na zimno - 10906 przepisów (strona:226/728)

Bezglutenowe naleśniki ze szparagami 119

serkiem. Dopraw do smaku solą , pieprzem i ew. czosnkiem. Naleśniki posmaruj warstwa serka, ułóż na nim szparagi i lekko zawiń brzegi do środka. Podawaj na ciepło lub na zimno. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa
Makaron bezglutenowy z ricottą i szparagami 114

Bezglutenowy makaron ze szparagami, pomidorkami i serem ricotta aromatyczne, lekkie i pyszne danie. Idealna na zimno jako sałatka np. do pracy, ale równie dobrze smakuje na ciepło. Prosta w wykonaniu i bardzo smaczna. Polecam     SKŁADNIKI: 150 g makaronu bezglutenowego – np. Gnoccho Sardo Garofalo (klik) 1 pęczek zielonych szparagów 8-10 pomidorków koktajlowych 8-10 czarnych oliwek

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowy sernik na zimno z truskawkami 190

Bezglutenowy, jogurtowy sernik na zimno z truskawkami. Lekki, orzeźwiający, delikatny i przepyszny. Smakował wszystkim bez wyjątku. Idealny na ciepłe dni. Trochę czasochłonny, ale można zrobić go np. tylko z 2 czy 3 warstw. Efekt końcowy jest wart poświęconego czasu :) SKŁADNIKI: 1.SPÓD 150 g kruchych ciastek bezglutenowych - użyłam herbatni ków Biscotti Nutri free 100 g rozpuszczonego masła 2.MASA SEROWO-JOGURTOWA

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowy sernik na zimno z truskawkami 125

Pyszny i lekki sernik na zimno z truskawkami - u mnie bez spodu, ale można spó ciasta wyłożyć biszkoptami bezglutenowymi czy ciasteczkami. Bardzo delikatny i puszysty, uwielbiany przez dzieci, choć nie tylko ;) Polecam gorąco! SKŁADNIKI: 700 g serka homogenizowanego ( śmietankowy lub waniliowy)  250 g śmietanki kremowej 30%  4 łyżki cukru pudru  30 g żelatyny  200 g truskawek

Kuchnia bezglutenowa
Sernik na zimno z truskawkami na bezglutenowym spodzie 118

Lekki i puszysty sernik z truskawkami na zimno na bezglutenowym orzechowo-czekoladowym spodzie. Delikatny i bardzo truskawkowy. Pyszny! SKŁADNIKI: spód: 200 g ciastek bezglutenowych pełnoziarnistych (np.  Nutri free Multicereale klik) 70 g orzechów włoskich 60 g masła masa: 400 g serka waniliowego (np. Danio) 220 g serka truskawkowego (np. Danio) 500 ml śmietanki kremowej 30% 1/2 szklanki cukru

Kuchnia bezglutenowa
Sernik jogurtowy na zimno z borówkami na bezglutenowym spodzie 127

Lekki, waniliowy sernik jogurtowy na zimno z borówkami na bezglutenowym spodzie. Idealnie kremowy i orzeźwiający. Idealny przy upałach, z dużą ilościach słodkich borówek. Przepyszne i delikatne ciasto. Sernik zainspirowany przepisem z bloga Moje wypieki. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: spód: 75 g biszkoptów bezglutenowych - u mnie Savoiardi Nutri Free 50 g rozpuszczonego masła masa jogurtowa: 800 g jogurtu greckiego 2 op. cukru

Kuchnia bezglutenowa
Sernik jogurtowy z owocami leśnymi 150

Delikatny i kremowy sernik na zimno na bezglutenowych biszkoptach Nutri Free. Lekki, mocno owocowy i naprawdę bardzo smaczny. Najbardziej zasmakował dzieciom. Koniecznie spróbujcie ! SKŁADNIKI:  700 g jogurtu greckiego 200 g śmietanki kremowej 30% 250 g serka mascarpone 100 g ksylitolu lub drobnego cukru  30 g żelatyny 1 op. biszkoptów Savoiardi Nutri free 600 g mieszanych owoców leśnych ( jeżyny

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe naleśniki z łososiem i szparagami 135

połącz z serkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Naleśniki posmaruj warstwą serka z łososiem, ułóż na nim szparagi i zawiń w rulonik. Podawaj na ciepło lub na zimno

Kuchnia bezglutenowa
Rolada ziemniaczana z kurkami i serem 184

piekłam na papierze do pieczenia w 200 stopniach. Kiedy się zarumieniły położyłam na nich plastry sera. Chwile jeszcze trzymałam w piecu i wyjęłam .Podawałam na gorącu ale na zimno tez jest bardzo smaczna

Różowa kuchnia
galantyna z pikantnym farszem z domowego ajwaru 189

żaroodpornym naczyniu  i wstawiamy do  piekarnika nagrzanego do 175 stopni piekąc przez 90 minut.  Następnie wyjmujemy mięso z piekarnika kroimy na plastry i podajemy na zimno lub na gorąco. Jeżeli mamy ochotę podać galantynę na gorąco z sosem, to w trakcie pieczenia mięsa do niewielkiego rondla wlewamy wywar drobiowy dodajemy masło, oraz słodką śmietanę Całość gotujemy przez

Miód i pieprz
kotlety mielone z cząbrem... 192

patelni rozgrzać porcję smalcu, smażyć kotlety mielone na rumiano, następnie pod przykryciem na małym ogniu dusić z 5 minut kotlety są pulchne, aromatyczne i smakują na ciepło i na zimno..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
LA SOUPE AU PISTOU CZYLI PROWANSALSKA ZUPA Z PESTO 136

ziaren suszonej fasoli (po uprzednim ich namoczeniu), ale smak zupy przygotowanej ze świeżych warzyw jest oczywiście dużo lepszy. ***La soupe au pistou można podawać na gorąco i na zimno, chociaż ja wolę zdecydowanie tę pierwszą wersję

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Fit ciastka ze śliwkami i nerkowcami 174

pomocą łyżki formujemy równy placek w kształcie prostokąta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Po wyjęciu studzimy i dopiero jak masa owsiana będzie zimna, kroimy na porcje. Ciastka ze śliwkami i nerkowcami to smaczna i zdrowa przekąska między posiłkami lub dodatek do kawy.  Śliwki to bogate w składniki odżywcze owoce. Zwierają witaminy z grupy

My Chcemy Jeść
Karaś z patelni i "Jeździec miedziany" 173

powieści, ważna jest również historia bardzo zgrabnie i nie nachalnie wpleciona w akcję książki. Opis panującego w oblężonym przez Niemców Leningradzie jest niezwykle realistyczny. Do tego dochodzi jesienno-zimowe zimno, problem z bieżącą wodą, choroby związane z niedożywieniem i brakiem witamin, brak sił i ochoty na cokolwiek (nawet na opłakiwanie bliskich zmarłych), a wreszcie obraz śmierci nieodłącznie związany z brakiem

Weekendy w domu i ogrodzie
Pieczeń drobiowa z papryką 85

dobrze osuszyć i przekładać kolorami poszczególne warstwy mięsne. Górną warstwę mięsa smarujemy olejem. Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut. Pieczeń możemy podawać na ciepło jak i na zimno

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania