Zimna, z puszystą pianką kawa napełniona po brzeg mlekiem.Taka właśnie jest ta kawa ,świetna na upalne dni jakie teraz mamy.Polecam dla chorobliwych kawoszy:) 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 60 g.wody 4 kostki lodu 200 ml.zimnego mleka 3/2% nie musowo mleczna piana do pełna ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Do szklanki wsypać kawę i wlać wodę.Do połowy napełnić ją kostkami lodu i dolać zimnego mleka
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkichrupiącą szynką szwarcwaldzką otoczona miksem sałat, posypana prażonym słonecznikiem, której smak dopełnia koperkowy winegret. To prosta, szybka i pyszna kombinacja smaków. Doskonała zarówno na ciepło, jak i na zimno, a na jej przyrządzenie wystarczy zarezerwować sobie jedynie 10 minut :) 2 porcje: * mix sałat- 2 solidne garście * szynka szwarcwaldzka- 12 plasterków * jajko- 3 szt. * słonecznik- 2 łyżki Koperkowy winegret: * oliwa
Kraina Miodem Płynącawody co mleka),solimy,gotujemy na sypko.Mieszamy z cukrem(odłożyć 2 łyżeczki cukru do śmietany)i ostudzić.Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.Ryż podajemy na zimno,polewając każdą porcję śmietaną i sokiem z jagód.Smacznego. anielka123buziolek, piątek, 07 czerwca 2013 , DESERY Komentarze
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkidokładnie wymieszać. Pieczarki obtoczyć w mące i kolejno zanurzyć w cieście. Smażyć w głębokim i rozgrzanym oleju - na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i natychmiast podawać. (Na zimno również są smaczne
Di gotujeDziś do niedzielnej kawki pyszny i kolorowy serniczek na zimno z truskawkami. Jest tak delikatny i puszysty, że rozpływa się w ustach. Znika w tempie ekspresowym i połowy już nie ma :) Gorąco polecam! Składniki: Na biszkopt: 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju szczypta soli Masa serowa
kuchnia doskiSezon jagodowy mija tak szybko, więc trzeba go wykorzystać maksymalnie. Dzisiaj zechęcam do wykonania sernika na zimno z dużą ilością jagód i twarogu. Ciasto jest orzeźwiające, puszyste i lekko kwaskowate. Idealne na ciepłe dni. Najlepiej smakuje na drugi dzeń, kiedy spód lekko zmięknie, a masa jagodowo-twarogowa stanie się jeszcze bardziej puszysta. Składniki na spód: 120 g kruchych ciasteczek
Świat Ciastaprzygotowane skrzydełka są pyszną przekąską, która idealnie smakuje w wersji solo lub z ulubionymi sałatkami. Nadają się również jako dodatek do dania głównego. Ja je uwielbiam na zimno, lecz bez problemu dadzą się podgrzać. 1 kg skrzydełek z kurczaka 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz Panierka: 1 jajko bułka tarta Dodatkowo: olej Zalewa: 3 szklanek wody
Di gotujegodzinę, w tym czasie wszystkie przyprawy, które dodaliśmy uwolnią pełnie aromatu. Zupę przed podaniem zagotuj ponownie. I osłodź stewią bądź cukrem brązowym. Choć zupę jagodową możesz też poddawać na zimno z lodówki, w formie chłodnika, wtedy jednak zrezygnuj z makaronu i podaj tylko z kleksem śmietany bądź jogurtu. Jakie przyprawy można również dodać do zupy owocowej? W różnych regionach zupa
SMYKWKUCHNIjest jednym z najbardziej rozpoznawalnych na świecie. Jego konsystencja i doskonała topliwość sprawia, że z powodzeniem może być wykorzystywany do wyszukanych, ciepłych dań, jak i kanapek i przekąsek na zimno. Dostępny w opakowaniach o gramaturze 150 i 750 g. Dzięki technologii „otwórz – zamknij”, z jaką zostało zaprojektowane opakowanie, ser na długo zachowa swoją świeżość." śliwki podwędzane suszone
Różowa kuchniaPrzepyszna kawa mrożona z dodatkiem banana i kakao. Gęsta, zimna i intensywna w smaku, idealna na upały. SKŁADNIKI (1 porcja) 1 dojrzały banan 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka kakao 200 ml zimnego mleka lub mleka roślinnego (np. migdałowe) kostki lodu wiórki czekolady, pianki marshmallow (opcjonalnie) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Kawę i kakao rozpuścić w 50 ml gorącej wody i lekko przestudzić
DefinicjaSmakutruskawkami. Przygotowanie malinowej fantazji wymaga trochę pracy i czasu, ale smak powinien Wam to wynagrodzić.Polecam Wam również inne ciasto, które jest na moim blogu sernik na zimno z truskawkami Biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania stopniowo cukier
O kuchni z uczuciemskórki, utrzeć na tarce grubsze oczka, wsypać party dip czosnkowy, wlać jogurt, dodać posiekany koperek i wszystko wymieszać, kotlety podawać z dipem - kotlety są obłędnie smaczne na ciepło i zimno a z dipem smakują wybornie.......... SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękalarepki a teraz znowu połączyłam te warzywa i zrobiłam placuszki. Placuszki możemy podać na lekki obiad lub kolację z ulubionym sosem, świetnie smakują na ciepło i jak i na zimno. składniki: 1 średnia młoda cukinia (ok 650 g) 3 kalarepki (ok 500 g) 2 jajka sól,pieprz 3-4 łyżki mąki olej do smażenia Cukinię dokładnie umyć i zetrzeć razem
Monia miesza i gotujeblendera. Miksujemy na jednolity płyn. Dodajemy do smaku cukier lub miód. Miksujemy ponownie. Podajemy z osypanymi płatkami owsianymi i ułożonymi na wierzchu owocami. Najlepiej smakuje, gdy maślanka jest zimna. Dla orzeźwiającego smaku można dodać kilka listków świeżej mięty. Zamiast jagód można dodać borówki amerykańskie
Moja smaczna kuchniawstaw do piekarnika (nadal 200 stopni C) i piecz przez 20-30 minut, aż cukinie i pomidory będą miękkie i upieczone. Gotową tartę możesz podawać na ciepło lub na zimno. Na podstawie tego przepisu z moimi zmianami. *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być
Chilli Czosnek i Oliwa