mnie do śliwki aby zapanował kontrast dobrze jest mięso doprawić dość mocno. Takie pikantniejsze lepiej kontrastuje ze słodyczą owocu. Ogólnie bardzo smaczne danie, wyborne na ciepło jak i na zimno
Dieta moja pasjajednak nie można pominąć walorów zdrowotnych. Tak jak wcześniej dodałam olej kokosowy do sosu truskawkowego z leniwymi. To nie jest bez znaczenia, tłuszcz z zwłaszcza ten dobry, tłoczony na zimno jest nam bardzo, bardzo potrzebny. Aby witaminy rozpuszczalne w tłuszczach mogły zostać przyswojone. Jego działanie jest porównywalne z walorami mleka matki. To roślinny tłuszcz który jest zaliczany do naturalnych antybiotyków
Dieta moja pasjadołu. Całość smarujemy resztką jajka i cienkim nożem, robimy delikatne nacięcia na powierzchni rolady. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy około 30 - 40 minut. Doskonale na zimno, jak i na ciepło. Jako dodatek do barszczyków, żurków i innych takich. Równie dobrze można podać z sałatką, albo zjeść samo. I tak to można wykorzystać dowolne gotowane mięso
Dieta moja pasjaminutach uchylamy lekko piekarnik, a po następnych 30 wyciągamy babkę. Dajemy jej jeszcze kolejne 30 minut na ostygnięcie i można wyjmować. Świetnie smakuje na ciepło, ale i zimna jest przepyszna. Gdy podamy taki wypiek na stół, każdy będzie przekonany, że to typowe ciasto, Po przekrojeniu niespodzianka, że z makaronem też tak można. Lekko słodka, cytrynowo - jagodowa, o delikatnej konsystencji dzięki
Dieta moja pasjasmażenia ok. 100 g mozzerelli Kurczak ze Szpinakiem, Suszonymi Pomidorami i Mozzarellą - Sposób przygotowania: Pomidory zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 10 minut, następnie odcedzamy, zalewamy zimna woda, znów odcedzamy i kroimy w paseczki. Czosnek kroimy w drobna kosteczkę i podsmażamy na oliwie na małym ogniu uważając , aby go nie przypalić. Wsypujemy szpinak i dusimy
Słodka Stronadworze zimno, pada, a dni są coraz krótsze na ratunek przychodzi ... rozgrzewająca i sycąca zupa !! Jedną z moich ulubionych jest krem dyniowo - marchewkowy. Jesienią, gdy dyni jest pod dostatkiem - staram się zrobić jej zapasy na zimę mrożąc ją pokrojoną w kostkę w zamrażalniku lub przygotowując mus z pieczonej dyni. W ten sposób nawet zimą można się rozkoszować smakami
Taste Therapysernika, który podpatrzyłam u Doroty z bloga Moje wypieki . Ciacho wyszło delikatne, a słodycz została przełamana owocami. Dla mnie rewelacja, w szczególności, że przeważnie wolę serniki na zimno od tych pieczonych. Składniki na blaszkę o średnicy 24cm: na ciasto: 170 g mąki pszennej 30 g kakao pół łyżeczki proszku do pieczenia 130 g masła, w temperaturze pokojowej
Fabryka pomysłówpieczarek z domowej uprawy kosztuje maksymalnie 1,80 zł, podczas gdy w sklepie 9-10 zł. Ja zebrałam za pierwszym razem około 700 g, ale chyba było im zbyt zimno. Zrobię aktualizację po kilku zbiorach i wtedy podsumuję. ps. Moje pieczarki trzymam w spiżarni za kuchnią, ale spokojnie mogłyby stać gdzieś w kącie w kuchni, tyle, że Chanel (moja kotka
greenscarfszczególną uwagę na dokładne oddzielenie nasion, aby nie przeniosły do naszej sałatki goryczy. 4. Anchois dodajemy w całości. Sałatkę skrapiamy oliwą z oliwek i doprawiamy. Sałatkę można podawać na zimno lub tak jak ja na ciepło. W przypadku obierania jeszcze gorących warzyw uważajcie jednak, aby się nie poparzyć! SMACZNEGO
Bez Cebulioknem mamy już niestety prawdziwą (tę brzydką) jesień . Jest szaro, buro, deszczowo i bardzo już zimno. Na rozgrzanie będzie idealna pyszna, domowa grochówka na wędzonym boczku. Zapraszam na nowy przepis. Czytaj więcej
Ana Mari's worldoknem mamy już niestety prawdziwą (tę brzydką) jesień . Jest szaro, buro, deszczowo i bardzo już zimno. Na rozgrzanie będzie idealna pyszna, domowa grochówka na wędzonym boczku. Zapraszam na nowy przepis. Czytaj więcej
Ana Mari's worldmasa będzie bardzo gorąca. Gorący mus można wkładać do słoików, zakręcić i odstawić do powolnego stygnięcia. Ale można też podać jako deser lub słodką przekąskę na ciepło lub na zimno. Mus naprawdę polecam! Jest przepyszny i łatwy do wykonania. Dla mnie dodatkowym atutem jest niewielka ilość składników i krótki czas przygotowania (od mycia owoców, do wykładania z garnka ok. godziny
Weekendy w domu i ogrodziepracy. Te przygotowałam z myślą o Dominiku, który pracując 5 dni w godzinach okołobiadowych musiał zjeść coś pożywnego. Sprawdziły się idealnie, bo smakują dobrze zarówno na ciepło jak i zimno. Nadają się na obiad, ale też na imprezową przekąskę. Pikantnie i pysznie - ole! :) Farsz meksykański: 500-600 g piersi kurczaka 2 cebule (białe lub czerwone) 2 ząbki czosnku 1 papryka
Cooking MonsterZapraszam na bardzo fajne jedzonko , super się sprawdza na spotkania ze znajomymi , na ciepło , ale i na zimno bardzo fajnie smakuje , zapraszam do wypróbowania przepisu . Składniki ( wychodzi około 12 sajgonek ) 200 dag mięsa mielonego ( ja użyłam wieprzowego ) 5 jajek 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 duża cebula 1 łyżka sosu teriyaki 1 malutka
Mój Smakwierzchu krzyż. Posypać cukrem i solą morską. Piec godzinę, aż zbrązowieje. Sprawdzić wykałaczką. Chleb jest upieczony, jeśli wyjęta wykałaczka pozostaje sucha. Podawać na ciepło lub zimno z masłem i konfiturą różaną. Spożywać w towarzystwie zaprzyjaźnionego krasnoludka ;) ----- Podobne: Chleb z porzeczkami na zakwasie Drożdżowy chleb marchwiowy Chleb marchwiowy na zakwasie
Weekendy w domu i ogrodzie