obowiązkowy produkt w kuchni :) Używany do wszystkiego, gdzie tylko potrzeba trochę tłuszczu. Uwielbiam jego smak, który nadaje potrawom tego "czegoś" :) Poniższy jest certyfikowany jako ekologiczny, ponad to tłoczony na zimno, a więc zawiera więcej właściwości zdrowotnych i intensywniejszy aromat kokosowy. Właściwości oleju kokosowego: w 90% składa się z tłuszczów nasyconych o średniej długości łańcucha, które przekształcane są przez organizm bezpośrednio
Zdrowie na języku :PWstawić ponownie do piekarnika i piec około 25 minut. 5 minut przed końcem pieczenia posmarować pomidory mieszanką oliwy, octu, cukru pudru i szczypty soli. Można jeść na ciepło lub zimno
zadanie-gotowanieLato w pełni, warto więc korzystać z jego owoców... Dziś mam dla Was przepis na pyszną zupę z wiśni. Ja podaję ją na zimno, jako chłodnik, z dodatkiem ugotowanego makaronu, ale oczywiście można ją również podawać na ciepło. Pyszna, aromatyczna, lekko słodka. Tylko zajadać :) Składniki: 500g wiśni, litr wody, 1/2 szklanki soku z wiśni
Z miłości do słodkościdanie :) Składnikiem obowiązkowym jest oczywiście bohater tego tygodnia. Dodałam do niego oscypka, pozostając w klimacie górskim. Wyszła bardzo smaczna przekąska, która sprawdzi się zarówno jako propozycja śniadaniowa, jak i zimna przystawka na przyjęciu. Składniki: 4 jajka 1 łyżka majonezu lub jogurtu naturalnego 1 pomidor malinowy kilka plastrów oscypka sól pieprz Wykonanie: Jajka ugotować na twardo. Po wystudzeniu obrać, przekroić wzdłuż
zadanie-gotowaniepomidorowym . Sos przygotowałam oczywiście ze świeżych pomidorów. Placki można podać również z mizerią z ogórków, z jogurtem... Nie ważne z czym podacie, smakują zawsze. Nawet na zimno. Spróbujcie a ja życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz
Kuchnia u Krysizrobienia takiej wędliny i życzę SMACZNEGO! Krys Polecam inne mięsa, które przygotowałam jako domową wędlinę: Szynka pieczona w rękawie Boczek rolowany pieczony w folii Pieczeń cielęca podana zimno Rolada z trzech rodzajów mięsa Schab pieczony w porach z kolorowym pieprzem .... a po resztę przepisów odsyłam do zakładki MENU.... DANIA MIĘSME Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło
Kuchnia u Krysiminut. Po wyjęciu wyłożyłam roladę na półmisek. Pokroiłam w grubsze plastry i... podałam na stół. Rolada smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Ta rolada niestety nie zdążyła wystygnąć, bo zniknęła bardzo szybko. Polecam również jako przystawkę i życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie
Kuchnia u Krysisoczyste, ale jednocześnie kruche. Skórka przypieczona na kolor ciemnego bursztynu. Wspaniała pieczeń. Taka pieczeń świetnie sprawdzi się na ciepło podana z sosem na obiad, jak i na zimno zamiast wędliny do pieczywa. Polecam tak przygotowaną pieczeń z udźca indyka i życzę SMACZNEGO! Krys Inspiracja: MniamMniam * W zakładce PRAKTYCZNE RADY I PORADY ... zamieściłam informację nt. pieczenia
Kuchnia u Krysismaczny obiad, albo na smaczną kolację. Przygotowałam schab który upiekłam w liściach kapusty włoskiej i podałam z pysznym sosem z białej rzodkwi . Można podać na ciepło i na zimno. Składniki: 700 g schabu wieprzowego mała główka kapusty włoskiej lub 8 liści 200 ml wytrawnego wina białego 3 łyżki oleju gałązki oregano 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
Kuchnia u Krysiokoło 40 minut. Po upieczeniu wyjęłam z piekarnika. Wystudziłam i wstawiłam do lodówki na 2 godziny. Odwinęłam folię i pokroiłam roladę w grube krążki. Roladę można podać na zimno na półmisku np. na kolację Traka rolada jest smaczna, ma delikatne mięso i ładnie wygląda na półmisku. Jeśli ją zrobicie, mam nadzieję, że zadowolicie samych siebie
Kuchnia u KrysiTeraz podzielę się z Wami. Mam nadzieję, że Wam też zasmakuje Składniki: 500 g mąki pszennej tortowej 200 g masła (zimne, z lodówki) 50 g margaryny (zimna, z lodówki) 1 łyżka cukru waniliowego 250 ml kwaśnej, gęstej śmietany szczypta soli Składniki na krem: 900 ml mleka 50 g masła 4 żółtka 2 jajka
Kuchnia u Krysiprzełamania smaku z dodatkiem sera fety? Dla mnie bomba. Jeśli podamy na ciepło jest to bardzo ciekawe i smaczne rozwiązanie na danie obiadowe. Można również podać na zimno na półmisku na elegancką kolację Składniki: 4 pojedyncze filety z kurczaka 250 g mrożonego szpinaku (rozdrobnionego) 100 g sera feta 1 cebula 2 ząbki czosnku
Kuchnia u Krysizapiekania. Podlałam 1 łyżką wody i wstawiłam pod przykryciem do piekarnika na 15 minut. Najlepiej smakują podane zaraz po upieczeniu. Chociaż... smaczne s ą również na zimno Polecam takie roladki a’la devolay i życzę SMACZNEGO! Krys D ziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz
Kuchnia u Krysifolię i wyjęłam polędwicę. Pokroiłam w plastry i podałam na półmisku. Taka polędwica doskonale smakuje na elegancki obiad, podana na gorąco z pieczonymi ziemniaczkami. Świetnie sprawdzi się podana na zimno. Ale wówczas po wyjęciu z piekarnika i po wystudzeniu, nie należy wyjmować jej z folii. Najlepiej włożyć ją do lodówki i po całkowitym wystudzeniu można pokroić ją w cienkie plasterki
Kuchnia u Krysimiękkiego masła 2 żółtka 1 całe jajko 250 ml wody (zimnej) 1 łyżeczka soli Wykonanie: Ciasto na pierogi zrobiłam wg tego przepisu. Kaszę przepłukałam zimna wodą. Do rondla wlałam mleko. Po zagotowaniu, dodałam kaszę, sól i cukier. Wymieszałam i ponownie zagotowałam. Zostawiłam na małym gazie. W tym czasie kasza wchłonęła mleko. Cebulę posiekałam w kosteczkę
Kuchnia u Krysi