Karp duszony w kapuście kiszonej pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni
Pociąg Do Kuchniniestety zbyt dietetyczna ze względu na sporą ilość majonezu, która jest tutaj konieczna, ale dzięki temu jest ona smaczna i świetnie pasuje do różnych wędlin i mięs na zimno. Sałatka porowa z dodatkiem jajka i rodzynek tworzy bardzo ciekawe połączenie i mam nadzieję, że również Wam zasmakuje. Polecam! Składniki : 2-3 pory (biała i jasnozielona część
Codzienne Gotowanie