facebook'u tutaj. Na pierwszy ogień poszedł chleb bezglutenowy z mąka kokosową, mąką gryczaną, olejem kokosowym i paroma innymi zdrowymi składnikami. Olej kokosowy mam świeżo tłoczony na zimno (tutaj można nabyć) a z pozostałości po tłoczeniu zamawiam od razu własną mąkę kokosową (tutaj można zamówić). Pamiętajcie, że każdy inny tłuszcz niż olej kokosowy po podgrzaniu jest
IzaGotujePyszne, drobiowe roladki, które robi się błyskawicznie.... a smak powala :) Można podać je na zimno na desce lub pokroić cieniutko do kanapek, a także można zjeść na ciepło jako mięsko do obiadu :) Roladki idealnie sprawdzą się na świątecznym stole :) Składniki: 3 pojedyncze piersi kurczaka, ok. 50 g SEROWAR PODLASKI - Ser Koryciński Swojski Krystyny Łukaszuk, ok. 4-5 suszonych pomidorów
Aga w kuchniśledziowatych, określana jako ś. oceaniczny. W handlu znajdują się ś. świeże (zielone) do natychmiastowej konsumpcji, solone, wędzone lub w konserwach. Ze ś. można przyrządzić wiele potraw na ciepło i zimno. Uszka - małe pierożki przyrządzane z wolnego ciasta cienko rozwałkowanego i pokrajanego na kwadratowe kawałki o bokach 2-3 cm, w które zawija się farsz. Uszka są chlubą polskiej kuchni
Tradycyjna KuchniaCałość posypujemy odrobiną boczku i ziół, świeżo mielonym, ziarnistym grubym kolorowym pieprzem i od razu podajemy. SKŁADNIKI 3 łyżki oliwy z oliwek 90g peklowanego na sucho i wędzonego na zimno boczku 80-90g startego sera Pecorino Romano lub Grana Padano 1 duży ząbek czosnku 3 jajka M – potrzebne nam 2 żółtka i 1 całe jajko 300g makaronu spaghetti
Karo in the Kitchenszparagami składniki 1 fenkuł - koper włoski 3 łyżki oliwy z oliwek sok z 1/2 limonki łyżka posiekanego koperku sól, pieprz papryka w płatkach nasiona z 1/4 - 1/2 granatu dodatkowo zimna woda z 1 łyżką cytryny przygotowanie Naszykować miskę z zimną wodą wymieszaną z 1 łyżką soku z cytryny. Fenkuł, po zdjęciu zewnętrznej warstwy i obcięciu łodyżek, pokroić na cieniutkie plastry
Stare Garypłaty śledzi, 200 g kapusty kiszonej, 80 g śliwek wędzonych, 1 ogórek kiszony, 1 mała słodka cebula, olej rzepakowy (tłoczony na zimno nierafinowany), Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie. Pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w drobna kostkę. Kapustę kiszoną pokroić na drobniejsze kawałki. Ogórka pokroić w kostkę. Śliwki pokroić w paski. Wymieszać kapustę, śliwki, ogórka i cebulę. W słoiku ułożyć warstwami
królestwo garówKażdy, kto lubi rybę po grecku (Grecy wybaczcie), powinien polubić również taką wersję ryby na zimno w pomidorowym sosie. Dla mnie jest to hit wigilijnego stołu. Uwielbiam kluski z makiem i wielkim sentymentem darzę zupę z suszu owocowego (kiedy ostatnio ją jadłem?), ale taką rybę mógłbym zjeść w pojedynkę nie pozostawiając nikomu ani okruszka (czy ryby mają okruszki?). Oczywiście, tylko
zadanie-gotowanieksiążce " Po prostu, po włosku " ten sos nosi nazwę "sos pomidorowy naszej mamy na lato" ( sugo della mamma ). Podaje się go na zimno z ciepłym makaronem. Zdaniem autorek wspaniale smakuje także z rybą albo mięsem. My, jak widzicie przygotowaliśmy go zimą, więc dla rozgrzewki wzbogaciliśmy ten sos solidną porcją przygotowanego przez Pana Boczka przecieru z fermentowanych papryczek habanero. Wyszło
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPyszne drożdżowe bułeczki z dodatkiem smażonej cebuli i maku, moja rodzina bardzo lubi cebularze i często je piekę. Mają fajny smak i aromat, doskonale smakują na zimno. Składniki: 4 szklanki mąki pszennej Młyny Stoisław 40 gram świeżych drożdży 1,5 szklanki letniego mleka 1 jajko 1 łyżka cukru 1 łyżka soli 2 łyżki oleju Farsz: 1 kilogram cebuli 2 łyżki
Bajeczna KuchniaDodajemy bakalie i miód. Jeśli dodajemy orzechy, śliwki czy żurawinę, to siekamy je. Ugotowane łazanki mieszamy z masą makową. I gotowe! Mi smakują bardziej na ciepło, choć i na zimno też są dobre. 9. Makowe pierożki z ciasta francuskiego lub ciasta kruchego Święta Bożego Narodzenia bez maku to nie święta. Moja mama robiła pyszne pierogi z makiem i jabłkiem smażone
dobra gospodyni dom wesołym czyniwyczerpania ciasta i farszu. Pierożki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 20 minut, aż się zezłocą. Podawaj na ciepło lub na zimno, jako samodzielną przystawkę lub jako dodatek do barszczu. Pierożki dobrze smakują także z innymi zupami, np. pomidorową czy kremem brokułowym. Konkurs z Bonduelle - Wygraj bon zakupowy do Home
Chilli Czosnek i Oliwabielutkie, a gdy lekko ciągniemy ją za ogon mamy wrażenie, że z łatwością go oderwiemy- znaczy, że ryba z całą pewnością jest gotowa. Świetnie smakuje na ciepło i na zimno, po prostu z pomidorkami z gotowania, lub z dowolnymi dodatkami. Jedno jest pewne, nie zapomnijcie podać chociaż kawałka pieczywa, sosik, który zostaje na talerzu, aż prosi się o wytarcia kawałkiem
Pichceniomaniagodzinę. Ostatnio babka smakuję mi jako dodatek do dań hinduskich, zamiast placka nan. Ale klasyczna wersja ze śmietaną też jest dobra. Zwykle jem ją prosto z pieca, ale na zimno też jest super. Następnego dnia można ją pokroić w grube plastry i podsmażyć. Oczywiście jak coś nam zostanie. Artykuł Babka marchewkowa pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane
Ugotowane pozamiataneCebularze to bułeczki z podsmażana cebulą - czyli rozkosz dla podniebienia, dla amatorów cebuli. Aromatyczne, proste do zrobienia, idealne na imprezki. Smakują na ciepło i na zimno. Może się skusicie? Przed nami Sylwester i karnawał :) Składniki na ciasto (około 20 małych bułeczek- 1 blacha): 230 g mąki pszennej (typ 650) 12 g świeżych drożdży 3/4 płaskiej łyżeczki cukru
Smak mojego domuPyszna, soczysta, pachnąca świętami szyneczka w cudownej glazurze :) Goździki, wino i miód nadają jej wspaniały aromat. Można ją jeść na ciepło (np. z sosem) oraz na zimno. Polecam Wam bardzo :) SKŁADNIKI 2 kg szynki wieprzowej Marynata: 3-4 łyżki oliwy liść laurowy 3 ząbki czosnku suszony rozmaryn i cząber
Moje Kuchenne Rewelacje