na zimno - 10906 przepisów (strona:217/728)

Sernik dyniowy 128

budyniem,wlać do gotującej się masy serowej i gotować mieszając aż masa porządnie zgęstnieje. Gorącą masę wylać na biszkopt,wyrównać i odstawić do wystygnięcia. Kiedy masa serowa będzie zimna sernik wstawić jeszcze na 2-3 godziny do lodówki. Przed podaniem na wierzch zetrzeć czekoladę

Kolorowa kuchnia Elki
Roladki drobiowe z fetą i szpinakiem 168

mięso 2-3 łyżkami wody,patelnię nakryć pokrywką i dusić roladki do miękkości.   Roladki podajemy na ciepło jako danie główne np z ziemniakami i surówką bądź też na zimno pokrojone w plastry jako przekąska. Takie i inne roladki w formie zimnej przekąski często serwuję moim gościom na uroczystościach rodzinnych. Układam półmisek z różnymi roladkami,galaretką z kurczaka,dorzucę jakąś

Kolorowa kuchnia Elki
Surówka z buraczków do obiadu 118

jabłkiem lub bakaliami. Surówka z buraków smakuje wyśmienicie jak się trochę przegryzie. Przyrządzam ją na dzień przed podaniem. Jest to uniwersalna surówka . Można ją podać na gorąco i na zimno. Jest to typowo jesienna surówka . Idealna do mięsa lub drobiu. Smak buraków jest o wiele intensywniejszy jeśli są ugotowane w mundurkach. Po drugie ostudzone buraki jest o wiele łatwiej obrać

codojedzenia
Paluszki z cukinii (bezglutenowe) 157

buro, więc na chłodne jesienne dni polecamy pyszną przekąskę - idealną do chrupania podczas filmowych seansów czy leniwego odpoczynku. Przedstawiamy paluszki z cukinii - pyszną przekąskę na ciepło i na zimno. Paluszki z cukinii Przepis na ok. 16 sztuk Potrzebujemy: 1 nieduża cukinia  2 czubate łyżki mąki kukurydzianej 6 łyżek wody 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka sosu

Bananowe Pole
szarlotka z dynią i rodzynkami 153

możemy połączyć w jednym cieście. Dodatek dyniowej konfitury wzbogacił smak tradycyjnej szarlotki, nadał jej też żywego koloru. Ja podałam ją na ciepło, z lodami i bitą śmietaną ale na zimno smakuje dobrze, jak zwykła szarlotka. To taki wypiek do codziennej herbatki. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 250 g masła 2 jajka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Polędwiczka w cieście francuskim 231

Polędwiczka w cieście francuskim to danie, które idealnie będzie się nadawało do podania zarówno na ciepło jak i na zimno np. jako przystawka. Tak przygotowaną polędwiczkę możemy podać na uroczysty obiad, oprócz fantastycznego smaku, po całym pokoju rozniesie się zapach wędzonego boczku i żurawiny. Polędwiczka w cieście francuskim – składniki ok. 450g polędwiczki wieprzowej ciasto francuskie 8 plastrów surowego boczku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pęczak z awokado, ogórkiem i marynowanym tofu 157

sojowego, oleju sezamowego i soku z cytryny, wlewacie go do kaszy, mieszacie, przyprawiacie solą i pieprzem, po czym odstawiacie na jakiś czas, aż smaki się przegryzą. Jecie raczej na zimno

GRUBY WAŁEK
Ajwar - pasta z pieczonej papryki i bakłażana 170

grilla. Z jogurtem tworzy pyszny dip, a w połączeniu z białym serkiem pastę kanapkową. Po wymieszaniu ze śmietaną lub majonezem powstanie doskonały sos do wędlin lub pieczeni na zimno. Ajwar zrobiłam specjanie do przygotowania placka z dynią i to była dobra decyzja, bo placek smakował wyjątkowo. Do przepisu zapraszam w jutrzejszym poście. Składniki: 1 kg mięsistej, czerwonej papryki 1 duży

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Curry laksa z kurczakiem i makaronem ryżowym 176

umyć, włożyć do dużego garnka. Wsypać nasiona kolendry, dodać obrany imbir pokrojony w plasterki, zmiażdżone trzonkiem noża pędy trawy cytrynowej, skórkę startą z limonki oraz szczyptę soli. Zalać wszystko zimno wodą, tylko tak, aby wszystko przykryła. Zagotować. 1 kurczak (najlepiej zagrodowy, z wolnego wybiegu lub ekologiczny) 1 łyżka nasion kolendry 3 cm kawałek imbiru 2 pędy trawy cytrynowej skórka

Moja Delicja
Sernik ze śliwkami 169

Miał być sernik na zimno i ciasto ze śliwkami. Wyszło, jak wyszło, a wyszło idealnie ;) Sernik z dodatkiem puree z dyni, na kokosowym spodzie. Pyszny! {"@context":"http:\/\/schema.org\/","@type":"Recipe","name":"Sernik ze \u015bliwkami","author":{"@type":"Person","name":"Kucharzyca"},"datePublished":"2016-10-10 12:55:56","image":"http:\/\/www.kucharzyca.pl\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/PA100003.jpg","description":null,"recipeYield":"10 ","recipeIngredient

Kucharzyca
Kremowa wątróbka na sposób wschodni czyli z chili 229

przypalił. W razie potrzeby gdyby sos zaczynam przywierać do dna podlać go kilkoma łyżkami wody. Sos powinien być mocno gęsty i oblepiać wątróbkę i ziemniaki. Podawać gorące, jednak na zimno równie pyszne

Sztuka gotowania w/g Samiry
Czosnkowa szynka z rękawa 211

Dzisiaj polecam przepis na pyszną pieczoną szynkę. Mięso jest miękkie i rozpływa się w ustach. Doskonale smakuje na ciepło i na zimno.  SKŁADNIKI: 1,5 kg szynki wieprzowej bez kości, 2 ząbki czosnku, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka rozmarynu, 1/2 łyżki pieprzu, 1 łyżeczka soli, 70ml oleju, PRZYGOTOWANIE: 1. Szynkę obwiązuję dookoła sznurkiem. Czosnek przeciskam przez praskę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Jesienna edycja Restaurant Week – degustacja w My Corner Restaurant & Bar 158

sama na degustacji, a towarzyszyła mi Natalia z bloga Raj podniebienia . W restauracji przed podaniem posiłków z menu goście częstowani są świeżym chlebem z dodatkiem regionalnych olejów tłoczonych na zimno. Jest to olej rzepakowy i słonecznikowy: ciekawie, smacznie i aromatycznie. W ramach festiwalowego menu jako przystawkę podano łososia gravlax, mus z kwaśnej śmietany i pumpernikiel. Na danie główne był dorsz

Mała Cukierenka
Sałatka z buraków i papryki 142

Warzywa powinny się zeszklić. Buraki po wystudzeniu obieramy i ścieramy na tarce, na dużych oczkach. Warzywa łączymy ze sobą, doprawiamy octem, cukrem, solą i pieprzem. Podajemy na ciepło lub zimno

Qchnia po prostu
Tarta z kurkami 176

żytniej, pszennej, pszennej pełnoziarnistej). Ciasto nie zawiera masła, więc jest lżejsze niż tradycyjne, dodaje do niego oliwę. Co ważne nie jest to oliwa extra virgin (z pierwszego tłoczenia na zimno), bo nie nadaje się do do pieczenia w wysokich temperaturach. Zrobiłam kilka razy ciasto na bazie oliwy extra virgin i po zjedzeniu takiej tarty bolał mnie żołądek. Dlatego zmieniłam oliwę

Codziennik Kuchenny

Proponowane wyszukiwania