na zimno - 10906 przepisów (strona:224/728)

DYNIOWE RISOTTO / PUMPKIN RISOTTO 142

DYNIOWE RISOTTO / PUMPKIN RISOTTO Nastała jesień… Zimno… Ciemno… W ogóle trochę do bani… Ale za to jest idealny czas na dynię! To tanie, szeroko dostępne warzywo jest bardzo dobre do różnego rodzaju dań – jako dodatek do mięsa, zupa krem, świetnie łączy się z makaronem. W mojej kuchni wybór dziś padł na risotto z dynią

Martyna Cooks
SERNIK ŚNIEŻNY PUCH 635

Dzisiaj przygotowałam ciasto na zimno, serniczek o lekkim smaku cytryny, bardzo pyszny w dodatku lekki i puszysty. Przypomina mi ptasie mleczko, jednak tutaj mamy jeszcze herbatniki. Ciasto zaliczam do mega smacznych i udanych. Myślę ze nikt nie będzie miał problemu z jego przygotowaniem. Przepis jest na dużą blaszkę

Kulinarne Fantazje Marioli
KOMPOT Z RABARBARU I JABŁEK 153

kroję na kawałki. Wrzucam do wody. Gotuję aż wszystko będzie miękkie ok 20 minut. Następnie wlewam miód i dodaję dwie łyżeczki cynamonu. Kompot przecedzam. Podaję na ciepło albo na zimno. Jeżeli kompot jest za kwaśny proponuję dodać więcej miodu

Gotowanie Patki
Boczek pieczony w piwie 165

pieczony w piwie 2016-09-27 22:44:31 Wieprzowy boczek pieczony w piwie z dodatkiem korzennych przypraw, syropu klonowego i jabłek. Polecamy zarówno na gorąco jak i na zimno. Zapisz przepis Drukuj Składniki 1kg boczku wieprzowego 300ml portera bałtyckiego * 2 laski cynamonu 5 goździków 5 ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka mielonego kminku sól (ok. 2-3 łyżeczki) 1/2 łyżeczki

Kulinarna Pokusa
Blanszowane warzywa z pomarańczowym sosem winegret 128

kroimy je na wstążki. Nastawiamy wodę w garnku by się zagotowała. Gdy będzie wrzeć, to ją solimy. Jednocześnie przygotowujemy dla równowagi zimną wodę (może być durszlak w zlewie i zimna, bieżąca woda). Woda w której będziemy parzyć warzywa musi stanowić dwa razy większą objętość niż same warzywa. Jako, że wstążki są bardzo cienkie, to wrzucamy je dosłownie na moment

Karczma Honorietty
Kasza jaglana z brokułem, fetą cukinią i fasolką szparagową z posypką z prażonego chleba 130

całość minutę lub dwie. Po tym czasie dodaję ugotowane i grillowane warzywa oraz pokrojoną fetę. Danie dokładnie mieszam. Podaję z posypką z chleba na ciepło lub na zimno. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
sernik na zimno z porzeczkami i biszkoptami z toffi... 154

Składniki: porzeczki 1/2 kg, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, sernik 1 opakowanie/na zimno, biszkopty okrągłe 150 gram, masa toffi 1/2 puszki, galaretka wiśniowa 1 opakowanie forma silikonowa z kominkiem 22 cm, dno będzie wierzchem = umyte i obrane porzeczki białe rozsypać w formie, galaretkę pomarańczową rozmieszać w 450 ml goracej wody i wlać do porzeczek, schować do lodówki gdy galaretka zacznie tężeć

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka z kaszy quinoa z pieczoną dynią i marchewką 144

tego pikantne i chrupiące jabłko z rzodkiewką i chilli, marynowane w bardzo zdrowym occie jabłkowym. Wszystko udekorowane ziarenkami granatu i posiekanym szczypiorkiem. Sałatka do zjedzenia na ciepło lub zimno. Składniki: 1 mała dynia Hokkaido ok. 1 kg 600 g marchewki 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego 250 g kaszy quinoa (komosy ryżowej) 1 łyżka octu jabłkowego 1 jabłko

Moja Delicja
Ciasto Kawosz- z kawową pianką i kremem- bez pieczenia-pyszne :-) 19196

zimnej mieszaniny dodajemy 2 śnieżki i miksujemy do  lekkiego zgęstnienia. Następnie w 0,5 szklanki wrzącej wody rozpuszczamy dokładnie żelatynę, i mieszamy do momentu aż żelatyna będzie zimna. Musimy ciągle mieszać, żeby się nie zsiadła w szklance. Można też dać szklankę do miseczki z zimną wodą, mieszać i dmuchać :-) Następnie gdy żelatyna jest chłodna działamy szybko  Włączamy mikser

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Focaccia z gorgonzolą i gruszką na cieście z wędzoną papryką 164

upieczonej focacci ułóż kawałki sera z niebieską pleśnią oraz plasterki gruszki. Posyp posiekanymi orzechami i polej miodem i podawaj od razu. Focaccię oczywiście można jeść również na zimno.  Porady: Zamiast wędzonej papryki możesz dodać do ciasta słodką paprykę w proszku lub posiekane kapary. *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na  Facebooku

Chilli Czosnek i Oliwa
Hiszpańska tortilla ziemniaczana 417

tortilla znalazła się na talerzu. Następnie trzeba ją zsunąć z powrotem na patelnię, aby usmażyła się z drugiej strony. Wystarczą 2 minuty. Gotową tortillę podajemy na ciepło, albo na zimno posypaną szczypiorkiem, z szynką dojrzewającą, albo pomidorami z cebulą. Świetnie smakuje z domowym ajwarem

Kulinarne Inspiracje

Proponowane wyszukiwania