na zimno - 10906 przepisów (strona:241/728)

Zdrowa ekologiczna żywność od Bioindygo :) 146

obowiązkowy produkt w kuchni :) Używany do wszystkiego, gdzie tylko potrzeba trochę tłuszczu. Uwielbiam jego smak, który nadaje potrawom tego "czegoś" :) Poniższy jest certyfikowany jako ekologiczny, ponad to tłoczony na zimno, a więc zawiera więcej właściwości zdrowotnych i intensywniejszy aromat kokosowy. Właściwości oleju kokosowego: w 90% składa się z tłuszczów nasyconych o średniej długości łańcucha, które przekształcane są przez organizm bezpośrednio

Zdrowie na języku :P
Tarta pomidorowa z kozim serem. 143

Wstawić ponownie do piekarnika i piec około 25 minut. 5 minut przed końcem pieczenia posmarować pomidory mieszanką oliwy, octu, cukru pudru i szczypty soli. Można jeść na ciepło lub zimno

zadanie-gotowanie
Zupa - chłodnik z wiśni 152

Lato w pełni, warto więc korzystać z jego owoców... Dziś mam dla Was przepis na pyszną zupę z wiśni. Ja podaję ją na zimno, jako chłodnik, z dodatkiem ugotowanego makaronu, ale oczywiście można ją również podawać na ciepło. Pyszna, aromatyczna, lekko słodka. Tylko zajadać :)   Składniki:   500g wiśni,  litr wody,  1/2 szklanki soku z wiśni

Z miłości do słodkości
Jajka faszerowane pomidorami i oscypkiem. 126

danie :) Składnikiem obowiązkowym jest oczywiście bohater tego tygodnia. Dodałam do niego oscypka, pozostając w klimacie górskim. Wyszła bardzo smaczna przekąska, która sprawdzi się zarówno jako propozycja śniadaniowa, jak i zimna przystawka na przyjęciu. Składniki: 4 jajka 1 łyżka majonezu lub jogurtu naturalnego 1 pomidor malinowy kilka plastrów oscypka sól pieprz Wykonanie: Jajka ugotować na twardo. Po wystudzeniu obrać, przekroić wzdłuż

zadanie-gotowanie
Placki z fasolką szparagową 112

pomidorowym .       Sos przygotowałam oczywiście ze świeżych pomidorów. Placki można podać również z mizerią z ogórków, z jogurtem... Nie ważne z czym podacie, smakują zawsze. Nawet na zimno. Spróbujcie a ja życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.   Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Pieczeń ognista zamiast wędliny 141

zrobienia takiej wędliny i życzę SMACZNEGO! Krys Polecam inne mięsa, które przygotowałam jako domową wędlinę: Szynka pieczona w rękawie Boczek rolowany pieczony w folii Pieczeń cielęca podana zimno Rolada z trzech rodzajów mięsa Schab pieczony w porach z kolorowym pieprzem .... a po resztę przepisów odsyłam do zakładki MENU.... DANIA MIĘSME Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.   Będzie mi miło

Kuchnia u Krysi
Rolada francuska z kurczaka i ... 156

minut.   Po wyjęciu wyłożyłam roladę na półmisek. Pokroiłam w grubsze plastry i... podałam na stół.          Rolada smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Ta rolada niestety nie zdążyła wystygnąć, bo zniknęła bardzo szybko. Polecam również jako przystawkę i życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.   Będzie

Kuchnia u Krysi
Udziec z indyka delikatnie pieczony w sosie pomidorowo-miodowym 139

soczyste, ale jednocześnie kruche. Skórka przypieczona na kolor ciemnego bursztynu. Wspaniała pieczeń.     Taka pieczeń świetnie sprawdzi się na ciepło podana z sosem na obiad, jak i na zimno zamiast wędliny do pieczywa. Polecam tak przygotowaną pieczeń z udźca indyka i życzę SMACZNEGO! Krys Inspiracja: MniamMniam   *    W zakładce PRAKTYCZNE RADY I PORADY ... zamieściłam informację nt. pieczenia

Kuchnia u Krysi
Schab pieczony w kapuście włoskiej 140

smaczny obiad, albo na smaczną kolację. Przygotowałam schab który upiekłam w liściach kapusty włoskiej i podałam z pysznym sosem z białej rzodkwi . Można podać na ciepło i na zimno.         Składniki: 700 g schabu wieprzowego mała   główka kapusty włoskiej lub 8 liści 200 ml wytrawnego wina białego 3 łyżki oleju gałązki oregano 1 łyżeczka suszonego rozmarynu

Kuchnia u Krysi
Rolada z kurczaka z ziołami 134

około 40 minut. Po upieczeniu wyjęłam z piekarnika. Wystudziłam i wstawiłam do lodówki na 2 godziny. Odwinęłam folię i pokroiłam roladę w grube krążki.   Roladę można podać na zimno na półmisku np. na kolację         Traka rolada jest smaczna, ma delikatne mięso i ładnie wygląda na półmisku. Jeśli ją zrobicie, mam nadzieję, że zadowolicie samych siebie

Kuchnia u Krysi
Rurki z kremem 162

Teraz podzielę się z Wami. Mam nadzieję, że Wam też zasmakuje       Składniki: 500 g mąki pszennej tortowej 200 g masła (zimne, z lodówki) 50 g margaryny (zimna, z lodówki) 1 łyżka cukru waniliowego 250 ml kwaśnej, gęstej śmietany szczypta soli         Składniki na krem: 900 ml mleka 50 g masła 4 żółtka 2 jajka

Kuchnia u Krysi
Filet z kurczaka ze szpinakiem i serem feta 126

przełamania smaku z dodatkiem sera fety? Dla mnie bomba. Jeśli podamy na ciepło jest to bardzo ciekawe i smaczne rozwiązanie na danie obiadowe. Można również podać na zimno na półmisku na elegancką kolację             Składniki: 4 pojedyncze filety z kurczaka 250 g mrożonego szpinaku (rozdrobnionego) 100 g sera feta 1 cebula 2 ząbki czosnku

Kuchnia u Krysi
Roladki drobiowe a’la devolay 157

zapiekania. Podlałam 1 łyżką wody i wstawiłam pod przykryciem do piekarnika na 15 minut.     Najlepiej smakują podane zaraz po upieczeniu. Chociaż... smaczne s ą również na zimno       Polecam takie roladki a’la devolay i życzę SMACZNEGO! Krys D ziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Polędwica wieprzowa z suszonymi pomidorami i mozzarellą 163

folię i wyjęłam polędwicę. Pokroiłam w plastry i podałam na półmisku. Taka polędwica doskonale smakuje na elegancki obiad, podana na gorąco z pieczonymi ziemniaczkami. Świetnie sprawdzi się podana na zimno. Ale wówczas po wyjęciu z piekarnika i po wystudzeniu, nie należy wyjmować jej z folii. Najlepiej włożyć ją do lodówki i po całkowitym wystudzeniu można pokroić ją w cienkie plasterki

Kuchnia u Krysi
Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem 136

miękkiego masła 2 żółtka 1 całe jajko 250 ml wody (zimnej) 1 łyżeczka soli     Wykonanie: Ciasto na pierogi zrobiłam wg tego przepisu.   Kaszę przepłukałam zimna wodą. Do rondla wlałam mleko. Po zagotowaniu, dodałam kaszę, sól i cukier. Wymieszałam i ponownie zagotowałam. Zostawiłam na małym gazie. W tym czasie kasza wchłonęła mleko.     Cebulę posiekałam w kosteczkę

Kuchnia u Krysi

Proponowane wyszukiwania