pomocą łyżki drewnianej. Nałożyć masę do pucharków (na warstwę ciasteczkową) i odstawić do lodówki na około 2 godziny. Udekorować bitą śmietaną, borówkami, plasterkami cytryny i miętą. Podawać na zimno. Źródło: cookingclassy.com linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site
Świat Domowej Kuchnidworze zimno i leje, ale u nas atmosfera przed wyjazdem mocno gorąca ;-) okazało się, że starsza córka potrzebuje jeszcze kilku rzeczy, których nie ma, a młodsza... no cóż... chyba będzie miała największy bagaż... ;-) Ale coś słodkiego do kawy jest bardzo wskazane, dlatego tak na szybko zrobiłam tartę na spodzie z groszku ptysiowego firmy Brześć :-) Wyszła kapitalnie :-) Spróbujcie... SKŁADNIKI
Czary - gary w kuchniDzisiaj zapraszam na aromatyczne roladki, proste w wykonaniu i bardzo pyszne. Do ich przygotowania nie potrzeba dużo produktów.Wyśmienicie smakują na ciepło a także na zimno, można pokroić je np: na kanapki. Zapraszam do wypróbowania:) Składniki: 5 plastrów schabu 5 plastrów szynki 5 plastrów sera żółtego 4 ogórki kiszone pokrojone w paseczki sól, pieprz 4 łyżki masła musztarda
Sama słodycz i szczypta chiliPiekłam około 35 minut w 190 stopniach. Na ostatnie 10 minut włączyłam górną grzałkę z funkcją grilla by ładnie przypiec wierzch dania. Świetnie smakuje zarówno na ciepło i jako zimna przekąska. Równie pysznie smakować będzie bez szynki, jeśli wolicie wersję bezmięsną. Pichceniomaniowe niebo w gębie
Pichceniomaniamąka pszenna - 40 dag margaryna- 20 dag cukier puder - 2 łyżki żółtka - 2 szt zimna woda - 2 łyżki MASA: masa makowa - 30 dag orzechy włoskie - 1 łyżka rodzynki - 3 łyżki miód 1 łyżka DO DEKORACJI: czekolada mleczna 10 dag cukier perlisty Mąkę pszenna przesiać na stolnicę, dodać margarynę, cukier puder i razem posiekać, dodać żółtka oraz wodę zimną. Wszystkie
Camilla w kuchnisoków, które z niej wypłynęły w trakcie pieczenia. Teraz możemy wyjąć pieczeń z piekarnika i podać ją na gorąco, podlewając porcje sosem z pieczenia, lub wystudzić i konsumować na zimno
Miód i pieprzChłodnik litewski to surowa, podawana na zimno zupa przygotowana z lekko podgotowanej botwinki - klasycznie na bazie zsiadłego mleka lub kwaśnej śmietany. Moja wersja jest nieco zmodyfikowana bo jej bazą jest maślanka - łatwiej dostępna niż zsiadłe mleko i lżejsza od śmietany. Dla urozmaicenia dodajemy do niej inne świeże warzywa oraz - żeby była bardziej sycąca - ugotowane jajko. Jak sama nazwa mówi, zupa
Milion SmakówBabią Górę . Mimo pięknej pogody warto mieć ze sobą jakąś lekka kurtkę czy bluzę, bo na wierzchołku, mimo słonecznej pogody, dość wieje i przy spoconych plecach robi się zimno. Wołowiec Rohacze Na Rakoniu zdecydowałam, że jednak mając w perspektywie ból, moje pęcherze na stopach i do przejścia ponownie Dolinę Chochołowską nie dam rady wejść na Wołowiec
Bon appetit mon amieSałatka z buraków pasteryzowana w słoikach równie dobrze smakuje podana na zimno, jak również po podgrzaniu. Czytaj więcej
Przepisy KulinarneUpały niesamowicie dają się we znaki. Zdecydowanie wolałam jak było chłodniej, nawet gdy padało. Dziś na ochłodę mam dla Was bardzo prosty sernik na zimno ;) Nie trzeba przy nim wiele pracy, większość czasu trzeba czekać, aż warstwy zastygną. Można wtedy korzystać z ulubionej książki ;) Zachęcam ;) Udanej niedzieli! ;) Składniki: 1 litr mleka 600g białego sera twarogowego 250g margaryny łyżka kakao 400g
Czerwona Porzeczkadużą ilością sosu pomidorowego i serem żółtym. Takie same można kupić w pobliskiej piekarni niedaleko mnie :) Są fenomenalne! Najlepsze od razu po wyjęciu z piekarnika, choć na zimno też nie są niczego sobie. Bardzo aromatyczne za sprawą przyprawy do chleba staropolskiego, która z powodzeniem zastąpić możecie mieszanką ziół, np. majeranku, tymianku, oregano itp. Serdecznie polecam, na pewno się
Nastoletnie Wypiekanielipca obchodzimy Międzynarodowy Dzień Sernika, dlatego dzisiaj zrobiłam dla Was "Serniczek cytrusek" - sernik na zimno z galaretkami. W tym dniu każdy z Nas może zjeść kawałeczek serniczka, częstujcie się :-) Składniki: 70 dag sera białego 80 g margaryny lub masła 70 g cukru kryształ 3 galaretki (o smaku truskawki, agrestu i pomarańczy) 2 galaretki cytrynowe paczka okrągłych biszkoptów wyciśnięty
Ciastka - domowe słodkościpolskich składników, które niezbyt często występują razem w kuchni: kaszy jęczmiennej i kurek. Sałatka jest lekka, ale sycąca i z pewnością sprawdzi się jako lunch. Można ją jeść na zimno i na ciepło i ciężko się zdecydować w której wersji smakuje lepiej
Milion Smakówpiekarniki gazowe – warto zostawić je uchylone: między drzwiczki i ramę można włożyć np rękawicę kuchenną, która „przytrzyma” drzwiczki). Tartę cytrynową z bezą można podawać i na zimno i na ciepło (nie poparzcie się!). Wystudzona łatwiej się kroi. Post Tarta cytrynowa z bezą pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni
Pociąg Do Kuchnirazy do obiadu i tym razem postanowiłam zamknąć ją w słoikach w towarzystwie innych warzyw. To dość stary przepis, wzięty jeszcze z maminych notatek. Taka fasolka świetnie smakuje na zimno jak i na ciepło po podgrzaniu. Nadaje się i jako jarzynka do obiadu i w sam raz do bułki na śniadanie czy kolację. Bardzo polecam. Składniki: 2 kg fasolki szparagowej
Kuchnia domowa Ani