Naleśniki tortilla z kotletami sojowymi, kukurydzą, oliwkami z sosem majonezowo - ketchupowym Na dworze zimno, buro i ponuro, do sklepu daleko, brak chęci wychodzić z domku, ale jeść trzeba. Co robię w takich momentach? Otwieram szafkę i lodówkę i patrzę czy uda się coś przyrządzić z danych produktów. Patrzę, opakowanie tortilli jest, kotlety sojowe są, jakieś dodatki też się
Mój pomysł napodzielę się z Wami przepisem na doskonałą karkówkę :) Tak samo smaczną na ciepło, jak i na zimno. Wyśmienitą, mięciutka i soczystą. Jednym słowem genialną. Przepis pochodzi z książki Łukasza Modelskiego " Kuchnia na plebanii " ( tutaj możecie przeczytać recenzję). Książki niezwykłej, pełnej dawnych receptur, polskich, zapomnianych już często, smaków i bezcennych porad, które nadają potrawom, to " coś ", czego nie znajdziemy w rosole
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataoknem zimno i szaro, wieje i pada śnieg. I to jest doskonały powód, żeby sięgnąć po coś rozgrzewającego, a jeśli coś rozgrzewającego, to zdecydowanie na myśl nasuwa mi się zupa. Dziś przed Wami klasyk kuchni azjatyckiej, czyli zupa Tom Kha Gai, nieco po mojemu . Uwielbiam ją, tym razem troszkę zmieniłam jej składniki dodając jeszcze warzywa. Zupa Tom Kha Gai Czas
Kulinarne przygody Gatitygotuję grochówkę, wyszła bardzo smaczna i aromatyczna, doskonale rozgrzewa w chłodne dni. Jesienną porą częściej mamy ochotę na takie sycące zupy, szczególnie kiedy za oknem szaro i zimno. Składniki: 300 gram żeberek wędzonych 200 gram zielonej soczewicy 2 marchewki 1 pietruszka Kawałek selera 5 ziemniaków 1 cebula 2 listki laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu Domowa jarzynka Majeranek
Bajeczna KuchniaPrzepyszny, słodki budyń bananowo-czekoladowy na zimno. Do jego przygotowania potrzebne są tylko cztery składniki: kakao, banan, awokado i miód. Chwila blendowania i mamy wspaniały, gęsty krem idealny na deser czy jako dodatek do ciast, placuszków, naleśników, owsianek, pieczywa itp. Można wzbogacić deser łyżeczką cynamonu lub przyprawy do piernika i w ten sposób przygotować jego zimową wersję ;) Składniki
Ze smakiem i z pasjądodatek do owsianek. maksymalne dzienne spożycie dla dzieci w wieku: 2-6 ⟶ 2-4 łyżeczki 6-12 ⟶ 4-8 łyżeczek OLEJ KONOPNY To wysokiej jakości olej tłoczony na zimno, o orzechowym smaku. Niefiltrowany, poddany naturalnemu procesowi sedymentacji. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe w tym omega 3 i omega 6. NNKT są odpowiedzialne za budowę błon komórkowych, usuwanie toksyn z komórek
Zdrowie na języku :Pspróbowania ;) niech i On wyrazi opinię, bo może ja już smak mam wypaczony ;) więc i tym razem jedna z kaw ze zdjęć poniżej także czekała na jego powrót (zimna smakuje doskonale!). Spodziewałam się słów w stylu "a czemu to ma taki kolor, a co to za zielsko, itp.", bo do niektórych eksperymentów Mąż podchodzi z dużym dystansem i często
Kolorowy Przepisownikmają zająć 3/4 słoja 2 główki czosnku (i tu ilość zależy od preferencji smakowych) 6 kulek ziela angielskiego (u mnie Skworcu) 4 większe liście laurowe (u mnie Skworcu) przegotowana zimna woda opcjonalnie ususzona kromka prawdziwego razowego chleba na zakwasie* *pominęłam dodatek chleba. Uwaga! Jeśli go dodasz zakwas będzie gotowy szybciej Przygotowanie: Buraczki wcześniej dokładnie czyścimy, obieramy i kroimy na ćwiartki
Słodkie okruszkirękaw do pieczenia,polać resztą marynaty,rękaw szczelnie zapiąć klipsami. Piec 60 minut w temp. 200 stopni. Roladę podawać na ciepło jako danie główne lub na zimno pokrojoną w plastry
Kolorowa kuchnia Elkiczekolada się rozpuszczą. Do pucharków wyłóż połowę budyniu, rozłóż połowe ciasteczek po czym nakryj je resztą budyniu. Na górze ułóż dżem i ciasteczka. Podawajcie deser na ciepło lub zimno
Gotuj Sam!energii na resztę dnia. Spróbujcie. Składniki: 1 woreczek (100 g) Multigrano z ryżem czerwonym Risana 1/2 pomarańczowej papryki 4 rzodkiewki 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki olej rzepakowy tłoczony na zimno zioła włoskie w młynku (opcjonalnie inne ulubione) kilka kropel cytryny sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Woreczek Multigrano gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (około 15 minut). W tym czasie
Słodkie okruszkipixabay W bardzo mroźny zimowy dzień wracając po ciężkim dniu pracy do domu starszy mężczyzna minął małą dziewczynkę. Stała przy ulicy, trzęsła się z zimna, miała na sobie jedynie cienką sukienkę. Oczy miała matowe, smutne, bez nadziei. Można było wyczytać z jej spojrzenia, że o ciepłym domowym posiłku może tylko pomarzyć. Obraz ten mężczyzna zabrał ze sobą do domu
Z notatnikanagroda od miss cupcake, był to konkurs kulinarny na Halloween, i moje ciasteczka zostały wyróżnione :-) Wygrałam zestaw produktów słodka chwila oraz piękny, duży, mięciutki i cieplutki kocyk. Teraz zimna mi nie straszna hehe Oprócz tego monte santi prowadziło akcję 1000 ambasadorek do testowania win. Zgłosiłam się i zupełnie nieoczekiwanie zostałam wybrana. W minionym tygodniu otrzymałam przesyłkę. Pięknie zapakowane trzy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuużyłem zwykłej reklamówki. Wkładamy do lodówki temp.4-6 stopni. I tak ma leżeć 14 dni codziennie przewracamy. Po tym czasie płuczemy pod bieżącą wodą z wszystkich przypraw. I moczymy w zimnie wodzie 2 godz. Osuszamy dokładnie z wody i wiążemy sznurkiem wędzarniczym aby można było powiesić w wędzarni i zachować ładny kształt. OCIEKANIE 12 godzin w chłodnym przewiewnym pomieszczeniu. U mnie
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.fanom eksperymentów. Po drugie: wprowadza zróżnicowanie. Roladki można podać z ziemniakami, ryżem, kaszą lub same. Z surówką albo bez. A nawet w sosie! Równie dobrze możemy –na ciepło lub zimno – pokroić je sobie na pieczywo i też będą świetne. Po trzecie: pozwala dojeść resztki. Zostało Wam trochę żółtego sera i wędlina? Wiecie, co z nimi zrobić! Nie zawsze trzeba jeść
Proste-przepisy.pl