na zimno - 10906 przepisów (strona:198/728)

KREMOWA ZUPA PIECZARKOWA 134

olej 2 łyżki ziele angielskie 2 kulki śmietana kwaśna 2 łyżki śmietana do zup i sosów 12 %  2 łyżki mąka ziemniaczana 2 łyżki kość schabowa 1 szt.  zimna woda ok. 2-3 łyżek Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki, marchew, cebulę i pieczarki obrać. Ziemniaki i marchew, cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki drobno pokroić. Do garnka wrzucić ziemniaki, kość schabową

Kuchnia Paulettes
ROLADA SERNIKOWA TIRAMISU 134

pyszny ser z kawą i amaretto. Nadzienie jest bez jajek i mascarpone. Taka wersja też jest dobra. Całość smakuje rewelacyjnie ! Mniam :)  Podsumowując jest to biszkopt otulony sernikiem na zimno o smaku tiramisu :)  Składniki: BISZKOPT: jaja 6 szt. cukier 3/4 szkl. mąka 1 szkl. proszek do pieczenia 1 łyżeczka olej 2 łyżki NADZIENIE SEROWE TIRAMISU: twaróg 1 kostka

Kuchnia Paulettes
WARKOCZ FRANCUSKI Z BROKUŁAMI, KURCZAKIEM I PIECZARKAMI 127

Uwielbiam ciasto francuskie, ponieważ jest chrupiące i mięciutkie. Można je jeść na ciepło i na zimno i to jest właśnie zaleta! Oprócz tego jest tanie i można je kupić, zamiast trudzić się samemu.  Z dodatkiem pysznego farszu smakują obłędnie ! Ja wykorzystałam do farszu brokuły, które są bardzo zdrowe i zawierają żelazo, pieczarki i soczystego kurczaka.  Całość uzupełnia czerwony

Kuchnia Paulettes
KĄSKI Z KURCZAKA AL'A KFC 164

Soczyste kawałki kurczaka w chrupiącej panierce. Kurczak rozpływa się w buzi. Jest dobry na ciepło jak i na zimno. Najlepiej podawać go z dipami, ketchupem lub frytkami. W połączeniu z tym nasycą do pełna. Kąski przypominają kurczaka z kfc a dokładnie ostry kubełek.  Takie smakują mi najlepiej. Składniki: skrzydełka kurczaka  7 szt. woda   do gotowania

Kuchnia Paulettes
MAKARONOWE DANIE Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM- JEDNOGARNKOWE 147

Jesień, jesień, jesień ! Już jest ! Co za tym idzie? Osmarkane nosy, dokuczliwy kaszel, gorączki i zimno, ogólnie choroby ! Dlatego polecam jak najbardziej dania, które nas rozgrzewają, napełnią na długi czas i dostarczą mnóstwo energii i witamin, by nasz organizm walczył ze złą stroną jesieni :) !  Ale, ale ! Jesień ma swoje uroki, liście w pięknych złocistych barwach opadające z drzew, kasztany

Kuchnia Paulettes
MAKARONOWE DANIE Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM- JEDNOGARNKOWE 147

Jesień, jesień, jesień ! Już jest ! Co za tym idzie? Osmarkane nosy, dokuczliwy kaszel, gorączki i zimno, ogólnie choroby ! Dlatego polecam jak najbardziej dania, które nas rozgrzewają, napełnią na długi czas i dostarczą mnóstwo energii i witamin, by nasz organizm walczył ze złą stroną jesieni :) !  Ale, ale ! Jesień ma swoje uroki, liście w pięknych złocistych barwach opadające z drzew, kasztany

Kuchnia Paulettes
ŚMIETANOWIEC W BISZKOPCIE 135

łyżki Krem: śmietana kremówka 30 % 1 l.  cukier puder 4 łyżki esencja z wanilii lub aromat kilka kropel sok z cytryny 2 łyżki żelatyna 8 płaskich łyżeczek woda zimna ok. 8-9 łyżek  galaretka owoce leśne 2 op.  woda 800 ml.  Dodatkowo: cukier puder do oprószenia METODA: Biszkopt:  Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić

Kuchnia Paulettes
FIT RAZOWA PIZZA NA ZIMNO Z SERKIEM I WARZYWAMI 124

pizzę, ale ta kupna ma zbyt dużo kalorii i jest tucząca. Ja przygotowałam pizzę razową, którą podaje jaką przystawkę, ponieważ ta pizza jest jak a'la waza razowa na zimno w formie trójkątnych kanapeczek. Jest o wiele zdrowsza a wierzch zdobi serek twarogowy z warzywami przygotowanymi na parze. SKŁADNIKI: Ciasto: 2 szkl. mąki żytniej razowej typ 2000 3/4 szkl. ciepłej

Kuchnia Paulettes
PASZTECIKI 152

zapakować i zabrać ze sobą gdzie tylko chcemy np.na piknik, do pracy lub na wycieczkę. W okres wakacji jest to fajne rozwiązanie na sytą przekąskę, ponieważ są smaczne na zimno jak i na ciepło. Najlepiej smakują podane z czerwonym barszczem.  Paszteciki są pieczone, ale smażone na głębokim oleju też są pyszne i nie wciągają dużo tłuszczu. Ich wnętrze

Kuchnia Paulettes
DROŻDŻOWE CIASTO PROFI 130

zabawa i miło spędzony czas w kuchni. Wygląd końcowy może zaskoczyć niejedną osobę.  Placek można zajadać popijając barszczykiem. Jest smaczny na ciepło jak i na zimno.  SKŁADNIKI: Ciasto: mąka pszenna 450 g. + do podsypywania drożdże suche 8 g.  mleko ciepłe 200 ml.  jajko 1 szt.  sól 1 łyżeczka olej 3 łyżki Farsz: Wielkopolski pasztet

Kuchnia Paulettes
MUS TIRAMISU Z CZEKOLADĄ 208

Wystarczy 30 minut i deser gotowy.  SKŁADNIKI NA 4 PORCJE: serek homogenizowany naturalny 400 g. śmietana kremówka 36 % 300 ml.  kawa rozpuszczalna 2 płaskie łyżki woda niegazowana zimna 2-3 łyżki  cukier puder 3 łyżki czekolada mleczna (można zastąpić gorzką) 200 g.  mleko 3.2 % ok.8 łyżek  kakao do dekoracji  METODA: Serek homogenizowany umieścić

Kuchnia Paulettes
ZŁOCISTA BABKA ZIEMNIACZANA 177

Pyszna, złocista i każdy ją lubi. Przepis, a raczej tradycja przekazywana z pokolenia na pokolenie. Najlepsza to taka, którą przygotuje babcia. Babkę można podawać na gorąco jak i na zimno. Pokrojona w plastry lub romby prezentuje się wspaniale. Można polać ją sosem, najlepiej grzybowym lub podać z podsmażonym wędzonym boczkiem. Pyszności. A gdy zostanie na następny dzień można ją podsmażyć

Kuchnia Paulettes
DELIKATNA BISZKOPTOWA SZARLOTKA 89

przy tym proste do zrobienia.  SKŁADNIKI: jaja 7 szt. mąka pszenna 1 szkl.  cukier puder 1 szkl. proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki woda przegotowana zimna 2/3 szkl.  sok z połowy cytryny cukier puder 1 łyżka  marmolada jabłkowa ok. 1 kg  galaretka np. cytrynowa 2 op.  powidła śliwkowe 5 łyżek  cynamon

Kuchnia Paulettes
PIJANA W-Z Z LUSTRZANĄ POLEWĄ 217

łyżki  Krem: śmietana kremówka 36% 400 g.  cukier puder 1 łyżka koktajl alkoholowy 18% o smaku kawy lub likier 3 łyżki  żelatyna 2 łyżeczki  woda zimna, tylko do pokrycia żelatyny ok. 4-5 łyżek  Polewa lustrzana: cukier puder 120 g.  woda 80 ml.  kakao prawdziwe 50 g.  śmietana kremówka

Kuchnia Paulettes
PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI 5110

świętami.   Jest to jedno z 12 potraw, które znajduje się na naszym stole wigilijnym. Paszteciki są z ciasta drożdżowego, można je jeść na ciepło jak i na zimno. Najlepiej podać z czerwonym barszczem.  SKŁADNIKI OK. 30 SZT.: Ciasto: mąka pszenna 550 g.  jaja średnie 3 szt. sól 1 łyżeczka cukier 1 łyżka suche drożdże

Kuchnia Paulettes

Proponowane wyszukiwania