na zimno - 10906 przepisów (strona:245/728)

Babeczki z fasolą szparagową 140

sporo zrobiłam w ciągu kilku dni..Tym razem wykorzystałam fasolkę szparagową..skorzystałam z tego  przepisu, z tym ,że ja zrobiłam babeczki...na gorąco posmakowały..a na zimno już mniej..ale zjedzone i przez moich domowników i przez sąsiadów [ chyba ] - dałam na spróbowanie. 300 g młodej fasoli szparagowej 80 g cukru 100 g mąki 5 jajek 1 duża cytryna

Moje domowe kucharzenie
Pasta z bobu 155

kumin, kolendra, sól, pieprz) Wykonanie: Bób płuczę na sicie i gotuję na parze kilka minut, do czasu, aż daje się obierać, a już jest smaczny. Bób lekko schładzam przelewając zimna wodą i obieram z łupinek. Cebulę obieram, kroję w kostkę i podsmażam na złoto, ale uważam, aby się nie przypaliła. Czosnek obieram z łupin, wyciskam sok z połówki cytryny. Kumin

Bike By Life
PIECZONE BURGERY Z INDYKA 154

minut w naczyniu. Burgery ewentualnie można usmażyć, ale jest to zdecydowanie mniej zdrowa opcja! :) Podawaj z dużą ilością warzyw. SMACZNEGO ! Burgery też dobrze smakują na zimno, ja spakowałam swoją porcję z pomidorkiem i rzodkiewkami do pudełka do pracy :) Zainspirowane przepisem z "diet by Ann" Wartość odżywcza* porcji (2 burgery): 160kcal 29,6 g białka

Vroblewska-fitlife
Podpłomyki z cukinią i czarnuszką 133

Dzielimy na podobnej wielkości kawałki. Każdy z nich rozwałkowujemy na podobną grubość. Placki smażymy na suchej patelni, z każdej strony, aż powstaną brązowe plamki. Podajemy na ciepło lub na zimno, świetnie smakują jeszcze gorące posmarowane masłem z cukinii lub domowej roboty pesto

Moja smaczna kuchnia
Meksykańskie pierogi empanadas 328

Naszło mnie na coś innego…pierogi! Ale nie takie zwykłe bo prosto z Mexyku! Świetne, pikantne, z dowolnym nadzieniem. Doskonałe na ciepło jak i na zimno. Pyszne z sosami i same. Sprawdzą się na każdej imprezie lub jako danie obiadowe. Ja przygotowałam je w dwóch wersjach z nadzieniem z brokuła i mięsnym, ale nie z wołowiny a delikatniejszym

Mieszam w Garnku
maślankowy sernik na zimno z malinami i galaretkami na biszkoptach... 187

Składniki: galaretka agrestowa 1 opakowanie, maślanka zimna 600 ml, sernik 1 opakowanie, biszkopty okrągłe 150 gram, maliny 25 dag, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, żelatyna deserowa 2 płatki galaretkę agrestową rozmieszać w 400 ml gorącej wody, wystudzić i schować do lodówki do stężenia, gdy galaretka jest sztywna do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wkładamy na dno biszkopty, sernik w proszku zmiksować

W Mojej Kuchni Lubię
Słodkie Środy - Budyń śmietankowy z musem agrestowym z malinami 145

mieszamy gotując na małym ogniu do uzyskania odpowiedniej konsystencji budyniu.  Budyń przelewamy do pucharków, nakładamy mus, podajemy z listkami mięty.  Deser możemy podawać na ciepło i na zimno

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Wiśnie deserowe z wanilią 86

roku postanowiłam zrobić je z nutką waniliową. Tak by dodając je do ciast, była tylko lekko wyczuwalna. Polecam je do wszelkich deserów, tych pieczonych i tych na zimno.  Składniki: 1,5 kg wiśni (po wypestkowaniu) 600g cukru kryształu ziarenka z 2 lasek wanilii Sposób przygotowania: Wiśnie dokładnie drylujemy. Zasypujemy cukrem, dodajemy ziarenka wanilii i odstawiamy pod przykryciem na kilka

Kuchnia w czekoladzie
Sernik „trzy kolory: fioletowy” 219

Takiego filmu nie było, ale za to jest taki sernik 😉   Uwielbiam zabawy kolorem. Komponowanie, mieszanie i eksponowanie barw według konkretnego klucza potrafi być wymowne. Nie

Wiszniówka
FLAMICHE – WIEDŹMIN 3: DZIKI GON KREW I WINO – tarta z porami 199

Tartę wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy do zarumienienia ok. 15-20min, często kontrolując stan przypieczenia pod koniec. PODANIE Flamiche podajemy od razu po upieczeniu, chociaż na zimno też jest dobre. Najlepiej smakuje w towarzystwie lampki białego wina. W smaczny sposób regeneruje 50 punktów żywotności. Viva la Toussaint! POLECAMY RÓWNIEŻ PRZEPISY Z WIEDŹMIŃSKIEGO UNIWERSUM OD RIVSKI WŁÓCZĘGA! TOSTY ZIOŁOWE

Nerds Kitchen
Faszerowane pieczarki z serem 127

jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych na świecie. Jego konsystencja i doskonała topliwość sprawia, że z powodzeniem może być wykorzystywany do wyszukanych, ciepłych dań, jak i kanapek i przekąsek na zimno. Dostępny w opakowaniach o gramaturze 150 i 750 g. Dzięki technologii „otwórz – zamknij”, z jaką zostało zaprojektowane opakowanie, ser na długo zachowa swoją świeżość."( do posypania pieczarek

Różowa kuchnia
Dżem truskawkowo-rabarbarowy 139

słoików ostudzony dżem, jednak wtedy wymaga pasteryzacji. Najlepiej na mokro w garnku z wodą, ale z uwagi na zimny dżem, słoiki też nie powinny być gorące, a woda zimna. Zagotowujemy ją dopiero po włożeniu słoików. W przeciwnym razie szkło popęka

Anioszek w kuchni
Podpłomyki grillowane faszerowane 173

Wystarczy między podpłomyki grillowane włożyć farsz, sos i zajadać się sycącą kanapką na śniadanie, drugie śniadanie, czy na kolację. Te kanapki z podpłomyków można jeść na ciepło i na zimno. Jak przygotować grillowaną przekąskę – grillowany podpłomyk nadziewany warzywami? Do przygotowania grillowanych podpłomyków wystarczy 125 g mąki pszennej 75 ml wody, oraz ½ łyżeczki soli, oraz farsz składający się z sałaty, pomidorków

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jak zrobić grzanki 151

usmażone na tłuszczu np. oleju czy maśle. Grzanki dodajemy do potraw na samym końcu, natychmiast przed podaniem na stół, aby nie rozmiękły. Grzanki można podawać na ciepło i na zimno. Przygotowuję zawsze więcej grzanek i przechowuję je w zamkniętym słoiku aby nie zwilgotniały, Jak skończą się grzanki ze słoika, to czasami przygotowuję jednorazową porcję smażąc pokrojony w kostkę chleb

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gulasz z soczewicą 164

Dzień dobry! Ostatnio pogoda nas nie rozpieszcza - jest mokro, zimno, wietrznie... przecież jeszcze trochę czasu zostało do jesieni, a tu takie kwiatki! W dni takie jak ostatnie posiłkujemy się rozgrzewającymi zupami i gulaszami. Kiedy nie wiemy co przygotować, zawsze przygotowujemy właśnie to danie! Proste, smaczne, sycące! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść

Proponowane wyszukiwania