świeżej. Dodało mu to zdecydowanego intensywnego smaku. Nie jest to tradycyjny hiszpański chłodnik, ale zdecydowanie można go podawać w dwóch odsłonach w zależności od pogody i na zimno i na ciepło :) Składniki: 6 bardzo dojrzałych pomidorów (ok 3/4kg) 2 papryki czerwone 3 ząbki czosnku 2 ogórki gruntowe czerwona cebula 3 łyżeczki oliwy 2 łyżki soku z cytryny sól,pieprz
ChilliJemyobiad, czy obiado-kolację. Bez długiego stania w kuchni, nieskomplikowane, ale smaczne. Życzę smacznego :) Zupa krem z pieczonych buraków z jabłkiem - dobra zarówno na ciepło, jak i na zimno Pieczone w piekarniku warzywa a'la frytki, z ziołowym sosem Zapiekane pomidory faszerowane kaszą owsianą Najprostszy chłodnik z botwinką Polenta - kukurydziany przysmak na wiele sposobów Sałatka z kaszy orkiszowej z kiszoną
Codzienna kuchnia niecodziennasporo zrobiłam w ciągu kilku dni..Tym razem wykorzystałam fasolkę szparagową..skorzystałam z tego przepisu, z tym ,że ja zrobiłam babeczki...na gorąco posmakowały..a na zimno już mniej..ale zjedzone i przez moich domowników i przez sąsiadów [ chyba ] - dałam na spróbowanie. 300 g młodej fasoli szparagowej 80 g cukru 100 g mąki 5 jajek 1 duża cytryna
Moje domowe kucharzeniekumin, kolendra, sól, pieprz) Wykonanie: Bób płuczę na sicie i gotuję na parze kilka minut, do czasu, aż daje się obierać, a już jest smaczny. Bób lekko schładzam przelewając zimna wodą i obieram z łupinek. Cebulę obieram, kroję w kostkę i podsmażam na złoto, ale uważam, aby się nie przypaliła. Czosnek obieram z łupin, wyciskam sok z połówki cytryny. Kumin
Bike By Lifeminut w naczyniu. Burgery ewentualnie można usmażyć, ale jest to zdecydowanie mniej zdrowa opcja! :) Podawaj z dużą ilością warzyw. SMACZNEGO ! Burgery też dobrze smakują na zimno, ja spakowałam swoją porcję z pomidorkiem i rzodkiewkami do pudełka do pracy :) Zainspirowane przepisem z "diet by Ann" Wartość odżywcza* porcji (2 burgery): 160kcal 29,6 g białka
Vroblewska-fitlifeDzielimy na podobnej wielkości kawałki. Każdy z nich rozwałkowujemy na podobną grubość. Placki smażymy na suchej patelni, z każdej strony, aż powstaną brązowe plamki. Podajemy na ciepło lub na zimno, świetnie smakują jeszcze gorące posmarowane masłem z cukinii lub domowej roboty pesto
Moja smaczna kuchniaNaszło mnie na coś innego…pierogi! Ale nie takie zwykłe bo prosto z Mexyku! Świetne, pikantne, z dowolnym nadzieniem. Doskonałe na ciepło jak i na zimno. Pyszne z sosami i same. Sprawdzą się na każdej imprezie lub jako danie obiadowe. Ja przygotowałam je w dwóch wersjach z nadzieniem z brokuła i mięsnym, ale nie z wołowiny a delikatniejszym
Mieszam w GarnkuSkładniki: galaretka agrestowa 1 opakowanie, maślanka zimna 600 ml, sernik 1 opakowanie, biszkopty okrągłe 150 gram, maliny 25 dag, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, żelatyna deserowa 2 płatki galaretkę agrestową rozmieszać w 400 ml gorącej wody, wystudzić i schować do lodówki do stężenia, gdy galaretka jest sztywna do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wkładamy na dno biszkopty, sernik w proszku zmiksować
W Mojej Kuchni Lubięmieszamy gotując na małym ogniu do uzyskania odpowiedniej konsystencji budyniu. Budyń przelewamy do pucharków, nakładamy mus, podajemy z listkami mięty. Deser możemy podawać na ciepło i na zimno
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiroku postanowiłam zrobić je z nutką waniliową. Tak by dodając je do ciast, była tylko lekko wyczuwalna. Polecam je do wszelkich deserów, tych pieczonych i tych na zimno. Składniki: 1,5 kg wiśni (po wypestkowaniu) 600g cukru kryształu ziarenka z 2 lasek wanilii Sposób przygotowania: Wiśnie dokładnie drylujemy. Zasypujemy cukrem, dodajemy ziarenka wanilii i odstawiamy pod przykryciem na kilka
Kuchnia w czekoladzieTakiego filmu nie było, ale za to jest taki sernik 😉 Uwielbiam zabawy kolorem. Komponowanie, mieszanie i eksponowanie barw według konkretnego klucza potrafi być wymowne. Nie
WiszniówkaTartę wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy do zarumienienia ok. 15-20min, często kontrolując stan przypieczenia pod koniec. PODANIE Flamiche podajemy od razu po upieczeniu, chociaż na zimno też jest dobre. Najlepiej smakuje w towarzystwie lampki białego wina. W smaczny sposób regeneruje 50 punktów żywotności. Viva la Toussaint! POLECAMY RÓWNIEŻ PRZEPISY Z WIEDŹMIŃSKIEGO UNIWERSUM OD RIVSKI WŁÓCZĘGA! TOSTY ZIOŁOWE
Nerds Kitchenjest jednym z najbardziej rozpoznawalnych na świecie. Jego konsystencja i doskonała topliwość sprawia, że z powodzeniem może być wykorzystywany do wyszukanych, ciepłych dań, jak i kanapek i przekąsek na zimno. Dostępny w opakowaniach o gramaturze 150 i 750 g. Dzięki technologii „otwórz – zamknij”, z jaką zostało zaprojektowane opakowanie, ser na długo zachowa swoją świeżość."( do posypania pieczarek
Różowa kuchniasłoików ostudzony dżem, jednak wtedy wymaga pasteryzacji. Najlepiej na mokro w garnku z wodą, ale z uwagi na zimny dżem, słoiki też nie powinny być gorące, a woda zimna. Zagotowujemy ją dopiero po włożeniu słoików. W przeciwnym razie szkło popęka
Anioszek w kuchniWystarczy między podpłomyki grillowane włożyć farsz, sos i zajadać się sycącą kanapką na śniadanie, drugie śniadanie, czy na kolację. Te kanapki z podpłomyków można jeść na ciepło i na zimno. Jak przygotować grillowaną przekąskę – grillowany podpłomyk nadziewany warzywami? Do przygotowania grillowanych podpłomyków wystarczy 125 g mąki pszennej 75 ml wody, oraz ½ łyżeczki soli, oraz farsz składający się z sałaty, pomidorków
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię