Zupa truskawkowa z lanymi kluseczkami

Zupa truskawkowa z lanymi kluseczkami

Składniki na 2 l wody: • 60-80 dkg truskawek • 1 kisiel truskawkowy • 2 jajka • 1/2 szklanki mąki pszennej • 1/2 szklanki śmietanki do zup • 4 łyżki cukru • cukier waniliowy • 5 goździków • 1/2 łyżeczki cynamonu • sól Wykonanie: • Zagotować 2 litry wody, dodać cukier, cukier waniliowy, szczyptę soli, goździki i truskawki, pogotować 2-3 minuty. • Roztrzepać 2 jajka z mąką na gładką masę, dodać szczyptę soli. • W 1/2 szklanki zimnej wody rozpuścić kisiel i wlać do zupy, zagotować....

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.