na zimno - 10906 przepisów (strona:216/728)

por z papryką w sałatce 156

sałatka z porem i papryką Błyskawiczna sałatka, która będzie pysznym dodatkiem do wszelkiego rodzaju mięs. Zarówno tych serwowanych na zimno, jak i tych podawanych na gorąco. składniki dla czterech osób 1 średni por 1 papryka czerwona 1 papryka zielona lub żółta 2 łyżki majonezu 2 łyżki naturalnego jogurtu sól, pieprz sposób przygotowania Papryki myjemy, usuwamy z nich gniazda nasienne, kroimy

Miód i pieprz
Wegański tofurnik z persymoną i nerkowcami! 127

wierzchu ułożyć dwa pozostałe plastry owocu. Piec około 30 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator). Po tym czasie wyjąć i udekorować orzechami. Jeść na ciepło lub zimno zależnie od preferencji. Smacznego

Poranek na słodko
Ekologiczne miody z pasieki Jerzego Bańkowskiego. 118

Dzięki temu powstaje tam wiele gatunków i rodzajów miodu, różniących się od siebie smakiem i konsystencją. Co ciekawe, miody trafiają do nas prosto z ula - nabiera się je na zimno prosto z beczki! Na uwagę zasługuje również fakt, że miody te krystalizują w zupełnie inny sposób niż sklepowe (te drugie zwykle ulegają rozwarstwieniu lub w dolnej części słoika zmieniają się

Poranek na słodko
Malinowe serniczki z owocami! 110

natłuszczonych foremek. Piec około 30 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator). W trakcie pieczenia na bieżąco kontrolować stopień wypieczenia, aby serniczki się nie przypaliły. Jeść na ciepło lub zimno po ostudzeniu. Smacznego

Poranek na słodko
Herbaty i inne produkty od Natjun! 140

napojów, ale także jako dodatek do drinków, polewa do lodów, placków czy gofrów. Podobno równie dobrze pasuje do wytrawnych potraw, np. zup. Sok z granatu 100% Bezpośrednio wyciskany na zimno, dzięki czemu zachowuje wszystkie dobroczynne właściwości pestek granatu. Zawiera dużą liczbę łatwo przyswajalnych polifenoli (przeciwutleniaczy), których jest w nim trzykrotnie więcej niż w zielonej herbacie czy czerwonym winie. Nie zawiera

Poranek na słodko
Poczwórnie sezamowy sernik! 171

naturalnej. Do natłuszczonego naczynia przełożyć jedną masę, następnie drugą. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni. Piec około 30 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator). Jeść na ciepło lub zimno po ostudzeniu, podane z pastą sezamową kakaową i owocami. Smacznego! *** Zestaw past sezamowych w różnych smakach możecie nabyć w sklepie internetowym

Poranek na słodko
Suplementy Viridian: Dong Quai i Thyroid Complex. 129

Polecany jest m.in. osobom z niedoczynnością tarczycy (jednak nie tym chorującym na Hashimoto!), ponieważ łagodzi jej objawy takie jak brak sił, wycieńczenie, senność, wrażliwość na zimno itp.  Tak jak i poprzedni, tak i te kapsułki nie zawierają substancji konserwujących, pszenicy, laktozy, soli, drożdży, barwników ani aromatów, a także składników pochodzenia zwierzęcego.  Thyroid Complex zażywałam razem z Dong Quai

Poranek na słodko
Serniczek z herbatą Matcha i jagodami. 68

chia. Naczynie do zapiekania natłuścić i przelać doń. masę serową. Piec około 20 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator). Podawać z przygotowanymi wcześniej jagodami. Jeść na ciepło lub zimno :) Smacznego! Wszystkie produkty wyróżnione kursywą dostaniecie w sklepie internetowym

Poranek na słodko
Batatowy sernik z migdałowymi ciasteczkami... i tagatozą! 155

stopni. Naczynie do zapiekania natłuścić i przelać doń masę serową. Wierzch udekorować musem truskawkowym. Piec około 20 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator). Jeść na ciepło lub zimno :) Smacznego! *** Produkty wyróżnione kursywą możecie kupić w sklepie internetowym podobnie jak moją ulubioną stewię Natusweet w kryształkach. :) Jeśli jeszcze nie próbowaliście tagatozy, to gorąco zachęcam - jest to zdrowy słodzik pochodzenia naturalnego

Poranek na słodko
Ekologiczne produkty Danival. 142

nierozmoknięte. To już mój trzeci słoik kasztanów od Danival i na pewno nie ostatni! * Sos z sera Roquefort - sos z sera pleśniowego, dobry zarówno na ciepło jak i na zimno. Często używam go jako dressingu do sałatek, ale też jako dodatku do grillowanych warzyw. W składzie oczywiście zero zbędnych dodatków, jest za to śmietanka i białe wino, które sprawiają

Poranek na słodko
Omlet a'la tiramisu. 176

wylać doń masę  i smażyć na małym (!) ogniu około 5 minut z każdej strony. Uwaga: Należy ostrożnie przewracać za pomocą dużej łopatki, najlepiej silikonowej. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego! *** Wszystkie składniki wyróżnione kursywą możecie kupić w sklepie internetowym z ekologicznymi przysmakami prosto ze słonecznej Italii: Jeśli lubicie włoskie produkty, koniecznie rzućcie okiem. Wybór jest naprawdę duży, więc

Poranek na słodko
Wegańska jaglanka na zimno. 113

WEGAŃSKA JAGLANKA NA ZIMNO /przepis własny/ 50 g płatków jaglanych mleko migdałowe (lub inne) 2 łyżki syropu klonowego kubeczek jogurtu sojowego malinowego łyżka mielonego siemienia lnianego mus truskawkowy wymieszany z łyżeczką bio  proszku z moringi (The Essence of Africa) poziomki i maliny karmelizowane nerkowce dżem domowej roboty Płatki zalać gorącym napojem roślinnym 1 cm ponad ich poziom i wymieszać

Poranek na słodko
Klops z jajkiem 146

mój kolejny powrót do smaków przeszłości (swoją drogą chyba powinnam zrobić osobną serię takich wpisów :p). Klops to bardzo wdzięczne danie, bo można go jeść na ciepło oraz na zimno i w obu wersjach jest równie smaczny. I tak jednego dnia podałam go na obiad z dodatkiem ziemniaczków i sosu chrzanowego, a gdy ostygł był świetnym dodatkiem do kanapek zamiast

Simply Food
Calzone 162

Smak pizzy w kształcie pieroga. Dobre jako przekąska. Najlepsze są tuż po wyjęciu z piekarnika, ale smakują mi również na zimno. Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 5 dag drożdży 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka oregano pół łyżeczki cukru Farsz: ok. 10 średniej wielkości pieczarek mała cebula pół czerwonej papryki 1 pomidor

Bullio
Śliwkowe crubmle, czyli owoce pod kruszonką 88

czyli owoce pod kruszonką będzie idealnym zakończeniem sezonu śliwkowego. To bajecznie proste danie nie pozostawi nikogo obojętnym. Możecie do niego dodać kulkę lodów wanilinowych, będzie bosko ! Smakuje i na zimno i na gorąco, Kulinarne przygody Gatity Wam to obiecują ! Śliwkowe crubmle, czyli owoce pod kruszonką Czas przygotowania: 40 minut Proporcje na formę o średnicy 27 cm Składniki: 1000 g śliwek

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania