zalewa, w którym piekła się moja ulubiona rybka - pstrąg ! Do tego zapieczone cząstki jabłek i moje podniebienie miało w porze obiadowej istną orgię smaków :) Rybka była też wyborna na zimno , po nocnym leżakowaniu w lodówce. Z sosu cydrowego zrobiła się pyszna, zwarta galareta, a rybka wyśmienicie zamarynowała się w cydrowych smakach. Do kromki świeżego, domowego chleba na lekką kolację - wprost
Grunt to przepis!Zapraszam na pyszne, wegetariańskie i aromatyczne kotlety z soczewicy i kaszy jaglanej . Idealne do hamburgera, jako główne danie lekkiego obiadu z surówką lub po prostu do zjedzenia na zimno. Nabiorą wyrazistego smaku w zależności od dodanych przypraw. Składniki: szklanka czerwonej soczewicy szklanka kaszy jaglanej 1 burak 2 marchewki 2 cebule 2 jajka lub 2 łyżki mielonego siemienia lnianego szklanka mielonych
potrawyregionalnepaseczki o szerokości 1 cm., A następnie w poprzek na kwadraciki.Łazanki wrzucić na gotującą się w dużym garnku osoloną wodę,gotujemy 8 minut od wypłynięcia łazanek ,odcedzamy,przelewamy zimna wodą na durszlaku,osączamy.Dodajemy do zupy.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiobficie kminem czarnym, piekarnik elektryczny nagrzany na 210 C i piec z 35 minut na ciemno złoty kolor - pyszne na kolację do popicia barszczykiem czerwonym, smakuje na ciepło i zimno............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięsłodyczy mogą dać na nie trochę miodu. Jak masz fioła na punkcie czekolady, to możesz posypać je łyżką kakao . Naleśniki orzechowe smakują nie tylko na ciepło, ale też na zimno . Przez to można je wziąć jako przekąskę w plener albo dać dzieciom do szkoły na drugie śniadanie. Jeden naleśnik ma tylko 3,4 g przyswajalnych węglowodanów
PaleoSMAKWyłóż formę na keks papierem do pieczenia, wlej przygotowaną masę i piecz przez około 40 minut. Pozostaw terinę w uchylonym piekarniku do ostudzenia, podawaj na ciepło lub na zimno, samą (smakuje świetnie), lub z sosem pomidorowym lub paprykowym. *typu crème fraîche, np. śmietany Szefa Kuchni do sosów i zup Danone. Belcastel (departament L'Aveyron) -urocze miasteczko w południowej
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskapiekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Pieczona owsianka z brzoskwiniami to pomysł na śniadanie. Można do niej dodać jogurt lub maślankę. Bardzo dobrze smakuje na zimno i może być daniem na wynos. O brzoskwiniach i ich właściwościach zdrowotnych można przeczytać w przepisie na tartę brzoskwiniowo-kokosową
My Chcemy Jeśćniesamowita. Szkocka Cullen skink. W wersji made in Poland. Lokalna specjalność położonego na północnym-wschodzie Szkocji rybackiego miasteczka Cullen. Autentyczna Cullen skink gotowana jest na „finnan haddie” – wędzonym na zimno w mchu i świeżych gałązkach surowym plamiaku. Rybę po uwędzeniu piecze się na patelni lub grillu, a później gotuje na niewielkim ogniu w mleku. Przepisy na zupę są przeróżne
Karo in the KitchenKąpiemy kurczaka w takiej miksturze i pozostawiamy na kilkanaście minut. *Nastawiamy ryż w garnku dodajemy sól Gdy ryż się ugotuje płuczemy go pod zimna wodą,odcedzamy Pamiętajmy żęby go nie rozgotować *Kroimy cebule i paprykę w kostkę. Rozgrzewamy garnek albo wysoką patelnię dodajemy najpierw cebulę i szklimy następnie paprykę
Viola cooks with passionwieprzowine) myjemy oczyszczamy z błonek przekrajmy na mniejsze kawałki i umieszczamy w większym garnku. Dodajemy marchew ,seler Pietruszkę ,liście laurowe,1 Gałązkę rozmarynu,owoc jałowca. Zalewamy zimna wodą i na średnim ogniu gotujemy około 1.5 -2 h wszytko razem. Od czasu do czasu mieszając. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na smalcu gęsim dodając
Viola cooks with passionspodzie tarty. Zalać przygotowaną wcześniej masą i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 25-30 minut, aż masa sie zetnie a wierzch lekko zrumieni. Podawać na ciepło lub zimno
wyzwania kuchennebynajmniej nie byliśmy pierwsi w kolejce do busików, zabierających średnio ambitnych podróżników do Macchu Picchu (podczas gdy bardziej ambitni wspinali się na własnych nogach, a mniej ambitni – ciągle spali). Zimno jak nie wiem co, na szczęście lokalni mieszkańcy sprzedawali ciepłą yerba mate. Strzał w dziesiątkę. Busik podjechał dalej, zawrócił, kolejka przemieściła się, pomieszała – i trochę ślepym fartem znaleźliśmy się
Krzywa ProstaTorcik jest bardzo szybki w przygotowaniu. Wyglądem przypomina sernik na zimno, jednakże śmietanka sprawia, że jest niezwykle kremowy. Borówki nadają kwaskowatości, którą wyrównuje poziomkowa galaretka. Polecam do kawy! 15 okrągłych biszkopcików 330 ml śmietany 30% 1 fix do śmietany 1,5 łyżki cukru pudru 1,5 łyżki żelatyny 1/4 szklanki zimnej wody (do żelatyny) 400 g serka waniliowego
VioletoweKucharzenieBardzo zdrowa rolada z kurczaka z warzywno serowym nadzieniem. Jest idealna do obiadu na ciepło, jak i na zimno np. na kanapki. 500 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka Słodka czerwona papryka Sól Pieprz 200 g mieszanki warzywnej (brokuł, kalafior, marchewka) 100 g żółtego sera Oliwa z oliwek Mieszankę warzywną gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy
VioletoweKucharzenieLato się kończy a ja nie robiłam jeszcze sernika na zimno. Nadrabiam więc zaległości wykorzystując przypadkowo kupiony dżem agrestowo-kiwi. Fajnie sprawdził się w masie serowej, bo dzięki niemu nie tylko miała oryginalny smak ale też całość nie była zbyt słodka. Ciasto lekkie i orzeźwiające, w sam raz na upały. *foremka 23*23 cm Składniki: na biszkopt
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia